Baken van licht in de duisternis

Zoals voor zoveel Gojim als ik, was mijn eerste kennismaking met Israël een resultaat van de Bijbelse les op de christelijke lagere school. Het land maakte door haar rijke historie een verpletterende indruk op mij.

Repressie
Ik leerde over de Joden, over de eeuwenlange onderdrukking, uitsluiting en pesterijen die zij in Europa moesten ondergaan. Die repressie werd in de loop der eeuwen venijniger, meedogenlozer en ontaardde uiteindelijk in de grootste massamoord die Europa heeft gekend. De opmars van de nazi’s leidde tot een waanzin die z’n weerga niet kende. De Holocaust was een feit. Na de oorlog werd de staat Israël opgericht, als safe haven voor de Joden. Zo leek het tenminste.

Oorlogen
Ik kwam in aanraking met de verhalen over de diverse oorlogen die Israël moest voeren om de agressieve Arabische buren van zich af te slaan. Met name de verhalen over de Zesdaagse Oorlog in 1967 vond ik zeer indrukwekkend. Binnen een week vernederde dit land de Arabische agressors door hun militair potentieel in korte tijd uit te schakelen voor het gebruikt kon worden.

De gijzeling op de Olympische Spelen van München in 1972, de vele aanvallen op het land, de aanslagen op schoolkinderen en andere onschuldigen, de beelden van haat jegens Israël en Joden blijven voor altijd op mijn netvlies gegrift.

Claim
Ondanks de oprichting van de staat Israël wordt de Joden nog steeds geen rust gegund. De buren van Israël staan het land en haar inwoners naar het leven. De Arabieren claimen het land, een claim die net zo potsierlijk is als een Moorse claim op het Andalusisch schiereiland. Een land als Iran ziet het liefst dat Israël wordt vernietigd. De door Links Nederland zo geliefde Yasser Arafat en zijn PLO streefden er openlijk naar om het werk van Hitler af te maken.

Joden zijn in Israël nog steeds niet veilig en hebben daarmee leren omgaan. Elke daad van agressie wordt op een beheerste wijze krachtig en snel beantwoord. Elke aanval zo goed mogelijk gepareerd. Kostte wat kost worden de Israëlische burgers verdedigd, wordt de democratie bewaakt en bewaard.

Jodenhaat
En waar de agressie vandaan komt? Er zijn meerdere, diepgewortelde oorzaken: jaloezie, Jodenhaat en als afleiding voor andere problemen. De jaloezie wordt gevoed door het democratische, economische en intellectuele succes van de staat Israël, de Jodenhaat wordt ingegeven door de Koran en de islam. En voor Arabische heersers en andere leiders in de regio biedt de Joodse staat ook een mooie afleidingsmanoeuvre. Hun eigen falen in het verheffen van hun eigen bevolking wordt categorisch toegeschreven aan het bestaan van de staat Israël.

In Europa worden Joden nu, 70 jaar na het einde van de Holocaust, opnieuw ernstig bedreigd. Ze worden agressief bejegend door veel moslims die wij hier hebben toegestaan om te wonen. Die moslims worden weer gesteund door linkse politici. Islam en linkse politiek, het is helaas doordrongen met antisemitisme vermomd als antizionisme.

Beschaving
Israël, de baken van beschaving in het Midden-Oosten, verweert zich dapper tegen de blijvende aanvallen. Het land biedt haar inwoners, Joden, christenen, moslims, seculieren, oneindig meer vrijheid en democratie dan elders in de regio. Israël moet dan ook blijven bestaan.

Het land verdient onze onvoorwaardelijke steun. Natuurlijk mogen we het bekritiseren, zoals we ook altijd eerlijk kunnen zijn tegenover onze vrienden. Dat moet alleen op een faire wijze gebeuren, zonder te worden overschaduwd door heftige “antizionistische” sentimenten.

Het voortbestaan van het land – al 68 jaar – laat zien dat de beschaving overwint. Israël verdient daarom de steun van de wereld en de wereld verdient Israël.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maximus
Maximus
7 jaren geleden

Blijf strijden met deze artikelen. Het is een keiharde noodzaak geworden in deze jodenhatende EU.
Ik zie een duistere toekomst , helaas.
Vele joden verlaten Europa, en verhuizen naar Israel . Zij zijn de “kanarie in de kolenmijn” die Europa heet.

Inge Kuntze
7 jaren geleden

Mijn steun hebben ze, voor altijd ! Dappere mensen die volop weten te genieten van het leven ondanks alle ’turmoil’ om hen heen, ze blijven hun kinderen opvoeden met de juiste normen en waarden en het land biedt kansen voor elk die hier met hart en ziel wil leven. De enige democratie in dit gebied, iets om trots op te zijn.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

@Opiniez,

– Israel, gefeliciteerd met 68e verjaardag !
– Meerdere leerzame artikelen op de site; dank.
– De ruim 3500 jaar oude Joodse traditie en de inhoud daar van, is [een van] de belangrijkste bron[nen] van onze
beschaving.
– Het Westen moet Israel steunen.

– kort maar krachtig: elke keer weer: KEEP THE SPIRIT !

Ivy
Ivy
7 jaren geleden

Ben het hier roerend mme eens. Altijd zwakje voor Israel en de Joodse bevolking gehad. Wat niet wil zeggen dat i geen kritiek heb.

simonvangroningen
7 jaren geleden

Dit is op Deze Dagen herblogd.

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen