Bolton is een beest

Trump benoemt keiharde Nationale Veiligheidsadviseur

President Trump kondigde afgelopen week donderdag aan dat John Bolton op 9 april generaal McMaster zal vervangen als Nationale Veiligheidsadviseur. De schokgolven die deze beslissing veroorzaakten waren voelbaar in de paleizen van Pyongyang, Teheran en Brussel. Maar ook achter de bureaus van VN-medewerkers, diplomaten en journalisten.

Havik

John Bolton is een beest, heet het. Een roofdier. Een echte havik. En niet zo maar een havik, maar een überhavik, zoals ons Nieuwsuur-anker Eelco Bosch van Rosenthal op Twitter liet weten.

Want je moet toch wat als je predikaten ultra en extreem versleten zijn. Angst en ongeloof overheersen. Trump heeft een oorlogszuchtige gek aangesteld! Een ding is de duiders duidelijk: in het Witte Huis regeert de chaos. Wie dezer dagen de op hol geslagen media volgt, krijgt de indruk dat het einde der tijden nabij is.

Buitenlandteam

Dat Trump met Mike Pompeo op Buitenlandse Zaken, Nikki Haley in de VN en John Bolton als zijn Veiligheidsadviseur eindelijk zijn ideale buitenlandteam bij elkaar heeft ontgaat de angstige analisten. Drie realisten die net als Trump de wereld zien zoals zij werkelijk is en niet zoals ze zou kunnen zijn volgens dromers en diplomaten. Met het aftreden van Tillerson en McMaster komt er einde aan de laatste resten Obama-invloed in het Witte Huis. De grote schoonmaak op de departementen kan nu echt beginnen.

Met McMaster verdwijnt ook het laatste anti-Israël geluid uit het Witte Huis. Het zal een bittere pil zijn voor de overgebleven Obama-medewerkers werkzaam in overheidsinstellingen of de diplomatieke dienst. Zij hebben geen stem meer in het centrum van de macht. Hun rol is uitgespeeld. Het Israël-bashen is voorbij. De jarenlang gepamperde Palestijnen worden geconfronteerd met een broodnodig portie realiteit. En alle islamitische terreurbeestjes kunnen weer gewoon bij hun naam worden genoemd.

Zionime-resolutie

“Bolton is een olifant, een bruusk beest in een diplomatieke porseleinkast.” Dat Bolton niet zou beschikken over diplomatieke vaardigheden is uiteraard kolder. Men bedoelt te zeggen dat hij weigert zich te conformeren aan de politiek-correcte pas van de dag. Bolton kent als geen ander de wandelgangen en achterkamertjes van de internationale politiek. Hij kent alle hoofdrolspelers bij naam en is gewend hen te zeggen waar het op staat. Met Bolton haalt Trump een man binnen die onder George H.W. Bush een diplomatiek team leidde dat door niet aflatende druk in de VN met succes de beruchte antisemitische Zionisme-is-Racisme-resolutie wist te herroepen. Dat zijn precies de vaardigheden waaraan de wereld op dit moment dringend behoefte heeft.

Bolton is allesbehalve een gladde bedrieger. Geen Obama-diplomaat die u rozen belooft en aan de achterdeur doornen bezorgt. U zult Bolton geen zoete broodjes zien bakken met despoten vanwege de lieve vrede. Wie bang is van Bolton’s directheid zou eens moeten kijken naar de indirectheid in eigen huis. Dan slaat de schrik je pas echt om het hart. Voor een paar grijpstuivers en een oude weerzin tegen een te machtige Joodse staat, omarmen onze Europese leiders de agressieve ayatollahs in Iran.

Merkel dreigt

Om de inmiddels heilig verklaarde Irandeal te beschermen gaat Angela Merkel zelfs zover Benjamin Netanyahu te bedreigen. Tijdens hun ontmoeting in de zijlijn van het Economisch Forum in Davos zei de Duitse leider tegen de Israëlische premier dat een Amerikaanse terugtrekking uit de Irandeal het Westen zou splijten en het Midden-Oosten onderdompelen in oorlog. “De VS en Israël komen tegenover Duitsland, Frankrijk en Engeland te staan gesteund door Rusland, China en Iran. Is dat wat je wil?” vroeg ze aan Netanyahu. Het laat zien hoe griezelig het buitenlandbeleid geworden is dat Europa voert. En hoe blij we moeten zijn met een waarachtig iemand als Bolton in het Witte Huis.

Noord-Korea

Het nieuwe buitenlandteam zal niet toestaan dat islamitische despoten en totalitaire leiders kunnen beschikken over kernwapens en raketten om de wereld te bedreigen en te gijzelen. Verdere verspreiding van kernwapens en kernwapentechnologie door Noord-Korea en Iran zal de Westerse beschaving aan de rand van de afgrond brengen. In het Witte Huis is iedereen daarvan doordrongen.

In Pyongyang weet men inmiddels drommels goed dat er met dit Witte Huis team niet langer te sollen valt. Bolton liet onlangs in een radiointerview weten de besprekingen met Kim Jong-un niet te zien als onderhandelingen maar als een gesprek over de condities van overgave. Een kort onderhoud met een ultimatum. Het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma dient linksom of rechtsom te verdwijnen.

Moraalridders

In de VN zal door de komst van Bolton het besef doordringen dat verder gaan op het pad van islamitische corruptie en antisemitisme op termijn de financiële ondergang zal betekenen van deze organisatie. De moraalridders en -meisjes in Genève en New York wachten zware tijden.

Helaas wordt Europa geleid door praatzieke Chamberlains. Goddank wordt het Witte Huis bevolkt door de Churchills en de Pattons van onze tijd. Wie denkt dat dit Trump-team wel zal buigen voor islamitische despoten en hun beschermheren en -vrouwen in de VN en de EU, zal de komende tijd merken dat echte ruggengraten nog steeds bestaan. Dat vrijheid te allen tijde verdedigd dient te worden. En in zulke tijden komt een politiek beest als Bolton goed van pas.

Want wie laat zien dat hij liever geen geweld gebruikt om zichzelf te verdedigen heeft zijn vrijheid al bij voorbaat verloren.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ADHDtje
ADHDtje
5 jaren geleden

https://www.nationalreview.com/2018/03/russia-collusion-real-story-hillary-clinton-dnc-fbi-media/
Beste Uri, misschien dat je hier ook een mooi artikel over kunt schrijven.
Mvrgr,
Patriot
Semper Fidelis

Asher
Hoofdredactie
5 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ADHDtje
Ed
Ed
5 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ADHDtje

Ik wil hier nog aan toevoegen, dat de moslemlanden in het Midden-Oosten geen haar beter zijn dan Israël. Het enige verschil is, dat de Israëlis veel slimmer zijn. Wij, in Europa, de VS en Australië/Nieuw Zeeland, moeten gewoon er helemaal buitenblijven; afsluiten en de sleutel weggooien.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
5 jaren geleden

Fijn om eindelijk eens de ECHTE en WARE analyse te lezen.
Laat ik nog even wat “vloeken” in de Linkse Kerk: Trump en zijn “administration” zullen de geschiedenisboeken in gaan als de BESTE US regering sinds WO2, niet omdat Trump zo’n fijnzinnig lieverdje is, maar omdat hij de werkelijke dreigingen op mondiaal niveau heel precies herkent en -veel belangrijker- ernaar handelt.
Nikki Haley is de allerbeste UN ambassadeur bij de VN ooit, die al die corrupte islamitische maatpak griezels keihard voor lul zet en de WAARHEID eindelijk eens durft te zeggen, iets wat vreselijk schrikken is in de totaal gecorrumpeerde VN.
Wat een ongelooflijke verademing na die vreselijke Obama lafbek met zijn heimelijke Islam agenda.

Alle lof voor Uri van As en het Opiniez online magazine.

Ed
Ed
5 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Varkevisser

Sorry, verkeerde plaats. Moet naar boven onder mijn eigen schrijfsel.

`Marjo
`Marjo
5 jaren geleden

Zo iemand missen we nou net in de regering in Nederland, bestonden er maar meer zoals hem. En Merkel zal nu voorzichtiger moeten zijn met haar vriend Soros waarmee ze van plan is heel Europa in korte tijd tot een overspoelde islamstaat te veranderen. Hoop dat Merkel haar verdiende gram gaat krijgen met Bolton.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  `Marjo

Nope. Merkel zit er nog. Bolton exit. Pompeo straks ook exit.

Carthago
Carthago
5 jaren geleden

Top, top , topartikel !!!!

VarAway
VarAway
5 jaren geleden

Dank voor uw duidelijk overzicht en relaas.
Ik volg Amb. Bolten al jaren en ” geniet ” van zijn optredens
met de houding van ” cut the crap, give me the figures ” .
Mooie tijden gaan we beleven!

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  VarAway

Het heeft alleen niet zo heel lang geduurd. Bolton exit! Enter: drugdeal!

Robert B 🇮🇱 🇳🇱 (@18PigsDontFly)

De EU aanbidders van rolmodellen Abbas, Haniyeh, Nasrallah, Rhouhani, Khomenei, Erdogan, Castro & Maduro zullen het zwaar te verduren krijgen met realisten Haley & Bolton op het toneel

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden

Ennnn… weg waren ze weer: Bolton en Haley. So much voor “zwaar te verduren”. Tja… told you so!

MGJ
MGJ
5 jaren geleden

Geweldig artikel, zeer leerzaam! Ik was al voor Trump maar nu helemaal. Dank Uri!

likoednederland
likoednederland
5 jaren geleden

Bolton noemt de tweestatenoplossing passe, omdat de Palestijnen die al 80 jaar weigeren.
Hij is daarom voorstander van de driestatenoplossing! (Gaza terug naar Egypte en delen van de Westbank naar Jordanie, zoals het was voor 1967).

trackback

[…] heeft even geduurd, maar zoals Opiniez.com terecht schrijft heeft Trump “eindelijk zijn ideale buitenlandteam bij elkaar.” Mike Pompeo gaat van de […]

Ed
Ed
5 jaren geleden

Bolton is een van die typische botte boerenlullen in de VS die nog heilig geloven dat hun land de absolute heerser is van de wereld. Het gaat aan dit soort halve garen voorbij dat ze in die mening nog nét niet helemáál alleen staan; corruption king Netanyahou sterkt hen wel daarin want zonder de VS bestaat Israël niet lang meer. Maar, zoals de Israëlis al gezegd hebben: als Israël ondergaat, zullen zij de rest van de wereld in hun ondergang meeslepen en bovenaan staan de VS op de lijst. Kunnen en zullen ze eindelijk hun atoomarsenaal echt inzetten.

De VSers zullen weldra merken, dat continentaal Europa liever met de duivel in Moskau meegaat dan met de “democratie” in de VS. Patriotwet, nog iemand?

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x