De verborgen agenda van Elforkani

Jongerenimam Elforkani heeft vorige week in een interview verklaard dat hij ervan overtuigd is, dat er in Amsterdam binnen anderhalf jaar een aanslag zal plaatsvinden, zoals we die in het afgelopen jaar hebben meegemaakt in Parijs en Brussel.

Na een gesprek met de hoofdstedelijke politie bleek dat Elforkani geen nieuwe informatie had. Wat wilde Elforkani nou eigenlijk bereiken met zijn uitspraken?

Elforkani zei dat er jongeren in Amsterdam zijn die al behoorlijk ver van het Nederlandse, democratische padje zijn geraakt en waar niemand nog enige grip op heeft. Hij ook niet. Al is hij jongerenimam. “Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen.”

De wereld draait door
Burgemeester van der Laan reageerde nogal koeltjes op de uitlatingen van Elforkani: we moesten ons niet laten opfokken. Bovendien kondigde de burgervader aan binnen twee maanden met een goede aanpak van radicaliserende Amsterdamse moslims te komen. Een aanpak gebaseerd op de denkbeelden van de Ierse ‘psycho-analyticus’ Kenning die islamitische terroristen ziet als twijfelende pubers. Mijn wereld draait dóór als ik zoiets lees… Pubers. Ik werk er dagelijks mee en ik kan u verzekeren: pubers zijn in de verste verte geen terroristen.

Over De Wereld Draait Door gesproken. Dat programma is voor mij al lang geen dagelijkse kost meer, omdat ik me die misselijkmakend oppervlakkige vertoning graag bespaar. Maar ik heb begrepen dat Elforkani het daar flink voor zijn kiezen heeft gekregen, omdat hij als het ware vloekte in de politiek-correcte Linkse Kerk. U weet wel, de kerk waarin ze moslims het liefst als zielige slachtoffertjes van de sociaal-economische omstandigheden, van racisme en wat niet al beschouwen. En die slachtoffertjes moeten vooral geholpen en verheven worden. We moeten begrip tonen. Ze tegemoet komen. Het is geven en nemen. Heerlijk om te geven. Geeft zo’n goed gevoel. Vooral over jezelf.

Dus je zou het dapper kunnen noemen dat Elforkani aan de VARA-tafel is gaan zitten met een “islamofobe” boodschap. En dapper dat hij iets verkondigt waarmee hij zich ongetwijfeld het ongenoegen van menige moslimclub in Nederland op de hals haalt. De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (wie kent ze niet?) heeft in ieder geval al van zich laten horen via Yahia Bouyafa, die verklaarde dat Elforkani “geen angst moet zaaien”. Jongerenwerker Fatimazohra Hadjar uit Amsterdam Nieuw-West vond de uitspraken van Elforkani “een grote belediging”.

De Moslim Broederschap
Nou volg ik Elforkani al een tijdje. Daarom weet ik dat hij nog geen drie jaar geleden in opspraak kwam, omdat hij en zijn Blauwe Moskee betaald kregen door de minister van Islamitische Zaken in Koeweit. En ik herinner mij ook nog goed dat Elforkani in 2012 bij Powned geen afstand wilde nemen van het “vernietig alle joden” dat was uitgesproken door een Egyptische collega-imam, in een gezamenlijk gebed met de toenmalige president en Moslimbroeder Morsi.

Over de Moslim Broederschap gesproken. Carel Brendel heeft al meerdere malen op overtuigende wijze de betrokkenheid van Elforkani bij deze islamistische organisatie aangetoond. “Ik ben een fan van Yusuf Al Qaradawi,” is een uitspraak van Elforkani uit 2008. Al Qaradawi – zelfverklaard Hamassupporter – wordt beschouwd als een van de belangrijkste geestelijk leiders van de Moslim Broederschap. De Moslim Broederschap die democratie gebruikt als een trein om het uiteindelijke doel the world united under the rule of islam te bereiken. Belangrijk weetje: eenmaal een Moslimbroeder, altijd een Moslimbroeder.

Best jammer, dat Matthijs en zijn matties in omroepland zulke ‘dingetjes’ niet ter sprake brengen in hun zogenaamd kritische interviews. Want op deze manier hoeft Moslimbroeder Yassin Elforkani nooit met zijn ware agenda voor de dag te komen.

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jannes
Jannes
7 jaren geleden

De zoveelste knuffel-Marokkaan, die, gesubsidieerd en policor-goedgekeurd, het enige ware geloof verspreidt c.q. mag verspreiden?

Guardiacivil
Guardiacivil
7 jaren geleden

Simpel………………..Vertrouw geen ene moslim.

Camo
Camo
7 jaren geleden

Het blijft een soort mysterie, die Elforkani. Hij presenteert zich meer en meer als een kritische moslim. Maar, inderdaad met zo een voorgeschiedenis, blíjf je sceptisch. Hoever is hij nog verwijderd van Maajid Nawaz?
De taqiyya zal er altijd boven blijven hangen. Die fantoom verdwijnt nooit.

vanhetgoor
7 jaren geleden

Ik vind het verbazend dat Elforkani een verborgen agenda heeft, dat wil zeggen; het ligt er allemaal zo dik op dat iemands ogen vol moeten zitten met een substantie om niet te zien wat het doel van deze ‘jongerenimam’ is! Als iemand er zijn dagtaak van heeft gemaakt om jongeren op te lichten dan deugt hij voor de rest ook niet. Niet een klein beetje, maar helemaal niet!

Als iemand willens en wetens jongeren leugens en indoctrinatie door de strot duwt dan is dat geen goed persoon. Verder discussie is overbodig, hij behoort tot de groep gewetenloze misdadigers en wat hij verder doet of zegt is irrelevant.

Alphons Mantel
Alphons Mantel
7 jaren geleden

Waarom hebben buitenlandse moslims een paspoort gekregen (iets wat Brazilie, China, Japan, Suriname en India nooit doen) en welke voordelen zijn daarmee gemoeid?

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x