Nieuwe partij VOLT wil Europese superstaat

Jonge progressieven verlangen naar almachtige EU

Screenshot www.volteuropa.org

Titelfoto: Screenshot http://www.volteuropa.org

Zelden krijgen wij, burgers, concreet te zien wat ons te wachten staat met de EU. Tenminste, tot voor kort. Met de komst van de nieuwe pan-Europese politieke partij VOLT gaat daar verandering in komen. Tenminste, als het aan de jonge oprichters ligt.

VOLT’s streven is om met de verkiezingen voor het Europarlement volgend jaar maar liefst 25 van 751 beschikbare zetels te behalen in de zeven landen waar de partij actief is.

Onduidelijke toekomst

Dat de toekomst van de EU onduidelijk is, weten we allemaal. Niemand kan zeggen waar dit grote, sociale experiment gaat eindigen. Leven we straks allemaal nog lang en gelukkig in een land van melk en honing? Of klapt de hele boel uit elkaar? Wordt de EU een dystopische dictatuur? En zouden de volgende gebeurtenissen weleens werkelijkheid kunnen worden?

“De deelstreek Spanje heeft aangegeven haar schulden niet in te kunnen lossen. De Europese minister van Financiën heeft beloofd garant te staan voor de solvabiliteit van Spanje. De motie voor uittreding van kiesdistricten 12, 14, 15, 16 en 18, voorheen bekend als de Nederlanden, is verworpen met 631 van de 751 stemmen. De Europese minister van Defensie heeft drie bataljons oproerpolitie naar de grote steden in de Nederland gestuurd om de rust te bewaren. EU minister-president Pechtold heeft de zich als Nederlander identificerende burgers emotioneel opgeroepen ‘hun heilloze plannen achter zich te laten en zich wederom te voegen bij hun broeders en zusters, het Europese volk’. In Marokko, Algerije en Libië zijn 30 nieuwe migratiekantoren geopend om de kandidaat-burgers in te schrijven en te faciliteren met hun moedige overtocht.”

Europese superstaat

In zijn boek Oikofobie uit 2013 beschrijft Thierry Baudet dat de EU onvermijdelijk uitmondt in federalisme: een nieuwe superstaat, samengesteld uit de oude staten van Europa. Politiek analist en journalist Derk Jan Eppink betoogt dat federalisten zoals de EU-parlementariër en Alde-voorzitter Guy Verhofstadt, niets minder willen dan een Verenigde Staten van Europa. Een stelling die door Verhofstadt bevestigd wordt in zijn gelijknamige boek uit 2005.

Dat het veel gebezigde credo The Ever Closer Union beslist geen holle frase is, blijkt uit de ontwikkeling van de EU. Open binnengrenzen leiden tot gezamenlijke buitengrenzen, de euro verbindt ons lot met dat van andere EU-landen, EU-wetgeving overruled steeds vaker de nationale-, migratiebeleid wordt dwingend opgelegd en de roep om een EU-leger wordt luider. De EU beweegt langzaam maar zeker richting superstaat.

Deze gang richting superstaat voltrekt zich in een technocratisch ritme. Ondoorgrondelijke mechanismen waar alleen ingewijden nog begrijpen wat er gebeurt. Hier wil VOLT helderheid in brengen.

Doelstellingen VOLT

De oprichters van de partij en de kern van de partijleden hebben allemaal geprofiteerd van het miljarden kostende EU-uitwisselingsproject Erasmus+. Zij zijn jong, onervaren, zonder meer eurofiel, adoreren de EU-technocratie, stellen eindeloos vertrouwen in technologie en streven onomwonden naar een EU-federatie.

Over wat deze jonge mensen drijft, schrijft de Belgische filosoof en columnist Johan Sanctorum:

“Naar mijn gevoel is dit project voor een flink stuk te herleiden tot de sollicitatie van een jonge academische elite bij de bestaande EU-bureaucratie, de strompelende Junckers en de leuterende Macrons die laveren tussen arrogantie en wanhoop omdat de burger afhaakt.”

Jonge honden die op de kantoordeuren kloppen van de oude. Saillant detail is dat 15 VOLT-leden een gratis training aangeboden hebben gekregen van de Open Society Foundation van de hoogbejaarde filantroop en Social Justice Warrior George Soros. Voor veel mensen is ieder plan van George Soros inmiddels een contra-indicator voor de wenselijkheid ervan. Een mening die ik deel.

5+1 Uitdagingen

VOLT heeft voor elk EU-land de zogenaamde 5+1 uitdagingen geformuleerd. De eerste 5 uitdagingen worden aan de verschillende nationale realiteiten van de lidstaten aangepast, de +1 om de EU te hervormen en versterken. Volt wil een slimme technologische staat en een “economische renaissance” waarbij de economie door intensief gebruik van technologie gestimuleerd wordt. De partij streeft naar sociale gelijkheid en een leidende rol van de EU in de wereld. De burger wordt meer betrokkenheid beloofd en de EU moet een federatie worden. De grote broek die VOLT heeft aangetrokken kan rekenen op de goedkeuring van Guy Verhofstadt.

Wat de agenda van VOLT zo interessant maakt, is dat het de visie van de huidige EU-machthebbers zo duidelijk weergeeft. De verliefde ogen van de jongens en meisjes van Volt weerspiegelen de wil van hun idolen. Laten we hun partijprogramma eens onder de loep nemen.

Partijprogramma

Naar goed EU gebruik heeft VOLT een lijvig document opgesteld – maar liefst 189 pagina’s! – waarin zij gedetailleerd verslag doen van hetgeen zij nastreven. Opvallend is dat veel Volt-initiatieven gebaseerd zijn op technologie en een sterke toename van wet- en regelgeving. Trends die binnen de huidige EU al duidelijk zichtbaar zijn.

Referendum-light

De burger mag van VOLT een zekere zeggenschap behouden. Maar referenda worden in de tekst zorgvuldig vermeden. Wel wordt een alternatief geboden in de vorm van een EU-burgerinitiatief (ECI), een afgezwakte versie van het referendum. De burger mag natuurlijk niet teveel te zeggen krijgen, we hebben allemaal gezien waar dat toe kan leiden. Populisme, de grote vijand van de EU, ligt immers voortdurend op de loer.

Leger

VOLT wil veel meer macht centreren in de EU, ten koste van de natiestaat. De Navo moet worden ingeruild voor een EU-leger. Er komt een EU-minister van Financiën,een EU-minister van Defensie en een EU-minister-president. De EU gaat gewapende eenheden oprichten waarmee interne crisissen bezworen kunnen worden. Wellicht komen sommigen van ons ooit tegenover zulke troepen te staan als we opkomen voor onze rechten.

Transferunie

De VOLT-EU staat oneindig borg voor al haar lidstaten en wordt effectief een transferunie, waarbij rijkdom overgeheveld wordt van Noord- naar Zuid-Europa. Bedrijven gaan EU-belastingen betalen. Het (naar mijn mening) onbetaalbare universele basisinkomen wordt actief nagestreefd en de circulaire Donut-economie wordt een feit. Energiebesparingen worden forser – 30% is niet ambitieus genoeg, het moet 40% zijn. Reken maar dat u dat gaat merken op uw energierekening.

NewSpeak

En wat dacht u van een EU-brede omroeporganisatie? De “objectieve” berichtgeving van de NPO, maar dan voor de hele EU. Het is belangrijk dat u wel de juiste gedachten blijft denken. De EU-subsidiepotten gaan open voor creatieve en culturele uitingen die het gevoel van Europees burgerschap weten te versterken.

Social Justice Warriors zullen verheugd zijn dat LGBTIQ+ awareness een speerpunt wordt. Ambtenaren krijgen trainingen en leren herkennen wanneer er hate-crimes plaatsvinden. Politieke partijen die meedoen aan het Europees Parlement moeten een gelijk aantal mannen en vrouwen op de kieslijst hebben. Competenties zijn uiteraard ondergeschikt aan deze dwingende regel. Kritiek op de islam is sowieso een no-go. Alle verschillen worden rechtgetrokken. Gelijkheid boven alles! De sluizen gaan open voor alle links-identitairen.

Immigratie is cool

Dat gedoe met vluchtelingen moet ook maar eens afgelopen zijn. Op zijn Dublins aanmelden in het land van aankomst is niet meer nodig. Stateloze vluchtelingen moeten allemaal opgevangen worden, want zielig. Immigratie uit andere landen wordt actief gepromoot, een migratiemiddel dat binnen de EU allang is ingezet, zoals recentelijk bleek in de zogenaamde Marrakech-verklaring. ‘Klimaatvluchtelingen’ krijgen de officiële status van vluchteling. Er moet gezorgd worden voor echte behuizing, geen opvang in kampen. Nog voordat ze aan hun reis beginnen, moeten migranten in hun eigen thuisland al begeleid worden. De VOLT-EU pakt nog meer verantwoordelijkheid voor het bestrijden van armoede in de wereld. U kunt wel raden wie dat mag betalen.

Baantjesvehikel

Het partijprogramma van VOLT biedt een zeldzaam inzicht in waar het met de EU naartoe gaat. Veel is door de EU-leiding al in werking gezet of de wens daartoe is uitgesproken. Duidelijk mag zijn dat de ideeën van VOLT – en daarmee van de mensen die zij adoreren – niet bepaald zaligmakend zijn. Cultuur en staat worden verder afgebrokkeld en de burger mag de prijs betalen voor ambitieuze en dwaze plannen. Met Soros’ bemoeizuchtige vinger in de pap voorspelt dat weinig goeds voor de hardwerkende Nederlandse burger.

VOLT lijkt vooralsnog niets meer dan een baantjesvehikel voor ambitieuze jonge bureaucraten. Een zielloze propaganda-machine om jonge, naïeve mensen te interesseren voor het EU project. Het maakt in ieder geval treffend aanschouwelijk hoe de gruwel van een EU-dystopie er in werkelijkheid kan gaan uitzien.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
17 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Onno
Onno
5 jaren geleden

Tijd voor een tegenbeweging. COLT!

karton
karton
5 jaren geleden

De EU heeft tot heden voor de meeste inwoners niks bijzonders/extra’s gebracht, integendeel zelfs : het heeft de “normale” burger alleen maar handen vol geld gekost; geld dat ten goede komst aan o.a. Zuipschuit Juncker , Timmerfranske , Bolle van Baalen , Adolf Verhofstadt enz. enz. Wat de burger v.d. EU merkt ? Er kan met één munt betaald worden in diverse landen, voor de rest helemaal géén voordelen. Open grenzen ? Bestaan niet meer !
Democratie ? Bestaat niet meer binnen de EU, daarom verzetten de Visegrad-landen zich ook heftig tegen de EU-dictatuur.
Een partijtje als VOLT is een nietszeggend clubje van jongeren dat probeert mee te snoepen uit de EU-ruif, die is gevuld door u én mij !
VOLT ? Niks voor mij en zal ’t ook nóóit worden.

ruud beijer
ruud beijer
5 jaren geleden

Stem op de PVV of Fvd
Samen stappen we uit de EU ellende

max
max
5 jaren geleden

Verder opent Volt meerdere emigratiebureaus waar enthousiaste burgers terecht kunnen om verder te leven in Australie, Japan enzovoort.Voor de eerste 7miljoen gegadigden worden de kosten bijeengebracht middels collectes in Afrika en het Midden Oosten.

rob dekker
rob dekker
5 jaren geleden

geweldig he? die volt medewerkers, gebrainwashed en betaald om de europese heilstaat te verkondigen, nu 60 en allang uitgeweken naar veiligere oorden, blijf ik jullie geweldige bijdragen volgen, maar waar gaat dit heen, of waar gaat dit eindigen? vanuit nu nog veilig brazilie val ik van de ene in de andere verbazing, de EU neemt tegenmaatregelen, VOLT, je moet er maar op komen,, de nieuwe hitlerjugend, ?? of mag ik dat al niet meer zeggen?? in freedom of speech lovin, holland

marjo012
marjo012
5 jaren geleden

Je kan als weldenkend mens al zien op de foto waar deze club uit bestaat uit hersenloze yuppies en jongeren die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben door de burgers in Nederland nog sneller naar de afgrond te brengen met hun hersenloze ideen. Mensen met verstand hopen dat het monster wat zich EU noemt sneller verdwijnt en als een zeepbel uit elkaar gaat spatten voordat deze yuppie groep voet in de politiek gaat krijgen, we hebben al genoeg van dit soort rommel in Den Haag zitten,die zich alleen maar verrijken over de rug van de Nederlandse burger.

rob dekker
rob dekker
5 jaren geleden

nog even food for thought,, in deze Multi wereld,,access to everything, wie leest deze briljante geschreven stukken? bijna niemand!! tristeza,, is het enige woord dat in mij opkomt, waar is onze jeugd gebleven , goed opgeleid, zelf in staat om een mening te vormen. bestaat niet meer! heftig hoor om deze teloorgang al decennia lang gade te slaan!! blijf vooral vvd en cda stemmen mensen,, want oh oh je zal toch maar is wat anders stemmen,, ja dan vallen de sterren uit de hemel!!

ni28
ni28
5 jaren geleden

Kijk uit met hoge VOLTage’s, de stoot kan dodelijk zijn.

Ben Celis
Ben Celis
5 jaren geleden

Deze Europese superstaat zal weldra evolueren naar het grootste concentratie kamp ooit. Het fascisme van de jaren ’40 zal er compleet bij verbleken. Het wordt de grootste horrorstaat die er ooit in de geschiedenis is geweest.De stazi’s en ton-tons van weleer, zullen peanuts zijn met wat ons onder hun geupdate vorm, in dit Europa van permanente terreur te wachten zal staan. Zwijg niet zoals zovelen deden in de jaren dertig, maar stop deze waanzin nu het nog kan!!!!!!!!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

Vroegoud en citroenfris, noemden wij vroeger dit soort jeugd. Eng volk. Het boek 1984 was een waarschuwing, geen handleiding!

john
john
5 jaren geleden

45 we zijn bevrijd.

Rien Eradus
Rien Eradus
5 jaren geleden

Niks anders dan eu-baantjesjagers, want de huidige bejaarde elite moet worden vervangen.
Goed gekozen naam, volt is een schokkend fenomeen.

Dasteve
Dasteve
5 jaren geleden

Zie die yuppen stralen. Witte blousjes aan. Ze lijken wel erg sterk op dat leden.. eng volk met een weg met ons mentaliteit. Laat ons het maar regelen.. jullie weten niet beter

Cool Pete
Cool Pete
5 jaren geleden

Een zoveelste GEORGE SOROS – project.
Kijk – en huiver – op internet, bij het onderzoeken van AL zijn “foundations”, “councils”,
bedrijven, subsidies aan “actie-groepen” en NGO’s ……

Dat “EU”-konstrukt ontwikkelt zich tot corporatistisch ‘Vierte Reich’ – eenheids-staat.

jungleelephant
jungleelephant
5 jaren geleden

Alleen de naam al “Volt!!!!Dat doet je toch niet aan veilig,genoeglijk,denken?

trackback

[…] ….lees verder […]

17
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x