Machtsdronken Merkel houdt van vage en dure migratieplannen

Vaagheid troef op de recente migratietop

Even leek het erop dat Angela Merkel bij zinnen was gekomen na haar optreden als Willkommen-Sirene in 2015. Met hulp van Freund Mark Rutte werd in 2016 de EU-Turkije deal in elkaar geknutseld. In combinatie met andere maatregelen waar Merkel en de EU part noch deel aan hadden, maar die wel effectief waren zoals het afsluiten van de Balkanroute, nam de migrantenstroom iets af. Zou Merkel weer die pragmatische en degelijke Duitse Christen-Democraat worden die ze vroeger leek te zijn?

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Frederick Moulin

Roes
Helaas kreeg Merkel de afgelopen weken weer die blik in haar ogen van “roes en verrukking van de ware gelovige die op zoek is naar volledige overgave”, zoals Leon de Winter ooit schreef in zijn fenomenale column Het definitieve offer van Angela Merkel. De verkiezingsoverwinning in Duitsland kan Merkel nauwelijks meer ontgaan, over de grens hangen de “populisten“ Wilders en Le Pen verslagen in de touwen. Met de Franse president Macron weet Merkel zich weer verzekerd van steun in de EU, in ruil voor een beetje aanzien voor Emmanuel.

Migratietop
Door het optreden van keizerin Angela Merkel en vice-keizer Macron bij de recente migratietop in Parijs begon ik Merkel-kippevel te krijgen. Het tweetal waant zich oppermachtig in de EU, hoewel Macron in eigen land nog niets gepresteerd heeft en zelfs minder populair is dan Hollande na drie maanden presidentschap. Hoewel de insteek van de migratietop niet verkeerd is – stoppen van de stroom illegale migrantenbootjes – werd dit helaas niet gekoppeld aan het Australisch beleid van Sovereign Borders.

Recht op asiel
Blijkens een verslag van de migratietop in Die Welt wil Merkel het recht op asiel in Europa voor “echte vluchtelingen” (wat die ook mogen zijn) rechtovereind houden. Zo gaat dus het plan voor opvang in de eigen regio van VVD’er Azmani (eerder gelanceerd door migratiewetenschapper Paul Collier) in Merkeliaanse rook op. Alsof dit niet genoeg is, opperde Merkel ook nog eens dat er meer legale wegen moeten komen om economische migranten om naar de EU te halen. We hebben immers veel verplegers nodig, aldus Merkel. Wat de EU moet doen met de ca. 20 tot 30 miljoen werklozen (afhankelijk van de telmethode) die er nu al zijn vermeldde zij niet.

Dubieuze migratiemiljarden
Zoals ik al schreef op OpinieZ in mijn blog De dubieuze migratiemiljarden van Frans Timmermans is het niet echt een goed idee om EU-bobo’s als Timmermans op pad te sturen met miljarden aan Europees belastinggeld, om daarmee links en rechts allerlei despoten te accommoderen. Helaas doen de vage plannen die het duo Merkel&Macron op de migratietop lanceerden het ergste vrezen.

Zo begon EU-voorzitter Tajani deze week al te roepen dat we niet alleen 6 miljard euro moeten overmaken aan de islamitische warlords die momenteel Libië bestieren, maar ook nog eens 60 miljard euro ontwikkelingshulp aan Afrika. Dit alles met het hogere doel dat migranten niet meer illegaal tot ons komen, maar gewoon legaal. Of u de portemonnee even wilt trekken!

Nieuwe coup
Dit alles tot mij nemende kreeg ik een somber voorgevoel. In plaats van de EU nu eindelijk eens met de voeten op de grond te zetten – om met Fortuyn te spreken – door voor een decentrale vorm te kiezen waarbij de natiestaten grotendeels baas in eigen huis blijven, zoekt de EU-elite onverdroten de aanval op de twee dossiers die er het meeste toe doen: migratie en euro. Want zoals Ewald Engelen schreef in de Groene, is er los van de doldrieste migratieplannen van Merkel ook een nieuwe euro-coup aanstaande.

Tegengas
Het doel van dit alles: u en ik meer belasting laten betalen, méér macht voor de EU, minder voor de natiestaten en het duo Merkel en Macron als zetbazen van Brussel. Vind u het gek dat ik mij zorgen maak over een machtsdronken Merkel? Het enige hoopgevende in dit treurige verhaal is dat er nog geen enkele financiële dekking is voor het miljardenfestijn van Merkel en Macron op hun migratietop. Daarbij komt dat de meeste EU-landen helemaal niets voelen voor Merkel’s migratie-arrangement met Afrika en het Midden-Oosten. Er zal dus zeker tegengas komen in de EU.

Wat gaat Nederland dan doen? Rutte hangt al tijden aan de rok van Merkel, Pechtold is overtuigd eurofiel, het CDA doet traditioneel mee met zusterpartij CDU. Ik vrees dus met groten vreze.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.