I wish you well, Mr President!

We zijn nu een paar dagen verder en er is al veel duidelijk geworden. Ik doel uiteraard op de verkiezing van de man die van het establishment geen POTUS mocht worden. Maar zie: The Donald Trumped Hillary en het ganse land is in shock. Het ganse land? Dat valt wel mee. Het zijn met name de kustbewoners die ontploffen als een rauw ei in een magnetron. De rest van Amerika, Flyover country, lijkt er minder moeite mee te hebben.

Daags na de verkiezing van Trump tot machtigste man ter wereld zagen we in Amerikaanse steden dezelfde deerniswekkende beelden die we ook uit het VK van na het Brexitreferendum kenden. Veel huilen, veel schreeuwen, veel agressie, veel boosheid, vooral veel jongeren, veel This is not my president-geweeklaag, Godwins en ga zo maar door. De frustratie en machteloosheid zijn tastbaar. En dan vergeet ik bijna nog het geweld te noemen.

Demoniseren
Deze Trumphatende demonstranten zeggen voor democratie te zijn, maar onderwijl verwerpen ze de uitslag van deze volstrekt eerlijk verlopen verkiezingen. Deze demonstranten zeggen geweldloos te zijn, terwijl ze mensen molesteren en winkels plunderen. Deze demonstranten zeggen voor free speech te zijn, terwijl ze Trump monddood willen maken. Deze demonstranten zeggen dat zij voor verbinding zijn, terwijl zij het andere kamp demoniseren, criminaliseren en de tegenstellingen – die er absoluut zijn – meer en meer op scherp zetten. Trumpstemmers werden in elkaar geslagen, protesterende Millennials gingen zich ook nog even aan proletarisch winkelen te buiten.

Antifascisten
Laat dat maar eens op u inwerken. Alles waarvoor de rellende tegenstanders van Trump zeggen te staan wordt met een draai van 180 graden uitgevoerd. Elke bewering wordt gelogenstraft door de handeling die erop volgt. De groep lijkt veel op de Nederlandse “antifascisten” die er juist zelf fascistische praktijken op nahouden om hun abjecte, maatschappijvernietigende doelen te bereiken.

Beheerst
Ondertussen stellen diegenen die op Trump gestemd hebben zich over het algemeen – op enkele incidenten na – uiterst beheerst op. Ze weten dat ze gewonnen hebben en dat hun President-elect over een paar maanden het Witte Huis zal betreden. Zij weten dat hij wordt gesteund door een meerderheid zowel in het Huis van Afgevaardigden als de Senaat. Ze weten dat hij aan de slag gaat om zijn beloftes na te komen.

In het begin had ik mijn twijfels, later kwam er een lichte voorkeur voor Trump. Na het zien van zijn presidentiële overwinningsspeech en zijn – nu eindelijk gepubliceerde – speech in Gettysburg weet ik het zeker: Trump heeft de potentie om een hele grote president te worden. En wat mogen we van geluk spreken dat Hillary Clinton het niet is geworden.

Rellend
Clinton is immers het uithangbord van de Democratische partij. In de campagne voor haar presidentschap werd weinig anders gedaan dan het volk bang maken voor de forse Carrot Top, zoals Trump liefkozend door zijn tegenstanders werd genoemd. Deze indoctrinatie werd gewillig ondersteund door de mainstream media, in de VS en in Europa. Dit heeft hysterische anti-Trumpsters een bizar soort rechtvaardiging gegeven om met het wit in de ogen en wijdopengesperde pupillen schreeuwend, huilend, rellend en molesterend de straat op te gaan. En waarom? Ze zijn ervan overtuigd dat het land verwoest zal worden zodra The Donald als president voor de eerste keer door de toegangspoort van 1600 Pennsylvania Avenue in Washington rijdt.

Desondanks – of juist daarom – is het Trump geworden. Mensen bang maken voor de vreselijke gevolgen van hun keuze werkt immers niet meer zo goed, dat zie je overal ter wereld. Ook in Nederland bij de referenda over de EU-Grondwet (2005) en het Oekraïneverdrag. De wereld kan niet anders dan zich klaarmaken voor 4 jaar Trump Administration. En daarom sluit ik af met een welgemeend: I wish you well, Mr President!.

===============================================================
Foto: Donald Trump speaking with supporters at a campaign rally at Veterans Memorial Coliseum at the Arizona State Fairgrounds in Phoenix, Arizona. by Gage Skidmore is licensed under CC BY 2.0
===============================================================

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.