Deugende feministische en inclusieve stem-adviezen
Wat een verademing, het stemadvies van The Feminist Club en het overzicht van Leo Lucassen. Weten waarop ik zeker NIET ga stemmen was nog nooit zo makkelijk. De feministen, van de derde soort, geven een handig overzicht van welke partijen, qua arbeidsmarkt, het meest in lijn zijn met hun “feministische manifest” en Leo heeft uiteengezet in hoeverre partijen voor een “inclusieve samenleving” of “exclusieve samenleving” zouden zijn.
Op verzoek van @ieder_1 legde ik de partijprogramma's langs de inclusiviteitsmeetlat https://t.co/H9aIIsqD9q @Nasrdin_Dchar @EricCorton pic.twitter.com/ejkiZrmefP
— Leo Lucassen (@Leolucassen) March 9, 2017
Om alles overzichtelijk te houden hebben de feministen zes punten uitgelicht en geconcludeerd dat Artikel 1, D66 en Groen Links op alle zes een ruime voldoende scoren. Als dan blijkt dat “voor vrije kledingkeuze” zijn, wordt gezien als ‘goed’, maar afhankelijk is van voor of tegen “het verbod op gezichtsbedekkende kleding” te hebben gestemd, weet je dat even verder kijken handig is. Wat is dan nog meer ‘goed’?
Eisen
Gelukkig hebben ze het feministische manifest samengevat in eisen, zoals “bescherming en uitbreiding van het recht op vrij verkeer van personen”, “actief beleid tegen islamofobie”, “specifieke en uitgesproken standpunten tegen racisme”, “dat vluchtelingen beschermd worden en welkom zijn, ook op de werkvloer”, “aandacht voor het koloniaal heden en verleden van Nederland, op de werkvloer en in het onderwijs” en “instituten, organisaties en bedrijven gestimuleerd worden om vrouwen, LHBT+’ers en mensen met een migratieachtergrond in topposities te brengen”.
Naargeestig
Het is dan ook geen wonder dat Artikel 1 heel het Manifest integraal heeft onderschreven. Net als bijvoorbeeld een naargeestige radicale club als de ‘Internationale Socialisten’. Misschien is het hier ook even leuk om te vermelden dat Anja Meulenbelt, lijstduwer van Artikel 1, dit jaar op het Marxisme Festival 2017 – <“tijd van monsters, tijd voor verzet!”, komt oreren over “waarom feminisme en socialisme elkaar nodig hebben”.
Elke partij die goed is voor de politieke agenda van de blanke-man-hatende roze mutsen, kan geen partij voor mij zijn. Artikel 1, D66, GroenLinks, DENK, Partij voor de Dieren, PvdA en de SP vallen derhalve als eerste af. Voor de overige partijen is het overzicht van Leo Lucassen handig.
Exclusieve samenleving
Het eerste dat opvalt, is dat vinden dat illegaliteit strafbaar zou moeten zijn, wordt weggeschreven als iets voor een “exclusieve samenleving”. Als iets dat volkomen rationeel en logisch is, “fout” zou zijn, dan is “fout” helemaal zo verkeerd nog niet. Als je de rest van de “exclusieve samenleving” standpunten leest, valt er ook redelijk uit op te maken welke partijen genoeg hebben van cultuurrelativisme, de mislukte multiculturele samenleving, veel te vrijblijvende inburgering en een onbeperkte instroom van asielzoekers.
Nonsens
Partijen die wel begrijpen dat je de huidige problemen niet oplost met enkel meer van dezelfde gelijkheids-, maakbaarheids-, diversiteits- en inclusiviteitsnonsens. Na wat plussen en minnen, en omdat ik principieel tegen boeken verbieden ben, blijven eigenlijk enkel FvD en VNL nog over. En eventueel GeenPeil. Drie opties, daar moet in de resterende tijd vast wel uit te komen zijn.
En mensen die me alvast een fascist of iets dergelijks menen te moeten noemen, bespaar je de moeite. Het kan me echt niet schelen wat autoritaire ideologen, zoals Erdogan, van me vinden. Bovendien kreeg ik dergelijke plakkertjes ook al toen ik nog trouw op Ouwehand van de PvdD stemde. Heb ik ook nog nooit wakker van gelegen. Zouden meer mensen moeten doen.
Ik wens ieder1 veel stemplezier op 15 maart! Maak er een leuk feestje van!
Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
Facebook,
Twitter of andere sociale media.
Zie de buttons onder de advertenties.
Over de auteur
- Emigrant, huisvader en microblogger. Met soms wat macro.
Recent gepubliceerd
Feminisme23 maart 2017Feministisch Gender Gap riedeltje klopt niet
Feminisme14 maart 2017Deugende feministische en inclusieve stem-adviezen
Cultuur21 februari 2017Baudets ijle herwaardering van het christendom
Feminisme5 februari 2017Onwil tot integratie leidt tot gelijkheidsdwang