Vandaag is het 9/11. Laat u niks wijsmaken.

Tijdens mijn speurtocht naar een muzikaal cadeau in de CD-bakken van V&D verzamelden zich voor een indrukwekkende wand met televisietoestellen een groeiend groepje verbaasd kijkende medewinkelaars. Een verkoper switchte alle TV’s naar CNN.

Op tientallen schermen werd het vertrouwde Twin Towersicoon vermenigvuldigd. De wand kleurde blauw door het heiige licht van een Indiansummerochtend in New York. Uit de noordelijke Twintoren steeg rook op.

Ontzetting
“Er is een vliegtuigje in gevlogen”, sprak een van de vrouwen uit de groep. “Volgens mij zei iemand dat het een passagiersvliegtuig is” zei een ingespannen kijkend meisje zacht. De V&D-man zette het geluid harder. Op dat moment boorde een tweede vliegtuig zich in de zuidelijk Twintoren. De wand lichtte oranje op. Monden vielen open van ontzetting. Vrouwen grepen onbekende armen op zoek naar houvast. Mannen keken vertwijfeld om zich heen. Een kind begon te huilen door de luide stem van een grote kerel met gitzwart haar die de ijzingwekkende stilte doorbrak: “Ach, dit is niet echt, dit kan toch niet, dit moet een film zijn, maak je niet druk.”

Terroristen
Buiten genoot men van een waterig zonnetje dat door de bewolking brak. Maar ook deze nazomervrolijkheid werd overal verbroken door mensen die verrast naar de schermpjes van hun Nokia’s keken. Velen spoedden zich naar huis. Aan het eind van de middag zeeg ieders ongeloof ineen. Islamitische terroristen hadden Amerika in het hart getroffen. In sommige delen van de wereld vierde men feest. De multiculti-droom spatte uiteen. Wat nu…

Duiders
Vertwijfeld trachtte het Jeugdjournaal van 11 september opgewonden kindergeesten te kalmeren met het relativeringsgif van ‘Amerika-deskundige’ Maarten van Rossem. De volwassen TV-kijker werd de rest van de avond en nacht getrakteerd op een bonte stoet cultuurrelativistische denkers en duiders getroffen door verwarring en angst; want met duivel Bush aan het roer in plaats van aartsengel Gore was de Derde Wereldoorlog nabij. Zelfs onze paarse PvdA-premier Kok drukte Bush op het hart dat het vernederde Amerika waardig diende te reageren.

Fortuyn
Onze wereld is drastisch veranderd, maar dit dwaze linkse wereldbeeld is nog volledig intact. Al vijftien jaar lang schuren droom en realiteit als parallelle werelden langs elkaar. En dromers die voortdurend worden gestoord raken geïrriteerd. Op 25 november 2001 kiest Leefbaar Nederland Pim Fortuyn als lijsttrekker. Vijf maanden later wordt hij na een linkse haatcampagne vermoord in het hart van medialand.

Terreur
In dromenland gaat alles zijn gangetje. Sommige figuurtjes hebben andere namen. De huidige duivel noemt men Trump, de feminiene hoop heet Hillary en kwelgeest Fortuyn is vervangen door fascist Wilders. Wie niet meedroomt is dom, racistisch en islamofoob. Ondertussen rukt de realiteit rücksichtsloos op. Het Westen wordt geteisterd door islamitische terreur. Onze droomleiders omarmen de politieke islam. Socialistisch Zweden en Frankrijk dreigen te bezwijken onder interne islamitische druk. Staten verliezen de macht op straat.

Danny Lewin
Dankzij het baanbrekende werk van Danny Lewin staat het u vrij, razendsnel en wereldwijd nieuws en informatie te vergaren. Danny stond aan de wieg van efficiënt werkend internetverkeer. Op 11 september 2001 zat hij op stoel 9B in American Airlines Flight 11. Voor hem zaten Mohammed Atta en Abdulaziz al-Omari. Hij hoorde de terroristen in het Arabisch overleggen en besloot het tweetal te neutraliseren. Hij werd in de rug aangevallen door de Saoedische kaper al-Suqami die Danny’s keel doorsneed. Danny was het eerste slachtoffer op die gruwelijke septemberdag. Zijn vlucht eindigde in de noordelijke Twintoren.

Laat u vandaag niets op de mouw spelden. De islamitische cultuur heeft onze beschaving niets te bieden.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x