Kansloos cadeautje van D66 en CU voor jarig Israël

Sjoerdsma en Voordewind komen met het Palestijnse Ei van Columbus

Festiviteiten onafhankelijkheidsdag Israel 2018

Titelfoto: Festiviteiten onafhankelijkheidsdag Israel 2018 – bron: Israel21c.org

Het jarige Israël krijgt een cadeau van D66 en de ChristenUnie: de oplossing voor het Palestijnse probleem. Het Palestijnse probleem – zo moet u weten – speelt buiten Israël een zeer belangrijke rol. In Israël zelf is het niet meer dan het gevolg van de definitief geregelde plek voor het Joodse volk na 3000 jaar vervolging, nu zeventig jaar geleden.

Corridor

De islamitische onwil om de Joden hun definitieve plek te gunnen zal altijd blijven bestaan, ook al lijkt het tij nu gekeerd. De Arabische toenadering van dit moment is het gevolg van de geopolitieke inspanningen van de VS. Sjoerd Sjoerdsma en Joël Voordewind zaten tijdens de kabinetsformatie zes weken grimmig tegenover elkaar om een Israël-paragraaf in elkaar te sleutelen, maar hebben elkaar uiteindelijk gevonden. Nu lanceren ze gebroederlijk het definitieve vredesplan voor het Palestijns-Israëlische conflict: een “corridor” van Gaza naar de Palestijnse enclaves in Judea. Ik heb het nagevraagd en ze bedoelen dus niet iets ondergronds.

Vredesplan Trump

Met de felicitaties aan het jarige Israël stuurde Donald Trump meteen de aankondiging van de verhuizing van de USA-ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem over twee weken. Aan het regionale vredesplan dat de Trump-administratie heeft voorbereid wordt de laatste hand gelegd. De nu nog levenslang gedetineerde opvolger van Abbas, Marwan Barghouti, heeft al aangedrongen niets te accepteren tot Trump weg is. Vandaar dat er ook niet meer met de Palestijnse Autoriteit wordt onderhandeld. Ze mogen meedoen, maar willen niet en van de VS hoeven ze niet.

Ontploft

Op de Palestijnse onwil na en met behulp van de sjiietische dreiging uit Iran lijkt men zich neer te leggen bij het bestaan van de Joodse staat. Palestijnen zijn in het leven geroepen om de verliezen in de Zesdaagse Oorlog ongedaan te maken en zullen dus blijven knokken. Ze krijgen daarbij steun van NGO’s, de EU met Mogherini en de met oliedollars gekochte VN-organen. Nu de terreurtunnels in rap tempo zijn ontmanteld en de raketten door Iron Dome onschadelijk worden gemaakt, rest hen slechts nog het bestormen van de grens. Nu staan daar geen onderhandelingstafels helaas. Met de bewezen uitdrukkelijke wens (van Hamas) om Joden te vermoorden en een ultieme Holocaust te starten is het Arabische antwoord op de verloren oorlogen tegen Israël in hun eigen gezicht ontploft. De Arabische onderhandelaars proberen uit alle macht de geest terug in de fles te krijgen, maar vinden geen gehoor bij de PLO en Hamas.

Bühne

D66 en de ChristenUnie denken nu de oplossing in huis te hebben, want ze gaan voorbij aan de jihad, die dit alles heeft veroorzaakt. Tenminste ik hoop dat die naïviteit aan dit plan (dat niet nieuw is) ten grondslag ligt. In elk geval is het voor de bühne. Israël heeft uitstekende mensen en redt zich de afgelopen 70-jaar bijzonder goed zonder de hulp van deze twee Kamerleden. Judea en Samaria – het gebied waar de terreursnelweg vanuit Gaza naartoe moet worden aangelegd volgens hen – barst van de Joodse historie die er dagelijks aan de bodem wordt onttrokken. Natuurlijk was er de Arabische wens dat gebied, het Joodse heartland, Judenfrei te houden en de Jordaniërs wisten dat na de Onafhankelijkheidsoorlog ook 19 jaar te bewerkstelligen.

Blauwtje lopen

Die geschiedenis – zo krap na de Holocaust – wordt niet meer onderwezen, maar dat hoeft ook niet. Joden herinneren het zich toch wel. Met die gedachte kunt u de plannen van onze ijverige parlementariërs beschouwen, als ze uiteindelijk een blauwtje hebben gelopen bij de Israëlische regering.

Ondertussen zijn de echte geopolitieke problemen het domein van Erdogan, Poetin, Rouhani en Trump. Het te stichten sjiietische kalifaat met een corridor naar de Middellandse Zee komt gestaag naderbij.

Maar dat probleem los je natuurlijk helemaal op als je het grootste probleem in het Midden-Oosten en de wereld aanpakt: het Israëlisch-Palestijnse probleem. Vanzelfsprekend.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] er is officieel op gereageerd door de minister van Transport van Israël. Het past ook deels in het luchtballonnetje dat de ChristenUnie en D66 oplieten over een corridor tussen Gaza en Judea en Samaria. Daarop is uiteraard ook al negatief gereageerd […]

Liesbeth van der Hoop
Liesbeth van der Hoop
5 jaren geleden

Ik geniet van de reacties, helemaal zoals het is, en verwijs naar de echte schuldigen: Iran, Rusland, de EU, Syrië en Turkije. Zij verhullen hun anti-semitisme niet ,zoals helaas o.a. Nederland, dat vaak wel doet naar Israël toe. De VS zijn duidelijker in hun koers en houding zoals de aangekondigde verplaatsing van de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. De lafaards zullen verliezen, want de waarheid houdt stand en zal alle leugens ontmaskeren! Ik geloof dat de CU het wel goed bedoelt. Laat iedereen die achter Israël staat bidden om de vrede van Jeruzalem en tot die tijd de Waarheid proclameren!

Arie van Ooijen
Arie van Ooijen
5 jaren geleden

Na de val van het Ottomaanse rijk (1917 dacht ik) zijn er 5 Arabische (mega)landen gecreëerd. Israël kreeg maar ca. 20% van het hun toegezegde gebied (Volkerenbond / San Remo 1920-1922). De Arabieren, Egyptenaren en 24 andere nationaliteiten die zich Palestijnen noemen mogen echt wel in die samen ruim 600x zo grote Arabische landen wonen. Leg die corridor daar naar toe, liefst met een soort terugslagklep erin, voor de technici onder ons. Leve de staat Israël en hartelijk gefeliciteerd. En net als bij iedere verjaardag krijg je wel eens een raar cadeautje, in dit geval van Joel Voordewind die gedraaid is van kleur zoals een kameleon, en zo’n cadeautje geef je dan weer door. Geef die corridor aan Egypte, bijvoorbeeld van Gaza naar Caïro, naar de wieg van grote leider Arafat als een bedevaartsoord.

karton
karton
5 jaren geleden

Eigenlijk zou men toch een keer mogen verwachten dat de Palestijnen hard aan ’t werk zouden gaan teneinde hun land even welvarend te maken als de Israëlisch met hún land deden. Ik kan alleen maar constateren dat de Palestijnen nog steeds hun hand ophouden bij Amerika (blijkens persberichten). Uiteraard bestaan er ook hardwerkende Palestijnen, maar ik zie er maar weinig van !
Opmerkelijk dat D66 en de CU het probleem tussen Israël en de Palestijnen denken te kunnen oplossen terwijl zij de problemen in eigen land niet aankunnen.

likudnl
likudnl
5 jaren geleden

Ongelooflijk dat de CU zich voor het karretje van D66 heeft laten spannen.

Willem de Boer
Willem de Boer
5 jaren geleden

De fout die velen maken is dat het probleem het toegewezen “Palestijnse” land zou zijn en dat daarvoor een oplossing gezocht dient te worden. In werkelijkheid is de staat Israel het probleem voor de Palestijnen en zullen zij niet tevreden zijn zolang Israel bestaat.

De Palestijnen gedragen zich meer als een gokverslaafde die elke keer naar het casino gaat (’47, ’48, ’67, ’73), daar iedere keer veel verliest, en dan het slachtoffer speelt en z’n geld terug eist. Zolang dat gedrag niet wordt bestraft door de internationale gemeenschap, nog steeds gelovende in het slachtofferschap van de Palestijnen, zullen ze blijven gokken.

Sterker nog, acties van dit soort halfzachte politici verergeren het probleem alleen maar omdat ze het slachtoffer frame in stand houden. Zonder dat frame zou het bijv. niet mogelijk zijn om honderden autobanden in de fik te steken en als wapen te gebruiken om vervolgens je beklag te doen dat Israel niet meer banden toelaat (http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-official-Israel-bans-Gaza-tire-imports-549171), maar dat doen ze dus wel zonder ironie of schaamte.

Het is maar goed dat de VS met Trump, en Nikki Haley bij de VN, een ander geluid laten horen want van de meeste Nederlandse politici hoef je helaas niets te verwachten.

martienpennings
5 jaren geleden

” Jüdenfrei” MOET ZIJN “Judenfrei”.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x