De Horrorclowns van het Whataboutism

De SGP roept iets over het lawaai van de moskee en hoppakee, daar springen ze weer in het gelid, de mannen en vrouwen die elk verschil onmiddellijk met de grond gelijk willen maken. Semper Fi! De dames en heren van de grote nivellering, de doorgewinterde koppensnellers die onmiddellijk klaarstaan, zodra iemand een zinvol voorstel doet om de islamisering van de Nederlandse samenleving een halt toe te roepen.

Het zijn de Horrorclowns van het Whataboutism die elk argument denken te kunnen ontkrachten door er eenheidsworst van te maken. Ze zijn blind voor het grote verschil tussen islam en andere godsdiensten, blind voor het onderscheid tussen politiek gemotiveerde acties en het beleven van religie.

Als de moskee stil moet, dan moet de kerkklok ook stil

Als het hoofddoekje wegmoet, dan moet de integraalhelm ook weg

Als islamschool dichtmoet, dan moet de christelijke school ook dicht

Als boerkini niet mag, dan mag ook wetsuit niet

Ik zou nog een tijdje kunnen doorgaan, maar het is meer van hetzelfde.

Het is waar, de wet geldt voor iedereen. En in Nederland zijn alle mensen gelijkwaardig. Gelukkig wel. Maar gelijkwaardig is niet hetzelfde als gelijkvormig, is beslist iets anders dan identiek.

Nederland is geen land vol gelijke monniken met gelijke kappen waartussen geen verschillen meer zijn waar te nemen. Juist niet.

Verovering
En de islam is niet enkel een ‘godsdienst’. Het is een  internationale veroveringsideologie. Ontken dit niet langer.  Het christendom hebben jullie allang vakkundig in een hoek weten te manoeuvreren in Nederland. Respect daarvoor. Zelf deed ik daar graag aan mee. Hetzelfde moet ook met de islam gebeuren, maar niet alleen omdat we religie in onze seculiere samenleving willen inperken, ook omdat het vooral een ideologie is die onze gelijkwaardigheid wil inperken… Dus liever gisteren dan vandaag.

Clownerie
Het voorstel om het geroep vanaf de moskee te stoppen is daar een klein voorbeeld van. Meer niet. Maar met de whatabout-clownerie wordt elk gesprek hierover kapotgemaakt. Het is vergelijkbaar met de acties om moedige boodschappers als Wierd Duk en Machteld Zee onmiddellijk neer te zetten als fascisten en direct hun professionaliteit in het openbaar in twijfel te trekken omdat de boodschap je niet aanstaat. Whataboutism is net zoiets.

Misschien moeten we het omdraaien.

Als we niet mogen praten over ongewenste veranderingen in Nederland, dan willen we ook niet meer praten over gewenste veranderingen.

Als we moeten zwijgen over het geweld van de islam, dan zwijgen we voortaan ook over het geweld van de politie, van totalitaire regimes, van motorclubs en extreem rechts.

Als we de vrouwenonderdrukking door de islam niet mogen adresseren, praten we ook niet meer over seksisme in de seculiere samenleving.

Als we de kindbruiden niet mogen noemen, stellen we pedofilie in Nederland ook niet langer strafbaar.

Oh, deze ook nog maar even: als we Zwarte Piet moeten verbannen omdat kinderen er door pestkoppen mee worden vergeleken, dan moeten we ook de olifant, de aap en het zwijn verbieden.

Rechtsgelijkheid is belangrijk. Het is goed als je consistentie in beleid hebt. En advocaten smullen van precedentwerking. Als dit, dan dat. Maar rechters maken altijd een afweging. Ze bekijken elke situatie apart, zonder aan de rechtsgelijkheid te komen. Dat kan in Nederland. Dat moet in Nederland. En dat zouden de whataboutism-clowns ook eens wat vaker moeten doen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties