Hoe haal je het in je botte hersens!

Rotterdams stadsbestuur negeert moslim-extremisme en links-extremisme

Pro-Erdogan demonstratie op Erasmusbrug te Rotterdam (16 juli 2016)

Titelfoto: Pro-Erdogan demonstratie op Erasmusbrug te Rotterdam (16 juli 2016). Screenshot YouTube-video, kanaal Omroep POWNed

 

Het is misschien niet de meest charmante start van een column, maar wel wat ik dacht toen ik las dat het Rotterdamse college van B & W heeft besloten om de aanpak van radicalisering te herzien. Dat doet het college door te kiezen voor een steviger inzet op de vermeende groei van rechts-extremisme in de stad. Want daar hebben de linkse partijen om gevraagd na een rapport van de AIVD over de toename van extreem-rechtse sentimenten in Nederland.

Knap ook dat dit rapport heeft gezorgd voor een stortvloed aan ophef en geschokte partijen, terwijl het drie maanden eerder een stuk stiller bleef na het verschijnen van een rapport waarin werd gewezen op de toename van gewelddadige incidenten door extreem-links. Dat werd krampachtig en vakkundig uit de media gehouden.

 

Nieuw plan

En nu hebben we dus een burgemeester van Rotterdam die – in een tijd dat Rotterdam keer op keer wordt opgeschrikt door incidenten gerelateerd aan islamitische terreur – een nieuw plan van aanpak van radicalisering aankondigt waarbij de aandacht zich meer gaat richten op de groei van extreem-rechts. Er kleefden namelijk wat stickers met hakenkruizen op een lantaarnpaal. Walgelijk uiteraard.

Moslimextremisme

Maar scroll om het in perspectief te plaatsen eens door een overzichtje van recente incidenten waarmee we in Rotterdam te maken hebben gehad. Spoiler alert: het zijn zonder uitzondering gevallen van moslimextremisme. Trek zelf maar de conclusie waar een harde inzet noodzakelijk is.

  • Zaterdag 29 juni 2018: terreurverdachte aangehouden in België. Woonde in Antwerpen, werkte in Rotterdam. Was op weg naar Parijs voor aanslag.
  • Zondag 17 juni 2018: twee terreurverdachten aangehouden in Rotterdam.
  • Juni 2018 Onderschepping wapens in Frankrijk met een DNA-match relatie tot Rotterdam en aanhouding Anis B. 
  • Zondag 24 december 2017: vier terreurverdachten aangehouden in Rotterdam.
  • Marathon Rotterdam 2017: Vermeende jihadganger ondanks gebiedsverbod aanwezig bij Rotterdamse marathon.
  • April 2018: vier Marokkanen opgepakt voor beramen aanslag op Turkse consulaat.
  • December 2016: Jaouad A. wordt opgepakt aan de Van Speykstraat in West. Hij wilde een “aanslag op Hollanders” plegen en kreeg vier jaar celstraf.
  • Maart 2016: grootscheepse anti-terreuractie in Rotterdam-West, waarbij vier mannen (o.a. Anis B.) worden opgepakt. 45 kilo munitie in huis.
Kopjes thee

In plaats van het verbeteren van de infrastructuur om islamitische terreur tegen te gaan – bijvoorbeeld door het versterken van de aanpak van illegale wapens en extra inzet op verdachte transacties – gaat Rotterdam zich met de € 700.000 van de NCTV dus richten op wat kleine groepen waar geen gewelddadige dreiging van uitgaat. De tijd van kopjes thee drinken is – als het aan burgemeester Aboutaleb en de VVD ligt – weer helemaal terug. Een zichtbare breuk met de harde aanpak waar Aboutaleb de afgelopen periode mee dreigde en die hem PR-technisch geen windeieren heeft gelegd.

Haatpredikers

We krijgen dus geen onderzoek naar de inmenging van Turkse organisaties. Waarom zou je ook als als je wéét dat Milli Görus jongeren naar radicale imams stuurt en Diyanetpreken verspreid die oproepen tot jihad? We krijgen geen convenant tegen haatpredikers, geen uitbreiding van de wet BIBOB om buitenlandse financiering van moskeeën tegen te gaan. Geen stop op moskee-internaten. Nee, we krijgen kopjes thee en de dialoog, want we begrijpen elkaar allemaal niet meer en de spanningen in de samenleving nemen toe.

Ik zal het Rotterdamse stadsbestuur nog maar een keer uitleggen waarom de spanningen toenemen. Omdat jullie er keer op keer niet in slagen om zorgen en angsten van mensen serieus te nemen en concrete dreiging onder het bidkleedje proberen te schuiven of met de mantel der liefde te bedekken.

Salonfähig

Als je serieus werk wilt maken van de aanpak van radicalisering, dan past het niet om salafisme salonfähig te maken of jihadisten die een politiebureau op willen blazen af te doen als jongens die een gospel stonden te zingen bij de Erasmusbrug. Dan zorg je ervoor dat er een ambtenarenapparaat zit dat in staat is om problemen te erkennen én te herkennen en dus niet op schoot zitten bij organisaties als Al Waqf en de Moslimbroeders. Dan luister je naar mensen uit de gemeenschap die zeggen dat het misgaat.

 

Dan blijf je niet extreem-linkse groepen als Kick Out Zwarte Piet de hand boven het hoofd houden als vreedzame demonstranten, maar dan benader je ze voor wat ze zijn, extremistische onrustzaaiers die er geen been in zien om kinderen in de frontlinie te plaatsen.

Moderne slavernij  

Dan steun je geen onderzoek naar een koloniaal verleden, maar ga je pal staan achter een onderzoek naar moderne slavernij, waar groepen kwetsbare jonge meiden door worden getroffen. Uitgebuit en mishandeld door juist diegenen die het hardst schreeuwen over discriminatie en uitsluiting.

Dan durf je de daadwerkelijke dreiging te benoemen en gericht aan te pakken, zonder de boel af te leiden door te focussen op het niet-bestaande gevaar van extreem-rechts.

Alleen dàn pak je spanningen aan en zorg je voor rust en evenwicht. Tot die tijd is iedere dag zonder aanslag meer geluk dan wijsheid.

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links is zo de weg kwijt dat zelfs de moslims haar de rug toe keren.
De (linkse) studenten van vroeger zijn nu in de maatschappij terecht gekomen op bestuurlijke functies, ze zijn in vrede en volledig beschermd opgegroeid met een marxistisch wereldbeeld dat een utopie zal blijken.
“extreem rechts”, vrouwenquota, naambordjes met een culturele achtergrond, Zwarte Piet, “foute” kunst, bloot in reclame, minderheden met meerderheidsmacht, hun marxistisch wereldbeeld botvieren ze nu op onze cultuur. In hun nooit aflatende ijver voor gelijkheid der mensheid draaien ze nu zelfs door op zaken als kleur en gender.
Extreem rechts is slecht alles wat niet aan hun marxistische wereldbeeld voldoet.
Het liefst zouden ze razzia’s op straat houden om de vermeende nazi’s uit hun holen te roken, net als IS die in Syrië en Irak hele dorpen afslachtte omdat ze vonden dat de inwoners niet moslim genoeg waren.
Hier is maar een oplossing voor “Hoe haal je het in je botte hersens!”
Exact met die bewoording moet je hier tegen ageren.
Ik denk dat we de marxisten van links niet meer kunnen helpen.
Het lijkt mij ook zinloos om met ze in debat te gaan.
Het wordt de hoogste tijd om zelf een gezonde kijk op het leven te ontwikkelen. Gelukkig zijn er websites als OpinieZ waar je af en toe iets kan lezen waar je je jezelf aan kunt ophalen. Je komt er achter dat je lang niet de enige bent die vindt dat het allemaal de verkeerde kant op gaat.
Goed stuk Tanja, links is compleet de weg kwijt. kijken naar een spookbeeld van “extreem” rechts en de dagelijkse ellende van de multiculturele samenleving niet willen zien.
Hoeveel verkrachtingen, diefstallen, steek en schietpartijen van rasechte Rotterdammers waren er van de week? Ik kan het wel raden…

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In dit verloren landje valt men van de ene verbazing in de andere !
I.p.v. het aanpakken van de oorzaak van de islamitische ellende in R’dam, pakt men de partijen aan die Nederland nog enigszins proberen te redden van de volledige ondergang.
Maar ja, wat kun je anders verwachten in een stad met een islamiet als burgemeester ?
Wanneer kan er ooit gestemd gaan worden teneinde een gekozen burgemeester te krijgen ? Het benoemen van burgemeesters is anti-democratisch “tot op het bot”!

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jaja, maar niemand kijkt hier toch vreemd van op? Links ziet de bui bij een heel aantal komende verkiezingen al wel hangen en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dè Nederlander die er lange tijd het zwijgen toe deed, heeft het einde van zijn/haar geduld bereikt. Alleen hanteert hij/zij niet de terreur, maar zoals het behoort het stembiljet en het rode potlood. En laten we hopen dat er nu regeringen komen met ministers die niet alleen met excellentie worden aangesproken en het geenszins zijn, maar die echt hun excellentie vorm geven en zich niet eigenmachtig elite noemen. Laat die ministers niet partijgebonden zijn, maar experts op hun departementaal gebied! Presidia van de Tweede en Eerste Kamer, schaf de partijdiscipline in de fracties af en laat een ieder naar eer en geweten en kennis van zaken stemmen over voorstellen. Laat ze weer volksvertegenwoordigers met hun eigen verantwoordelijkheid zijn i.p.v “elite” stemvee. Want nu hoef je als kamerlid geen kennis van zaken te hebben. je hoeft alleen maar te gehoorzamen. En laten we het lobbyen op departementen verbieden. Ambtenaren hebben alleen maar de wil van hun minister en staatssecretarissen uit te voeren en verder niets! Fantastische democratie wordt dat!!! Iedereen die wat in de melk te brokken heeft is gekozen!!!
Zoals je voor de oorlog de NSB had, zo hebben we nu de eurofielen. Het lijkt wel of we de lessen uit de geschiedenis nooit leren dan door schade en schande.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat PVV-raadslid, dat door moslims is verkracht en bedreigd en daarna zelfmoord heeft gepleegd, waarom wordt daar geen onderzoek naar gedaan?
Links en allochtonen mogen hier straffeloos alles zeggen en doen.
De rest (andersdenkenden, vooral PVV-ers) is vogelvrij en wordt monddood gemaakt!

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk.
Iedereen die niet links is wordt extreemrechts genoemd.
Als rechts al demonstreert, zoals Pegida, dan is dat vreedzaam, maar dan komen de extreemlinkse tegendemonstranten in actie, die gewelddadig zijn.
Vervolgens worden demo,s van Pegida verboden.
Extreemrechts is, als dat al bestaat, niet gevaarlijk.
Extreemlinks (AFA-terroristen) is gevaarlijk net als moslimterroristen.
Nu mogen zij hier hun gang gaan, al jarenlang en vreedzaam rechts wordt, onterecht, aangepakt
Er komen verkiezingen aan en de Telegraaf is zoals gebruikelijk, ook alweer begonnen, bij gebrek aan argumenten, met het demoniseren van Wilders en PVV-ers en Forumers, met leugens, roddel en achterklap.
Dat is de “rechtse” Telegraaf!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Het Westen inclusief Nederland takelt met de dag af. Het nieuwe normaal is dat de linkse en islamitische extremisme wordt ontzien en de rechtse extremisme krijgt alle aandacht. Rechtse extremisme is daarbij aangewakkerd door de linkse provocateurs die telkens een reden vinden om ergens tegen te zijn. In geen andere land zouden zij zo vrij zijn hun mening uit te dragen als hier maar juist zij verwijten Nederland racisme en discriminatie, iets waar juist zij zich aan schuldig maken. En niet alleen zij maar juist diegenen die hun steunen, de verraderlijke linkse kerk die het tegen eigen land opneemt met deze onrustzaaiers. Linkse partijen steunen dit van harte en “rechtse” partijen zoals de VVD of CDA slikken alles want de politieke correctheid is hun eigen. Ondanks de Gele Hesjes een uitzichtloze toekomst.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is tot op het bot verziekt !
Mede-veroorzaakt door dat stelletje kwakzalvers in den Haag, ze staan erbij en kijken erna, daarna tonen zij zich hevig geschokt, maar ze herkennen zich nóóit ergens in, of ze werpen alles verre van zich !
Zij vinden het uitstekend wat er in R’dam gebeurt, past precies “in hun straatje” en ze hoeven zelf hun handen niet nóg vuiler te maken.
Dat Haagse clubje van broekpoepers staat al járen a.d. verkeerde kant, maar misschien beginnen ze zich, met wat er in Frankrijk gebeurt én nog gaat gebeuren, toch wel af te vragen : “Wat doen / deden wij toch fout ?
Het antwoord is erg eenvoudig “den Haag” : zo ongeveer álles !!
Als ik toch zo’n manneke als Buma hoor zeveren, dan vraag ik mij oprecht af : is deze man nog wel helder in z’n hoofd ? Maar dit terzijde !!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links bakt ongestraft zoete broodjes met de Islam. Dat doet het deels uit overtuiging (waartegen wel het nodige in te brengen is), deels uit partijpolitieke overwegingen (draagvlak, of beter gezegd kiezers). Kortom, de links-islamitische kongsi is ook vanuit het oogpunt van de klassieke PvdA stemmer en de liberale D66 stemmer een partijvreemde constructie. Onder die paraplu wordt van alles verdoezeld, namelijk de onderliggende theologisch-hegemonistische kern van de Islam met al haar uiterst lastige bijverschijnselen als niet-integratie, (straat)terreur, grooming gangs/loverboys en dergelijke. Links doet zelfs aan samenwerking/subsidiering/theedrinken met Milli Görus en andere Moslim Broederschap bewegingen. Die zijn gericht op herstel van het kalifaat, misschien iets minder grof als IS, maar als Pakistan met zijn atoombommen meedoet wel extreem gevaarlijk. Diezelfde Moslim Broederschap is ook de inspiratie van de AK Partij van Erdogan en de Nederlandse variant ervan DENK. Dit zijn allemaal openbare feiten. Aan de rechterkant zijn partijen in opkomst die een tegengeluid willen laten horen. Van die partijen zijn er inmiddels een groot aantal: AfD in Duitsland, FN of Rassemblement National in Frankrijk, Lega Nord in Italie, UKIP in het Verenigd Koninkrijk, de Zweden Democraten, de Deense Volkspartij, de Oostenrijkse Volkspartij, Vlaams Belang, de PVV en FvD in Nederland. Deze partijen zijn anti-islam (om genoemde redenen) en anti-immigratie (vanwege allerlei ermee samenhangende problemen) en voor behoud van de rechtsstaat en welvaart, ook voor de minder bedeelden in de samenleving. Deze partijen worden over het algemeen gemarginaliseerd in politiek en media en hebben daardoor moeite met kadervorming (wie durft?). Het Rotterdamse initiatief past in dit patroon.

Roelofje
Roelofje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het lokale bestuur is een afspiegeling van de inwoners. Het verbaast mij dan ook niet dat door het huidige Rotterdamse bestuur wordt weggekeken van ongemakkelijke waarheden en grootschalig wordt ingezet op een veilige of denkbeeldige vijand. Het past bij links, het past bij deugen en het past in het straatje van de nieuwe islamitische politieke partijen (die grappig genoeg helemaal niet zo links zijn).

De enige mogelijkheid om nog iets van redelijkheid in Nederland terug te krijgen, is door te stemmen op andere partijen. Het terugveroveren van Provinciale Staten en Parlement. De huidige meningendictatuur binnen de instituties moeten we gewoon uitzitten vrees ik. En verder maar hopen dat die nieuwe politieke stroming niet dezelfde fouten gaat maken als (nieuw) links. Want ook links begon ooit als protest tegen de slecht luisterende macht. Om bepaalde benauwende en inperkende zaken te veranderen. Want ooit was links voor het omver schoppen van heilige huisjes. Nu blijkt ze zelf een kathedraal geworden.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goede reacties, vooral ook van ni21.
De Linkse Kerk is de schuld van alle ellende en hier toe behoren alle partijen m.u.v. PVV en FVD.
Weet waar op u stemt de volgende keer!

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, maar waar het echt om gaat wordt hieronder gezegd door @ThijsHoop. Iedereen die niet links is wordt extreemrechts genoemd. Je hebt te maken met ultra-linkse, nee Stalinistische propaganda- en indoctrinatietechnieken die de laatste 50 jaar nooit echt zijn weggeweest, maar nu wel heel erg in het oog beginnen te lopen. De Nederlanders zijn zo geïndoctrineerd, dat ze het allemaal als zoete koek over zich laten komen. Niet allemaal, maar hoeveel mensen lezen Opiniez? Of TPO, of Geen Stijl? Dat zijn de echte verzetskranten van deze tijd.

trackback

[…] Source: OpinieZ Hoe haal je het in je botte hersens! […]

trackback

[…] bemoeien. En je kunt dan hoog of laag springen, als grootste oppositiepartij schop je nog geen deuk in een pakje boter. Dit kennen we al uit de landelijke politiek waar je als oppositie net zo goed vier jaar uit je […]

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde!

Christiaan
Christiaan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem is de mislukte integratie en het daarna accepteren van on-Nederlands gedrag van nieuwkomers. En daardoor ontstaat een tegenreactie van de autochtone bevolking die dan onterecht extreem-rechts wordt genoemd. Dan vervolgens veel bestuurlijke aandacht geven aan de autochtone uitingen is grote fout.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x