Kies de OpinieZ-Politicus van het Jaar 2016!

De parlementaire pers kiest dit jaar geen politicus van het jaar. De Parlementaire Pers Vereniging had wel een verkiezing georganiseerd, maar er deden zo weinig journalisten aan mee, dat het niet verantwoord was om een winnaar aan te wijzen.

Van de ongeveer 100 parlementair journalisten die geregeld op het Binnenhof werken, stuurden er slechts 31 een stembiljet in. Rusland heeft ook in Nederland een flinke vinger in de pap, zo blijkt maar weer. Met een opkomst van 31% scoren de journalisten slechter dan de opkomst van de Nederlandse stemgerechtigde burgers bij het Oekraïne-referendum.

En omdat het natuurlijk raar is dat een groep labbekakkerige journalisten niet eens de moeite neemt om te stemmen, houden wij deze verkiezing online. Niet alleen voor journalisten, maar voor iedereen. Is ten slotte ook veel leuker en eerlijker. We weten immers allemaal wat de kwaliteit is van de gemiddelde journalist op het Binnenhof.

Er is een hoop gebeurd dit jaar, maar wie is voor u de politicus van het jaar?

👉🏽 Is het Geert Wilders die hoog in de peilingen staat? Maar wat heeft hij eigenlijk concreet bereikt?

👉🏽 Is het Jesse Klaver die opnieuw hoop wil brengen naar Nederland? Of heeft hij te vroeg gepiekt? Is het Emile Roemer die zijn SP vernieuwde? Of heeft hij zijn eigen fractie niet onder controle?

👉🏽 Is het Pieter Omtzigt die zich vastbijt in de Kamerstukken? Of is hij vooral een blaffende hond die niet doorbijt? Is het onze premier Rutte die toch zijn kabinet naar het einde van de rit begeleidt?

👉🏽 Is het Jeanine Hennis, die meer geld voor Defensie wist los te peuteren na jaren bezuinigen? Of toch de stabiele, maar oersaaie Sybrand Buma?

De voorselectie van 20 politici is geheel partijdig en volslagen subjectief gemaakt door OpinieZ. Maar de finale keuze is aan u, met voor ieder wat wils!

U kunt stemmen tot maandag 19 december, 10.00 u. De winnende politicus speelt de hoofdrol in het kerstverhaal dat op deze website verschijnt op 1e (winterfeest) Kerstdag!


 
===============================================================
Foto: Politicians Sign – Tombstone, AZ by Amy is licensed under CC BY 2.0
===============================================================

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.