Ramadan, de bonusmaand voor verwarde mannen

De keuze voor geweld als goede daad

Gebedsdienst tijdens de Ramadan

Titelfoto: Gebedsdienst tijdens de Ramadan. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal VICE

Zo verwachtingsvol als de moslims zijn over de komst van de Ramadan, zo bevreesd zijn islam-critici voor deze heilige maand. De Ramadan wordt wereldwijd gekenmerkt door een toename van islamitisch geweld. In Europa en Nederland zien we een piek ontstaan in het aantal verwardemannen-incidenten.

Diagnose

Spontaan gaat een moslim in gedesoriënteerde geestestoestand met een wapen de straat op en valt mensen aan. Na zijn aanhouding hebben bestuurders, politie en media vrijwel onmiddellijk hun diagnose klaar, nog voordat een psychiater ernaar heeft kunnen kijken. Deze beroepsgroepen zijn de afgelopen weken bijzonder bedreven geraakt in de psychologie van de koude grond.

Bagatelliseren

Dat de overheid er belang bij heeft om islamitische aanslagen tijdens Ramadan te bagatelliseren ligt voor de hand. Het gezag wil vooral dat het rustig blijft en zal daarom voorzichtig zijn met het naar buiten brengen van polariserende informatie. Dat de waarheid daarbij geweld aangedaan wordt is een noodzakelijk gevolg van deze strategie. Zo kan het gebeuren dat een aanslag door een Allahu akbar roepende persoon wordt geclassificeerd als een niet-terroristisch incident. Dat slachtoffers bezweren dat het een islamitische aanslag betreft, wordt voor het gemak genegeerd.

De vraag dringt zich op wat hier aan de hand zou kunnen zijn. Wat is eigenlijk de relatie tussen de Ramadan en deze ‘incidenten’?

Dubbele beloning

Het begint met de bijzondere status van de maand Ramadan. Goede daden worden extra beloond:

“Zodra de maand Ramadan begint, zijn de poorten van de hemel geopend, de poorten van de hel gesloten en de duivels geketend. Een engel roept: ‘O gij, die goede daden wil verrichten, verblijd u.'” *

*Zie Sahih Bukhari 122/123/136 (met de 2e zin uit de Fiqh-us Sunnah)

Alle islamitische schriftgeleerden zijn het erover eens dat goede daden tijdens de Ramadan extra beloond worden, ook al is de precieze factor van deze beloning niet bekend.

Goede daad

Tot zover valt het allemaal wel mee. Immers, waarom zouden we ons zorgen moeten maken over moslims die tijdens de Ramadan extra veel goede daden verrichten? Het venijn zit hem in de definitie van een goede daad. Waar aanhangers van andere religies en atheïsten bij een goede daad denken aan het helpen van onze medemens, gelden voor moslims andere regels. Zo zegt koranvers 9:29 dat zij die niet in Allah geloven en niet de islamitische taboes vermijden, bevochten dienen te worden. De beiden zeer hoog aangeschreven teksten Sahih Bukhari 8:387 en Sahih Muslim 1:33 bevestigen dat de ongelovigen bevochten moeten worden tot zij zich bekeren. Krachtige, valide bronnen geven zo een hele andere draai aan het begrip van een goede daad.

Pogroms

In de verre en recente geschiedenis komen genoeg situaties voor waarbij groepen moslims pogroms organiseren tegen ongelovige buren. Zo moeten Koptische christenen het regelmatig ontgelden. Het Yazidi meisje Nadia Murad beschrijft in haar aangrijpende boek The Last Girl hoe moslims uit buurgemeenschappen waar ze al decennialang relaties mee hebben, meedoen in de ISIS-genocide op de Yazidi’s. Machthebbers voelen doorgaans weinig voor het doorlopend bloedvergieten in hun domein en kiezen liever voor het meer praktische Pact van Omar waarbij niet-moslims de status van dhimmi’s krijgen, onderwerping in ruil voor bescherming. Dhimmi-slaven zijn immers beter voor de schatkist en het houdt de boel rustig.

Slapende letter

Het bevel om ongelovigen te doden is allesbehalve een dode letter. Je zou hooguit kunnen zeggen dat het een slapende letter is die makkelijk ontwaakt. ISIS heeft de oude instructies weer in ere hersteld. ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi zweepte in 2014 zijn volgelingen op om tijdens Ramadan ‘de vijanden van Allah te terroriseren en de dood te zoeken waar je deze verwacht te vinden’. In de ISIS-glossy Dabiq (zie blz 30-33) schrijft men glashelder waarom u, de ongelovige, gehaat wordt, alsook waarom de strijd tegen de ongelovige nooit zal stoppen. De bronnen die hiervoor worden gebruikt zijn beslist islamitisch. Gezien de statistieken lijken ook andere islamitische terreurgroeperingen de ISIS Ramadan-richtlijn te volgen.

Dubbele reiniging

Ramadan is voor moslims een bijzondere maand, al was het alleen al door de talloze militaire overwinningen die tijdens Ramadan zijn geboekt. Enerzijds staat Ramadan voor het vasten en de innerlijke jihad: de spirituele reiniging, het overwinnen van je lusten en onderwerping aan de almacht. Anderzijds is er de jihad naar buiten. Veel van de eigenschappen die getraind worden tijdens de Ramadan zijn ook in oorlog van onschatbare waarde. De relatie tussen deze beide vormen van jihad is sterk. Reiniging vindt niet alleen plaats in jezelf, maar ook in de buitenwereld.

Het is niet voor niets dat moslims vaak van niet-moslims eisen dat ze zich conformeren aan de eisen die ze aan zichzelf stellen. Deze expansiedrift wordt door onze autoriteiten nergens aan banden gelegd. Integendeel. De islamitische feestmaand wordt de niet-islamitische burger letterlijk door de strot geduwd. In het onderwijs, op het werk en thuis, via de media.

Voor Allah

Stelt u zich nu eens voor. U bent opgegroeid in de islam. Van kinds af aan heeft u de religieuze richtlijnen van de islam meegekregen. U weet niet beter dan dat het islamitische morele raamwerk het enige juiste is. Uw omgeving zorgt ervoor dat u bij de les blijft. Immers eruit stappen staat gelijk aan alle contacten met uw gemeenschap verbreken.

Of misschien bent u wel bekeerd tot de islam. U wordt gevoed met de mooie verhalen over innerlijke zuivering en het verslaan van de vijanden van de islam. Uw sociale leven is ontrafeld, wellicht door gevangenneming, drugs, een gebroken huwelijk, of het verlies van een kind. Uw enige vrienden zijn de mensen die u een nieuw, loepzuiver moreel raamwerk bieden. Het past allemaal perfect.

Kwetsbaar

Bent u gek? Bent u verward? Misschien. U bent in ieder geval kwetsbaar. Kwetsbaar voor een wereldwijd netwerk van conditionering, gebaseerd op 14 eeuwen oude teksten waarin de positie van de ongelovige niets aan de verbeelding overlaat. Kwetsbaar voor het niet aflatende bombardement aan regeltjes die ieder aspect van uw leven beheersen. Kwetsbaar voor dat laatste duwtje. De laatste aanmoediging, waarmee u een mes in de handen geduwd krijgt en besluit uw taak voor Allah te vervullen.

Verlos de wereld van het kwaad. Verricht een goede daad. Het paradijs lonkt en waarom niet, bij wijze van extra effect, daaraan gehoor geven tijdens Ramadan, de bonusmaand?

Een speciaal dankwoord gaat uit naar @petals2017 voor de verificatie en het aanreiken van islamitische bronnen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Juanito
Juanito
5 jaren geleden

Dag-in dag-uit dat geleuter over de islam. Schijt ziek word ik ervan. Wat mij betreft, enkele reis mekka, al die islam liefhebbers en islam likkers. De islam heeft Europa helemaal niets te bieden, behalve één grote ellende.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Net als alles in de islam staat ook de ramadan in het teken van de onderwerping van alles en iedereen, dus ook van mijzelf en u, lezer. Deze onderwerping betekent in de praktijk dat imams, moellahs en ayatollahs en leiders van moslimbroederschappen zouden mogen bepalen wat ik moet denken en doen of niet mag denken en doen. Dus, als u graag zelf wilt nadenken, zoals bij de Grieken of in de wetenschap, en zelf uw relatie tot uw medemensen wilt bepalen, zonder er eerst de koran op na te hoeven slaan of die te moeten laten uitleggen, dan moet u zich tot het uiterste verzetten tegen elke vorm van publieke erkenning van elke uiting van de islam. De aard van de koran is daarbij ook zodanig dat niemand bij zijn gezonde verstand er ook maar een greintje wijsheid in kan ontdekken. Zoals ik ooit iemand heb horen zeggen: “De islam is totaal ongeloofwaardig. Als ik één ding zeker weet is dat ik In islamitsche zin een atheist ben. Allah is het slechtst verzonnen verzinsel ooit.”

karton
karton
5 jaren geleden

.
De islam is géén godsdienst, het is een ideologie; een zeer intolerante, wreedzuchtige en moorddadige ideologie. Zelfs moslims maken elkaar af, niet dat ik zou zeggen : “hoe meer hoe liever” hoor, maar het tekent hun wreedaardigheid en moordzucht.

Henny Keur
Henny Keur
5 jaren geleden

Wat erg goed in dit artikel naar voren komt, is de boodschap van de koran, die aan moslims vanaf hun geboorte cq bekering wordt voorgehouden.
Doe vooral veel goede daden. Prima idee zou je zeggen; zouden meer mensen moeten doen. Maar dan komt het venijn.
Ieder die niet Allah en zijn profeet navolgt, moet gedood worden en daarvoor wordt je als moslim rijkelijk beloond. De goede daad is het bekeren tot de islam met de daarop volgende beloning. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Zo komen zij dus tot de gedachte, als alle mensen moslim zijn en Allah volgen, dan is het vrede in de wereld.
Een bedriegelijke imitatie van de boodschap van de ware Christus. Als je niet goed oplet, dan lijkt het dezelfde boodschap.
De indoctrinatie van de bron van de islam, de Satan, is door de eeuwen heen ook doorgedrongen in de Christelijke kerken, waar verschrikkelijke wandaden zijn gepleegd, die men op naam van de leer van het Christendom heeft uitgeoefend, maar het in werkelijkheid niet zijn.
Daarom mijn devies aan alle mensen, die dit alles samen op één grote hoop gooien. Lees de Bijbel zelf en laat je niet beïnvloeden door welke theologie of kerkleer of leider dan ook.
Het boek is zo geschreven, dat het begrijpbaar is voor alle mensen en niet alleen voor geleerden. Alleen dan zal men de Waarheid leren kennen.
Dank voor dit artikel, dat niet zozeer mensen, maar vooral een leer veroordeelt die daadwerkelijk levensgevaarlijk is.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Gistermiddag, zomaar een zonovergoten clubtoernooi ergens in de Randstad. Veel ouders en kinderen die samen wedstrijdjes spelen. Op velden van de Gemeente. Na afloop zit de organisatie lekker aan het bier en bitterballen. Het is warm en gezellig. De velden verlaten op een paar kinderen na. Uit de speakers schalt muziek. Opeens komt een grote groep voetballers aanfietsen. Vaders en zonen op de scooter. Ze dragen shirts van Fenerbahçe en Besiktas. En shirts met de sponsornamen als Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Ze betreden het veld en er wordt enthousiast gevoetbald. 18 tegen 18, geen idee waarom. Er wordt geen water gedronken. De autochtonen worden compleet genegeerd. Er is geen enkel contact. De zelf opgelegde segregatie van deze moslims is compleet. De parallelle samenleving in optima forma.

karton
karton
5 jaren geleden

De “overheid” heeft er belang bij om de islamitisch aanslagen tijdens de Rammendan te bagatelliseren. De “overheid” bagatelliseert die aanslagen niet alleen, zij probeert in eerste instantie álles in de bekende doofpot te stoppen. Lukt dat niet meer, dan is de aanslagpleger een verwarde of een aan suikerziekte lijdende idioot. Persoonlijk is mij bekend dat een steek incident op de openbare weg, gepleegd door een “vluchteling”, in de doofpot is gestopt d.m.v. een spreekverbod voor politie en ambulance-personeel die ter plaatse werden geroepen.
Oh oh, had dat “Haagse”spul maar een kwart van de moed zoals de leiders van de Visegrád-landen en Oostenrijk; maar wij zitten opgescheept met figuurtjes die alléén voor de bühne een beetje “bla bla” doen maar de rest stelt dat spul helemaal niks voor.

Henny Keur
Henny Keur
5 jaren geleden

Beste Joost Visser,
Ik zei ook niet, dat er vrede IS, zodra alle mensen tot de islam bekeerd zijn, maar dat moslims het beweren. Ik bedoel aan te geven, dat natuurlijk niet alle aanhangers van de islam persé het slechtste voorhebben, maar dat de leer niet deugt en wel op grond van dat, wat ik betoogde. Niet de mens, maar de leer bestrijden op grond van goede argumenten, pas dan heb je mogelijkheden om iets te bereiken. Er worden, hoewel weinig, daardoor zeker wel goede resultaten bereikt, maar helaas niet door de werkwijze van de meeste overheden, die kennelijk ziende blind zijn. Zij focussen zich er steeds op, dat de moslims als mensen niet geaccepteerd worden en daarom niet kunnen integreren. Dus moeten wij dat niet voeden maar blijven bij de kern van het probleem: de leer van de islam is gewelddadig en niet vreedzaam.
Uiteraard hoeft u mij niet te volgen in mijn christelijke normen en waarden, hoewel ik die zeer hoogstaand acht, want die keuze is vrijwillig. Mijn enige opdracht is om die kennis bekend te maken. Wat mensen er mee doen is hun zaak. Dat is het grote verschil met dat wat binnen de kerken van eeuwen heel veel is gebeurd. Dwingend regels opleggen inclusief alle sancties. Helaas hebben daardoor velen het kind met het badwater weggegooid en zijn zo het zicht op de werkelijkheid kwijtgeraakt.

karton
karton
5 jaren geleden

@likudnl.
“Hun beloning wacht in de hemel”.
Ik vraag mij dat af, ik heb daarover verschillende meningen gehoord; de ene luidt : er liggen 72 maagden op hen te wachten, terwijl een andere lezing luidt : er ligt één maagd van 72 op hen te wachten.
Of je dat laatste “een beloning” wilt noemen ?

Joost Visser
Joost Visser
5 jaren geleden

@Henny Keur.

‘als alle mensen moslim zijn en Allah volgen, dan is het vrede in de wereld’. Nee hoor, gaan de verschillende subgroepen elkaar afmaken, bijvoorbeeld omdat de ene groep vindt dat er 72 maagden in de hemel wachten, de andere groep 50.

Arjen
Arjen
5 jaren geleden

En voor de dhimmi roepend islam =vrede want staat in hun boek…latere versen uit de koran zijn dwingender dan vroegere versen. De vroege versen waren vreedzamer want hun profeet was destijds nog niet machtig genoeg. Machtig genoeg heeft de profeet zich als warlord ontwikkeld wat ook in hun koran terug te vinden is. Niets meer over vrede maar alles over oorlog. De moslim weet dit ook maar is geprogrammeerd u voor te liegen want ook dat staat als moslim goed te boek, wordt daarbij geholpen door de niet chronologische volgorde van moslim instructies.

vanlin65
5 jaren geleden

Voor meer informatie over Islam Allah en dergelijke heeft Netflix de serie Zwarte Kraaien. Héél informatief . Voor een nog beter begrip van deze godsdienst lees Pim Fortuyn’s “De Islamisering van onze Cultuur” Ook voor mensen met positieve gedachten over Islam en quoran. Veel “plezier”

Vincent v d Berg
Vincent v d Berg
5 jaren geleden

Over enkele dagen is het Nieuwe Maan,dan zijn we weer van het geleuter over de ramadan verlost.
We moeten alleen nog even door de media bagger heen,die ons wil laten weten dat het inderdaad voorbij is,en het suikerfeest is begonnen.

karton
karton
5 jaren geleden

@Piet Karbiet.
Het (wan-)gedrag van die gasten is hun gedragspatroon.
Zij wensen niet te integreren of assimileren.
Iedere weldenkende Nederlander weet dat, behalve de wijsneuzen in den Haag.

likudnl
5 jaren geleden

De beloning voor het geweld wacht in de hemel:
https://likud.nl/2018/05/wat-drijft-islamitische-terroristen-2/

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x