Trump wint: hysterische Safe Spacers op de universiteit

De winst van Trump is een overwinning voor vrijheid van meningsuiting. En nog veel belangrijker, humor. Ik lach me telkens weer de ballen uit mijn broek om de hysterische dramaqueen-studenten. Ze zetten zichzelf voor lul. En het allermooiste, iedereen ziet nu wat voor irrationele gewelddadige haters en slopers het zijn, als ze niet krijgen wat ze willen. Al kregen ze wel exact hetgeen ze verdienden.

Apartheid
De val van Hillary, die in haar campagne had ingezet op alle denkbare minderheden, kwam precies op tijd. De tirannie van de gefrustreerde kleuters werd steeds extremer. Onder het motto van fatsoen doen ze de meest verschrikkelijke zaken, zoals recentelijk bij de Universiteit van Berkeley, waar ze met een groep de ingang blokkeerden. Enkel voor blanke mensen, de rest mocht doorlopen. Zelf vinden ze het absoluut te verantwoorden, maar elke blinde ziet dat het racisme is. Of Apartheid.

Microagressie
Bovenstaande uitdrukking over blinden is “microagressie”, want het schijnt enorm kwetsend te zijn voor blinden. Weten wat een ander denkt en kwetsend vindt, is namelijk een specialiteit van de zelfbenoemde woordvoerders van alle minderheden. Hetgeen verklaart waarom ze Trump-supporters, met een donkere huidje, moeiteloos uitschelden voor “Uncle Tom”. Iedereen uit een minderheidsgroep, die liever zelf een eigen mening heeft en zich geen slachtoffer voelt, moet in het gareel, middels intimidatie en desnoods geweld.

Daarnaast wordt ook kritiek niet geduld. Tegenspraak, zeker onderbouwd met feiten en cijfers, doet het fragiele rotsvaste geloof wankelen. Zelfs enkel zaken moeten horen of zien, die niet stroken met de eigen gesponnen werkelijkheid, is een traumatische ervaring. Het fenomeen van de Safe Spaces komt eruit voort. Een bubble, vrij van alles wat ze niet bevalt.

Gekwetst
Om alles daarbuiten ook draaglijk te maken, besloten ze dat de wereld moet veranderen. Het onbestaande mensenrecht, dat niemand zich ooit gekwetst mag voelen, is het uitgangspunt. In de praktijk moet simpelweg alles wat ze ondeugdelijk achten uitgewist worden. Op elk slakje wordt zout gelegd. Gezamenlijk maken ze van elke mug een olifant. Mierenneukerij.

Dat het de maatschappij onleefbaar maakt voor alle anderen, zien ze niet. Toegegeven, het is enorm vermakelijk, als ze weer eens letterlijk trillend van woede, met tranen in de ogen, uitleggen waarom straatnaambordjes veranderd moeten worden of pleiten voor moddervette paspoppen met tuinbroeken in de etalages, maar de pret wordt gedrukt, wanneer je merkt dat er gehoor aan wordt gegeven.

Vrouwonvriendelijk
Waarom geeft men toe? Omdat ze proberen je hele leven te ruïneren als je niet doet wat ze zeggen. En ze komen in drommen. Wie herinnert zich niet de wetenschapper van de Rosettalanding, die huilend zijn excuses aanbood vanwege het dragen van een vermeend “vrouwonvriendelijk” T-shirt. Hartverscheurend.

Taal dreigt de grootste verliezer te worden. Bij de Universiteit van Amsterdam, hebben ze zelfs al een Diversity Officer in het leven geroepen om beeld-, taal- en toonpolitie om te zetten in beleid. Gloria Wekker kondigde in een artikel in NRC aan dat ze voornemens zijn curricula door te spitten, op zoek naar onwelgevalligheden. Het lijkt me dat het in een vrij land niet zo moet kunnen zijn dat een moppentrommel vol marxistische maakbaarheidsmensen gaat bepalen wat een ander wel of niet zou moeten kunnen zeggen, vinden, leren en lezen.

Gloria Wekker
Net toen ik vreesde dat het meesterwerk ‘1984’, omdat het een spiegel voor die utopisten is, mogelijk in de ovens zou verdwijnen, verklaarde Gloria Wekker de harde natuurwetenschap tot mogelijk besmet met kolonialisme, waarmee ze bewijst dat ze pseudowetenschap bedrijft. Hilarisch, maar zelf ziet ze het ridicule van haar bewering niet. Alles van waarde vindt ze verdacht. Ik vind haar verdacht. Orwell zou instemmend hebben geknikt, vermoed ik.

Universiteiten, politiek, het basisschoolonderwijs, media, alsook de publieke ruimte; alles is reeds of dreigt te worden gekoloniseerd door autoritaire anti-intellectuelen, die de dienst uit willen maken en een globale utopie nastreven. Onder de hamer en sikkel van inclusiviteit en diversiteit zie je de samenleving versplinteren, in plaats van verbinden. In Amerika hebben ze nu afgerekend met die polariserende politiek correcte kliek van gevaarlijke groepsdenkers.

Het individu staat daar weer centraal. Nu hier nog. #DrainTheSwamp

 

Bonusvideo. De Media Meltdown.

===============================================================
Foto: Campus protest march against hate speech by Fibonacci Blue is licensed under CC BY 2.0
===============================================================

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.