Jihadbruidjes: de terroristen van de toekomst

Deur gaat op een kier voor tikkende tijdbommen

opvangkamp voor vluchtelingen uit Syrië in Turkije.

Titelfoto: opvangkamp voor vluchtelingen uit Syrië in Turkije. Screenshot YouTube-video, kanaal NOS Jeugdjournaal

 

Vrijdag werd bekend dat het kabinet de mogelijkheden gaat onderzoeken om ‘jihadbruidjes’ en hun kinderen terug te halen naar Nederland. Ondanks een zwalkende Grapperhaus en eerdere stoere uitspraken van de VVD dat dat niet zou gebeuren. Er wordt flink met emotionele argumenten gegoocheld.

Tanya Hoogwerf over een bizarre en voor de veiligheid van ons land uiterst gevaarlijke zaak.

 

Onderhandelingsmateriaal

Kinderen zijn een toverwoord als het gaat om het openen van deuren, zelfs ook die stevig gesloten zouden moeten blijven. In sommige gevallen gaat het om meer dan deuren, maar gaan zelfs grenzen wagenwijd open. Kinderen zijn daarmee in de ogen van kwaadwillenden leverage geworden, onderhandelingsmateriaal waarmee je je eigen positie in een spel wat je gedoemd was te verliezen flink kunt verstevigen.

Kinderen worden op allerlei manieren ingezet. Tijdens vechtscheidingen je kind weigeren naar de andere ouder te laten gaan, omdat het de manier is om je ex het leven zuur te maken. De consequenties voor het kind zijn irrelevant, jij hebt tenslotte je doel behaald.

Tienermoeders in grote steden die op school geen vak geleerd hebben, maar wel de levensles dat als je maar op een regelmatige basis een kind op de wereld zet, de portemonnee van de overheid wagenwijd opengaat en je met niets doen meer verdient dan diegene die wel zo stom is geweest om een vak te leren.

Kinderpardon

De volgende groep die de kunst van het kinderen krijgen verdraaid goed hebben begrepen zijn de asielzoekers, en dan met name de gelukszoekers. Het bestaan van inmiddels niet minder dan vier kinderpardons geeft een duidelijk signaal dat het krijgen van kinderen dé manier is om een definitief verblijf af te dwingen. Zolang we het niet voor elkaar krijgen om de papieren tijger die de asielprocedure is te temmen blijft het dweilen met de kraan open. En komt het volgende pardon, opnieuw vooraf gegaan door de roep om discretionaire bevoegdheid in schrijnende gevallen toe te staan.

Berekendheid

Want dat is exact wat al deze verschillende gevallen van misbruik als rode draad hebben. Er wordt gebruik gemaakt van ons empathisch vermogen, van de eigenlijk oerreactievan het willen zorgen voor elkaar en voor een kind. Hoe kan je een kind nu ontwortelen en aan zijn of haar lot overlaten? Het kind heeft zijn of haar ouders toch niet gekozen? Nee, maar de ouder het kind wel en vaak uit bewuste berekendheid.

Hetzelfde is er aan de hand met het laatste nieuws dat vrijdagmiddag laat naar buiten kwam. Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om ‘jihadbruidjes’ terug te halen naar Nederland. Na alle ophef na de uitspraken van Grapperhaus die wel en daarna toch niet bleken te kloppen en de stoere woorden van de VVD dat er geen weg terug was, is die weg dan toch alweer gevonden. Nadat er een stevige lobby is opgezet in andere Europese landen als Frankrijk en België is ook de Kinderombudsman alhier stevig aan de gang gegaan met het trekken aan onze hartspieren.

 

Slachtofferschap

Dezelfde riedel: de kinderen kunnen er niets aan doen en zijn het slachtoffer van hun ouders; wij mogen hen niet laten lijden onder de slechte keuze van hun ouders etc. Een succesvolle lobby dus ook in Nederland, want er zijn maar weinig linkse politici en bestuurders die zich als ze eenmaal worden aangesproken op het welzijn van een kind, zich laten kennen als iemand met verstand en een ruggengraat.

Ons wordt verteld dat deze vrouwen een verkeerde keuze hebben gemaakt, niet wisten waar ze terecht zouden komen en niet actief hebben meegevochten. En dus ook eigenlijk een slachtoffer zijn.

Dat is simpelweg niet waar. Lees de getuigenissen van Yezidivrouwen en lees de ontluisterende verhalen van bijvoorbeeld Montasser Alde’emeh over de gruwelijkheden waar deze vrouwen mee dreigen en je weet wie en wat we terug laten komen in onze maatschappij. In het ergste geval potentiële terroristen, in het gunstigste geval vrouwen die mijlenver staan van onze samenleving en een nieuwe generatie met anti-westerse sentimenten zullen voeden.

Geïndoctrineerd

Maar de kinderen dan? Hebben we daar geen verantwoordelijkheid voor?

Het trieste is dat veel van de kinderen op hele jonge leeftijd al geïndoctrineerd zijn met haat en zijn getraind om te vechten en te moordenHet zijn dus in potentie gevaren, hoe je het ook wendt of keert. En waarom is de veiligheid van dat kind meer waard dan dat van een ander?
Sowieso is het terughalen van kinderen altijd een garantie dat uiteindelijk ook de ouders volgen, eerst de moeder en  – als hij nog in leven is – daarna de vader. De facto is het terughalen van kinderen dus het omarmen van een wat mij betreft onaanvaardbaar risico.

Waar we dus aan de ene kant zeggen dat we van deradicaliseren en het tegengaan van terreur een prioriteit maken, zetten we tegelijkertijd deur zelf op een kier.

 

Verantwoordelijkheid

En dus staan we nu hier. Met de deur – en dus de grens – op een kier. Op een kier om de kinderen en hun moeders terug te halen. Omdat een moeder is overleden in een kamp en gevreesd wordt voor het lot van die kinderen. Tragisch? Ja. Onze verantwoordelijkheid? Nee.

Wij hebben een verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de veiligheid van kinderen hier.

Kinderen van ouders die niet de keuze hebben gemaakt om – na het zien van talloze onthoofdingsvideo’s en zich bewust geweest te zijn van het niets ontziende geweld dat werd gepleegd in het kalifaat – hun koffers te pakken en ‘ons’ de rug toe te keren om daar te gaan vechten. Juist tegen ‘ons’, tegen het Westen en tegen onze democratie die de overheid juist behoort te beschermen.

Tijdbommen

Wij mogen verwachten en eisen dat de overheid er alles aan doet om deze tikkende tijdbommen te weren uit onze vrije samenleving. Zodat niet wij uiteindelijk beperkt gaan worden in onze manier van leven, omdat we in een ontstellende naïviteit hebben gedacht dat er geen misbruik van onze wetten en waarden gemaakt kan worden.

Als we dan mededogen willen tonen, doe dat doen voor de talloze Yezidi-vrouwen en kinderen die door de Jihadbruidjes en hun mannen zijn verkracht, gemarteld, als slaaf zijn gehouden en misbruikt. Geef die vrouwen en kinderen een veilig thuis hier in Nederland, ver van de beulen die hebben geprobeerd hen te breken. En laat hun beulen wegrotten in hun eigen gekozen lot.

Dat is rechtvaardigheid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend verwoord door Tanya Hoogwerf. Van kinderen kan je profiteren, zet ze in en Nederland is op de knieën. De jihadvrouwen zouden hun Nederlanderschap moeten verliezen en niet
als zielige wezens teruggehaald worden. Omdat situatie veranderd is, wat is dan veranderd? Nederland hoeft geen verantwoordelijkheid te dragen voor deze misbaksels. Want je haalt geen zielige mensen maar verraders die verloren hebben naar binnen. Ook de kinderen zijn doordrongen van geweld die zij met eigen ogen hebben gezien. Een moord ervoeren zij
als de normaalste dagelijkse kost. Zij zijn getraumatiseerd en geïndoctrineerd op jonge leeftijd en dat haal je nooit meer uit. Herinner je de woorden van Aboutaleb? En die kan het weten vanuit zijn moslim achtergrond.
Nederland is ellende aan importeren en geeft daarmee in wezen goedkeuring aan verraad jegens de Nederlanders. Na een klein D66 strafje worden zij losgelaten en worden voorzien van waarschijnlijk levenslange hulp.
Een vicieuze cirkel waar Nederland nooit uit zal komen want kinder pardon en verraders pardon de normaalste zaken van de wereld zijn geworden waardoor onze land makkelijk te chanteren valt door inzet van kinderen.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

meer dan 100 % mee eens. Exact datgene wat ik ook vind, maar niet zo treffend zou kunnen verwoorden.
Mededogen die je te hebben met de groep die dat nodig heeft of die het verdient beschermd te worden en dat zijn NIET deze Jihadibruiden met hun kinderen die wellicht het besmette DNA van hun ouders samen met de foute opvoeding kregen.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze problematiek houdt mij bezig omdat mij plots te binnen schiet dat Nederlanders, die in de oorlogsjaren ’40-’45 in het Duitse leger dienden en ná de oorlog terugkwamen in NL., hun Nederlanderschap werd afgenomen; zij konden dat weliswaar terugkrijgen (na enige tijd) tegen betaling van een behoorlijk bedrag in guldens, ik dacht iets van fl. 500,00.
Waarom wordt het NL-paspoort van die terroristen-wijven niet afgepakt ? Indien dat nú reeds zou gebeuren, dus in gevangenschap, hoeft de NL-“regering” zich niet meer druk te maken over dat gespuis.
Ze zitten in een gebied dat zij zelf hebben uitgekozen, dus geheel vrijwillig !
Een Nederlandse man zat onschuldig twaalf (12 !!!!!) jaren in een Spaanse cel, één keer bezoek gehad van “vertegenwoordiger” van de NL-staat, dit NIET-handelen is véél schandaliger als het willen terughalen van terrorisme-aanhangsters én hun door terroristen verwekte nakomelingen.
Ik begrijp werkelijk niet dat de NL-“regering” hier nog tijd aan besteedt, er zijn belangrijker zaken te regelen, zeker weten !!!!

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jihadbruidjes, terrorisme, kinderpardon en meer van dat fraais, de “regering” in ons land, het z.g. “rijke” Nederland, is steeds weer in staat gebleken van van genoemde items één grote klèrezooi te maken. Vrouwen van terroristen die bezig zijn om de westerse “beschaving” te vernietigen en te vervangen door hun islam-barbarisme, zullen straks op ónze kosten worden teruggehaald naar NL ! Een ongehoorde daad, waarmee de “regering” duidelijk aan geeft geen enkel idee te hebben over wat er leeft in de NL-maatschappij.
Schandelijk !!!!

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk zijn dit geen normale kinderen meer, waar men ook nog medelijden mee zou moeten hebben. Deze kinderen zijn inmiddels getraind in het moorden en hebben in plaats van normaal onderwijs juist de woorden in gepeperd gekregen dat ze de mensen in het westen haten moeten omdat ze niet islamiet zijn. Dit is niet meer uit deze kinderen te krijgen. Je moet er niet aan denken dat je eigen kind in de klas zou komen te zitten met kinderen die hier naar Nederland gekomen zijn omdat hun moeder toevallig een Nederlands paspoort heeft. Deze vrouwen zijn trouwens gevaarlijker als de wapens die dit soort mensen gebruiken. Vergelijk het maar met die maffiabruiden in Italy in de vorige eeuw net zo gevaarlijk. Als de VVD en de rest van de regering dit gaan doen hoop ik dat juist hun en hun Fam de eerste slachtoffers gaan worden van hun terroristen import. Het is onverantwoord van de regering als ze heel Nederland met deze door hun geimporteerde terroristen gaan opzadelen.

maarten
maarten
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geen speld tussen te krijgen!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat hier om aanhangers van een politiek-theologische beweging die elke vorm van eigen geweten hebben geexternaliseerd naar een dwingende, tribale wetgeving die doordesemd is met het voorbeeld en de ideeen van een totalitaire veroveraar. Voorzover kinderen van de echtenotes van daadwerkelijk bloeddorstige geloofsijveraars nog enige vorm van kinderlijke onschuld hebben, zullen zij die verliezen bij hun verdere opvoeding in Nederland of anders wel in het geloofshuis waar ze geleerd hebben hun paradijselijke heil te moeten zoeken.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel!!

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Tanya voor dit uitstekend artikel.
Ook een aanrader om te lezen een verschenen artikel van Syp Wynia.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Yep.

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x