Open brief aan de rechters die Khalid F. hebben “bestraft”

Verkrachter komt weg met symbolische straf

Titelfoto bij artikel Eva Vlaardingerbroek op OpinieZ

Foto:

Edelachtbaren,

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan dat veel Nederlanders, waaronder ik zelf, met open mond de afgelopen week hebben gekeken naar het nieuwsbericht in ​De Telegraaf dat werd geplaatst onder de titel ‘’Man verkracht vrouw (18) in lijnbus Zwolle en krijgt 20 dagen cel’’.

 

Wij vroegen – en vragen – ons af hoe is het in vredesnaam mogelijk is dat in een land als Nederland een verkrachter met 20 dagen celstraf wegkomt. Wij vragen ons af hoe het kan het dat een meisje dat aan het begin staat van haar volwassen leven voor de rest van dat leven de wonden en littekens van die verkrachting bij zich moet dragen, terwijl haar verkrachter er met twintig dagen en een luttele taakstraf vanaf komt? Ook vragen wij ons af of u zelf dochters heeft.

Als meester in de rechten begrijp ik dat u als rechter geen gemakkelijke taak heeft. U bent voor het leven benoemd om recht te spreken en u heeft zich – al helemaal in het strafrecht- te buigen over zaken waar voor zowel de verdachte, het slachtoffer als de samenleving veel op het spel staat. U dient de maatschappelijke balans te herstellen die door het misdrijf is verstoord, u dient de dader te straffen op een wijze die voorkomt dat hij opnieuw de fout in zal gaan en u dient de dader te straffen op een wijze die proportioneel is aan het leed dat geleden is door het slachtoffer. Dit alles is niet makkelijk, maar ik zal er geen doekjes om winden: u heeft in uw taak gefaald.

U heeft besloten een twintigjarige jongen van Somalische afkomst onder het jeugdrecht te berechten omdat verdachte een laag IQ (65) zou hebben en omdat hij zou “functioneren op het niveau van een minderjarige”. Het lijkt mij nog maar de vraag of een laag IQ per definitie het normbesef van een individu wegneemt, immers heb ik nog nooit iemand horen beweren dat individuen met een hoog IQ per definitie een groter moreel besef zouden hebben.

Daar komt nog bij dat u heeft besloten te oordelen naar een subjectieve norm (gedrag) in plaats van naar de feitelijke situatie (zijn ware leeftijd). Hierdoor is de strafmaat veel lager uitgevallen. In het vonnis is te lezen dat u veel heeft geluisterd naar de reclasseringsmedewerker van Khalid. Zij vertelde u dat Khalid moeite heeft met het thema seksualiteit, omdat dit onderwerp binnen de Somalische cultuur taboe is en dat hij daardoor weinig besef lijkt te hebben wat daarin de normen en waarden zijn. U oordeelt uiteindelijk dat Khalid voornamelijk wegens zijn “kwetsbare persoonlijkheid” enkel 20 dagen cel krijgt en een luttele taakstraf.

Voor 99% van de bevolking was deze uitspraak ​an sich reeds onverteerbaar, maar misschien heeft u in het hoofd van dat ene procent toch twijfel gezaaid met uw ontroerende verhaal over de “o zo kwetsbare” Khalid. Bij deze deel ik u mede dat u dat ene procent bent kwijtgeraakt nadat GeenStijl met het bericht kwam dat Khalid F. een YouTube-vlogger is.

Ondanks het feit dat Khalid’s filmpjes toevalligerwijs binnen een uur na het plaatsen van het GeenStijl bericht waren verwijderd, heeft heel Nederland kunnen zien wie deze laffe smeerlap van een bus-verkrachter is. De “kwetsbare, naïeve jongen die moeite zou hebben met het thema seksualiteit” maakt filmpjes waarin hij zijn kijkers begroet met “Yooo Strijders!” en vervolgens druipend van de zelfverzekerdheid de leiding neemt over een groepje jongens en wildvreemde meisjes op straat vraagt met wie van hem en zijn vrienden ze seks zouden hebben.

Ik kan u garanderen, niemand die die filmpjes heeft gezien gelooft nog een woord van uw overwegingen. Uw vonnis is niet alleen een regelrechte dolk in de rug van het slachtoffer, maar tevens een totale aanslag op het vertrouwen van de Nederlandse burger in de rechterlijke macht. Het onrecht dat hier door u gesproken is, is onverteerbaar.

Ik kan het u verzekeren: Khalid lacht zich rot en wij Nederlanders schamen ons rot voor een rechterlijke macht die zo omgaat met haar jonge vrouwen. Het is waarschijnlijk tevergeefs, maar ik zou u het toch op het hart willen drukken: indien het strafbare feit bewezen is, is het uw primaire taak het slachtoffer en de samenleving te beschermen, niet de dader.

Mevr. mr. E.L.L. Vlaardingerbroek

Over de auteur

Eva Vlaardingerbroek
Eva Vlaardingerbroek is 23 jaar, cum laude afgestudeerd in de Rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden en loopt momenteel stage in het Europees Parlement.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
55 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Óók ik maak me woedend om een taakstrafje wegens verkrachting; uitgesproken door de één of andere onnozele D66-“rechter”. Zó diep is Nederland gezonken, als Nederlander schaam je je dood, toch ? En dan heeft “den Haag” z’n mond vol met “rechtsstaat zus en rechtsstaat zo”! Dit land behoort al enige tijd tot de de-wereld-landen, niet alleen qua rechtsspraak, maar ook qua veiligheid én de aandacht én zorg voor ouderen. De rijkdom én welvaart van een land kan men afmeten aan de aandacht én zorg voor veiligheid en voor de ouderen. Beiden zijn in Nederland vér ondermaats, dus “den Haag” hoeft niet steeds te herhalen dat we een rijk én welvarend landje zouden zijn, dat is een grove leugen, en zij weten dat, vandaar het dagelijks herhalen van die leugens. De Haagse Bende hoopt daardoor de bevolking zodanig te indoctrineren dat zij in die leugens gaan geloven, laat u niet beetnemen mensen !

Maenhout
Maenhout
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is ook onbegrijpelijk dat de rechtbank, na de strafmaat te hebben verlaagd omwille van ‘laag IQ’ en ‘onvoldoende seksuele opvoeding’, niet een maatregel heeft opgelegd om deze onbedwongen testosteronbom alsnog normale normen en waarden aan te leren. Nu loopt Khalid onbekommerd naar buiten om een volgend slachtoffer te maken…

Maenhout
Maenhout
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Bij nader inzien blijkt de rechtbank wel wat zorg heeft verplicht, maar niet iets waarvan een kansenparel met het IQ van een goudvis van zal schrikken, of zal verbeteren.

Louis Moons
Louis Moons
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal zover komen dat de slachtoffers of hun naasten het recht zelf in de hand zullen nemen. Waarschijnlijk tot stomme verbazing van dat soort politiek activistische rechtertjes. Dit is echter de algemene tendens in een verrot en vermolmd Europa dat niet eens meer zijn eigen bewoners wil beschermen.

Krumeltje
Krumeltje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Louis Moons

Nee hoor, want dat gepeupel wordt wel keihard aangepakt. Vrouwe justitia is al heel lang links doof en rechts blind.
Iets met blokeer friezen en toeterturken mompelt .

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je vraagt je af hoe het zit met de normen en waarden van deze rechter!

P.
P.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Nee hoor. Dat vraag ik me totaal niet af. Het is ongelooflijk duidelijk hoe het daarmee gesteld is.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

@ Nenne.
De normen en waarden van deze “rechter” schat ik even hoog in als die van de Verkrachtende “Vluchteling”, dus…..géén normen en waarden. Samen met de “boven-ons-gestelden” is óók in Rechterlijke Macht volkomen verrot en vermolmd !

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ja, goed gezegd.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

die heeft deze rechter niet.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze rechter zegt eigenlijk, een er aan want deze menselijke verrijking van onze cultuur hebben andere normen en waarden en zijn vooral zielig. Dat is dan een vrijbrief om zich te misdragen in een land die je nieuwe thuisland moet worden. Een soort dank waar wij aan moeten wennen en daar hebben onze rechters volle begrip voor. Maar als je roept dat je daar minder minder van wil hebben ben je wel strafbaar. Achter het verhaal van deze auteur kun je alleen maar achter staan.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Respect voor rechtbank ,politie,media ,en politiek Den Haag is bij mij allang weg ,iedere gemiddelde Nederlander zou het vele malen beter aanpakken dan alles wat nu de dienst uitmaakt ,het lijkt erop dat je geschift moet zijn om bij die club te horen ,vriendendiensten, ellebogen ,en elkaar de bal toe spelen ,op kwaliteiten wordt niet gekeken ,vrouw ,kleur ,en vooral links ,daar gaat het om ,niet wat je kunt ,maar wie je kent .

Krumeltje
Krumeltje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een artikel uit mijn hart gegrepen, doet me deugd dat nog niet iedere jurist zijn of haar verstand heeft Ingeleverd.

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze smerige verkrachter, moet uit Nederland worden verwijdert

Als hij de smaak te pakken heeft, stopt niets hem meer.

Weg er mee.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeger begon de stadsomroeper zijn oproepen altijd met ‘boeren, burgers, buitenlui luistert:’
Ik denk dat deze oproep binnenkort opnieuw geïntroduceerd zal gaan worden, waarbij het laatste woord zal worden vervangen door ‘aanvallen’.
En dan zijn de rapen gaar, want in Nederland kun je heel ver gaan, maar als de grens van het welvoeglijke te ver wordt overschreden, dan ben ik bang dat er klappen gaan vallen. Dan zal onze minister-president heel blij moeten zijn, dat hij in Brussel zit, zoals meestal, ipv van Nederland te besturen. Maar hij moet niet verbaasd staan, dat ze hem dan toch komen halen en het lachen hem danig zal vergaan. Ik ben eigenlijk niet zo pessimistisch ingesteld, maar deze overheid schijnt niet goed te begrijpen, dat de kruik zolang te water gaat, tot hij barst. Meer heb ik niet toe te voegen, maar hoop oprecht, dat het signaal overkomt.

Sjaak van der Knaak
Sjaak van der Knaak
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

De eerste barsten zijn verschenen, mon frere

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De straf was 20 dagen (voorarrest) in plaats van 12 jaar (maximum). Die straf van 12 jaar geeft de ernst van het misdrijf aan, dat kan toch ook een rechter niet ontgaan, ook al zou deze compleet dement zijn. Het is geen moord, maar komt aardig in de buurt. De video van Khalid toont iemand die weliswaar flink de weg kwijt is, maar niet iemand die onder het jeugdstrafrecht zou moeten vallen. Eerder iemand die gezien zijn gedrag de hoogst mogelijke straf verdient. Wie maakt er nou een video van zichzelf terwijl hij willekeurige meisjes op straat vraagt met wie ze sex willen hebben. Die meisjes zijn natuurlijk ook niet allemaal erg wijs, maar dat terzijde. Overigens vind ik zijn naam ook al veelzeggend. Khalid F. is vernoemd naar een brute veroveraar uit de begintijd van de islam. Allemaal weinig verheffend.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gezien 65 zo’n beetje het gemiddelde IQ is in donker Afrika is dit dus gewoon een vrijbrief voor het hele donker getinte Nederland terroriserende zooitje.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

En “Marrakesh” is inmiddels werk in uitvoering:
https://ethiopia.iom.int/first-iom-international-charter-flight-ethiopia-brings-154-refugees-new-homes-germany
Khalid F’s met de vliegtuiglading.
Binnenkort ook naar een vliegveld bij u in de buurt…

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik lees vandaag dat de Gemeente in Deventer stopt de subsidiëring van de sinterklaasfeest als er geen roet Pieten ingezet worden. Ik hoor nog Rutte zeggen dat de politiek zich met de volksfeesten niet bemoeit. Leugen nummer…

Jan Paparazzi
Jan Paparazzi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We weten nu wat we er aan moeten doen als je het er niet mee eens bent. Massaal de straat op om te protesteren. Iets anders gaat niet werken. Het maakt verder niet zo veel uit op welke partij je stemt. Het zijn toch altijd dezelfde type mensen die je ziet bovendrijven in de politiek. Wil je dat er iets verandert dan zal je activistischer moeten zijn. Ik vermoed dat we de komende jaren wel vaker protestacties, zoals van de boeren nu, gaan zien omdat er anders nooit naar geluisterd gaat worden.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Paparazzi

Haha protesteren ja aaah jammer dat er geen hond naar je luisterd

Ton v.d.Dries
Ton v.d.Dries
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooier omschreven als dit kan niet. Mijn complimenten Mevrouw Vlaardingerbroek. Maar de tendens die U nu omschrijft heerst al vele jaren. Het lijkt wel of men bij het O.M. geen enkele vorm van normbesef meer heeft. Ook,en ik zeg dit heel nadrukkelijk, bij de politie heerst deze cultuur maar dan nog even ernstiger. Hier worden onschuldige mensen aangehouden in een cel gegooid verklaringen vervalst en valselijk aangifte gedaan om fouten begaan door de betreffende agenten, te verbloemen. Als je dan ter terrecht zitting komt, vinden deze “corrupte “dienders ” nog bijval van een OVJ. Het gaat prima tussen corrupte agenten en een OM dat met oogkleppen haar werk doet. De MACHO-Cultuur van de politie tesamen met een blind varend OM, ( tja een poltieagent hoe corrupt ook, wordt altijd geloofd ) heeft al vele onschuldigen hun levens verwoest. En ik kan het weten.

Rogier
Rogier
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ton v.d.Dries

Misschien moet u zich eerst verdiepen in het onderscheid tussen OM en rechterlijke macht.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rogier

Rogier, Misschien kunt u eerst op zoek gaan naar de dubbele terrasdeuren UIT uw ivoren toren. U klinkt als een Groen Links grachtengordel-dier die een dik subsidie salaris opstrijkt uit de belasting-inkomsten die klein MKB aanlevert. Introduceert u zichzelf maar eens. Bij het begin van het proces Wilders hebben OM, Rechters en regering in grote eendracht de Trias Politica over boord gegooid.
Ik ben 62, sinds 2012 1 mans ondernemer, zet OP EIGEN risico en investeringen ZELF betalend, innovatieve producten van Nederlands heel klein MKB op de markt in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Spanje op basis praktijk talenkennis. Ik ben in 2016 ivm de leugens van rutte overgestapt van VVD naar FvD.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
++++++ !!
Alle waardering voor mensen als U.

Rogier
Rogier
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

En uw punt is?

Swonchek
Swonchek
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Idem hier. Kon de zichtbare misleiding en rechtsongelijkheid niet meer aanzien en ben zodra de kans zich voordeed uit NL vertrokken. Wat een baggerschuit is dat land aan het worden zeg.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ton v.d.Dries

@ Ton v.d.Dries.
Als ex-politieambtenaar ben ik het helemaal met u eens.
Politie, OvJ én OM = één grote corrupte bende van leugenaars én bedriegers!

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dus als je een laag iq hebt, worden misdragingen je minder aangerekend.Gesteld dat de bevolkingsgroep Somaliërs een gemiddeld lager iq heeft dan autochtone Nederlanders, dan betekent dat de Somaliërs meer misdrijven kunnen plegen dan oorspronkelijke Nederlanders. Zijn we mooi jarig mee. Dat heeft niemand ons verteld toen we ruimhartig waren, dat onze vrouwen en onze veiligheid gevaar lopen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

@ Willem Ruitenberg.
Dat menselijke wezens uit landen als Somalië, Marokko, Afghanistan, Turkije, Libië, Tunesië, Nigeria en meer van dat soort tropische landen, méér misdrijven tegen een véél lagere straf kunnen/mogen plegen in dit rijke en welvarende landje, was reeds langere tijd bij héél veel NL’ers bekend, bij u óók vast wel ?!

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Niet bekend in deze extreme mate. het irritante is dat die bevolkingsgroepen weinig bijdragen aan onze samenleving, wel een belasting opleveren en ze met veel meer wegkomen dan de autochtone Nederlander, die maar moet wachten op een huis bv.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

@ Willem Ruitenberg.
Uit uw reactie maak ik op dat u er (nog) niet van overtuigd bent dat de bedoelde bevolkingsgroepen een “gróte aanwinst” voor ons arme landje zijn, zoals “den Haag” blijft blèren.
Deze bevolkingsgroepen komen doorlopend in de media, lukt vast niet elke échte Nederlander ! Nou ja, ik bedoel dan bijv. Opsporing Verzocht e.d. Dat buitenlandse volkje heeft in ieder geval wél voor véél, héél véél reuring gezorgd én voor veel gewonde én/of vermoorde mensen, jammer dat u dát geen verdienste vindt.
(U begrijpt vast wel dat e.e.a. cynisch is bedoeld)

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik sluit me volledig aan bij ALLE voorgaande reacties en reageer uitsluitend in de hoop dat velen met mij reageren. Dit toont het totale failliet van onze rechtspraak, OM en regering. EN ik sluit me aan bij de opmerkingen over eigenrichting. Het zal niet morgen zijn, ook niet volgende jaar of over 5 jaar, maar OOK bij de ingesufte Nederlander komt er een moment dat we het echt zat zijn. De boeren waren een eerste aanzet, maar die hebben het nog aanzienlijk te beschaafd gehouden, terwijl de provincies zich laf achter dichte deuren verscholen, bang dat ze net als het RIVM uitsluitend leugens moestengaan verkondigen.
Ik ben kiezer Forum voor Democratie en zou eigenrichting steunen.

ANT
ANT
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goede reactie, chapeau!
Alleen zal het weinig indruk maken aangezien niet alleen de rechterlijke macht maar ook degenen die hun aanstuurt (de ministeries) door en door verrot zijn door en met diversiteits- en inclusiviteitswaanzin! Waardoor enig realisme of het erkennen van feiten en waarheden daar ver is te zoeken!
Desalniettemin, prima artikel, dat er maar meer van dit soort moedige juristen zich kenbaar zullen maken!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

HEEL goed dat u deze misstand met ons deelt. WAT een land hier, en WAT een schandalig slechte rechter. Wat zeg ik? Dit kan helemaal geen ‘rechter’ zijn die dit soort gajes hier laat wegkomen met eigenlijk geen straf.
En die ‘begeleider’ moet zich rot schamen om dit tuig ZO te verdedigen bij die rechtbank. VERSCHRIKKELIJK.
Mw Vlaardingerbroek, u bent uit het juiste hout gesneden. Ik hoop dat u een mooie, eerlijke carriere tegemoet gaat, maar u bevindt zich met uw stageplek al in een slangennest van manipulatieve politici die OOK voor import en verdeling van dit soort gajes over de Europese landen zijn. Hoop dat u er op termijn iets aan kunt veranderen, maar ik vrees het ergste.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Zag zonet een item op tv; betrof de vader van een vermoord meisje in Emmen. De dader werd veroordeeld tot 12 jaar cel, wat op zich al erg weinig is, maar kwam na 7,5 jaar vrij i.v.m. resocialisatie in de maatschappij. Bij het zien van dergelijke berichten breekt m’n hart, ongelooflijk is zoiets ! En dan zit er de één of andere “rechter” al grijnzend te vertellen waaróm één en ander gaat zoals het is gegaan met die dader. Werkelijk niet meer te bevatten, de gehele maatschappij is totaal gek geworden. En wij, normale burgers, zitten met dat alles opgescheept want reken maar niet dat zo’n moordenaar in de buurt van zo’n “rechter” woont.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe heeft men dat IQ gemeten? Met nederlandse testen of somalische?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

@ Joost Visser.
Het betreft een IQ-test vanuit de EU en opgesteld door Zuipschuit Juncker i.s.m. Franske Timmermans.

Men heeft die inboorlingen één dag de tijd gegeven om hun vóórnaam op te schrijven, hoogstens drie schrijffouten zijn toegestaan, aan het einde van de dag heeft iemand met één schrijffout, volgens hun inboorlingen-stamhoofd, een IQ van 135 ! 2 Fouten is een IQ van 134 en 3 fouten bepaalt het IQ op 133, méér dan 3 fouten ? Dan mag de geteste persoon een aantal familieleden optrommelen (letterlijk !), maar dan moet hij/zij binnen 12 uur een foutloze voornaam hebben opgeschreven. Zoals u ziet : géén eenvoudige opgave voor die ééncellige wezens. Heeft hij/zij de voornaam in één keer foutloos ? Dan kan men “president” van de stam worden.
Ik kan u verder geruststellen : de “rechters” in Nederland worden op dezelfde manier getest en daarna benoemd, voor hun leven !

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Volgens het volgende onderzoek https://brainstats.com/average-iq-by-country.html, is het gemiddelde IQ in Somalie 68. Dus is de man volkomen volwassen en dient een dienovereenkomstige straf te krijgen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

@ Joost Visser.
Dank voor uw aanvulling. Maar……….de verkrachter mag dan wel een IQ van 68 hebben volgens Somalische maatstaven en ook nog eens volwassen en “normaal” zijn………..de
D66-“rechters” halen dát IQ beslist niet en zijn bovendien NIET normaal en/of volwassen.

P. Puk
P. Puk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Stel hypocriete idioten. Dat krijg je met dat linkse tuig.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Besef dat Nederland ook Catalonië kan worden, de burgers pikken niet meer hoe er met de wet wordt omgesprongen, hoe straffen worden opgelegd, hoe slachtoffers telkens worden gedumpt in het moeras. Alles dankzij de sloopkabinetten, het ontnemen van steeds meer burgerrechten, het toelaten van invasies vreemdelingen die het land verder slopen.

nanko55
nanko55
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Stel dat de vader van het slachtoffer geweld gebruikt, na deze rechterlijke uitspraak, is dat dan uitlokking ?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

@ nanko55.
Als de vader van het slachtoffer gebruikt ná deze “rechterlijke uitspraak” wordt hij subiet, ogenblikkelijk én meteen opgepakt en zal een zware straf krijgen….dus een écht zware straf ! Zeker een paar maanden zitten. Is zo’n vader nou helemaal gek geworden ?! De ONAFHANKELIJKE “rechter” heeft uitspraak gedaan in al zijn (on)wijsheid en dáár moet men het mee doen.
Dood- en doodziek is dit ten dode opgeschreven landje ! Nou lees ik zojuist weer dat onze onvolprezen BOA´s mogelijk worden bewapend met pepperspray en wapenstok. We gaan terug naar de gemeente- en rijkspolitie, pas op ! De BOA´s worden de nieuwe gemeentepolitie en de z.g. Nationale politie wordt de oude Rijkspolitie. Dat was járen geleden ook al zo, maar toen vond Ien Dales (natuurlijk PvdA) het wiel uit en maakte er één groot politiekorps van, de gevolgen zijn algemeen bekend : niets werkt nog naar behoren. Wát een landje is dit geworden !!!!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@ karton.
nanko55, er mist één woordje in de eerste zin : “Als de vader van het slachtoffer GEWELD gebruikt ná deze “rechterlijke uitspraak” enz. enz.

trackback

[…] een vlogger die meisjes op straat vraagt wie van hem en z’n vrienden ze zouden doen – schreef Eva Vlaardingerbroek in een open brief op Opiniez.com. Ik word er misselijk […]

Kees Deelstra
Kees Deelstra
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat wij die zo vebolgen zijn over deze rechterlijke uitspraak eens een bezoekje moeten brengen aan deze zielige asiel en deze moet niet zo moeilijk te vinden zijn in dit kleine landje dacht ik zo jaaaa ik roep u op om het heft in eigen hand te nemen daar de rechterlijke macht wederom faalt!

Jan koolen
Jan koolen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom gaat het O.M niet in hoger beroep ?

Swonchek
Swonchek
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevr. mr. Vlaardingerbroek heeft het er mooi even ingewreven en diegene die recht hebt gesproken flink de oren gewassen..

trackback

[…] berichtgeving. Vaak een opinie met feiten maar zonder de volledige context te geven.  Bijvoorbeeld dit artikel van Eva Vlaardingerbroek over de in haar ogen lage straf voor een asielzoeker die in de bus een […]

trackback

[…] je meermaals hebt gevraagd om inhoudelijke argumenten op je artikel waarin je de open brief van Eva Vlaardingerbroek analyseert, bij deze. Voor het gemak laat ik je niet-inhoudelijke […]

trackback

[…] Kort terug kreeg een jongen van 20 jaar oud een jonge vrouw te pakken in de bus. Zij moest hem aftrekken en pijpen. Hij kreeg 20 dagen cel. En een fikse voorwaardelijke straf erbovenop en nog wat dingen. Te weinig straf? Teveel? Je kunt er van alles van denken en dat deed Eva Vlaardingerbroek dan ook in haar artikel. […]

karton
karton
3 jaren geleden

@. Eva Toverheks en Co.
In Nederland mag een jonge vrouw, zoals door u is bedoeld, héél erg blij zijn dat zij niet als verdachte wordt aangemerkt n.l. verdacht van : “iemand, in dit geval een zéér zielige “asielzoeker”, dwingen tot het verrichten van seksuele handelingen”.
Het zal nog heel even duren, maar dan zul je dit zien gebeuren.

55
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x