De Grote Ontsporing

Hoe Links probeert elke maatschappijkritiek te smoren

De Grote Ontsporing

Foto:

 

Onlangs vertoonde Netflix een aflevering van Our Planet met sir David Attenborough, die zich zorgen maakt over de opwarming van de aarde. In deze film worden walrussen als nieuw slachtoffer van het smeltende ijs gepresenteerd. Zij plegen opeens massaal zelfmoord door zich van een klif te storten, en dat zou dan veroorzaakt worden door een afname van hun leefgebied door Global Warming.

De beelden van de ijsberen, die de walrussen achtervolgden waardóór ze van de klif vielen, om ze vervolgens op te eten, waren weggeknipt, evenals de informatie dat dit een oud fenomeen is.

 

Opwarmingsalarmisme

Kennelijk voldoet het icoon van de ‘bedreigde ijsbeer’ niet meer, nu onderzoek heeft aangetoond dat het al tijden goed gaat met diens populatie. En is het tijd voor iets anders om het opwarmingsalarmisme van nieuwe zuurstof te voorzien. Zielige dieren doen het altijd goed. Helaas zal ook dit sprookje niet lang standhouden. Het gaat al jaren goed met de walrussen, die juist lijken te profiteren van iets minder ijs. Het WWF sponsort deze Our Planet-serie.

 

Groene propaganda

Kon je vroeger onbekommerd lid zijn van groene organisaties die voor een beter milieu streden, nu wordt er propaganda door hen bedreven en tarten ze met hun wind- en zonneparken de natuur. Voor ‘een hoger doel’: het ‘redden’ van de aarde tegen de opwarming. Om over de bomenkap voor biomassacentrales nog maar te zwijgen. Dagelijks wordt ons verteld dat de wereld opwarmt door het verstoken van fossiele brandstoffen. Steeds is het weer ergens warmer geworden dan normaal en is er opnieuw een record gebroken. Maar het wordt nooit ergens kouder. Is dat niet raar?

Volgens een onderzoek van Rijkswaterstaat stijgt de zeespiegel aan onze kust al 128 (!) jaar gestaag. Met 18,6 cm per eeuw, waarvan nog 4,5 cm moet worden afgetrokken voor bodemdaling. Waar blijft dan die gigantische hoeveelheid smeltwater die door de CO2-opwarming zou moeten zijn veroorzaakt? En is die CO2-uitstoot al begonnen in 1890?

De al jaren bedreigde atollen staan ook nog steeds droog. En zo’n twintig jaar weigert de wereldtemperatuur hardnekkig omhoog te gaan. Dit ondanks de inspanningen van landen als China om steeds meer kolencentrales in bedrijf te stellen. Met de energie uit kolencentrales worden onder meer windmolens voor het Westen geproduceerd; voor eigen gebruik zien ze daar geen heil in.

 

Wraakzuchtige identiteitspolitiek

Deze opmerkelijke ontwikkelingen zijn typerend voor onze tijd. Koesterde je voorheen idealen als ‘vrijheid, gelijkheid en broederschap’, inmiddels zijn deze in hun tegendeel veranderd. Vrijheid bestaat vooral voor mensen met de ‘juiste’ politieke mening, gelijkheid is ontaard in een wraakzuchtige identiteitspolitiek.

En ja, we hebben nu de Moslimbroederschap, geflankeerd door feministes die opkomen voor de rechten van de moslima om zich in een boerkini te verbergen. Dan hebben we ook nog een VN die wereldbaas speelt, met aan het roer landen die massaal mensenrechten schenden. Ondertussen werkt de EU driftig aan zelfvernietiging door een soortgelijke machtswellust. Is hier niet iets heel erg fout gegaan?

 

Indoctrinatie

Als er dan mensen opstaan om deze ontsporingen aan de kaak te stellen en er zelfs in slagen politieke macht te verwerven, is Nederland overstuur. Maar dit gebeurt toch al veel langer in de westerse wereld? Je moet er natuurlijk een beetje je best voor doen om dat te volgen, want op de berichtgeving in de mainstream media (MSM) kun je niet afgaan. Die zijn het al lang geleden eens geworden over het te brengen nieuws.

Welke krant je ook leest, het is één uniforme grijze brij geworden. Trump en Israël zijn slecht, de islam/Palestijnen/vluchtelingen plus open grenzen zijn goed. De journalen en de rest op tv en radio doen opgewekt mee aan deze onafgebroken indoctrinatie.

Je hoeft maar even op internet rond te dwalen om te ontdekken dat er heel veel in de wereld gebeurt waarover de MSM niet of nauwelijks berichten. De ‘plaasmoorden’ in Zuid-Afrika: een politieke partij roept daar op tot Kill the Boer en groepen zwarte mensen voeren dat enthousiast uit. We horen er niets over. De vervolging van christenen in islamitische landen is ook zo’n onderwerp. De no-go areas in Frankrijk, Duitsland en Zweden. Alsof ze niet bestaan.

Ergens schijnt afgesproken te zijn dat dat alles ‘geen nieuws’ is.  Omdat racisme alleen maar bestaat van blanken tegenover zwarten of ‘de mensen van kleur’, de islam een godsdienst van vrede is en multiculti-samenleven: dat is helemaal prima.

 

Negatieve etiketten

Intussen is er een revolte gaande die niet zomaar overgaat en iets wezenlijks betekent. Zoals de gele hesjes in Frankrijk en de Brexit. Het nieuws verhaalt alleen maar over de casseurs en antisemieten bij de gele hesjes en over die dwaze Britten die zelf niet weten wat ze willen en hun land in de afgrond storten. Amerika heeft al een tijdje Trump, Denemarken voert een steeds restrictiever immigratie- en integratiebeleid, Salvini heeft het ‘aanspoelen’ van vluchtelingen/immigranten eigenhandig gestopt en dan is er ook nog een zekere Orbán die met zijn hekken de eigen cultuur wil behouden. Net als Baudet en misschien ook wel miljoenen anderen in Europa.

Deze ontwikkelingen kun je rechts-nationalistisch-racistisch-fascistisch noemen, maar dat schiet niets op. Het zijn feiten, en je kunt je beter afvragen waarom ze zich voordoen, in plaats van er tegenaan te schoppen en er eindeloos negatieve etiketten op te plakken. Niets komt zo maar uit de lucht vallen. 

 

Baudet

Baudet is welbeschouwd maar een relatief bescheiden durfal die als een windsurfer op deze grote vloedgolf danst. De linkse maatschappijkritische elite van toen, die ooit in de voorhoede opereerde, is ondertussen volledig in beslag genomen door het consolideren van de inmiddels verworven macht. En is daarmee in feite conservatief geworden, blind voor de noodzaak tot verandering.

Voor een kritische blik op de samenleving moet je tegenwoordig aan de andere kant van het politieke spectrum zijn.

 

 

P.s.: als iemand nieuwsgierig is naar de bronnen waarop ik mijn mening baseer, laat het me weten. Want je moet nooit zomaar iemand op haar groene ogen vertrouwen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Agatha Boon
Agatha Boon
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alma van Hees schrijft vanuit mijn perspectief volkomen invoelbaar herkenbaar en logisch.
Eens met haar artikel!
Ik vraag mij nieuwsgierig af hoe zij de bewustwording ervaart om haar heen, haar kring van de sociaal psychologie? Is zij daar een roepende in de woestijn? Begin jaren 80 van de vorige eeuw, ik was toen onlangs afgestudeerd in de peda- en andragogische wetenschappen, ondervond ik een massief links blok dat zich vanuit de universiteiten had verbonden met de arbeiders, het sociale midden, onderwijs, vakbonden en pers. Een conservatief of rechts geluid viel dusdanig uit de toon dat het niet gehoord werd. Dit linkse blok is nog steeds aan de macht, en zal die macht met hand en tand verdedigen, met al hun vermeende morele superioriteit nog hoog in het vaandel. De pers heeft jarenlang aan hun kant gestaan. Het verplichte links is zelfs zo erin gesleten dat de zichzelf ‘wakker Nederland’ noemende pers eerst via MSM media de linksere media afwachten voordat zij een reactie durven geven over omstreden sociale vraagstukken.

hendrikush
hendrikush
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Agatha Boon

In ons land wakkeren prof Gloria Wekker en BIJ1 de blankenhaat aan. DENK exploiteert de kafirhaat. De EU ondergraaft de samenhang tussen de Nederlanders.
Wanneer wordt de stormbal gehesen?

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Agatha Boon

De oppermachtige linkse blok heeft hier hetzelfde bereikt als de communisten in het voormalig Oostblok. Elke andere geluid eindigt op het schandpaal. Ultieme censuur. Wie durft nog wat te zeggen?

peter
peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat,een grote komedie voor het werkelijke probleem,vluchtelingen,niemand heeft het er over in het nieuws of media ,en dat vlak voor de verkiezingen ,het wordt eenvoudig doodgezwegen.
Wat het gaat kosten en hoeveel er nog bij komen via gezinshereniging ,niks hoor je er meer van ,mensen wordt wakker ,we worden weer eens in de maling genomen door Merkel en co .

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter

Spijker op de kop.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De linksregressieve elite die overal aan de knoppen zit houdt zich blind, doof en stom. Nog 2 weken en 2 dagen. Toegegeven, het oplossen van islamofilie, transferunie, massamigratie, klimaathysterie en voortdenderende globalisering is niet eenvoudig, maar niets doen is geen optie.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nog even wat toevoegingen zonder het commentaar op links, omdat het hier de grote afwezige is.
Fc Twente werd kampioen en na het feestje, konden de marktkooplui de volgende dag hun waren niet uitstallen, vanwege de achtergelaten bende. In Amsterdam na Koningsdag de grachten overspoeld met afval.
Een aantal maanden geleden verliest een containerschip in verhouding tot de hele belading een paar containers, waardoor onze eilanden overspoeld werden met overbodige troep, die nog steeds dagelijks over de wereld wordt uitgestort. Als ik in de supermarkt biologische groente of fruit wil aanschaffen, dan zijn er uitsluitend per stuk in plastic verpakte eenheden te koop. En inderdaad, ik mis de linkse reacties…
Gisteren wel een onderzoek, dat de mensheid en ook nog een miljoen soorten dieren komende tijd uitsterven.
De eikenrups wordt ten koste van vele vogels met zwaar vergift bestreden, maar tijdig vogelhuisjes in de bomen hangen voor hetzelfde effect, mag niet van de schoonheidscomissies.
We moeten zuinig zijn op onze grondstoffen, maar de hoeveelheid post van belastingdienst met meldingen, bevestigingen, dubbele activeringscodes en weet ik veel wat nog meer aan berichten per belastingplichtige is nauwelijks nog bij te houden. 40% van de online bestellingen wordt geretourneerd. Niet per postduif, maar allemaal met auto’s die uitlaatgassen achterlaten. En dan hebben we het nog niet over de per pakketje aan huis afgeleverde goederen, inplaats van een auto vol tegelijk bij een winkel en van daaruit veelal lopend of op de fiets naar de eindbestemming met een minimum aan ruilen en retour.
Misschien kunnen we in al die drukte de regel: ‘rechts heeft voorrang’ weer wat vaker toepassen, want ik krijg steeds vaker een aanvaring (of -rijding) met al die linkse ontwikkelingen.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Leuk verhaal van sir David, maar ik geloof er geen ene moer van !
Gebeurt hetzelfde al niet eeuwenlang met lemmingen ?
Kennelijk beestjes met een vér vooruitziende blik !
De walrussen zagen het gedrag van de lemmingen en dachten natuurlijk: “Dat doen wij ook, leuk”.
Ik ben járenlang walrus geweest, dus ik weet waarover ik praat.
Dit is natuurlijk mijnerzijds gróte onzin, maar……dat is ’t verhaaltje van sir David óók !!
Het linksdenkend deel der Nederlanders gooit álles in de strijd teneinde hun zin door te drijven.
Laat u niet wéér bedonderen !!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds gisteren komt een nieuwe dreiging op ons af nu het klimaatgekte effect raakt uitgewerkt door grote tegenstand van steeds meer mensen. Wat de verschillende sekte’s vroeger riepen over het einde der tijden is gretig overgenomen door de VN. Daar vandaan komt steeds meer onheil op ons af. Die bende waar vele schurken landen zich onder scharen lijken de wereld te willen regeren door paniek te zaaien en landen dwingen tot handelingen waar de elite beter van wordt. De wereld vergaat en de mens is daar schuldig aan die steeds meer produceert ten koste van de natuur. De enige reden die er toe doet wordt niet genoemd namelijk de geboorte explosie in vooral arme moslimlanden. De wereld redt het niet door overbevolking en niets anders. Maar deze landen zitten ook in de VN en ontvangen miljarden door ontwikkelingshulp die voor alles gebruikt wordt behalve de ontwikkeling. Zij krijgen geld maar sturen mensen naar Europa om die nog extra te belasten. En nu gaan weer sinds gisteren diersoorten verdwijnen. Dat doen diersoorten al die tijd al. De natuurlijke selectie doet haar werk. Diersoorten komen en gaan dat is eenmaal zo. Populaire diersoorten zorgen echter voor extra zieligheid aspect om mensen te manipuleren. Er is zoveel mis en Alma van Hees heeft het uitmuntend beschreven. Ik heb maar eigen gedachten overheen laten gaan maar ik kan in wezen niets toevoegen. Een extra sterretje dan op deze manier.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Basta! Klaar! En zo is het.

Antoinette
Antoinette
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet nog dat ik 1985 voor het eerst naar Venetië ging. We hoorden daar toen dat jet wel eens de laatste keer kon zijn dat we daar heen konden, want de stad verdween langzaam onder water.
We zijn nu ruim 30 jaar verder en volgens mij is Venetië er nog. Boven water ook. Dus over die stijging van de zeespiegel kunnen ze me nog meer vertellen. Daar worden we al ruim 30 jaar bang mee gemaakt.
Ik geloof het gewoon niet (meer)

Peter Viering
Peter Viering
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Idealen zijn in hun tegendeel veranderd en dát is de Grote Ontsporing waar Alma van Hees over schrijft. Ik ben het roerend eens met haar conclusie en de verdere inhoud van haar tekst. De linkse claim op zorgen over natuur en medemens is welhaast een gepatenteerd privilege geworden van een zelfingenomen massa betweters. Zij staan achter de balie waar de etiketten op revers en mouwen worden gespeld: wij zijn links, jullie rechts. Zo dan…
Dat ik op mijn 68ste – kind van de roaring sixties – me opeens rechts moet gaan voelen, zal me worst wezen. Tja, k heb een ouwe kop gekregen; ben verder, dacht ik, geen spat veranderd. Door mij loopt geen scheidslijn. Als mijn uitwonende zoon een stropdas wil dragen, strik ik die voor hem. Als hij per se zijn gympen aan wil naar een sollicitatie, be my guest.
Nee, die scheidslijn loopt ook niet door mijn boekenkast. Linksboven Louis-Ferdinand Céline, daar onder Markies de Sade, verderop onder anderen Nabokov en Fay Weldon,rechter plank James Baldwin. Plus op mijn nachtkastje Pitigrilli. Een ‘fascist’, ‘sadist’, ‘pedofiel’, ‘femimiste’, ‘afro-amerikaan” en een doorgewinterde ‘cokesnuiver’. Moet kunnen. Toch?

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, geen speld tussen te krijgen.

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eenmaal red-pilled ga je niet meer terug de matrix in.. je weet dat het een gesimuleerde wereld is.

trackback

[…] [OpinieZ] window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' }); Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen© Copyright (c) NineForNews.nl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed? […]

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x