Britse overheid duikt op Tommy Robinson

Totaal doorgeslagen overheidscensuur op islamcritici

Tommy Robinson

Titelfoto: Tommy Robinson – screenshot OpinieZ YouTube-kanaal Tommy Robinson

Afgelopen vrijdag stond Twitter in brand. Onder de hashtag #FreeTommy werd uitgebreid getweet over de arrestatie van de politieke activist en islamcriticus Tommy Robinson en zijn vrijwel onmiddelijke veroordeling tot 13 maanden cel. Hij maakte een reportage over een grote verkrachtingszaak waarover die dag het vonnis geveld zou worden. In plaats van een item over deze zaak, werd het onverwacht de vastlegging van zijn eigen gevangenneming.

Tommy Robinson

Tommy Robinson is een pseudoniem. Zijn echte naam is Stephen Lennon. Robinson is opgegroeid als lid van de sociale onderklasse in Luton en heeft de stad langzaam zien veranderen. De stad is bekend als broedplaats voor extremisme en bestaat inmiddels uit een moslimbevolking van 25%. Robinson heeft vrienden en familie slachtoffer zien worden van grooming-praktijken. Hij heeft gezien hoe moslims radicaliseerden en hoe velen uit Luton afreisden naar het buitenland om te vechten voor de jihad.

Robinson heeft zich van meet af aan verzet tegen de islamisering van zijn Luton. Met de oprichting van de omstreden English Defence League (EDL) zette Robinson een organisatie neer waarmee hij de gewone burger wist te mobiliseren. Uiteindelijk neemt Robinson na een aantal jaren weer afstand van de EDL als deze organisatie in rechts-radicaal vaarwater raakt. Hij verruilt zijn leiderschap van de militante beweging voor een meer intellectuele carrière. Hij houdt zich bezig met activiteiten die het midden houden tussen straatactivisme en journalistiek graafwerk.

De Engelse overheid heeft weinig op met Tommy Robinson. Het is er haar alles aan gelegen om hem het zwijgen op te leggen. Zijn kritiek past niet in het officiële en politiek-correcte narratief over de Britse multiculturele samenleving.

Secundair probleem

Het is bijzonder om te zien hoeveel moeite de Britse overheid steekt in het aanpakken van alles wat de multiculturele utopie kan bedreigen. Je kan je afvragen waarom de overheden toch zoveel aandacht schenken aan het aanpakken van de reactie op een fenomeen en niet aan het fenomeen zelf. De Britse journalist en politiek commentator Douglas Murray beschrijft dit als de gave van overheden om vooral secundaire problemen aan te pakken.

Niemand in het Verenigd Koninkrijk symboliseert dit secundaire ‘probleem’ beter dan Tommy Robinson. In een niet aflatende reeks plagerijen, onderzoeken en dreigementen, lijkt de overheid er alles aan te doen om Robinson het zwijgen op te leggen. Het volle gewicht van het justitieel apparaat werd ingezet om te zoeken naar vergrijpen waar Robinson op veroordeeld kon worden. Uiteindelijk vonden ze een hypotheekfraude. Robinson bekende en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf. De lijst met confrontaties tussen Robinson en overheid is lang en uitputtend, uitstekend beschreven door journalist Nick Monroe.

13 maanden cel

Tot afgelopen vrijdag was het de overheid niet gelukt om Robinson definitief het zwijgen op te leggen. Die toestand werd doorbroken tijdens het live-verslag door Robinson van de verkrachtingszaak die werd behandeld in het Leeds Crown Court gerechtsgebouw. De politie dook er direct bovenop waarna Robinson werd aangehouden en voorgeleid voor een rechtbank. De tenlastelegging bestond uit minachting van het Hof en het verbreken van de voorwaarden van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf.

Robinson werd nog dezelfde dag onder zaaknummer S20180448 veroordeeld, terwijl hij verdedigd werd door een door  de staat toegewezen advocaat. Bronnen rondom Robinson geven aan dat hij 13 maanden cel heeft gekregen. De snelheid waarmee recht werd gesproken was verbluffend.

Publiceerverbod

De officiële verklaring luidt dat de rechtbank niet wil dat de media de jury beïnvloeden, waardoor voortzetting van de strafzaak in gevaar kan komen. Op Google News is te zien dat het publiceerverbod wordt afgedwongen. Iedere vorm van berichtgeving over de arrestatie van Tommy Robinson wordt in de kiem gesmoord door dit verbod. Daily Mirror, Daily Record, Birmingham Mail, RT en Breitbart hebben allemaal hun artikelen offline moeten halen.

Dat de overheid meer bezorgd is over hoe de zaak door de burger wordt gezien dan over de zaak zelf, is een teken van deze tijd. In plaats van in een censuur-reflex te schieten, zou het beter zijn als er open over een zaak gecommuniceerd wordt. Perceptie-management is het laatste waar de burger op zit te wachten.

Grooming Gangs

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de jarenlange verkrachtingsdrama’s in Rotherham, Oxford, Rochdale, Telford en vele andere steden. Tienduizenden jonge meisjes die door bendes systematisch werden gechanteerd, gedrogeerd, verkracht en zelfs vermoord, doorgegeven tussen de bendeleden als waren zij verbruiksartikelen. In het boek Easy Meat wordt nauwgezet geanalyseerd hoe het daderprofiel van deze grooming gangs eruit ziet. Daaruit blijkt dat ze overwegend uit moslims bestaan, voornamelijk afkomstig uit Pakistan.

Dit massale misdrijf werd ruim twintig jaar onder zware druk van de overheid angstvallig door de Britse media onder de pet gehouden. Pas de laatste jaren wordt er mondjesmaat over bericht, aangezwengeld door hardnekkige berichten op de sociale media. TPO-auteur Sonja Dahlmans legde de vinger op de zere plek door te stellen dat het leggen van een verband tussen de islam en de verkrachtingszaken in het Verenigd Koninkrijk inmiddels tot taboe is verheven. Maar wat als die relatie juist wel relevant is om het probleem te kunnen duiden en aan te pakken?

Overheidscensuur

De Engelse overheid stuurt stelselmatig aan op het onderdrukken van onwelgevallige informatie over de islam of het gedrag van haar aanhangers. Tommy Robinson staat hier lijnrecht tegenover en loopt als een olifant door de porseleinkast heen. Een vrije samenleving moet bestand zijn tegen de kritiek waarmee Robinson komt. Het is niet voor niets dat we media beschermen tegen overheidsmacht. Critici opsluiten, of zelfs oogluikend toestaan dat anderen hen voor altijd het zwijgen opleggen, is een zwaktebod. Meer passend in Noord-Korea of Iran dan in het land dat eens voorop liep in de strijd voor de Westerse waarden.

De Britse overheidscensuur vertoont zo langzamerhand totalitaire trekken. Als een overheid probeert critici als Tommy Robinson het zwijgen op te leggen, is de strijd voor het behoud van de vrijheid verloren.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin Jobse
Martin Jobse
4 jaren geleden

De straf is, ook voor Britse maatstaven, exorbitant hoog. Op grond waarvan is de rechtbank bevoegd elke publicatie over deze zaak te verbieden? Ik neem aan, dat Tommy het recht heeft hoger beroep in te stellen. Er zullen, naar ik hoop, politici opstaan, die deze zaak openlijk aan de kaak stellen en de magistraten, die een dergelijk vonnis hebben geveld, publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Het is u allen ook opgevallen, dat de MS media, tot nu, het stilzwijgen bewaren.? HOE KUNNEN WE IN VREDESNAAM VOORKOMEN, DAT DIT STRAKS OOK IN NEDERLAND PRAKTIJK GAAT WORDEN

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
4 jaren geleden

De Brfitse overheid is geen overheid meer maar uitsluitend islam volgers het grootste tuig van de wereld. Engeland is cadeau gedaan aan de moslims.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

De Britse machthebbers staan aan de foute kant van de geschiedenis. Zij zijn geëvolueerd tot verraders van de eigen bevolking. De eigen dochters worden opgeofferd voor een stel religieuze islam perverselingen. Nietsnutten die Westen helemaal NIETS te bieden hebben, behalve agressieve achterlijkheid en verderf. De working class heroe Tommy Robinson, die het aan de kaak stelt, wordt in de bak gegooid. Deze z.g. “elite” moet weg, ze zijn ongelofelijk fout en incapabel.

Bosgeus
4 jaren geleden

Lijkt op de arrestatie van Gregorius Nekschot in Nederland, enige jaren terug.

Jayda Fransen en Paul Golding zitten ook al maanden in de Britse gevangenis voor hetzelfde.
Brittany Pettibone en Lara Southern mogen het Verenigd Koninkrijk niet meer in, omdat ze Tommy daar wilden interviewen.

Genoeg stof voor journalisten dus.
Het zijn ook hun collega’s die daar aangevallen worden.
Door een overwicht aan levensgevaarlijke misdadigers in machtsposities bij de overheid.

Vincent v d Berg
Vincent v d Berg
4 jaren geleden

Bij Goebbels had het kwijl uit de mond gelopen,als hij de huidige censuur had mogen mee maken.

emilia
emilia
4 jaren geleden

En dan zit ik met een machteloosheid en tranen in de ogen deze column te lezen, terwijl ik mijn woede nauwelijks in toom kan houden. Wat kan je doen?
Inderdaad Martin Jobse; wachten op dit soort praktijken in Nederland?
En… waarom komen collega journalisten niet in opstand tegen deze wantoestanden. Juist zij die het met de pen in de hand kunnen bestrijden zijn murw gemaakt.
Eng dood eng.

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
4 jaren geleden

Hebben we het hier over GB? Verboden te denken? Het klinkt als Turkije!!!
We kunnen erop wachten totdat we hier ook niet meer mogen denken?

Niels van der Plas
Niels van der Plas
4 jaren geleden

De vuile honden, ondertussen worden de Engelse meisjes verkracht. Het bloed van deze meisjes zit op de handen van de politici en van die vieze zwijnen van een moslims die dit doen! Schande, gooi ze terug naar Pakistan. God zal ze straffen!

Anton
Anton
4 jaren geleden

Vermoedelijk omdat er steeds meer moslims in die overheid en media zitten.

Arie
Arie
4 jaren geleden

Overigens, er is in Engeland ook 1 Labourlid dat het decennialang gedogen van kinderprostitutie afwijst. Opmerkelijk, omdat de door Labour opgelegde politieke corruptheid de voornaamste oorzaak is van deze grootschalige slavernij.

Herstel, het enige Labourlid dat de oorzaak van kinderprostitutie wilde aanpakken heeft inmiddels haar woorden terug genomen, en is afgetreden. De slachtoffers moeten dus gewoon “hun muil houden”, aldus een ander Labourlid dat niet hoeft af te treden.
http://cult.tpo.nl/2018/04/02/het-evangelie-volgens-links-de-blijde-boodschap-van-diversiteit-en-het-heilige-zwijgen/

Labour blijft dus bij haar besluit om grootschalige kinderprostitutie door Pakistaanse bendes te legaliseren, en voelt zich daarin gesteund door andere linkse partijen over heel de wereld. Zie hoe grootschalig georganiseerde massa-aanrandingen in Duitsland, Zweden en Finland aanvankelijk geheim werden gehouden, tot facebook en twitter explodeerden. Inmiddels liggen beide sociale media sterk aan banden, en zal een volgens schandaal beter gecensureerd kunnen worden. Zie ook hoe ook Zweden heel stiekem (zonder dat er over werd bericht) veranderde van “veiligste land van Europa” tot “nummer 2 verkrachtingscijfers”, na Lesotho.

Dieptepunt van de linkse verdediging van seksueel geweld blijft echter de hele #metoo affaire. Vele duizenden artikelen, documentaires, demonstraties en manifestaties, gekaapte prijsuitreikingen, etc, ondersteund met miljoenen tweets. Allemaal #ophef over een ongepaste tietengrap, of een mislukte versierpoging 30 jaar geleden. Maar geen woord over Telford, Rotherham of een van de andere tientallen seksuele slavernij-zaken in Engeland.
https://saltmines.nl/2018/04/02/metoo-blijkt-elitehobby-de-feministische-stilte-over-telford/

Echt seksueel geweld boeit de linkse elite niet.
Tommy verwerpt de slavernij wèl, en daarom moet hij de lik in.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
4 jaren geleden

Dit is echt the bloody limit. De Nederlandse MSM heeft goed geluisterd naar haar machthebbers, want ik ontdekte dit schandelijke nieuwsbericht van vrijdag pas vanochtend vroeg. Ben nog steeds piswoest. Sinds wanneer is een arrestatie een doorslaggevend bewijs voor een veroordeling van 13 maanden?? Voor die verkrachtende Pakistanen hebben ze 30 jaar nodig voor er een rechtszaak begint. En een enorme demo en bestorming van het parlement en niks op de NPO? Dit loopt verkeerd af.

K Botter
K Botter
4 jaren geleden

Ik heb een vraag.Wat is de werkelijke reden dat de westerse overheden openlijk voor de Islam kiezen?Behalve oost Europa dan?????
Dit loopt niet goed af.

trackback

[…] Afgelopen vrijdag stond Twitter in brand. Onder de hashtag #FreeTommy werd uitgebreid getweet over de arrestatie van de politieke activist en islamcriticus Tommy Robinson en zijn vrijwel onmiddelijke veroordeling tot 13 maanden cel. Hij maakte een reportage over een grote verkrachtingszaak waarover die dag het vonnis geveld zou worden. In plaats van een item over deze zaak, werd het onverwacht de vastlegging van zijn eigen gevangenneming…lees verder […]

Martin
Martin
4 jaren geleden

Wanneer liep dit land dan voorop in strijd voor de westerse waarden ?

Wel eens van Bobby Sands gehoord en de 10.000en vermoorde Ieren.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
4 jaren geleden

@K Botter: Ik heb een vraag.Wat is de werkelijke reden dat de westerse overheden openlijk voor de Islam kiezen?
…..
Nou, google eens op het Koudenhove-Kalergi Plan of het verdrag van Straatsburg uit 1975, Oil for Immigration: https://meervrijheid.nl/?pagina=1391
Europa is al 50 jaar geleden verkocht.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden

‘De tenlastelegging bestond uit minachting van het Hof en het verbreken van de voorwaarden van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf.’ Als je bewust het risico neemt met het overtreden van voorwaarden kan de rechter verbluffend snel zijn uitspraak doen. Dat is niet het probleem. De verontwaardiging had al eerder moeten beginnen toen hij de voorwaardelijke straf kreeg met de motivering ‘dat de rechtbank niet wil dat de media de jury beïnvloeden, waardoor voortzetting van de strafzaak in gevaar kan komen’. Geldt dit ter principale dan niet voor ieder strafproces?

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x