VN publiceert juichrapport over de zegeningen van migratie

Een forse dosis Obama en Soros

VN-vergadering over Global Impact Migration (13 juli. 2018)

Titelfoto: VN-vergadering over Global Impact Migration (13 juli. 2018). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal United Nations

Op het moment dat de EU kraakt in haar voegen en dreigt te scheuren vanwege de immigratieproblematiek komt de VN met een juichrapport over het onderwerp. Het gaat om de Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration. Een – godzijdank niet bindende – richtlijn om de internationale stroom van migranten beter te besturen en hun mensenrechten te beschermen.

Alle leden van de VN zijn het eens geworden over de concept-eindtekst, alleen de VS deed niet mee. Zoals bekend heeft Trump niet veel op met de VN, laat staan met elke vorm van inmenging in het Amerikaanse immigratiebeleid. Daarenboven is de Compact een duidelijk geesteskind van het bevoogdende moralisme van Barack Obama, vermengd met een forse dosis Soros-activisme.

Tegenwicht

Uit verklaringen van VN-officials blijkt dat men met dit rapport vooral een tegenwicht wil bieden tegen nationalistische en populistische sentimenten van de laatste jaren. Want migratie is volgens de VN een positief fenomeen, is er altijd al geweest, zal er altijd zijn, draagt bij aan de zo gewenste diversiteit en welvaart en leidt tot vibrant communities. In die zin is het haast verbazingwekkend dat de naam Leo Lucassen nergens in het rapport is terug te vinden.

Het rapport is een draft die op 10 en 11 december 2018 op een intergouvernementele conferentie te Marrakesh zal worden vastgesteld. Het bestaat uit een verzameling to do lijstjes in gezwollen VN-proza. Spaar u dus de moeite van het lezen. Er zijn 23 hoogdravende doelstellingen en meer dan 100 nog hoogdravender maatregelen die door regeringen moeten worden getroffen om migratie in de toekomst vlotjes te laten verlopen zonder tussenkomst van mensenhandelaars en andere criminele elementen. En dat allemaal onder waarborging van mensenrechten, veiligheid, rechtvaardigheid en allerlei prachtige juridische en morele principes.

Gespreid bedje

Opvallend is dat in de Compact de plichten op het gebied van migratie volledig bij de overheid en de ontvangende samenleving liggen en de rechten volledig bij de migrant. Regeringen dienen er voor te zorgen dat het de migrant op alle fronten makkelijk wordt gemaakt om te migreren naar een ander land. Migratie moet een gespreid bedje zijn. De migrant-in-spe moet er waar ook ter wereld op kunnen rekenen dat er een door de samenleving gerund service-apparaat klaar staat om hem of haar (ja, de Global Compact is gender-responsive) van A tot Z te begeleiden naar het gewenste bestemmingsland. Daar moet de uiteraard inclusieve en sociale cohesie bevorderende overheid de grenzen openen, de migrant opvangen en zorgen voor opleiding, werk, geld (social benefits!), sociaal netwerk, acceptatie en integratie.

Messias

Bij het doorploegen van het rapport krijg je de illusie dat de wereld alleen verder kan draaien als er structurele migratie is. De migrant heeft in de ogen van de VN een hoog messias-gehalte met louter edele bedoelingen en de wens tot heil en zegen van de gehele mensheid te zijn. Hij/zij is zonder uitzondering tolerant, leergierig en bereid zich aan te passen aan de cultuur van het nieuwe vaderland. Net zoals dat nieuwe vaderland natuurlijk alle begrip biedt voor de cultuur van de nieuwkomer. Mutual cultural acceptance and interchange. De rol die religie speelt bij de acceptatie van migranten – toch wel een dingetje tegenwoordig – blijft in de Compact onbesproken. Op zich niet verwonderlijk in het licht van het politiek-correcte gedachtengoed van de VN.

NewSpeak

De Social Justice-aap komt uit de mouw bij Objective 17. Eliminate all forms of discrimination and promote evidence-based public discourse to shape perceptions of migration. De publieke opinie over migratie is volgens de VN een kwestie van beeldvorming. De pers en internetmedia moeten dan ook worden heropgevoed in het gebruik van de juiste terminologie en de correcte berichtgeving over migratie. Want alleen dan is volgens de VN een onafhankelijke, objectieve en kwalitatief hoogwaardige berichtgeving over migratie mogelijk. Een openlijk Ollongrenesk pleidooi voor NewSpeak in de geest van Orwell’s 1984.

Perceptie

Sterker nog, financiële steun aan media die systematisch intolerantie, xenofobie, racisme en andere vormen van discriminatie van migranten promoten, moet worden ingetrokken. Dat klinkt mooi, maar je ziet het al aankomen. Als de VN zijn zin krijgt, mogen kritiek op migratiebeleid en het benoemen van de negatieve kanten van migratie worden beschouwd als intolerantie of xenofobie. Voldoende reden voor corrigerend, dan wel repressief optreden van de overheid. De opstellers van het rapport gaan nog verder. Het publiek moet via awareness-raising campaigns een positief beeld krijgen van migratie, gebaseerd op evidence and facts. Waardoor ook racisme, xenofobie en stigmatisering van migranten als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

Paradijselijk

Dergelijke framing, naïef idealisme en achterhaald maakbaarheidsdenken doordrenken het rapport. Cijfers worden nergens genoemd, planningen en kostenplaatjes ontbreken. De VN heeft een van de dagelijkse realiteit losgezongen paradijselijk narratief over migratie tot stand gebracht. Een in SJW-termen getoonzet rapport dat ongetwijfeld warm zal worden ontvangen door de Junckers, Timmermansen en Mogherini’s van deze tijd. Mark Rutte zal lachend bij het kruisje tekenen. Leo Lucassen en gans Deugend Nederland zullen het rapport de hemel in prijzen.

Vrijblijvend

Misschien moet ik het maar positief bekijken. Een rapport met een hoog Obama-gehalte dat wordt aangenomen door 192 van de 193 VN-leden – Hongarije trekt zich mogelijk alsnog terug – kan alleen maar nietszeggend en vrijblijvend zijn. En de zin “The Global Compact reaffirms the sovereign right of States to determine their national migration policy and their prerogative to govern migration within their jurisdiction, in conformity with international law” geeft deze burger zowaar weer moed. Het is nog niet gedaan met de nationale soevereiniteit.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
Joop
5 jaren geleden

Import van primitieve, al dan niet religieus gemotiveerde achterlijkheid uit de 3e wereld maakt Europa kapot. Europa wordt veranderd in 3e wereld gebied. Het faciliteren van deze import door lobbygroepen en politiek is een verachtelijke misdaad tegen de Europese bevolking en cultuur. Vroeg of laat zullen de verantwoordelijken erop afgerekend worden. Reken maar!

Juanito
Juanito
5 jaren geleden

Wat een creatieve club, die VN. Sprookjes verzinnen en opschrijven om vervolgens sprookjes te vertellen. Ook de VN is gekaapt door belangen- en lobby clubs. Fake rapport.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

F*cking unbelievable. En daar tekenen 192 landen voor? Come on. Er is maar 1 oplossing; direct opzeggen van het VN Vluchtelingenverdrag van 1953. Dat verdrag is simpelweg niet meer van deze tijd, volstrekt onbetaalbaar en een schending van de mensenrechten van mijn (klein-)kinderen. Waarom moet ik hen opschepen met hordes analfabete moslimmannen uit veilige oorden? De heren mogen emigreren ja, naar Groenland.

jungleelephant
jungleelephant
5 jaren geleden

Het is maar goed dat ik en chronisch te lage bloeddruk heb,grrrrr,maar de stoom komt wel uit mijn oren!

Anton
Anton
5 jaren geleden

De VN, een soort EU, maar dan in het kwadraat.

Rob
Rob
5 jaren geleden

Het is inderdaad een clubje wat zichzelf in stand houdt, nonsens uitkramen en er dik voor betaald worden

rico
rico
5 jaren geleden

Wordt er ook nog iets verwacht van de landen waar deze immigranten vandaan komen of hebben ze die landen na 40 of 50 jaar mislukte ontwikkelingshulp opgegeven. Ik zie niet in wat het op gaat lossen. Wat die landen nodig hebben is goedkope energie dan kan je er fabrieken neerzetten en het werk daarnaar verplaatsen. Hoeveel mensen willen ze hier opstapelen wat vinden ze de ideale bevolkingsdichtheid ? Hoe serieus moet je de VN nog nemen?

karton
karton
5 jaren geleden

De VN , een door de tijd achterhaald clubje van elders uitgerangeerde “politici”.
Een miljoenen kostend clubje dat de één na de andere z.g. resolutie aanneemt c.q. verwerpt.
Resoluties , waar vervolgens bijna niemand iets mee doet.
Weggegooid geld, dat clubje.

Cool Pete
Cool Pete
5 jaren geleden

Heel goed artikel.

Het is natuurlijk een onzinnig OMVOLKINGS-concept, met inderdaad de invloed van
“obama” Sotero en George Soros + Foundations er achter.

OPGELEGDE / GEDWONGEN mega-gebeurtenissen,
zoals deze – illegale ! – massa-migratie,
zijn een garantie tot mega-catastrofes.
“Social- en cultural engineering” leidt tot de grootste rampen.

Wat allereerst nodig is, is GEBOORTE-BEPERKING.
Verder zal elk land moeten leren, zich zelf op te bouwen.
In samenwerking met andere landen. Maar DAAR.

p.s. :
Elk land heeft, in alle opzichten, zelf-beschikkings-recht. Niets kan een
nationale Grondwet overstijgen.
Zgn. “internationaal recht” is een vaag moeras, met onzekere / afwezige rechts-geldigheid;
meestal gaat het om : [ mondelinge ] intentie-verklaringen, afspraken, toezeggingen, e.a.,
die nooit door enig nationaal Parlement zijn goedgekeurd.
Helaas heeft een instituut als de V.N., hier : over zaken waar ze niet over gaan !!!,
toch invloed op bestuurlijke regenten / elites.

Jay
Jay
5 jaren geleden

Aan mensen in de toekomst die dit tijdperk bestuderen..
Hier kun je een voorbeeld zien waarom de voorheen gerespecteerde internationale instituten langzamerhand hun positie begonnen te verliezen. Moraliserende standpunten, met als bedekking het opkomen voor rechten van migranten, onderwijl de rechten van burgers inperken en afpakken.

Wanneer migranten zichzelf overal ter wereld mogen settlen, kunnen collectieve verzorgingsstaten niet meer blijven bestaan. Maar omdat men zo gewend is aan een beetje socialisme, zal de neiging ontstaan om het vervolgens dan maar op wereldniveau te regelen. Een keer raden welk internationaal instituut zich zal opwerpen om zo’n wereldbestuur te gaan regelen.

trackback

[…] Decreto Salvini komt op het moment dat in Rome ook de discussie over het Global Compact on Migration, beter bekend als het Marrakesh-akkoord, is beslecht. De Lega was begin af aan fel tegen het […]

trackback

[…] ook de relevante OpinieZ-artikelen Heeft Nederland nog zeggenschap over omvang eigen bevolking?, VN publiceert juichrapport over de zegeningen van migratie en Nederland promoot immigratie uit […]

Thea
Thea
4 jaren geleden

Dit is het Coudenhove-Kalergiplan, lees a.u.b. meer hierover, eenvoudig te vinden. Frau Merkel weet hier alles van

trackback

[…] De vraag is gerechtvaardigd of Nederland weer een bevolkingsbeleid moet gaan voeren. Vele (immigratie-)landen doen dat en ook Nederland had een dergelijk beleid na WOII. Aanpalende vragen zijn of een bevolkingsbeleid opportuun is en zo ja, of Nederland überhaupt nog de middelen heeft om de omvang van de bevolking te ‘sturen’. Dit laatste punt is relevant gezien een VN-verklaring die Nederland voornemens is op 11 december te ondertekenen, de Global Compact for Migration. Hier werd een Kamerdebat over aangevraagd dat om onduidelijke redenen werd afgewezen door een meerderheid van de Tweede Kamer. Eerder werd op OpinieZ over dit document geschreven. […]

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x