Rechtse vrouwen: de ultieme bedreiging voor Links

Wie zich onafhankelijk opstelt, betaalt hoge prijs

Titelfoto: Screenshot YouTube-video, kanaal FvD Meems. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

We zijn jong, intelligent en hoogopgeleid, welbespraakt (niet altijd blond!) en geen man. We durven tegen progressieve trends in te gaan, omdat ze gebaseerd zijn op onzin. We schuwen empirie en biologie niet. We zijn de Vrouwen op Rechts.

Bedreiging

Het maakt progressieven zo kwaad, want ze kunnen maar niet begrijpen dat er ook rechtse vrouwen bestaan in de maatschappij. Rechts zou immers alleen uit (blanke) mannen moeten bestaan, toch? Dat is ronduit discriminerend. Zoals de Amerikaanse schrijver Thomas Sowell zo mooi wist te verwoorden: het is wonderlijk dat progressieven altijd de mond vol hebben van (etnische) diversiteit in alle sectoren van de samenleving, maar beledigd en kwaad zijn als de rechterflank van de samenleving ook divers is. Met name vrouwen op de rechterflank. Zij vormen de ultieme bedreiging van zich progressief noemend Links.

Oorlogsverklaring

De Volkskrant heeft officieel de oorlog verklaard aan vrouwen op rechts. Volkskrant ‘journalisten’ vonden het nodig een stuk over Eva Vlaardingerbroek en andere rechtse vrouwen te schrijven. Ze zijn ‘jong, knap en rechts-radicaal en trekken ten strijde tegen het feminisme, dat het Westen zou bedreigen‘, zo begint het stuk.

 

Spuien

die Eva benaderde omdat hij een ‘stukje over haar zou schrijven’, stuurde haar drie vragen om te beantwoorden en beloofde Eva dat zij het stuk voor publicatie toegestuurd zou krijgen. Naast de valse beloftes van Bahara werd de speech van Eva ook ongevraagd door een Amerikaanse (!?) radicaal feministische promovenda geanalyseerd. Zij kwam met de conclusie kwam dat in de speech van Eva vrouwonvriendelijke en racistische elementen te vinden waren.

Best knap dat men dat eruit kan halen terwijl Eva de gelijkheid die in het Westen tussen mannen en vrouwen verankerd is in de wet zelfs ‘een kroonjuweel’ noemt. Maar dat is uiteraard niet van belang; progressieven en ‘journalisten’ die iedere mate van integriteit zijn kwijtgeraakt hoeven namelijk niet te luisteren. Ze willen alleen hun boodschap spuien. Het is mede door dit soort stukken in de mainstream kranten dat je kan zeggen dat het journalistieke vak uitsterft.

Arische prinsesjes

Alsof het nog niet erg genoeg was om iemand helemaal af te kraken en een geheel eigen interpretatie aan haar speech te geven vonden andere Volkskrant-schrijvers het zelfs nodig om er nog een schepje boven op te doen. Zo liet Harriet Duurvoort weten overal ‘Arische prinsesjes’ te zien:

Kritiek of een scherpe mening hebben alla, maar gebruik maken van een term uit een ‘rassentheorie’ die miljoenen mensen het leven heeft gekost is nogal kras en vereist op z’n minst een hele stevige onderbouwing. Helaas bleef deze uit en verdween de opiniemaakster achter een Twitter ‘slotje’.

Averechts

Ruim 50 jaar geleden deden progressieven de belofte het ‘anders te gaan doen’. Nooit meer racisme, fascisme, discriminatie of andere vormen van ontmenselijking en buitensluiten. Helaas lijken zij hier steeds vaker zelf moeite mee te hebben. Acties zoals deze werken averechts en zorgen er alleen maar voor dat de groep vrouwen en minderheden op rechts (en in het midden) groeit en dat progressieven zelf hun ergste vijand worden. Even tussendoor: zijn Ebru Umar, Fidan Ekiz, Assita Kanko, Ayaan Hirsi Ali, Armita Taheri, Laetitia Griffith, Nino Davitulaini, Janice Roopram, Darya Safai en ik dan ook Arische prinsesjes?

Ramkoers

Deze ramkoers van linkse progressievelingen ten opzichte van rechtse vrouwen heeft alles te maken met macht en controle. Progressief links denkt dat ze nog altijd de counter culture zijn zoals ruim 50 jaar geleden. De waarheid is dat zij inmiddels de status quo geworden zijn. Stiekem is dit besef natuurlijk wel bij ze doorgedrongen. Na decennialang macht te hebben uitgeoefend is het ‘vrije’ links veranderd in een starre ideologie die doorslaat in gelijkheid, (etnische) diversiteit en intolerantie. Alle problemen in de samenleving worden beantwoord met overcompensatie. Met als gevolg dat steeds meer vrouwen (en minderheden) weglopen bij de progressievelingen op links.

Overcompensatie

Vrouwen op rechts verafschuwen het huidige feminisme dat slechts een uiting is van overcompensatie in de vorm van ontkenning van biologische verschillen tussen mannen en vrouwen, het invoeren van vrouwenquota (overigens in strijd met Artikel 1 van de grondwet) en het geklaag over inkomensongelijkheid die meer te maken heeft met het aantal gewerkte uren dan met het geslacht.

Vrouwen zijn belangrijk voor links omdat ze vaak linkser stemmen dan mannen. Nu steeds meer vrouwen rechtser worden zal links flink moeten inleveren. Daarom worden rechtse vrouwen door de progressieven zo intens gehaat: ze symboliseren de teloorgang van de linkse machtspositie.

Geestelijk onafhankelijk

Hoe vinden linkse progressievelingen nu zelf dat het gaat in onze samenleving? Zijn we echt zo vrij, open en tolerant? Waarom wordt een vrouw die zich niet netjes bij de status quo voegt en zich geestelijk onafhankelijk opstelt dan afgemaakt door de mensen die het zo lijken te menen met haar? Waarom mogen vrouwen alles; behalve rechts zijn? Over paradox gesproken….

Hoge prijs

We leven in een samenleving die zomaar losjes gebaseerd had kunnen zijn op het boek van Margaret Atwood: A Handmaid’s Tale. In dat boek zijn de lichamen van vrouwen die zwanger kunnen worden en kinderen kunnen baren niet langer van henzelf. In Nederland is momenteel iets soortgelijks gaande voor vrouwen met ‘een andere mening of gedachten dan die van de status quo’. Zo’n mening mogen ze niet hebben en is verboden. Gedachtes, meningen en visies mogen niet langer die van henzelf te zijn en al helemaal niet in het openbaar gedeeld te worden.

Wie zich geestelijk onafhankelijk opstelt betaalt een hoge prijs.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het; vrouwen die zelf nadenken worden keihard aangepakt.
Net zo fel als zwarte conservatieven in de VS. Nog bedankt Pamela, dat je hier ooit naar Candace Owens verwees. Daar heb ik inmiddels veel prachtige en scherpe stukjes van gezien.

On topic. In het volkskrantstukje staat in bijna elke zin wel een waardeoordeel als “extreem rechts”, “rechts radicaal”, etc. Nergens wordt uitgelegd welke uitspraak van wie extreemrechts is en waarom. Als je een kind van 8 een opstel over spruitjes laat schijven krijg je net zoiets; “vies”, “smerig”.
Ook de fopwetenschapper die de citaten van Eva zegt te hebben gelezen weerlegt daar geen letter van, maar gebruikt wat stropoppen om Eva toch een bepaald etiketje te geven.
Dat is net zo wetenschappelijk als eerdergenoemd opstel over spruitjes.

Ina67
Ina67
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spijker op zijn kop. Prima uiteenzetting van een groot probleem. Overigens een fantastische speech van Eva.
Jammer dat Nederland zo’n dictatuur wordt.

pankonthemove
pankonthemove
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hou van jonge, intelligente en hoogopgeleide, welbespraakte, knappe vrouwen. (blond en minder blond!). Eindelijk een tegengeluid. Hop, hop, wat meer reacties please.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwen,laat je niet ondersneeuwen door links,neem een voorbeeld aan Trump ,heeft het niet makkelijk ,maar heeft de wind in de zeilen ,alles doen ze om hem onderuit te halen ,en keer op keer schiet links zich in eigen voet,hij is de baas,en het volk wil het zo ,niet de ambtenaren en profiteurs ,die moeten plots aan het werk ,en dat komt hier ook ,het schip vaart tegen de wal,managers ,politieke figuren, kunnen het leuk vertellen ,maar verliezen ze der baantje zijn ze afhankelijk van wachtgeld ,omdat ze helemaal niks kunnen .
Nieuwe wind in de politiek is welkom,ze hebben graag 30 procent meer vrouwen overal ,mochten ze allemaal rechts zijn ,wat ik hoop ,zitten ze er plots niet meer op te wachten .

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Peter, uw laatste alinea, Prachtig!!

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Trump? Die van “grab ‘em by the pussy”? Slecht voorbeeld. Ook omdat “het volk” hem helemaal niet wil. Hij heeft gewonnen dankzij het Amerikaanse kiesstelsel, niet omdat hij meer stemmen kreeg dan Hilary Clinton. Dat kreeg hij namelijk niet.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B, ik las per ongeluk eerst uw reactie over pamela Pinas en kreeg weer hoop dat uw reacties ook voor mij leesbaar gingen worden. Oa uw inhoudsloze anti-trump kreten zijn steeds weer een moment van diepe ergenis voor mij. 1 positief woord over Trump is kennelijk voor u een rode vlag. bam bam (met Clinton meester stiekeme leugenaar US) stak een mes in de rug van de US ‘politie-agent’ en Cinton is DE meest corrupte dame cq familie van Amerika, maar daar hoor ik u nooit over. Tevens nooit antwoord gehad op mijn vraag mij tenminste 5 concrete redenen te geven wat er volgens u zo fout is aan Trump.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Een gedeelte van het volk wil hem niet. Het kiesstelsel is een keuze. In het verleden hebben democraten zo gewonnen. Ik begrijp dat u liever Killary Clinton als baas Wilde zien. Hebben we het dan over dezelfde Clintons die zo graag zich uitgenodigd zagen bij Epstein?

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@Frans B,

Het volk gaat Trump herkiezen, let maar op.
Janken over het kiesstelsel kenmerkt slechte verliezers; toen Obama won klaagde niemand daar over.

Kinderachtig zijn ook de reeksen schijnprocessen/procedures (allemaal zonder resultaat) tegen Trump. Net als de lastercampagnes om een *opmerking* van Trump, terwijl *daadwerkelijk* seksueel grensoverschrijdend gedrag van president Clinton en zijn vrindje Epstein altijd oké waren.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Pamela Pinas, Eva Vlaardingenbroek, ik ben man, hetero, Familie in Nederland sinds 1672. Ik zou weleens teveel bewondering voor jullie kunnen hebben. Inmiddels kan ik dankzij OpinieZ er nog zeker tien vrouwen met naam en toenaam bijvoegen die ook ‘rechts’ zijn, overigens incl mijn beste vriendin.
Dames, hulde. Ik hoop dat het u goed doet op dit forum EN bij EW EN op Veren of Lood WEL toegejuichd te worden (Op ew mn door de lezers!!) . Steeds weer vind ik opvallend dat dames met een rechtse mening er blijk van geven ZELF te hebben nagedacht, waar dames EN heren van linkse signatuur vrijwel altijd de partijleider van de partij waar ze op stemmen, na-praten, of met vage kreten ‘samen’ komen.
Hoewel het teveel gevraagd is, zou ik specifiek op Eva Vlaardingenbroek (of annabel nanninga) stemmen, als ze op de lijst van FvD zou komen. Voorlopig neem ik aan dat ze ONafhankelijk wil blijven, dus zij op lijst FvD een droomwens…..

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de vorige eeuw studeerde ik aan de befaamde Oudemanhuispoort van de UvA. Tussen de overwegend blanke studenten liepen er ook wat mensen met een kleurtje: Harriet Duurvoort, Umberto Tan en Coşkun Çörüz. En Martin Bosma. Drie keer raden wij er van die vier door de VARA, NOS, de Volkskrant en het CDA op het schild werden gehesen? Want kind van migranten, uit de Bijlmermeer en student. WoW! Die selectie was puur op ras maar dat mocht je niet hardop zeggen. Die lui hebben werkelijk alle kansen gekregen in dit land en toch er op schijten. Bah.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De ultieme bedreiging komt van links wat zeker niet de rechtse dictaturen vrijpleit. Links heeft na de WO2 heel wat mensen uitgemoord die democratie wilden. Wij zien in de VS vanaf het moment dat Trump werd gekozen een linkse oorlog die nog steeds woedt. In Venezuela lijden mensen linkse honger. En wij zien het Westen
langzaam maar zeker verschuiven richting socialisme. De jeugd denkt dat socialisme hun dromen gaat vervullen maar hun dromen worden nachtmerries. Zij keren zich tegen de generatie van hun ouders die voor gezorgd hebben dat zij van een normale, leuke jeugd konden genieten door het bouwen aan de welvaart. Nu krijgen zij juist de schuld dat zij de planeet verwoest hebben door het bouwen aan de welvaart. Had de jeugd liever in een stenen tijdperk grootgebracht willen worden? Hebben zij daar over ooit nagedacht bij de McDonalds boven een hamburger die zij niet hoefden te vangen? Zij laten zich liever gek maken door groen en linkse partijen met hun Zweedse profeet, de boze kind. En de vrouwen die eigenlijk geen vrouw willen zijn maar een mannelijke vrouw die zelfde dromen hanteren als de jeugd. Gelukkig zijn er vrouwen opgestaan die vrouwen zijn en willen blijven. Die aan hun carrières kunnen werken zonder quota’s die nodig zijn voor de minder capabele vrouwen. En zie, zij zien er veel leuker uit in hun spontanteit die geen richtingen kent maar wel het predicaat rechts krijgt toegediend bedoeld als een vloek.
Kom op meiden, laat je niet uit de veld slaan, niet alleen links heeft rechten. In een democratie heeft iedereen rechten en het socialisme is gelukkig nog niet volbouwd.

jcpolling
jcpolling
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte mevrouw Pinas, lieve Pamela,
Goed stukkie helaas worden niet slechts vrouwen gecriminaliseerd door links.
Ik vraag me inmiddels af waarom ze nog steeds het predicaat progressief krijgen….naar mijn idee komt fascistisch eerst….

Nelly
Nelly
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima column Pamela,
Ben niet blond en jong maar geniet van deze jonge vrouwen power💪👍.

Raymond
Raymond
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde Pamela, laat die veganistische truien breiende semi-potten en hun ongeschoren hipster-maatjes maar een poepie ruiken !!

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad de spijker op de kop. Vroeger schopte links tegen heilige huisjes aan, tegenwoordig is links zelf een heilig huisje geworden. Feministen zouden mensen als Fidan Ekiz, Ebru Umar etcetera juist moeten omarmen. In plaats daarvan lopen ze het recht om een boerka te dragen te verdedigen. Dan vind ik het niet gek als er jonge ondernemende vrouwen zijn die zich daar niet bij thuisvoelen.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Overigens over Hirsi Ali gesproken. Sinds ze na een linkse lastercampagne dit land uit werd gejaagd door oa een proces over haar huisvesting en een Verdonk die na een Zemblabla-uitzending min of meer aangespoord werd haar uit te zetten is ze nog een paar keer naar Nederland geweest. En nu is ze geen persona non grata meer; ik zag diverse deugers aan haar lippen hangen. Waaronder Dolf Jansen, die haar jaren eerder nog tot onder haar teennagels afbrandde in een cabaret-preek.

Kennelijk wordt zij niet meer als gevaar gezien nu ze ver weg is. Precies zoals Fortuyn niet meer als gevaar gezien wordt nu hij dood is. Ik heb al meerdere mensen het verwijt naar Wilders zien maken “dat zou Fortuyn nooit zo gewild hebben”. Fortuyn was inderdaad voor een generaal pardon, en zei ook “het zijn wel ònze Marokkaanse rotjochies”. Fortuyn viel dus best mee ja. Maar hadden die deugers dat niet kunnen bedenken voor ze Volkerts pistool richtten?

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Arie, ‘het verwijt naar Wilders’… Die Wilders criticasters ‘Vergeten’ 1 overwegend detail, nl dat Pim Fortuyn die uitspraak vandaag de dag OF in heel andere context zou hebben gemaakt en OF niet mals was geweest over die marokkaanse rotjochies. Ik ben 17 jaar gaan terugtellen (dus vanaf de moord op Pim Fortuyn) en constateer dat ik minimaal 4 keer per jaar aangifte had willen doen tegen bedreigingen door marokkanen. Als de groep waarmee je bent sussend fluisteren ‘laat gaan, levert toch niets op’ dan laat je gaan.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@Henk,

Sterker nog, Wilders ging destijds nog eens in discussie met Fortuyn, en verweet hem toen “alle moslims over één kam te scheren”…
Zoals Fortuyn “verrechtste” door onder andere de aanslagen van 11-9, zo is Wilders “verrechtst” door twee politieke moorden en door jarenlang onderduiken. “Verrechtsen” is niks anders dan “wijzer worden”.

De islam is geen fijne religie. Die wereldwijd tientallen moslimaanslagen per dag (!) zijn feitelijk klein bier vergeleken met de jihad en de sharia. Die 2 heilige principes van de islam terroriseren de wereld.
Jihad betekent; wereld verdelen in “land van oorlog” (dar al-harb) en “land van islam” (dar al-islam). De “ongelovigen” moeten bestreden worden tot overal de sharia heerst.
Sharia betekent; doodstraffen voor oa ketterij, afvalligheid, polytheïsme, homofilie, vreemdgaan, hekserij, etc. De sharia staat dan weer wel slavernij, roof, (seksueel) geweld, eerwraak en zelfs moord toe, zij het onder bepaalde voorwaarden.

Die principes verklaren alle ellende in de islamitische wereld, maar ook hier. Het niet of nauwelijks bestraffen van criminaliteit en geweldsdelicten door onze overheid, leidt hier tot een “laat maar gaan” mentaliteit. Maar het versterkt bij veel moslims het gevoel dat allah hen inderdaad superieur maakt.

Vandaag lezen we dat mohammedaanse ouders massaal kiezen voor mohammedaans onderwijs. Dit ondanks reeksen schandalen rond examenfraude, corruptie, wanbeleid en aanzetten tot religieuze haat en geweld op die scholen.
De èchte problemen gaan nog komen.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Linkse mensen, socialisten, zijn enkel democratisch als ze in de meerderheid zijn, vrijheid van meningsuiting geld enkel als je het met hen eens bent, eigenlijk zijn het allemaal gewoon kleine dictatortjes die anderen hun vrijheid willen afnemen en hun domme kudde mening op willen dringen.
Waarom emigreren ze niet allemaal lekker naar Noord Korea, waar hun achterlijke gedachtegoed thuishoort.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er staan twee namen bij het artikel: Hassan Bahara en Karolien Knols. Die laatste lijkt ‘onverdacht’, maar Bahara houdt zich structureel bezig met ‘racisme’ kwesties. Dus dat hij uit de bocht vliegt bij FvD-ster Vlaardingerbroek is niet verwonderlijk, maar dat Knols dat niet heeft kunnen of willen verhinderen is verbazingwekkend. We mogen aannemen dat geen van tweeen commentaar zullen leveren op de mediastorm die ze veroorzaakt hebben om over excuses nog maar te zwijgen. Van die krant mogen we al helemaal niets verwachten. Zo’n redactie zou beter moeten weten. Een krant is er voor het nieuws, niet voor het zeer welbewust zwartmaken van mensen die het naar beste weten goed bedoelen ook al zijn ze niet helemaal van de (politieke) kleur van de krant. Lijkt me een mooi onderwerp voor de Raad voor de Journalistiek. Hier is duidelijk een grens van betamelijkheid en behoorlijkheid overschreden. Een ‘Nie wieder’ lijkt me op zijn plaats.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig zijn er nog vrouwen die geen sjamaan nodig hebben om hun klimaatdepressie te behandelen. Ik gok dat die allemaal een rechtse inslag hebben.

Bahrri
Bahrri
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben blij met dit, niet specifiek rechtse of conservatieve, maar realistische geluid van slimme en goed opgeleide vrouwen. Zij tonen juist wat het is om mondig, gelijkwaardig en zelfbewust te zijn, precies de waarden waar het feminisme ooit voor stond voordat het ten prooi viel aan totale gekte en blanke mannen haat. Fijn dat zij zich steeds meer publiekelijk uitspreken, zij verdienen onze volle steun.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat zou ik graag meer artikelen van Pamela Pinas en ook van Eva Vlaardingerbroek hier lezen. Lastig voor hen dat dat leid tot demonisering door NRC, Volkskrant, Trouw, NPO.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed beargumenteer Pamela, wat er fout is. En leuk dat de speech van Eva Vlaardingerbroek meegestuurd is. Had ik nog niet gehoord. Goed gesproken, Eva. (zeg ik als vrouw)

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelf heb ik een bloedhekel aan linkse mensen en met name vrouwen. Vreselijk, de hypocrisie druipt er van af. Geef mij maar stoere, conservatievere vrouwen. Ik schaar mezelf daar ook onder.

Jabkees
Jabkees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook hier blijkt dat vrouwen niet of nauwelijks reageren. Hoe komt dat?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jabkees

Kunt u aan de naam zien dat het een man of vrouw betreft?

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x