Mannelijkheid is giftig volgens Feminisme 2.0

Het zoveelste bizarre progressieve agendapunt

Adonis Creed, hoofdpersoon film Creed II

Titelfoto: Adonis Creed, hoofdpersoon film Creed II. Screenshot YouTube-video, kanaal MGM

 

Het is nogal gewaagd om vandaag de dag iets positiefs te schrijven over mannen. In het bijzonder over mannen die NIET hun scrotum netjes hebben ingeleverd bij drammerige en snauwende ‘feministen’. Mannelijkheid is prachtig wanneer het de deuren voor ons openhoudt, de rekening van het diner betaalt en ons uit benarde situaties redt, maar kan daarna volgens progressieven regelrecht de prullenbak in.

Mannelijkheid is giftig. Mannen zijn een misverstand geworden en moeten gezuiverd worden van hun mannelijkheid. Het is nu ‘de tijd van de vrouw’.

Creed II

Laatst zat ik in de bioscoop naar Creed II te kijken. Een vervolg op Creed en een ‘spin-off franchise’ van de Rocky films. In de film staan mannen centraal. Adonis Creed is de hoofdpersoon: een sterke zwarte bokser, die ook te maken krijgt met heftige privé-omstandigheden.

 

Zijn tegenstander in de film is Viktor Drago, de zoon van Ivan Drago uit Rocky IV. Viktor heeft eveneens te maken met pittige privé-omstandigheden, maar is fysiek een beest van een vent. Beide personages vechten tegen elkaar, maar vechten ook voor wat voor hen belangrijk is. De film geeft een eerlijk beeld van mannen; ze zijn fysiek sterk, maar moeten het emotionele aspect ook een plek kunnen geven omdat ze anders niet optimaal kunnen vechten. In de bioscoop zaten niet veel mensen. Er waren naast mij nog twee andere vrouwen in de zaal. De rest was man. En natuurlijk begrijp ik dit. Tijd dat mannelijkheid weer gevierd gaat worden.

Toxic masculinity

In de kruistocht naar de zuivering van mannelijkheid is de term toxic masculinity populair geworden. Een term die bedacht is door gender studie wetenschappers. De term houdt in dat alles wat mannelijk is als giftig wordt beschouwd en dat mannen, vanwege hun geslacht, altijd een streepje voor op vrouwen hebben. Zo is het niet tonen van emoties, pronken met een gespierd lichaam of de leiding nemen automatisch fout en leidt zulk gedrag altijd tot agressie en/of geweld. De term is zeer subjectief, alles kan naar wens als toxic masculinity aangeduid worden.

Een ander woord is mansplaining. Deze term houdt in dat als een man iets aan een vrouw uitlegt of haar onderbreekt het laat zien dat hij denkt dat hij superieur is aan de vrouw. Bovendien mag een man het nooit hebben over de positie van de vrouw, want hij zal nooit weten hoe dat is. Kortom: als man verlies je altijd.

Progressieven

Progressieven, die zich niet alleen in de wetenschap bevinden maar ook in toonaangevende functies met veel bereik, denken nog steeds dat zij de counter culture zijn, terwijl dit allang niet meer zo is. Progressief zijn is al sinds jaar en dag de status quo. Talloze bedrijven, instituten en organisaties volgen de dwingende progressieve agenda’s. Deze progressiviteit leidt tot allerlei acties en manifestaties. #MeToo en #TimesUp zijn daar de belangrijkste recente voorbeelden van. Als mannen vervolgd en gestraft worden voor misbruik, dan is dit terecht.

Heksenjacht

Helaas zien we dat deze acties en manifestaties uitmonden in een soort heksenjacht waarin alle mannen dezelfde behandeling krijgen en vooraf al publiekelijk aan de schandpaal genageld worden zonder enig bewijs. In de entertainment industrie hebben mannen verschrikkelijke dingen gedaan, maar die kun je niet projecteren op alle mannen. Er zijn talloze voorbeelden van vrouwen die liegen om zo de carrières van mannen te verwoesten. Er zijn zelfs vrouwen die mannen en jongens misbruiken. MeToo en TimesUp zijn een instrument geworden voor mensen ‘die de verkeerde verwachtingen hadden’. Het geeft ze een vrijbrief om karaktermoorden te plegen.

Reclame

En hoe kan men op de beste manier al die progressieve termen, ‘bewijzen’ en aantijgingen voorschotelen aan het grote publiek? Via de media uiteraard. Daar klinkt de boodschap dat meisjes en vrouwen ‘alles kunnen’ en zich als jongens/mannen moeten gedragen. Dat jongens en mannen zich moeten terugtrekken. Een tijdje terug was er hier in Nederland opschudding over een reclame van Sire met de boodschap dat jongens gewoon lekker ruig buiten moeten spelen. De was tegen het zere been van progressieven. De reclame werd prompt verketterd.

Schoffering

Hot topic is de huidige Gillette-reclame die progressieven, feministen en andere social justice warriors tevreden probeert te stellen in plaats van hun werkelijke doelgroep: mannen. Gillette schoffeert de primaire doelgroep in een poging te deugen. Een slechte business-zet.

 

Belachelijk

Een ander voorbeeld is het spotje van dierenrechtenorganisatie Peta, waarbij ’traditionele mannelijkheid’ en het mannelijke geslachtsdeel volkomen belachelijk worden gemaakt. Het is pijnlijk om te zien hoever niet-wetenschappelijke en emotioneel gefundeerde meningen zijn doorgedrongen tot het establishment. Hoe allerlei bedrijven en organisaties zich zo laten overnemen hierdoor.

 

Mannelijke feministen

De ergste uitkomst van deze oorlogvoering tegen de man is de mannelijke feminist. ‘Mannen’ die het zogenaamd opnemen voor vrouwen. Alleen progressieve vrouwen uiteraard, want tegen vrouwen die het niet met hen eens zijn, zijn ze genoodzaakt om fysiek geweld te gebruiken.

 

De zogenaamde SoyBoys die door het overmatig gebruik van sojaproducten misschien iets te veel last krijgen van schommelende hormonen. Of de verachtelijke Frans Timmermans die vrouwen als de grootste slachtoffers uit het verleden aanduidt, maar tegelijkertijd mensen die een vrouwonvriendelijke religie boven alle aardse wetten stelt omarmt, verwelkomt en de toekomst van Europa noemt. En ook deze mannelijke feminist kan slecht tegen kritiek. Hij zit liever bij Eva Jinek, die aan zijn lippen hangt dan bij Jeroen Pauw die het waagt zo nu en dan een kritische vraag te stellen. Mannelijke feministen zijn de belichaming van mannen die hun scrotum verkocht hebben aan de heksen van het huidige feminisme om zo deugpunten te scoren in het publieke debat, terwijl hun spiegels thuis barsten zodra ze erin kijken.

 

Feminisme 2.0

Net als identiteitspolitiek en het ‘klimaatgeloof’ is feminisme het zoveelste progressieve agendapunt dat naar een 2.0 niveau is getild en de samenleving langzaam van binnenuit verwoest. Mannen en vrouwen hebben geen gezonde relatie meer met elkaar. Feminisme heeft vrouwen aangemoedigd om zich als mannen te gedragen terwijl zij tegelijkertijd mannen moeten verachten. Maar mannen en vrouwen kunnen niet hetzelfde zijn. Dat is onnatuurlijk.

Als we kijken naar medische wetenschappelijk onderzoek is er een duidelijk verschil in hersenstructuur tussen mannen en vrouwen. Zo zijn mannen beter in ruimtelijk inzicht, maar zijn vrouwen verbaal en schriftelijk weer sterker. Zo te zien kunnen we elkaar perfect aanvullen, maar nee: vrouwen zijn ‘de nieuwe mannen’ en mannen moeten zo snel mogelijk van hun mannelijkheid gezuiverd worden. En deze waanzin heeft succes! Zo vindt een kwart van de Millennialmannen in de VS dat het aanbieden van een drankje aan een dame in een uitgaansgelegenheid seksuele intimidatie is.

Laten we eerlijk zijn. Nu (feministische) vrouwen en ‘mannen’ aan het roer staan is het er niet beter op geworden. De Canadese professor Janice Fiamengo beaamt dit in een interview voor The Rubin Report. Zij vraagt zich hardop af of mannen tijdens de eerste feministische golf niet gelijk hadden wanneer zij beweerden dat vrouwen zich dingen snel persoonlijk aanmeten en het risico lopen het zakelijke niet van privé te kunnen onderscheiden.

Vier de mannelijkheid

“In het verleden hebben mannen massaal misbruik gemaakt van hun positie jegens vrouwen en daarvoor moeten ze nu allemaal boeten.” Waar komt dat misverstand toch vandaan? Als een aantal vrouwen iets verkeerd doet vinden we toch ook dat niet alle vrouwen zo zijn en noemen we het toch ook niet toxic femininity? Waarom doen we dat dan wel bij mannen? De totale woede en wrok naar mannen en hun mannelijkheid is beangstigend. Laten we mannen koesteren. Laten we genieten van mediaproducten zoals Creed II. En laten we de Gillette- en Peta-reclames links liggen, daar waar ze horen.

Slechte mannen worden niet opeens ‘goed’ als je hen zuivert van hun mannelijkheid, zoals te zien is bij feministische mannen. Wat men zo snel vergeet is dat mannen aan het roer stonden van vele mooie uitvindingen, positieve veranderingen en gebeurtenissen. Bovendien zijn mannelijkheid en masculiene eigenschappen natuurlijk en aantrekkelijk. Aangevuld met de verbale- en schriftelijke intelligentie en de beschaafdheid van vrouwen kan er als vanzelf weer iets moois opbloeien tussen ons.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben geboren als man, blank, hetero, zoek op de WC de deur met een mannetje er op en in mijn jeugd speelde ik liever met autotjes al had ik ook een pop. Tot voor kort dacht dat ik dat het allemaal normaal was maar de laatste tijd zie ik dat het niet zo is en dat ik eigenlijk pech heb gehad met mijn hele identiteitsbesef.
Ik wordt geacht mij te schamen voor mijn gedaante en door het geschreeuw van diverse groepen ook de schuldbesef aannemen voor mijn simpele en duidelijke sekseomschrijving.
Zelfs de stoere Gillette schijnt nu mijn baardgroei min of meer te verwijten want dat zijn kennelijk van die momenten dat je je als man superieur voelt op die ochtenden in de badkamer.
Politieke correctheid is de gesel van deze tijd. De hoogste tijd voor normalisatie.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
De door u genoemde schreeuwende groepen vormen maar een buitengewoon klein gedeelte van het geheel. Door hun geschreeuw trekken én krijgen zij enige aandacht in de media.
Eigenlijk zijn zij deze aandacht niet waard door hun minieme aantal.
Ook ik ben als een blank jongetje geboren, daarna, hopelijk, man geworden en ik vind dat ik absoluut géén pech heb gehad met mijn identiteitsbesef.
Van de “stoere Gillette” trek ik mij al helemaal niets aan, net zomin als van de gillende en krijsende feministes.
Ik gedraag mij, vind ikzelf, redelijk normaal, vaar niet half naakt door de A’damse grachten en schreeuw óók van de daken dat ik “zo verschrikkelijk hetero ben”.
Inderdaad tijd voor normalisatie.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton, ik trek mij daar ook niets van aan het verdient hoogstens een beetje van cynische galg humor. Het zij kleine groepen maar alle linkse media hebben zij wel mee en dat is verontrustend omdat wij geen andere omroep hebben die dat durft tegen te spreken. Op Jensen na misschien. En de politici zijn ook politiek correct dus die varen graag mee in de Amsterdamse grachten. Op enige normalisatie zullen wij nog lang wachten, vrees ik.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Helemaal met u eens, ook v.w.b de linkse media. Maar óók de linkse media vertegenwoordigt niet het grootste deel van de bevolking; door hun geschreeuw enz. wordt dat al snel gedacht.
Normalisatie kan idd. nog enige tijd op zich laten wachten, maar het komt wel, de bevolking zal ooit die linkse rakkers doorzien en met hen afrekenen, d.m.v. verkiezingen bijv.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton,de grotere deel van de bevolking is helaas erg stil. De zwijgende meerderheid?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28
Ik weet (bijna) zeker, dat de zwijgende meerderheid zich stil houdt. Totdat de geest uit de fles is; echter, ook dán zal een groot deel van de bevolking zich stil houden en de kastanjes door anderen uit het vuur laten halen. Ik veronderstel dat bijv. de Gele Hesjes hier een voorbeeld van zijn.
Het links denkende deel der bevolking zal echter niet zónder meer zijn/haar verworvenheden uit handen geven; in Frankrijk is bijv. al een tegenactie ontketend, zich noemend de
“Rode Sjaaltjes”, gezien de naam kunt u wel nagaan uit welke hoek deze groep stamt. De tegenstellingen tussen links en rechts zullen steeds groter worden, nét als tussen rijk en arm.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ik ben het met u eens, uw redenering klopt wel.

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb niets met feminisme. Ik kom dat alleen in de media tegen en neem dat met een korrel – wat zeg ik? een pak – Jozo zout. Ik laat mijn oordeel over andere mensen over aan mijn gevoel. De een vind ik aardig en de ander minder. Begint een dame of heer te praten over feminisme, dan excuseer ik mij en ga weg! Het aardige van dit alles is dat masculine mannen en feministische vrouwen elkaar vanzelf ontmoeten in de prullenbak.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Mannelijkheid is giftig”.
Dat moge dan zo zijn maar ik heb toch werkelijk in diverse artikelen gelezen en in documentaires ook gezien, dat veel mevrouwen, w.o. óók z.g. feministes, dól waren/zijn op mannelijkheid.
Laat je niet gek maken door een stelletje ontspoorde figuren.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben al ’n beetje oud en zie alles in de herhaling maar ’t wordt wel steeds abjecter.
Alles waar Bart Croughs ruim 10 jaar geleden het intellectuele, progressieve denken en doen, al genadeloos duidde komt nu in ’t kwadraat terug.
In de naam van de vrouw, de homo en de allochtoon : het geloof der intellectuelen
Mag ik een linkje plaatsen naar z’n werk op Stichting Meervrijheid? -erg vermakelijk-
https://meervrijheid.nl/?pagina=1365

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Feministe? Je verschuilen door af te geven op mannen! Vooruit stroop je mouwen op en ga aan de slag en zeur niet!

Jubbe Feenstra
Jubbe Feenstra
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben bijna 80 en heb in mijn leven dus al wat vrouwen mogen zien opereren.
Mijn moeder, mijn zus, tantes, buurvrouwen enz. Ben nu door omstandigheden 3e keer getrouwd. Vrouwen zijn aandachttrekkers, juist de feministen. Geef als man een week geen aandacht aan vrouw in je omgeving dan beginnen ze te klagen. Vooral op lichamelijk gebied. Binnen de kortste keer hoor je: ‘Vind je me niet leuk meer’? Of woorden van gelijke strekking. Daarna komen tranen en zieligheid. Als ze merken dat je er niet meer intrapt proberen ze het over een andere boeg te gooien. Bij echtscheidingen wordt maar al te vaak je kind als wapen gebruikt. Is mij niet overkomen maar zag het bij anderen. Loop weg bij een vrouw en al die lievigheid is ver te zoeken.
Toen ik in militaire dienst zat waren de knullen die op die jonge leeftijd ‘vaste verkering’ hadden na een weekeinde degenen met ongelukkige verhalen over gedoe met vriendin. Vrijgezellen zoals ik hadden zoiets niet, hooguit een verloren voetbalwedstrijd die een domper op je leven zette.En dan komt de dag dat je gehoor geeft aan je hormonen en voor de bijl gaat.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mannen en vrouwen zijn verschillend omdat ze elkaar aanvullen. Dat is in een miljard jaar evolutie zo gegroeid, en daar vallen we ook op. Daarom worden mannelijke mannen aantrekkelijker gevonden dan vrouwelijke mannen; en vrouwelijke vrouwen idem dito versus mannelijke vrouwen. Helaas zijn linkse feministes/n doorgaans creationisten; ze ontkennen de wetenschap en de werkelijkheid om hen heen, en creëren hun eigen religieuze universum.

En verder, natuurlijk hebben mannen gemiddeld genomen bepaalde irritante trekjes. Van nooit de weg willen vragen en competitiedrang tot verbale en fysieke agressie.
Zijn vrouwen beter? Natuurlijk niet. Gemiddeld genomen hebben vrouwen andere irritante trekjes. En laten we ook niet vergeten dat veel vrouwen juist vallen op die “foute mannen”. Feitelijk zijn vrouwen zelf verantwoordelijk voor het foute gedrag van mannen; ons gedrag is het gevolg van hun keuzes gedurende de evolutie…
(Dit laatste zeg ik uiteraard met een knipoog)

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het draait allemaal om rolpatronen. Veel van die klassieke patronen voldoen niet meer. Verschuivingen zijn al tientallen jaren bezig, maar pittige ’tantes’ waren er vroeger ook al best veel. Andere tijden, andere zeden. Het giftigheidsdiscours is een recente toevoeging uit de postmoderne hoek. Kan weinig kwaad als het de normale gezinsvorming niet te veel in de weg zit. Ik beschouw het maar als het zoeken naar een grens die nooit vastligt. Het levert weinig op je daar heel erg in te verdiepen. Ook al is het nuttig om te weten dat je voorzichtig moet zijn met het openen van deuren en het aanbieden van drankjes als je daarmee een #metoo aantijging kunt vermijden.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hear hear Pamela. Er komt een harde reset aan die al die quasi-progressievelingen op hun plaats zal zetten. Aan al dit hedonisme komt altijd een einde.

Autisme Storm
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat iedereen toch gewoon zichzelf zijn en laten we voor ieder respect hebben. Meer is daar niet over te zeggen.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x