Middaghumeur: wie vecht met wie in Syrië?

Omdat zojuist alle mogelijke neerslag op mijn hoofd is gevallen, ik doorweekt en verkleumd ben en poepsaggerijnig, gooi ik nog maar een schepje ellende bovenop: Syrië.

Onderstaand kleurrijk spaghettiplaatje van de InterWebz mag u niet worden onthouden. Het poogt inzichtelijk te maken welke partijen momenteel in Syrië in oorlog zijn met elkaar. Poogt, want het plaatje draagt alleen maar extra bij aan de verwarring.

Het is ook nog eens een vereenvoudigd schema. Er zijn nog meer oorlogvoerende clubs bezig, maar dat is al helemaal niet meer visueel weer te geven. Alleen al uit al deze lijnen kunt u afleiden dat dit conflict vrijwel onoplosbaar is. We zijn inmiddels 250.000 doden en 11 miljoen vluchtelingen verder. En de teller tikt door. Met nog geen begin van vredesonderhandelingen in zicht.

Welkom dus in de Syrische nachtmerrie, verantwoordelijk voor een vluchtelingencrisis van astronomische proporties, wereldwijde ISIS- en aanverwante terreur-spinoff, dreigende ineenstorting van de EU, verdere verpuinhopisering van het Midden-Oosten, hernieuwde wapenwedloop en spanningen tussen NAVO (want Turkije) en Rusland (want Assad en tegen Turkije) en dikke paniek bij Arabische oliesjeiks (want Iran en sjiïten). Zelfs voorspellen sombere lieden een nieuwe wereldoorlog als er niks wordt verzonnen om de boel in Syrië weer rustig te krijgen.

Wie de good guys en de bad guys zijn, mag u zelf in het schema aangeven. Alleen niet met kleurstiften, want alle kleuren zijn al opgebruikt.

Ik ga de regen weer in.

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x