Laten we de globalisten winnen?

Verzet je tegen destructieve identiteitspolitiek

Onze samenleving is volkomen gepolariseerd, maar in de mainstream media, bij jongerenprotesten en in de Tweede Kamer zie je er maar weinig van. Daar zie je maar één zijde van de medaille: het globalistisch narratief. Het maakt niet uit waarover. Klimaat, immigratie, EU, racisme…

Dat is echter maar één kant van het verhaal. Er is een sterke tegenstelling tussen de talking heads die we in politiek en media zien enerzijds en een belangrijke groep ‘gewone’ Nederlanders anderzijds, die zich veel minder laten horen. De Engelse journalist en schrijver David Goodhart typeerde deze tegenstelling enige jaren geleden als de ‘Anywheres tegenover de Somewheres’.

 

Woedende groepen

Hij had het toen over de Brexit, maar inmiddels is de tegenstelling wereldwijd verder aangescherpt. Ook in ons land. Er is geen dialoog meer, geen samenwerking, geen wederzijds begrip. Er zijn alleen nog maar woedende ‘groepen’ die als kemphanen recht tegenover elkaar staan, met een aantal vooral uit Amerika geleende narratieven, compleet met ‘martelaren’ en ‘schuldigen’, met eisen en dwang, op zoek naar onderwerping en overheersing.

Dezer dagen gaat het vooral over het ‘zwart-wit-denken’, maar het had net zo goed iets anders kunnen zijn. Nu is de huidskleur de uitvergrote tegenstelling, als legitimatie van de ongekende woede, met de moord in Minneapolis als aanleiding voor een mondiale razernij, en het calvinistische schuldgevoel als reactie daarop. Morgen is het weer iets anders.

 

Massahysterie

Met onderdrukking en emancipatie heeft het overigens weinig meer te maken. Je denkt dat het gaat over racisme, maar wie plundering, verdachtmaking, geweld, dwang en vernieling van standbeelden nodig heeft om zijn punt te maken, is daar niet mee bezig. Niemand wil racisme. Ieder weldenkend mens is ertegen en in Nederland hebben we gelijkwaardige behandeling zelfs in de wet verankerd, tot in het wetboek van strafrecht aan toe. Je doet aangifte als je vindt dat je gediscrimineerd wordt.

Het is dan ook schandelijk om huidskleur te gebruiken als onderscheid voor wie er wel of niet dingen kapot mag maken, wie mag stelen en roven, wie anderen mag verwonden of op de knieën dwingen, wie sorry moet zeggen en wie niet. Black Lives Matter is verworden tot een griezelige massahysterie, aangewakkerd door giftige identity politics en opgezweept door de Antifa-beweging.

 

Identity Politics

In het globalistische denken van de 21e eeuw kunnen identity politics snel explosief worden. Als mensen zich immers niet meer gebonden achten aan hun woonomgeving, de plek die ze bewonen en met anderen delen, en zich niet meer gebonden achten aan de waarden en normen die daarbij horen, als mensen zich niet meer verantwoordelijk voelen voor de samenleving waar ze deel van uitmaken, als ze liever ‘wherever I lay my hat is my home’ zingen, dan móéten ze wel teruggrijpen op een ander saamhorigheidsprincipe.

 

Tribaal principe

Een tribaal principe, een groepsidentiteit die terugvoert naar tijden van ver vóór de Verlichting, van ver vóór de industrialisatie, van ver vóór de vrijheid van het individu, van ver vóór onze moderne grondwet. Dan vallen ze terug op primaire kenmerken als huidskleur. Herkomst. Geslacht. Voor mijn part seksuele geaardheid. Identiteit: niet wie je bent, maar wat je bent. En zo ontstaat bij elke onvrede al gauw een explosieve situatie tussen ‘tribes’, die maar moeilijk tot bedaren zijn te brengen. Alles gaat viraal, alles loopt uit de hand. Je hoeft er alleen nog maar Marx bij te halen met zijn ‘onderdrukten aller landen verenigt u’ en de revolutie is compleet.

 

Één groot paradijs

Dat krijg je er nou van, als je globalisten de ruimte geeft. Dat is de prijs die je betaalt als je de verbondenheid met je eigen land loslaat ten faveure van een mondiaal waanidee. Dat krijg je ervan, als je je verliest in hoogdravende ideeën over hoe de wereld één groot paradijs moet worden, als je verlangt naar ultieme gelijkvormigheid. Dat krijg je ervan als je de menselijke maat verliest en je niet meer verantwoordelijk wilt zijn voor je eigen plekje, je eigen bekende omgeving, jouw eigen samenleving, die jou nota bene koestert en wettelijk beschermt.

Dan ga je inderdaad je eigen landschap vernielen, door bomen te kappen voor het klimaat. Dan ga je inderdaad standbeelden neerhalen, straatnamen bekladden, de geschiedenis herschrijven. Dan ga je inderdaad mensen van een andere huidskleur verantwoordelijk stellen voor jouw onvrede-gevoelens. Dan sta je onvermijdelijk als kemphanen tegenover elkaar. En help je je eigen habitat vakkundig om zeep.

Well done, globalisten.

 

Deug-narratief

Maar Nederland bestaat niet alleen uit globalisten, al zou je het wel  denken als je politiek en media volgt. Het internationaal activisme, het voertuig voor de globalistische gedachte, bepaalt elke keer de agenda voor spoeddebatten, Kamervragen en Hilversumse praattafels. Het is ook zo lekker veilig om mee te huilen in het globalistische bos, met politiek-correcte antwoorden op voorgekookte vragen, om elk gedoe uit de weg te gaan, om mee te deinen op de golven van het deug-narratief.  Het is ook zo makkelijk. Daarom lijkt het een meerderheid, maar dat is maar schijn.

 

Gewone mensen

De meeste Nederlanders zijn gewone mensen, de ‘somewheres’ waar journalist Goodhart het over had. Mensen die zich wél verbonden voelen met hun kleine plekje aarde, zich er wel verantwoordelijk voor voelen, die zich wel geworteld weten in hun sociale woonomgeving, de zgn ‘hardwerkende Nederlanders’, gewone mensen die hun bestaan hier hebben opgebouwd en dat willen beschermen, mensen die goed weten wat geven en nemen is.

 

Verbondenheid

Mensen die verbondenheid, vertrouwdheid en een beetje zekerheid belangrijk vinden. Mensen die houden van hun land, van de normen en waarden die daarbij horen, die hopen dat ze in ruil voor belastingen ook een beetje door de staat beschermd worden. Mensen die realistisch genoeg zijn om groteske waanideeën over een perfecte wereld te relativeren. Die feiten belangrijk vinden en best in discussie willen gaan. Deze mensen vormen geen ‘identiteit’, of het moet wel ‘de Nederlandse identiteit’ zijn. Ze hebben ook niet zoveel op met ‘groepsdenken’, ze vormen evenmin een kleur, of het moet wel ‘oranje’ zijn, ze gaan niet massaal de straat op, al leek het er afgelopen jaar soms wel even op. Ze zijn druk met hun dagelijks bestaan. Soms laten ze horen wat ze ervan vinden.

 

Onder druk

Maar wat staan ze onder druk! Niet alleen economisch door de desastreuze gevolgen van de coronacrisis, of door het minachtende narratief in de media,  maar ook door een mogelijk politiek gestuurd OM, denk maar aan de Blokkeerfriezen die voor de rechter worden gesleept,  windmolencritici in het Noorden die zomaar bruut worden gearresteerd, nationalistische parlementariërs die worden vervolgd, dissidente en kritische denkers wier video’s van YouTube, Twitter en Facebook worden gewist of die van het bed worden gelicht … moet ik doorgaan?

 

Anywhere-ideaal

Deze Nederlanders, de levende kern van onze samenleving, mensen die de ruggengraat van ons land vormen,   kunnen zich niet langer beperken tot boe-roepen tegen idiote ideeën. Het alles verzengende globalisme rukt namelijk op, gesteund door internationale fondsen, gefinancierd met belastinggeld, actief gesteund door de media en politiek vanuit Brussel en Den Haag. Als je ze hun gang laat gaan, is  onze Nederlandse wereld, onze sociale, fysieke en culturele woonomgeving zoals we die kennen binnen no time voorbij, opgeofferd aan het utopische anywhere-ideaal.

Het wordt hoog tijd dat de globalisten een halt wordt toegeroepen. Zonder geweld. Zonder het neerhalen van standbeelden. Zonder plunderingen van winkels. Maar nee roepen door niet door de knieën te gaan. Door nee te zeggen tegen de globalistische mythevorming. Door fier rechtop te blijven staan, als Nederlandse Dokwerker, pal in de wind.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De NPO bepaalt wat de Nederlander denkt en bewijst dit met een schaamteloze linkse propaganda. Degene met de grootste bek bepaald wat in Nederland geldt en wordt hun door de media en politici niets in de weg gelegd. Het ergste wat men kan overkomen is massahysterie en daar wordt door activistische groepen op ingespeeld zonder enige tegenstand van de politiek want alles in het kader van vrijheden. Ook vernielingen zijn toegestaan zeker als een linkse globalistische groepering zich aan schuldig maakt in “terechte” boosheid. Niet alleen geschiedenis moet herschreven worden maar ook de biologie. Geslacht en kleur zijn niet meer vanzelfsprekend. Wordt de mensheid steeds dommer? Ik vrees van wel. Het uiteindelijke doel is communisme of iets wat er op lijkt of misschien nog erger is want met globalisme zijn de basis waarden niet eens meer vanzelfsprekend. De linkse politiek doet daaraan mee met het afdwingen van onzinnige quota’s waarbij niet de kennis maar de fysieke eigenschap bepalend is. En de “rechtse” VVD doet gretig mee. Ik zeg met de auteur, het globalisme moet verdwijnen anders kost het ons eigen identiteit, trots en zelfs eigen leven. Om te beginnen met het opheffen van de Verenigde Naties.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

want alles in het kader van vrijheden. “
Nee het gaat juist om gelijkheid ten koste van vrijheid. De gelijkheid van de niksnutten, misdeelden ten opzichte van de hardwerkenden en begaafden. De vrijheid om ten volle te genieten van de vruchten van je talenten en prestatievermogen, die door de natuur nu eenmaal ongelijk zijn verdeeld en dat kan niemand verweten worden, worden opgeëist door hen die minder bedeeld en minder ambitieus zijn.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toeval bestaat niet,de EU wil miljarden,en plots komen er cijfers naar buiten hoe geweldig het allemaal gaat in Nederland,met andere woorden,de regering wil ons even duidelijk maken dat we het makkelijk kunnen missen,allemaal knikken naar Frans Timmermans en Merkel ,omdat Rutte geen gezichtsverlies wil lijden ,en straks een mooi baantje heeft,tegenspraak wordt weggezet als dom populisme,terwijl mensen met boerenverstand meer bij de gewone mensen staan en beter begrijpen als al die dromers die het uit de boeken hebben geleerd,die zouden nog geen krantenkiosk kunnen runnen .

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Antifa is opgericht door de sovjetunie in Duitsland voor het op straat knokken tegen de nazi’s. De nazi’s zijn allang uitgeschakeld en de sovjetunie is ook failliet. Maar de antifa kachelt door, en gebruikt alles, klimaat, islam, EU, blm, om het kapitalisme te vernietigen en om daarvoor de socialistische heilstaat/dystopie voor in de plaats te stellen. De islam maakt ondertussen slim gebruik van dit intern-Westers conflict, door overal in de Westerse wereld het eigen totalitarisme te vestigen. Lachende derde is hierbij China, die kalmpjes steeds groter delen van de wereld opkoopt en in bezit neemt. Welke van de twee, communisme en islam, het gevaarlijkste totalitarisme vertegenwoordigt, weet ik niet. Beide zijn in evenredige mate krankzinnig en genocidaal. Ze vormen een grote bedreiging voor de veiligheid, welvaart en welzijn in de liberaal-democratische landen. Tja, en dan is er nog Koudenhove-Kalergi, de waan die zegt dat het geforceerd op elkaar schuiven van mensen afkomstig van alle continenten een toestand van vrede en welzijn geeft. De werkelijkheid lijkt eerder te gaan in de richting van een aaneenschakeling van haat en fanatisme en vandalisme en afbraak van cultuur en nog meer haat en criminaliteit en terreur. Er zijn mensen die medailles krijgen voor het realiseren van die waan. Er schijnt heel veel macht en invloed achter te steken. Culturen kunnen fors gestoord zijn. Lees Jared Diamond, Ondergang, Barbara Tuchmann, Mars der waanzin.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

En niet te vergeten de nieuwe machtigen der aarde zoals Bill Gates, Multinationals , Soros, Facebook, Twitteren enz, enz. In NL splinter groeperingen waarover je geen macht uit kunt oefenen als Urgenda, die naar de rechter stappen om hun doelen af te dwingen,terwijl zij daarvoor miljoenen ontvangen van bijv de postcode loterij. De tijden zijn ingrijpend aan het veranderen.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

 

Goede reactie en een mooi overzicht.
Als een ding duidelijk is geworden met Corona en nu ook de hysterie rond BLM is dat culturen zelfs zo dicht bij elkaar als in Europa je NIET in elkaar kunt schuiven. Je moet dit ook niet willen. Was een mooie les.
Geen globalisering en geen EU dus en dat betekent voor begin ontwarring aan duistere machten NEXIT. Niet te lang meer wachten want anders is dat niet meer mogelijk.

Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie column, ferme taal. Maar hoe wil je dat doen, de globalisten tegenhouden? Ze hebben de wetgende macht in handen, de rechtsprekende macht, ook de uitvoerende macht; de universiteiten, in ieder geval de humaniora, de media ex Internet, voor zolang dat nog duurt; plus alle supranationale organisaties van de EU tot de VN.

Verkiezingen lossen het niet op. Blijkbaar stemmen mensen toch steeds weer op systeempartijen, aangenomen dat verkiezingen rechtmatig verlopen waar ik persoonlijk mijn twijfels bij heb, en als ergens een zogenaamde populist gekozen wordt krijg je met massief geweld te maken, zoals je kunt zien in de VS.

Er blijven twee opties over: weggaan of blijven en wachten op de onvermijdelijke economische ineenstorting met volstrekt onduidelijke consequenties.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik ben bang dat ik het net zo zie als u. Voor beide ben ik te oud, dus ga ik toch maar door met een beetje regeren op facebook met mensen van het gelijke denken.

H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als bezoeker van de kakschool in de tweede wereldoorlog, miste ik nog het besef van vrijheid en het doen wat je zelf wil.
Later krijg je wat meer het gevoel wat vrijheid betekend, zelfs als je verplicht militair moet spelen.
Wat er nu gebeurt is voor de oudere onder ons, een vreemde onwerkelijke wereld geworden, vol met leugens en bedrog.
Dit kan nooit goed aflopen.

H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.

In deze positie heeft Rutte Nederland al gemanoeuvreerd.

KROEGEN SLUITEN UIT ANGST VOOR CORONABOETE.

De kroegbazen spelen de hele dag voor politieagentje.

Nederland het land van de angst.

Peter Winter
Peter Winter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een perfecte weergave van de huidige realiteit. Daar kan de mainstreammedia nog hééél veel van leren!

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind deze protesten op geblazen
Zielige vertoning .
Aandacht trekkerij want ze zijn zo zielig .
Ps wij Nederlanders zijn allemaal slaven van het nederlandse rijk .
Slavenij is nooit afgeschaft.
Daar voor in de plaats hebben ze het systeem bedacht .
Met het bsn numner vertaalt burger slaven nummer.
Gekoppeld aan alles wat je doet .
U zult leven naar het systeem .
We zijn geboren als vrij mens .
Zodra je ouders je geboorte aan giften gaan doen ben je geen vrij mens meer .
U zult het systeem volgen en de schat kist vullen .

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Ben er inmiddels ook wel klaar mee,en waarom moeten wij Nederlanders ons nog verontschuldigen wat er in de geschiedenis gebeurd is.Wat wel waar is maar nooit vermeld wordt is dat juist de zwarte de grootste slavenhandelaren waren en nog zijn onder hun eigen ras.Ook de beeldenstorm wat ze zich nu ineens in hun kop gehaald hebben, laten we dan ook het beeld van mandela van z n sokkel halen hij was ook een racist en geen lievertje voor zijn eigen ras.Ze moeten als ze willen dat we weten wat de geschiedenis was,met de poten van onze beelden afblijven,een opleiding gaan volgen en gaan werken en niet de hele tijd gaan demonstreren voor hun eigen zieligheid.Dit gaat n uitgelokte burgeroorlog worden overal door de zwarte inplaats van gedwongen samenleven.Je ziet wel gelijk in welke landen de meeste neergestreken zijn,en dat zijn landen waar men als import gewoon als volwaardig mens kan meedoen als men zich tenminste aanpast en niet tradities kapot gaat maken zoals hun doen.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Onze meesters de overheid duld geen tegen spraak.
Ze halen zoveel.mensen binnen om.nog meer geld en macht te krijgen.
Wist u trouwens op het moment van geboorte aangiften dat het kind gelijk als onderpand wordt gebruikt voor staats leningen.
En gelijk een BSN nummer aan gekopelt wordt het zogenaamde burger slaven nummer
Dus slaventijd is niet dood het is het systeem geworden .

Patricia
Patricia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sprakeloos en dat ben ik niet snel. Wat een ontzettend goed column.

Echt geen woord aan toe te voegen exact mijn gevoel, mijn gedachten weergegeven.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Perfect stuk. Het is heel belangrijk om te beseffen dat juist de globalisten geen narratief hebben, maar goochelen met woorden: het zijn sofisten die met drogredenaties bestaande begrippen uit hun context trekken en er een nieuwe betekenis aangeven. Zoals pacifisme, socialisme (verwijst niet naar sociaal, maar naar socius, gemeenschap). Globalisten hebben geen verbondenheid, geen verantwoordelijk, maar willen natuurwetten (welke zijn dat?) laten gelden voor iedereen en dan ontstaat ‘vanzelf’ een betere wereld.
Als zwarten, of moslims, of China, die opening vervolgens benutten om hun eigen wil op te leggen – wat zullen de ‘natuurwetten’ dan doen? Als de blanken opkomen voor de rechten van iedereen elders, wie komt er dan nog voor de rechten van de blanken op?
Er is maar een natuurwet, die al door Hobbes in de Leviathan werd uitgelegd, namelijk de noodzaak zichzelf in stand te houden. Al het overige is daarvan afgeleid. En deze fundamentele natuurwet is wat globalisten willen ontzeggen aan de blanken.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

YorienvdH

Ik val even stil en dat gebeurt niet vaak. Ik sta ook niet bekend om het uitdelen van complimenten maar nu.

Yorien wat een prachtig artikel en wat ben ik jaloers op jou dat je dit zo duidelijk op kunt schrijven. Wat heerlijk politiek incorrect maar hoe goed ook de spijker op de kop en in een slag in het hout geslagen.
Burgers stem op NEXIT en dan gaan we het anders doen.

Tom
Tom
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top verhaal .kan me er helemaal in vinden.

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In landen als GB en Hongarije,waar 80 procent van de bevolking rechts stemt, zal deze linkse psychose een vroegtijdig einde kennen.
In Nederland en de VS waar stemverhoudingen ongeveer fifty-fifty zijn, zal deze BLM hysterie nog heel lang dooretteren!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Schrijft: “gewone mensen die hun bestaan hier hebben opgebouwd en dat willen beschermen, “
Dat vraag ik me af. De enorme groep die stemt op D66-GL-SP-PvdD-PvdA is geneigd tot nivelleren met de hele wereld en neemt op de een of andere manier voetstoots aan, dat alles hier in Nederland in stand zal blijven, ook al wonen er rond 2050 rond de 5 miljoen moslims in Nederland.
Ik betwijfel of ze willen beschermen wat ze hebben opgebouwd. Hun agenda zit heel anders in elkaar. Ze realiseren zich niet dat ze bezig zijn datgene wat opgebouwd is, af te breken, omdat ze in een illusie leven, een illusie van materiële maar vooral ook van niet-materiële zekerheden.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik ben het met u eens. Er wordt niets beschermd. Ik denk o.a. dat het zelfverdedigingsmechanisme wat de mens automatisch bezit, dachten wij altijd, door de niet eerder vertoonde over welvaar,t geheel verdwenen is. Daarbij is er vooral onder jonge mensen een totaal gemis aan historisch besef. Het zijn niet alleen de andere culturen die blanken het recht willen ontzeggen hun opgebouwde bestaan te beschermen. Blanken doen dit ook zelf en met graagte, door hun schuld en boete houding en zelfverloochening. Het lijkt wel een religie maar zonder een god .

Wim
Wim
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het enige waar ze bezorgd om zijn is of hun vakantie wel doorgaat.

Frank
Frank
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik moet de laatste tijd veel aan Die Maar denken;
Als je deugt,
heb je vrienden,
Rijen dik,
Echte vrienden
Als je deugt,
Nooit meer eenzaan.,
Zolang je deugt…
https://m.youtube.com/watch?v=ALgODYh20SU

Bert van Baar
Bert van Baar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niemand wil racisme. Ieder weldenkend mens is ertegen en in Nederland hebben we gelijkwaardige behandeling zelfs in de wet verankerd, tot in het wetboek van strafrecht aan toe. Je doet aangifte als je vindt dat je gediscrimineerd wordt.

Is het echt ZO simpel??

Er zijn nl mensen die Wel willen discrimineren. Anderen naar beneden willen trappen om zichzelf hoger te voelen.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Baar

Klopt. En die zijn er in alle kleuren, soorten en maten. Alleen zijn het blanken die je zo mooi een schuldgevoel kunt aanpraten en geld + andere privileges uit de zak kunt kloppen.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Baar

Dat is een algemeen menselijke trek en bepaald niet exclusiefs voor blanken.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de kern uitstekende analyse. Globalisering heeft positieve en negatieve effecten. Somewhere samenlevingen blijken kwetsbaar voor anywhere mensen. Anywhere mensen wonen, investeren, desinvesteren, migreren anywhere. Als geld de enige drijfveer is dan levert dat een soort wereldwijde optimalisering op. Dat is het Economist verhaal. Slaven in Amerika leveren meer op dan slaven in Afrika. Dan krijg je transatlantische slavenhandel. Simpel. Er bestaan gewoon oude industrieen of oude vormen van slavernij. De steenkoolmijnen in Noord Engeland of Limburg. Niemand betreurt de sluiting, uiteindelijk. Ook al is de sociaal-culturele-intellectuele-morele-economische omschakeling moeilijk. Zelfs zonder al te veel zware criminaliteit. Laat staan met. Wat zijn de alternatieven voor slavernij als je wilt dat het werk gedaan moet worden? Hoe veranderen we het werk zo dat het gedaan wil worden? Geldt ook voor migratie. Er is een grens aan de absorptiecapaciteit van somewhere samenlevingen. De wereld is te complex. We kunnen het niet meer aan en moeten de wereld versimpelen. Maar niet alleen volgens de dimensie geld.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niets meer aan toe te voegen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht de weg bewandelen van Urgenda. In de Grondwet en het EVRM staat voldoende artikelen waarin de regering de opdracht heeft de burgers te beschermen tegen de hedendaagse waanzin en geweld. Alleen nog een rechter vinden die het parlement kan omzeilen. De pursuit of happyness.

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi verhaal, en ook mooie commentaren maar actie ondernemen doen we niet, snap ik ook wel, als we morgen als OpinieZ de DAM op gaan worden we tegengehouden, en staan de mensen met een neus oorbel (globalisten) ons uit te maken voor rechtse fascisten en milieu criminelen.
Ik haat dit land waarin ik geboren ben en leef.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hartstikke goede column. Maar nu is nog de praktische uitvoering.
Allereerst moet de NPO gesaneerd. Het gaat daar van kwaad tot erger links.
Momenteel lijkt hun teletekst (hun journaal kijk ik al lang niet meer) wel de agenda van een linkse Actiegroep.
Volgende knelpunt lijkt mij dat al die Nederlanders die het oneens zijn, helaas ook als los zand zijn. Hoe breng je hen samen. Het kan wél. Als ik terug denk aan de dagen na de moord op Pim Fortuyn, was er geen sprake meer van los zand, maar van een enorm aantal eensgezinde mensen, samen gebracht door woede, verbijstering en groot verdriet.
Deze manier echter, een moord, lijkt mij niet voor herhaling vatbaar om mensen samen te binden.
Er moet een andere weg zijn om de “gewone” niet linkse, Nederlander te mobiliseren. Alleen zou ik niet weten hoe!

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t K. J.A.M. W.) […]

Wim
Wim
2 jaren geleden

Twee opmerkingen.
1. Hoezo ‘moord’ als het gaat om Floyd? Moord is het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven. daar lijkt mij in het geheel geen sprake van geweest. Ziehier hoe een auteur die het narratief van de slopers bestrijdt, en tegelijk – ongewild naar ik aanneem – meegaat in datzelfde narratief.
2. Dan heeft de auteur het over ‘calvinistisch schuldgevoel’ als het gaat om de blanke meelopers. Dit is zo’n cliché en – erger – het is ook geheel niet terecht om het handelen vanuit een door links onderwijs aangepraat schuldgevoel toe te schrijven aan calvinistische opvattingen over schuld.

Dirk Jonk
Dirk Jonk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Supergoed geanalyseerd.

Rob Zwetsloot
Rob Zwetsloot
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x