Duitse rechtsstaat kraakt onder geweld asielzoekers

Politie delft bijna onderspit tegen Afrikaanse asielzoekers

Duitse politie bij actie asielzoekerscentrum Ellwangen

Titelfoto: Duitse politie bij actie asielzoekerscentrum Ellwangen

Ellwangen is een stadje van zo’n 23.000 inwoners in het zuidwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Er is een asielzoekerscentrum. En, zoals overal in Duitsland, heeft de politie daar bij tijd en wijle de handen aan vol, wanneer vrouwen lastig gevallen worden of een grote groep asielzoekers met elkaar op de vuist gaat.

Maar in de vroege morgen van maandag 30 april ging het pas écht mis. Politieagenten begaven zich met een paar wagens naar het azc om een afgewezen asielzoeker uit het Afrikaanse Togo op te halen; zijn asielaanvraag was afgewezen en hij moest wordenuitgezet. De man werd opgepakt en geboeid. Dit viel bij de Afrikaanse medebewoners van het azc verkeerd.

Ultimatum

Een meute van zo’n 150 Afrikanen begon op de politieauto’s te beuken en bedreigde de agenten dusdanig, dat die geen andere mogelijkheid zagen dan zich in het politiebureautje op het terrein te verschansen. Vervolgens stelden de asielzoekers de agenten een – u leest het goed- ULTIMATUM. De sleutel van die handboeien moest binnen twee minuten overgegeven worden, anders zouden de asielzoekers het bureautje bestormen. De agenten gaven de sleutel af. En kregen en passant nog te horen “dat het, als ze terug zouden komen, niet zo goed voor ze af zou lopen”.

De politie bracht later nog in een persbericht “dat de asielzoekers zich door bewapening op een volgende actie voorbereidden”. In voetbaltermen konden we dus stellen dat de Duitse rechtsstaat hier een doelpunt had geïncasseerd en achter stond. Tijd voor een tegenaanval op het andere doel dus.  Maar in multi-cultiluilekkerland Duitsland gaat dat niet zo snel. Het bleef in eerste instantie bij wat verontwaardigd roepen vanaf de middencirkel. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer mompelde iets over “een klap in het gezicht van de gezagsgetrouwe burger”. En op de logische oproep van de AfD om alle oproerkraaiers terstond uit te zetten werd uiteraard niet gereageerd.

Grote politie-inzet

Maar in de vroege donderdagmorgen rukte de politie dan toch uit met een grote hoeveelheid aan manschappen en materieel en hield een razzia in het azc. De afgewezen asielzoeker werd met nog een paar mannen opgepakt en er werden 15 mannen verplaatst naar een ander azc “om gewelddadige groepen vluchtelingen uit elkaar te halen”. Er werd dus eindelijk een schot op het doel van de tegenstander gelost.

Bezwaar

Net als op het voetbalveld de match verloren kan worden door zwakte in de eigen gelederen, dreigt het hier ook nog verder mis te lopen. Want uiteraard heeft de afgewezen asielzoeker een advocaat. En die heeft bezwaar gemaakt tegen de uitzetting. Volgens het BAMF (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) was de asielzoeker al in september vorig jaar meegedeeld dat zijn aanvraag afgewezen was; hij kwam uit Italië en moest dus volgens het verdrag van Dublin daar asiel aanvragen. Maar volgens de advocaat had zijn client die mededeling niet ontvangen.

Inmiddels was de wettelijke termijn van een half jaar verstreken en is Duitsland dus nu verantwoordelijk voor zijn asielaanvraag. Bovendien kon hij, aldus de advocaat, niet naar Italië teruggestuurd worden “vanwege de erbarmelijke omstandigheden voor vluchtelingen daar”. Italië, een land van de Europese Unie. Volgt u het nog?

Asieljuridische scherpslijperij

In een voetbalmatch is dit normaliter het moment dat de coach vanuit de dug-out een krachtige tactische maatregel neemt. Om de wedstrijd ten goede te keren; in dit geval om de “gezagsgetrouwe burger” het geloof in de rechtsstaat terug te geven. Maar de Duitse rechtsstaat heeft helaas geen coach. Die zit opgescheept met een domineesdochter die in haar kantoor aan de Spree voor Moeder Theresa der Vluchtelingen speelt en meer op heeft met migranten dan met Duitsers.

En zo is het zeer waarschijnlijk dat het schot op het doel van de tegenstander door soft overheidsoptreden en asieljuridische scherpslijperij gaat verworden tot een afzwaaier. De asielzoeker zal waarschijnlijk na langdurig procederen, zoals vaak gebeurt, gewoon in Duitsland geduld worden en hoe de overgeplaatste relschoppers zich op hun nieuwe locatie zullen gaan gedragen, laat zich raden. Zo staat de Duitse rechtsstaat in de match op achterstand in blessuretijd -en beseft dat blijkbaar niet. Ellwangen zou op deze manier wel eens een onzalig keerpunt kunnen gaan worden.

Want reken maar dat dit verhaal zich zal verspreiden op de smartphones van alle migranten in Duitsland, Afrika en het MiddenOosten. Zodat iedere migrant dan kan lezen dat de Duitse rechtsstaat capituleert voor geweld en brutaliteit. Dan wordt de afzwaaier op het doel van de tegenstander door het slappe overheidsoptreden gewoon een goal in eigen doel. En dan heeft de Duitse rechtsstaat de match verloren.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
4 jaren geleden

Het moet zolangzamerhand duidelijk worden dat er met zulk “volk” niet te leven is dus geen enkele afrikaan of moslim toelaten. De eigen bevolking wordt naar de bliksem geholpen en het tuig past zicht nooit aan, verkrachten en messen trekken en diefstal om van andere erge dingen zoals moord nog maar niet te spreken wie denkt dat deze barbaren zich aanpassen is zelf knettergek ongeacht hun (politieke) positie.

Jo
Jo
4 jaren geleden

Lijkt dus veel op nederland, dezelfde slappe hap.

Cornelis H. W. van den Berg
Cornelis H. W. van den Berg
4 jaren geleden

Het asielrecht is een monster (geworden) dat ons van een fundamenteel recht berooft, d.i. zelf kunnen bepalen wie er in het huis van onze samenleving mag binnenkomen cq blijven en wie niet. Verkeerd recht = onrecht.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
4 jaren geleden

Een fatsoenlijk bestuur houdt rekening met buurlanden als er een nucleaire kernreactor pal aan de grens wordt gebouwd. De risico’s houden namelijk geen rekening met landsgrenzen. Maar Merkel importeert gewoon miljoenen illegale kansloze jongemannen in fighting age en zadelt zo ook de buren met ongekende problemen op. Wahnsinn. Onze kinderen hebben ook mensenrechten. Of toch niet meer?

Cassandra
Cassandra
4 jaren geleden

Willen wij een ander beleid in Nederland, Duitsland en andere Europese landen, dan moeten wij de zittende machten geheel wegstemmen en dan nog is het afwachten of het ‘goed’ gaat komen. Iets wat in 40 jaar compleet scheef is gegroeid kan niet met één winnende verkiezing van “gezond verstand partijen” ongedaan worden gemaakt.

Als deze omwenteling niet vreedzaam blijkt te kunnen, blijft slechts de andere optie over.

karton
karton
4 jaren geleden

U gelooft toch zeker óók niet dat, hetgeen in Duitse A.Z.C.’s gebeurt, alléén in Duitsland gebeurt ? Ook in andere landen mét “vluchtelingen” gebeuren ergerlijke dingen, de meeste komen niet in de pers maar wél in de doofpot.
Hoorde vandaag op een Oostenrijkse t..v.-zender dat in de eerste 4 maanden van 2018 véél minder asielaanvragen waren gedaan in dat land dan in de eerste 4 maanden van 2017; het aanvragen van asiel in O’rijk is met 41% afgenomen !!!
Dat zal toch zeker niet aan de door linksdenkende mensen verketterde nieuwe Oostenrijks regering liggen ??? De O’rijkse bevolking schijnt er zéér tevreden mee te zijn, en het gaat toch om de bevolking van een land ? Hoewel………..in Nederland schijnt het toch een ietsiepietsie anders te liggen.

Marjo
Marjo
4 jaren geleden

Dankzij Merkel zit heel Europa nu opgescheept met dit probleem. In Nederland noemen ze het dan een verward persoon, om de zaken maar te verbloemen. In Duitsland zegt men het wel, maar de oplossing van de AFD zou de beste zijn, zo is het gewoon en de harde waarheid. Als Duitsland nou eens het voorbeeld zou nemen en ze inderdaad het land uit zou zetten terug naar hun zandbak, zou Rutte als het schoothondje van Merkel dit voorbeeld misschien eens gaan volgen in Nederland. Het gaat in heel Europa fout als men niet ingrijpen gaat. Merkel zal wel weer roepen wir schaffen das. Het beste zou zijn haar gelijk met die hele colonne die ze Europa heeft binnen gehaald eruit zetten,of voor het Den Tribunaal te zetten, wegens mensen handel want dit is wat zij veroorzaakt heeft, en gaat nog vrij uit ook ermee. Alles doet zij voor het geld voor haar eigen toekomst samen met haar miljardair vriend Soros en nog wat van die geld wolven. Dat de Europese bevolking er steeds meer onder lijd maakt haar niets uit, met haar leugens heeft ze de verkiezingen weer gewonnen inplaats van dat ze haar aangeklaagd hebben. Deze vrouw heeft inmiddels meer bloed aan haar handen als menig dictator ergens op de wereld. Maar ook het Duitse volk heft niets geleerd net zoals het Nederlandse volk blijkt wel uit de verkiezings uitslagen steeds.

HdV
HdV
4 jaren geleden

En de opportunistische eigenaren van de Progressieve Plantage zagen dat het goed was…

Louis Moons
Louis Moons
4 jaren geleden

De multikul verheerlijkers gaan vroeg of laat zelf het kind van de rekening worden, alleen al door de immense kostenrekening voor die lieverdjes die bijna niets bijbrengen dan diefstal en geweld. Ze zullen moeten kiezen uiteindelijk voor de eigen sociale zekerheid of de middelen blijven in de put zonder bodem vergooien. Verandering van de Merkel politiek is niet meer te verwachten, erger is dat ze een deel vd EU meesleept in haar zwanenzang. De klassieke kleffe EU profiteurs zoals Rutte, Verhofstad, “Jack Daniëls” Versleten Voorzitter.

henk 1955
4 jaren geleden

Wat een flauw artikel. Om in de beeldspraak te blijven. De duitse rechtstaat heeft niet een verlenging gekregen, maar is een nieuwe wedstrijd begonnen en de uitgeprocedeerde asielzoeker met een overmacht gearresteerd. Op 9 mei heeft de rechter het uitleveringsverzoek goedgekeurd. Game-set & match

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x