De patriottistische revolte van Wilders

Wat ik mij weleens afvraag is dit: is de atmosfeer waarin ons Vaderland zich momenteel bevindt enigszins vergelijkbaar met de sfeer, die in andere landen revoluties heeft voortgebracht?

Ga maar na, alle ingrediënten voor een revolutie zijn aanwezig in Nederland. Een elite die alleen maar voor zichzelf zorgt en zichzelf meer en meer verrijkt. Media die de elite bedienen en het Volk dag in, dag uit schofferen. Het politieapparaat dat burgers die actief verzet plegen intimideert en hinderlijk volgt. Geld dat wordt besteed aan linkse policor COA-hobby’s, maar niet aan Nederlanders die het ook nodig hebben. Stille armoede bij veel ouderen. Verborgen armoede bij veel Nederlandse gezinnen, waarvoor geen geld wordt vrijgemaakt. Al met al een explosieve cocktail.

Maar komt er een revolte in Nederland? Volgens de virtuele-42-zetels-leider van de PVV wel, mocht hij niet aan een coalitie deelnemen. Ik help het hem hopen, maar ik ben geneigd te denken van niet. Het calvinisme zit onvoorstelbaar diep in de Nederlandse volksaard geworteld.

geen revolutie met bloedende banieren en brandende barricades op epische schaal

Nederland heeft zegge en schrijven één revolutie gekend: de Bataafse revolutie van 1794 en dat was geen revolutie met bloedende banieren en brandende barricades op epische schaal, zoals de Russische revolutie in 1917 dat was.

De overeenkomsten met de tijd van nu en de tijd van toen zijn echter zeer herkenbaar. Leest u even mee over dit feest van herkenning in een herhalende geschiedenis:
Onder invloed van de Verlichting en de Amerikaanse Revolutie wilden steeds meer mensen de Republiek ‘democratiseren’. Hiernaast bleven traditionele geluiden hoorbaar, zoals de ergernis over het wijdverspreide misbruik van de zittende regenten. Waar de Republiek tijdens de Gouden Eeuw nog een burgermaatschappij was die werd bestuurd door met name rijke kooplieden, was het gedurende de achttiende eeuw verworden tot een corrupte oligarchie. De rijke burgerfamilies van de Gouden Eeuw waren honderd jaar later verworden tot patricische families die alle baantjes onder elkaar verdeelden. Hierdoor werd de sociale ladder steeds moeilijker te beklimmen.

Komt meer dan bekend voor, toch? Democratiseren als in referenda en directe democratie en tussen de grachtengordel van toen en nu zit nog steeds geen centimeter ruimte. Geert Wilders had het over de Patriottistische Lente. De PVV kent zijn geschiedenis. Dat moge duidelijk zijn. Onder de naam Patriotten wisten de ontevreden burgers tussen 1783 en 1787 verschillende steden en regio’s te veroveren.

Nederlanders zijn makke schapen met gedrag en vlijt als beste vakken

Geschiedenis behoort zich niet te herhalen, omdat je hoopt dat een nieuwe generatie dingen leert van missers uit het verleden. Helaas. Geschiedenis herhaalt zich keer op keer zoals bovenstaande toont. De elite van nu is een op een inwisselbaar met de elite van toen. Zelfzuchtige ons-kent-ons zelfverrijkers die elkaar de hand boven het hoofd houden. In 222 jaar is er niets veranderd, dat is een deprimerende gedachte.

Kom in verzet, Patriottistische Lente en calvinisme worden een dodelijk saaie cocktail. De explosieve cocktail waar ik eerder over repte, is dan ook geen Bloody Mary maar een Virgin on the Beach. Het pad van Geert Wilders is geplaveid met mooie oneliners, maar meer dan dat zal het niet en nooit worden. Nederlanders zijn makke schapen met gedrag en vlijt als beste vakken.

Prettige revolte verder.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] om Wilders definitief te ontmantelen of negeren tot het ontevreden gemekker overwaait. Waar Frank makke schapen ziet, bespeur ik venijnig gegrom dat almaar luider wordt. Na Fortuyn is er niets veranderd. Wilders […]

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Ook gelezen. Ook PVV-stemmer.

Bolkestein, Hirshi Ali, van Gogh, Fortuyn, Cliteur, Ellian, Wilders en vele anderen,
hebben het altijd juist gezien:
het mohammedanisme is het grote gevaar.

me (@foutjevanBJZ)
7 jaren geleden

Wilders aanhangers zijn mensen die JUIST WEL alle informatie tot zich nemen, waardoor ze een gefundeerde mening kunnen vormen en geen “nietsvermoedende”slaafjes zijn, die achteraf moeten zeggen”dat was een beetje dom” wir haben es nicht gewusst.

BasH
BasH
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  me (@foutjevanBJZ)

Helemaal mee eens, het internetridderschap komt ook niet vanzelf; als de reguliere berichtgeving waarachtig is zou het niet nodig zijn.
De meeste aanvallen van links zijn holle frasen en ad hominems; dom, fascist, geblondeerd, Godwins etc. Nooit realisme, bv. hoe de welkomhobby te betalen en waarom we hen levenslang moeten onderhouden.

Lex
Lex
7 jaren geleden

Ik geloof ook niet in een bloedige revolutie. Via de stembus en Coalitie prima.

Maar mochten de Policor Patijen NIET willen samenwerken. Dan zal ik achter mijn toetsenbord vandaan komen. En met zelfgemaakte wapens de strijd aangaan. Ik ben nog dienstplichtig soldaat geweest maar nu te oud om opgeroepen te worden. Jongens in minirokjes geven mij een heel onveilig gevoel

Ik ben wel bereid te vechten en te sterven voor mijn land.
Hadden wij maar een Second Amendment

Zwarte Piet (@NederPiet)
7 jaren geleden

Helaas is het waar wat Frank beweert. Nederlanders zijn bij uitstek internetridders en een groot deel is ongeneeslijk besmet met het allesvernietigende policor virus.

Petrossa
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Zwarte Piet (@NederPiet)

en met het effect van een halve eeuw feminisering

Jeroen
Jeroen
7 jaren geleden

Jawel hoor, prima artikel en zojuist gelezen door ondergetekende; PVV stemmer, academicus, IQ 140 en zowel qua voorkomen als gedrag allesbehalve een tokkie. Slaap lekker verder.

Harrie Vaes
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jeroen

Hier sluit ik mij volledig bij aan. Ben wel niet zo hoog opgeleid maar begrijp beter dan alle …anti Pvv ers ….bij elkaar dat het de hoogste tijd wordt dat het roer om moet.
Zij zullen daar ook wel enig besef van hebben maar gaan nog liever de vernieling in dan de Pvv bij te staan in haar strijd tegen de verloedering.
Slaap inderdaad rustig verder.

lonnekealsema
7 jaren geleden

Helaas zal geen Wilders aanhanger dit lezen… Veel te intellectualistisch!

W.S. Veenstra
W.S. Veenstra
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  lonnekealsema

Jawel hoor. Misschien wat oud. Maar het overzicht niet verloren. Juist met het oog op het verleden, gestuurd worden naar patriotich denken.
Idd weinig kans op ‘Nederlandse Lente’. Echter er moet iets veranderen. Dit komt niet goed.

Mozes
Mozes
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  lonnekealsema

De ironie! Er zitten eerlijk waar meer fouten in uw zin dan woorden.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x