Links lijdt aan emotionele incontinentie

Doorgeslagen slachtofferschap en identiteitsdrammerij

Linkse demonstranten in Amsterdam (febr. 2016)

Titelfoto: Linkse demonstranten in Amsterdam (febr. 2016). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Frank BuIs/RoyalPress Amsterdam

 

We zijn beland in het tijdperk waar de rede plaats heeft gemaakt voor emotionele incontinentie. Dit is de overkoepelende term voor destructieve linkse fenomenen als identiteitspolitiek, cultuurmarxisme, politieke correctheid en postmodern deugmoralisme. Met als gevolg discussies die worden beheerst door een overvloed aan niet effectieve emoties. Media, politiek en maatschappij lijden er in hevige mate aan. 

Linkse illusie

Zo schijnt er vanuit het niets in alle Nederlandse steden, bedrijven en organisaties opeens sprake te zijn van voortwoekerend racisme, seksisme en discriminatie. Een zekere mate van xenofobie is van alle tijden, maar de claim dat dit onder Nederlanders opeens zo groot geworden is dat het ongelijkheid oplevert en aangepakt moet worden is een linkse illusie. Een fixatie die geen grenzen kent. Etniciteit en gender hebben de plaats ingenomen van keuze en verantwoordelijkheid. Het is zelfs zo erg dat links het nergens anders meer over lijkt te hebben dan over identiteit, etniciteit en ras. Inmiddels is iedere niet-blanke, heteroseksuele man gebombardeerd tot slachtoffer van zijn eigen identiteit.

Cherokee Warren

Het begon allemaal in de Verenigde Staten. Linkse actiegroepen als Black Lives Matter zagen in hun emotionele incontinentie een wapen dat ingezet kan worden om de schuld van hun eigen slachtofferschap bij anderen te leggen en belachelijke eisen te stellen. Linkse politici stimuleren dit gedrag en doen er naar hartelust aan mee. Met als dieptepunt de Democratische senator van Massachusetts en presidentskandidaat voor 2020, Elizabeth Warren, die claimde Cherokee roots te hebben. Warren heeft zich jarenlang als ‘vrouw van kleur’ voorgedaan.

https://twitter.com/jetpack/status/1051875050230599686

 

Een DNA-test die haar claim moest bewijzen liet zien dat ze 0.098% aan Indiaans bloed bezit. En dat is minder dan de gemiddelde Amerikaan. De Cherokee Nation heeft deze zaak als schandalig bestempeld. Het is niet de eerste keer dat een Democraat liegt over afkomst. Ook de bejubelde nieuwkomer Alexandra Ocasio-Cortez heeft er een handje van. Zij noemt zichzelf een ‘meisje uit de Bronx’. Maar in werkelijkheid groeide ze op in een rijke buitenwijk van New York. Het liegen over afkomst en etniciteit laat het faillissement van de nieuwe linkse politici zien. Ze trachten de aandacht af te leiden van het linkse wanbeleid. Het is pure wanhoop, omdat ze op het politieke vlak niets meer te bieden hebben.

Springplank

Ook Nederland lijdt inmiddels onder deze linkse emotionele incontinentie. Het overdrijven van je etnische achtergrond en het cultiveren van slachtofferschap vormt de populaire springplank om de politiek in te gaan of het publieke debat te betreden. Het aantal mensen dat vanaf 2010 etniciteit en slachtofferschap in het openbaar uitbuiten is fors toegenomen. Debatten en discussies worden steeds heftiger, omdat emotionele incontinentie geen grenzen kent. Op dit moment zijn we zover dat er valse beschuldigingen worden gebruikt om een punt te maken.

Het overmatige gebruik van etniciteit maakt het debat niet krachtiger. Links slaat geen bruggen, maar bouwt barrières. Dr. Martin Luther King zei ooit: Ik hoop dat er een dag aanbreekt waarop ik niet op basis van mijn huidskleur beoordeeld zal worden. Door de ziekelijke nadruk die op etniciteit en afkomst is komen te liggen lijkt die dag verder weg dan ooit en worden linkse, zelfbenoemde progressieven hun eigen vijand.

Institutioneel racisme

Linkse identiteitsdrammers hameren steeds op het feit dat er institutioneel racisme zou bestaan. Dit betekent dat binnen alle maatschappelijke systemen en instituten mensen worden beoordeeld op basis van etniciteit. Aan het paraplubegrip institutioneel racisme worden verschillende fenomenen opgehangen. Het Witte Privilege is daar één van. Een opvatting die inhoudt dat blank zijn altijd meer voordelen oplevert. De term impliceert dat je geen verantwoordelijkheid draagt voor je eigen falen als je niet blank bent.

In Nederland is het wettelijk verboden om op basis van huidskleur mensen te discrimineren. Maar in een samenleving waar de bevolking merendeels bestaat uit blanke mensen is het logisch dat het overgrote deel dat naar universiteiten gaat en in het bedrijfsleven werkt blank is. Dat is geen privilege, maar een demografische constatering.

Etnisch profileren

Een ander argument betreft het zogenaamde wijdverbreide etnisch profileren door de politie. Dat blijkt nogal mee te vallen. Bij de politie zijn het afgelopen jaar welgeteld 46 klachten binnengekomen van mensen die zeggen dat ze etnisch zijn geprofileerd, dat wil zeggen: door de politie gecontroleerd puur op basis van hun huidskleur. Eén van de nieuwste en gevaarlijkste argumenten die door ‘links’ gebruikt wordt is het uit willen stralen van ‘een meer representatief beeld’. Zo wordt er bijvoorbeeld gepleit voor meer rechters met een migrantenachtergrond. Zij zouden zich beter kunnen inleven in de verdachten in de rechtszaal die veelal een migrantenachtergrond hebben. Een krankzinnig idee. Mensen benoemen vanwege hun afkomst in plaats van hun kwalificaties. Bovendien wordt hier de suggestie gewekt dat mensen met een andere etniciteit fundamenteel anders denken. Een gevaarlijke aanname!

Onderdrukt

Laten we ook eens kijken naar de werkloosheid, want als er institutioneel racisme bestaat, zou de werkloosheid onder mensen met bijv. Surinaamse en Antilliaanse roots hoog zijn. Het CBS laat zien dat in 2018 de werkloosheid van mensen met een Surinaamse en Antilliaanse migratieachtergrond minder dan 8% is. Zij behoren tot de groep mensen met een migratieachtergrond die het minst werkloos zijn. Bovendien is het vreemd dat iedereen die zo hard klaagt over institutioneel racisme keer op keer in staat is om zijn onderdrukte stem te laten horen en daar nog voor betaald krijgt ook. Niet verkeerd voor een land dat geteisterd wordt door institutioneel racisme.

Verdienmodel

De vraag die ik regelmatig van mensen krijg is waarom slachtofferschap en de obsessie met etniciteit zo populair en succesvol hebben kunnen worden. Het heeft te maken de mentaliteit van ‘links’ Nederland. Een groep die men kan opdelen in de oude garde en de nieuwe generatie. De oude garde wil de verworven machtsposities behouden en gebruikt hiervoor de nieuwe generatie die lijdt aan emotionele incontinentie. De nieuwe generatie werpt zich op als slachtoffer en wordt hiervoor rijkelijk beloond. Slachtofferschap is een verdienmodel geworden. De nieuwe generatie en daarbinnen vooral de mensen met een migrantenachtergrond doet alsof ze opkomt en spreekt “namens de hele gemeenschap”, maar in werkelijkheid vertegenwoordigen ze niemand, doen zich voor als slachtoffer, vangen het licht van de schijnwerpers, een pot geld en gaan voldaan naar huis.

Denk aan het belastinggeld dat naar de Black Achievement Month gaat. Of het flink gevulde subsidiepotje van de Dipsaus-podcast met hun 70 luisteraars en 60 abonnees op Youtube. Of neem Kick Out Zwarte Piet frontman Jerry Afriyie, een volstrekt talentloze dichter, spreker en schrijver. Iemand die plagiaat pleegt, maar toch subsidie krijgt omdat hij ‘meer gelijkheid en inclusiviteit’ bepleit. En alsof het nog niet genoeg is dat hij voor zijn bullshit-lezingen en gestolen werk beloond wordt met belastinggeld, eist hij – en de rest van KOZP – ook nog eens een schadevergoeding van ruim 7000 euro in de rechtszaak tegen de Blokkeerfriezen.

Schuldgevoel en stemvee

De verdiensten van de nieuwe generatie worden mogelijk gemaakt door de oude linkse garde. Deze zwicht voor emotionele chantage: de staat en de huidige bevolking moeten boete doen voor gepleegd onrecht in het verleden. Door overcompensatie hoopt de oude garde de nieuwe generatie te kunnen gebruiken in de strijd om de kiezersgunst. Het wereldwijd snel slinkende linkse stemvee moet van nieuw bloed worden voorzien. Identiteitspolitiek lijkt daarbij de nieuwe succesformule. In hun arrogantie menen linkse politici de stem van minderheden in hun broekzak te hebben. Als blijkt dat dit toch wat minder vanzelfsprekend is dan gedacht, dan verandert het ’tolerante links’ in een agressieve sekte. Wanneer individuele leden van minderheden niet op dezelfde linkse lijn zitten, worden zij publiekelijk gebrandmerkt.

 

Nuttige idioot

Ook mij overkomt dat. Volgens een onprofessionele rel-journalist van een kwijnende Soros-site zou ik de nuttige idioot van ‘rechts’ zijn. Maar het is juist ‘links’ dat mensen claimt en hen inzet en gebruikt puur en alleen om aan de macht te blijven. De nieuwe generatie vindt het wel best, want geld en roem komen beschikbaar tegen weinig inspanning! Ik laat mij echter door niemand gebruiken en krijg van niemand betaald om iets te zeggen. Ik zeg wat ik oprecht voel en benoem wat empirisch kan worden vastgesteld. Don’t hate the voice of reason.

Opvallend

Het is opvallend dat mensen met een migrantenachtergrond die opleidingen hebben afgerond en succes hebben op de banenmarkt veel minder klagen over ongelijkheid of racisme. Beroepsklagers als BIJ1 van Sylvana Simons en KOZP hebben opvallend vaak hun opleidingen niet afgerond, zijn onsuccesvol op de banenmarkt en leven vaker dan gemiddeld van een uitkering. Nog opvallender is het dat de oude linkse garde die constant pleit voor minder “witte dominantie” op verschillende terreinen in de samenleving, zelf een vriendenkring en werkomgeving hebben waar kleur nog niet met een vergrootglas te vinden is.

We gaan naar een samenleving toe waar emotionele incontinentie rijkelijk beloond wordt, terwijl degenen met talent, intelligentie en werklust onder een brug mogen slapen.

Genezing van deze massale, mentale epidemie vraagt om harde heelmeesters.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
22 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden

Mevrouw Pinas, maak u geen zorgen. U denkt misschien dat u een roepende in de woestijn bent, omdat u met weinigen schrijft. Maar vergis u niet Nederlanders zijn niet gek en ze zijn het gif spuien van links en het gedram volkomen zat! Zij schrijven weliswaar geen artikelen, maar maken straks wèl de goede hokjes rood. En dan zal er een geheel ander politiek landschap ontstaan.

Marien
Marien
4 jaren geleden

C.F.J Ooijevaar, ik hoop inderdaad dat u gelijk heeft. Aan mij en mijn partner zal het niet liggen, hoor, maar er zijn nog wel veel linksige Nederlanders die toch op die akelige partijen stemmen die dit hele fenomeen dat hierboven beschreven wordt, mee in stand houden.
Ik begrijp niet dat men op links en ook bij CDA niet normaal met Geert Wilders en Thierry Baudet wil spreken. Buma moet toch OOK die problemen zien? Waarom ontkent men dat toch. Massa migratie brengt oncontroleerbare problemen met zich mee en risico op burgeroorlogen + verlies van de Nederlandse/Europese identiteit en dat gaat veel harder dan we aan kunnen. Bovendien kan onze infrastructuur miljoenen mensen er bij in pakweg 10-20 jaar helemaal niet aan. En onze verzorgingsstaat nog minder.
Links houdt met allerlei kul argumenten de problemen van migratie in stand. Joost mag weten waarom. Dat moet haast zijn om nieuwe kiezers te werven in een nieuwe onderklasse.

Gee
4 jaren geleden

Wederom een goed stuk. Ik stem al meer dan dertig jaar links, maar verbaas me de laatste jaren hoe het er aan de linkerkant toegaat. Demoniseren, leugens, mensen met een andere mening wegzetten als extreem rechts. De actie van de blokkeer friezen als terroristisch bestempelen terwijl Sylvana Simons, via de Nieuwe Maan, het volgende zegt over de treinkapers: ” wat voor de 1 een vrijheidsstrijder is, is vd de ander een terrorist. In dit soort gevallen zijn er alleen maar slachtoffers, daders { kapers } zijn ook slachtoffers van een systeem waardoor ze tot dader worden “. Serieus? Ik heb begrip vd gevoelens van de Molukse gemeenschap en hoe ze behandeld zijn, maar aandacht vragen voor je zaak waarbij onschuldige mensen de dood hebben gevonden, en nota bene kinderen zijn gegijzeld, gaat er bij mij niet in. Eerlijk gezegd vind ik het zeer zorgelijk de kant die links opgaat, denken dat ze het morele gelijk aan hun kant hebben, en het militante optreden van KOZP volledig steunen. Mijn stem zijn ze in ieder geval kwijt, en daar ben ik niet de enige in aan de linkerkant.

Matjan Tutul
Matjan Tutul
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gee

Ik had als kind, als gymnasiast en als jonge volwassene veel sympathie voor Papoea’s en Ambonnezen. Ik heb me doodgeërgerd aan het schijnheilige kolonialisme van de Indonesiërs en de lafheid van de Nederlandse regeringen. Ik heb een tijd lang pro deo brieven van Molukkers aan de Koningin vertaald. Ik was lid van “Door de Eeuwen Trouw” en, als ik in Nederland was, nam ik deel aan hun demonstraties. Nog steeds heb ik een foto van Ir. Manusama in mijn studeerkamer. Het wansmakelijke terrorisme van de treinkapers was een keerpunt. Sindsdien heb ik alle sympathie voor de Nederlandse Ambonnezen verloren. Het recente slachtoffergedram, de beschuldigingen aan het adres van de Nederlandse militairen en de eisen aan de Nederlandse overheid wekken mijn grootst mogelijke minachting voor deze terroristen. Ten aanzien van de individuele Ambonnees houd ik me vooralsnog aan het bijbels geïnspireerde, mij door ouders en traditionalistische Franse padvinderij (Riaumont) bijgebrachte principe dat men individuen alleen beoordeelt naar hun eigen gedrag, en niet naar dat van hun familie, stam, natie, ras of religie. Het kost mij dikwerf moeite om niet te vervallen in unfaire rancune. Ainsi soit-il.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Die totale fixatie op huidskleur en geslacht door ‘links’ is toch gewoon ordinair racisme en sexisme.
En heel, heel veel domheid.

Ans Lobler
4 jaren geleden

De artikelen van mevrouw Pinas geven altijd blijk van heldere denkkracht, en goede analyses. Zo ook dit artikel, waarin ze duidelijk wijst naar de linkse krachten, die door demonstratie van valse emoties problemen oproepen,en dus zelf de bron zijn van het zogenaamde identiteitsdenken. Oftewel discrimineren.
Ik heb me in mijn werkzame leven nooit druk gemaakt om huidskleur van mensen, maar ik word er nu keer op keer door “links” op attent gemaakt. Wij zouden in een maatschappij leven, waar vooral gekleurde mensen altijd slachtoffer zijn. Welnu, ik heb daar de laatste paar jaar eens op gelet. En dan blijkt het volkomen nonsens te zijn, types zoals S.Simons en Jeffrey Afriyie roepen het zelfstandig op om te profiteren van een kunstmatige slachtofferrol. Ik raak zeldzaam geiririteerd daardoor, en kan alleen nog maar denken:
“Mens, ga eens gewoon aan het werk, en houd op met je gedram!”. Maar dat doen ze niet, ze blijven liever in de bijstand hangen, want dan zijn ze “slachtoffer”.
Mevrouw Pinas toont het heel duidelijk aan in haar artikel. Compliment!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

De vraag is wat links precies heeft met ‘emotioneel incontinenten’. Het is natuurlijk weer overgewaaid uit de VS. Er zijn genoeg voorbeelden. Die van Linda Sarsour is illustratief, de blanke, palestijns-terroristische, islam-fundamentalistische, sharia-bevorderende, blanken-hatende, black lives matter activiste van de Democraten die botweg stelt dat “if I want to say ‘I’m Black,’ – I’m Black!” Het is het bewijs dat links compleet is doorgedraaid en ook geen gesprekspartner meer wil zijn. Dat kan ook niet want elke logica ontbreekt. Net als elk kritisch vermogen, behalve dan kritisch vermogen van de incontinente en incoherente soort. Er wordt vaak gesproken over het onderbuikgevoel bij de populist. Maar niemand kan ontkennen dat zwarten in de VS zich erg veel met criminaliteit bezig houden, net als marokkanen hier. En dat de wahhabistische en moslimbroederschap versies van de islam zoals turken en marokkaanse nederlanders die in grote getale aanhangen geen model voor de toekomst van Nederland kunnen en mogen zijn. Dus zou ik graag zien dat men bij links (Groen Links, PvdA en D66, de Democraten in de VS) eens een keer uit de kast komt om dat toe te geven en schoon schip te maken in plaats van dit soort idioten een platform te bieden. Het is ook een voorwaarde voor samenwerking met alleszins redelijke partijen ter rechter zijde die het beste met het land voor hebben.

Marien
Marien
4 jaren geleden

Goed onderbouwd stuk van mw Pinas. Haar tweet reactie aan die Quariachi is ook heel goed.
En de constatering dat de grootste blaters inderdaad geen succesvolle opleiding afrondden en zich op een andere manier in de ‘picture’ moeten spelen om aandacht te krijgen is niet te weerleggen, denk ik.
Ik ken ook veel mensen ‘van kleur’ die wel succesvol zijn omdat ze hard werken en je hoort ze niet over ‘discriminatie’. ze doen mee en werken hard en maken lol met blanke collega’s. Het gaat dan nooit over kleur of zo.

Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden

Het huidige linkse policor denken is een kankergezwel in onze samenleving en zorgt juist voor die polarisatie, waarvan ze de zgn. alt-right beweging van beschuldigen. Ik heb dan ook met veel plezier dit artikel gelezen en dit zou eigenlijk elke ochtend in het parlement moeten worden voorgelezen, net zo lang tot de kartelpartijen tot inzage komen, dat het policor denken contraproductief werkt.

Waar ik goede hoop uit put is het feit dat de linkse kerk steeds harder begint te schreeuwen, te dreigen en steeds eerder lijken over te gaan tot gewelddadige acties, zoals het verstoren van bijeenkomsten van andersdenkenden. Ze hebben geen enkel steekhoudend argument meer om hún waarheid aan ons te kunnen verkopen. Door te liegen, bedriegen en bedreigen proberen ze de laatste strohalmen van hun macht in handen te houden, maar het volk wordt langzaam wakker. Te langzaam weliswaar, maar er is toch een kentering zichtbaar in de westerse samenleving, die kan leiden tot herstel van onze vrije, tolerante en vooral realistische normen en waarden. In veel EU-landen stijgt de achterban van de euro-kritische partijen en men ziet steeds meer in welke dramatische gevolgen van het immigratiebeleid van de afgelopen decennia heeft, met name door het stelselmatig uitblijven van integratie-inittiatieven van de niet-westerse immigranten, die hier alleen naar toe komen om hun hand op te houden, om maar te zwijgen van de aanhangers van de islamitische cultuur, die er naar streven om van onze wereld een sharia-heilstaat te maken.

Voordat de blanke autochtonen verbannen worden naar de Hongaarse Poesta of Russisch Siberië, zullen we tegen dit beleid een halt moeten roepen. Links moet gestopt worden in hun dictatoriale gedragingen, de immigrant moet zich aanpassen of wegwezen en laten we vooral ophouden met het bieden van een podium aan alle ‘gekwetsten’. Tegen alle ‘slachtoffers’ wil ik zeggen:

Je leeft in een fijn land, waar je als geboren dubbeltje altijd als kwartje of als gulden kunt oud worden. Om dat te bereiken moet je echter niet je hand ophouden, maar hard werken, opleidingen volgen, je aanpassen en het spel mee spelen. Slachtoffer blijven is je eigen keuze.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Dat Dipsaus-podcastje met hun 70 luisteraars en 60 abonnees op Youtube krijgt wel € 24.000 subsidie, voor 30 minuten radio maken per WEEK. Daar moet een loodgieter goevedoemme een jaar lang voor op zijn knieen werken. Iedere dag. Knettergek zijn we hier geworden.

Arie
Arie
4 jaren geleden

Goede column.
En de uitdrukking “emotionele incontinentie” houden we erin.

Het gros van die extremisten is inderdaad totaal onbelezen. Ik zag Sylvana bij Humberto Tan de Armeense genocide ontkennen met als argument “er zijn maar 20 landen die hem wel erkennen”. Alsof dat de definitie van genocide is. Later bejubelde ze ook de Turkse kliklijnen en het oppakken van Ebru Umar in Turkije vanwege “fuck Erdogan”. Niet doorhebbend dat ze in een land woont waar iedereen “fuck Rutte, fuck Wilders” mag zeggen, en waar ze zelf niks anders doet dat “fuck witte mensen” zeggen.

Ach, en Jalta…
Kern van hun “kritiek” is dat je op het verkeerde weblog schrijft, met de verkeerde journalisten praat en in de verkeerde krant verschijnt. Als ze daar een hele column over vol tikken zeggen ze feitelijk dat je inhoudelijk 100% gelijk hebt.
Op vrij onbeschofte wijze weliswaar, maar toch.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Zielig doen is inderdaad de makkelijkste manier, en andere de schuld geven, helaas wordt dit door de linkse volop gebruikt

Ben
Ben
4 jaren geleden

Eertijds had de VVD Laetitia Griffith als uitstekend Kamerlid, zeer kundig en integer. Mevrouw Pinas kan een waardig opvolgster van Laetitia Griffith worden, maar dan niet bij de VVD, maar Forum.

Frans
Frans
4 jaren geleden

@ Frans B
Net als Begrens Europa zou ik daar ook wel eens een degelijke onderbouwing van willen zien.
Voor zover mij bekend ondersteunen de statistieken dit namelijk geheel niet.
Het enige wat de statistieken ondersteunen is dat “African Americans” zich als groep bovengemiddeld met criminaliteit bezighouden, dus ook bovenmatig met wetshandhavers in aanraking komen, en dat in verreweg de meeste gevallen waar “black lives” door geweld beëindigt worden de daders andere “blacks” zijn.
En dat betekend dan dat dit ook gewoon weer een prima voorbeeld is van het door Pamela Pinas in bovenstaand artikel beschreven jezelf als groep verschuilen achter slachtofferschap.

Bastiaan2000
Bastiaan2000
4 jaren geleden

Het klopt dat als je als minderheid in welke vorm dan ook niet houdt aan de linkse dogma’s je hun aartsvijand bent. Dit ondervond ik als kind in een zmokinstelling, ik wilde mij gewoon, ondanks handicap gedragen en leren, maar werd met harde hand -letterlijk- tegen gewerkt. Ik was een verrader volgens linkse leiding en ze ruide mede groepsgenoten op om mij zeer hard fysiek te mishandelen, waarbij ze genoegzaam toekekeken.
Links is alleen voor hun eigen guttmensch gevoel, ze hebben slachtoffers nodig, een groter egoisme is er bijna niet.

J. de Vries
J. de Vries
4 jaren geleden

Heel goede column/artikel. Een van uw voorbeelden, mevrouw S. Simons, blinkt uit in opportunistische stellingnames, die haaks op elkaar staan. Daarmee maakt zij zichzelf volstrekt ongeloofwaardig. Ik heb bij Surinaamse Nederlanders nooit gemerkt dat de kleur van hun huid bepaalde of ze wel of geen werk konden vinden. Een enkeling, die dat wel dacht, beschikte duidelijk niet over de intellectuele capaciteiten om de gewenste functie te vervullen.
Het klopt dat linkse partijen zich in allerlei, ook onwettige, bochten hebben gewrongen om niet-westerse immigranten te verleiden op hun partij te stemmen. De politieke trouw blijkt echter vaak op te houden als deze niet (meer) leidt tot materiele voordelen in de vorm van subsidies en voorrangsregelingen, zoals de DENK-politici hebben laten zien.

Kees Neppérus
Kees Neppérus
4 jaren geleden

Dweilen met de kraan open. De linkse stakkers lijden aan een ongeneeslijke psychische aandoening waar zelfs een bataljon psychiaters geen raad mee weet. Wie de oplossing weet mag het zeggen. Volg het geld.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden

C.J. Ooievaar.
Onderschat de linkse, liegende , haatzaaiende en demoniserende media niet, waardoor velen weer op de ;linkse, liegende, oudeen gevestigde partijen stemmen!

trackback

[…] ….lees verder […]

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

@Frans B “BLM wegzetten als een linkse actiegroep is wat kort door de bocht. Racisme en politiegeweld is in Amerika wel degelijk een probleem.” Mijn reactie: Zonder gedegen statistisch bewijs waarbij oorzaak en gevolg goed uit elkaar worden gehaald kan ik niet meegaan in uw stelling dat “racisme en politiegeweld in Amerika wel degelijk een probleem” zijn, tenzij bedoeld wordt dat er een veel breder probleem is waar dingen die uitgelegd kunnen worden als racisme en excessief politiegeweld een uitdrukking van zijn. Dat klinkt bijna hetzelfde, maar is wel iets minder kort door de bocht, om uw uitdrukking te gebruiken.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden

BLM wegzetten als een linkse actiegroep is wat kort door de bocht. Racisme en politiegeweld is in Amerika wel degelijk een probleem. Maar dat wil nog niet zeggen dat het hier in Europa even erg is en dat is de denkfout die de activisten hier maken.

22
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x