The Ballad of Desperate Guy and Sophie

De liberale EU-parlementariërs Guy Verhofstadt en Sophie in ’t Veld hebben gemeend een duit in het zakje der onzalige plannen ter voorkoming van een vluchtelingendrama te moeten doen. Alsof het al niet dramatisch genoeg is.

Hoewel het plan op het eerste gezicht redelijk overkomt, is het allemaal niet zo zaligmakend zoals deze ALDE-leden ons willen doen geloven. Dat het plan wat mij betreft onwenselijk is en niet zal werken zal ik hieronder uitleggen.

Allereerst bestaat het plan uit méér Europa, meer inschikkelijkheid van de lidstaten en meer quota waaraan een ieder zich dient te houden. Oftewel, meewerken en je kop houden. Iets waarmee je geen vrienden maakt buiten Brussel. Niet dat Sophie en Guy dat kunnen weten, zij werken en wonen immers al veel te lang in hun van alle realiteit gespeende – en  in een parallelle samenleving gebouwde – uit dogma’s en decreten opgetrokken politieke EU-bunker.

Wat Guy en Sophie willen is dat vluchtelingen en asielzoekers nog steeds ongehinderd voet op Europese bodem kunnen zetten. Zijn zij hier eenmaal, dan pas komt het “snelle interventieteam” in actie. Het klinkt erg A-Team-achtig en dus spannend en doeltreffend. Niets is minder waar: het is het paard achter de wagen spannen.

uit dogma’s en decreten opgetrokken politieke bunker

Het interventieteam (bestaande uit 2.000 Europese en nationale ambtenaren) moet fiks aan de bak om de tienduizenden vluchtelingen en asielzoekers die maandelijks aankomen te kunnen screenen. Tevens moeten zij bepalen wie verder mag en wie niet. Hoe deze screening wordt ingevuld, vertelt het verhaal van onze dappere wereldverbeteraars niet. Hoe mensen in de praktijk worden teruggestuurd ook niet.

Ieder weldenkend mens weet dat een effectieve screening niet mogelijk is gezien het grote aantal valse paspoorten en valse universitaire diploma’s dat in omloop is. Het gevolg is dat de ambtenaren niet waar kunnen maken wat Guy en Sophie willen. Het onvermijdelijke resultaat is dat de sluizen dan toch weer opengaan om de overwerkte ambtenaren te ontlasten.

Tevens dient er een Europese Green Card te worden gecreëerd. Ontvangt een vluchteling dat document, dan kan hij in een aan hem toegewezen Europees land aan de slag. We moeten de instroom van nieuwe Europeanen immers in goede banen leiden, nietwaar?

Ook hier zien Guy en Sophie de realiteit niet onder ogen. Zodra een vluchteling toegewezen wordt aan een land dat niet in het rijke noordwesten van Europa ligt, pakt hij zo snel mogelijk de trein om aanspraak te kunnen maken op het riante sociale stelsel dat die landen bieden. Dat dit desastreuze gevolgen heeft voor die landen spreekt voor zich.

om aanspraak te kunnen maken op het riante sociale stelsel dat die landen bieden

In het artikel zetten Guy en Sophie zich hard af tegen de eurosceptici. In hun woorden anti-Europeanen. Dat is een gotspe. De eurosceptici van nu zijn namelijk pro-Europa. Zij willen niet dat Europa al dat moois wat met bloed, zweet en tranen is opgebouwd gedurende eeuwen (welvaart, democratie, zelfbeschikkingsrecht, noem maar op) kwijtraakt door de almaar oprukkende EU.

Als Guy en Sophie het goed moet Europa voor hebben, dan zouden zij juist moeten luisteren naar al die eurosceptici. Helaas, in hun hoofden is het 1984 en met hun door giftige Newspeak verzadigde hersenen kunnen zij niet helder denken: vrienden van Europa zijn vijanden, vijanden van Europa zijn vrienden.

Wat moeten we dan wel doen? Heel simpel: luister naar politici als het VVD-Tweede Kamerlid Azmani. Vang iedereen op in de eigen regio, zorg ervoor dat zij zonder vergunning geen voet op Europese bodem kunnen zetten. Dat maakt de stroom veel beter beheersbaar.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wolf (@wsc981)
7 jaren geleden

Alle ideeën van onze Guy moeten met het grootste argwaan worden bekeken. Ik verdenk dit individu er van in dienst te staan van het groot kapitaal. Hij is geen Europarlementariër om de belangen van de burger te verdedigen. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. En Guy heeft nogal wat broodheren …

Sophie daarentegen is gewoon een wereldvreemd naïef mutsje, getuige haar Tweet vorig jaar dat er zeker geen terroristen tussen de vluchtelingen zouden zitten. Je kan het haar niet helemaal kwalijk nemen, door haar riante inkomen heeft ze totaal geen link met de gemiddelde burger. Zij heeft heel andere problemen, bijvoorbeeld bij het vele reizen tussen Straatsburg, Nederland en Brussel de roaming kosten van haar telefoontje in bedwang houden. Zaken waar de meeste burgers in de EU niet zo vaak last van hebben en in de toekomst nog minder, als de belastingen verhoogd worden om de linkse gulheid te bekostigen.

Dicksy
Dicksy
7 jaren geleden

Daarom dat ze niet willen inzien dat het spreidingsplan ( verplichte opname ) voor die 160.000 vluchtelingen een lege doos is. Ook vluchtelingen pakken het niet slim aan. Laat u registreren in het land van aankomst, vraag asiel aan en bij positief nieuws maak gebruik van de eigen Europese wetten ( Shengenakkoord=vrij verkeer van personen en goederen ) om U nadien te vestigen in het land van keuze.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x