Alles ist kaputt, Frau Merkel

Het Duitse leiderschap is volledig failliet: op alle niveaus van de hoogste baas tot en met de laagste burgemeester. De teloorgang begon met de hoogmoed van bondskanselier Merkel. Zij heeft met haar onverantwoorde, ongelimiteerde open-deurpolitiek voor vluchtelingen de grote chaos èn verdeeldheid veroorzaakt waar Europa nu aan lijdt.

De politieke rotzooi die Merkel maakte moeten anderen opruimen. Dat is geen leiderschap maar afschuifpolitiek. Turkije moet de buitengrenzen bewaken – wat het niet doet. De Balkanlanden zien zich genoodzaakt hekken te plaatsen. Oosteuropese landen keren haar de rug toe en zelfs de Scandinavische landen hebben grenscontroles ingevoerd.

Frau Merkel is een prototypisch voorbeeld van de ontspoorde leider. Het is in de leiderschapskunde bekend dat leiders die te lang aan de macht zijn, aan zelfoverschatting, hoogmoedswaanzin en autisme gaan lijden. Ze luisteren niet meer naar anderen, omringen zich met gelijkgestemden, dulden geen tegenspraak en vertonen riskant gedrag.

Dat is geen leiderschap maar afschuifpolitiek

Merkel is hierop geen uitzondering. Met haar vluchtelingenpolitiek heeft ze buitengewoon onverantwoorde risico’s genomen: teveel jonge mannen uit een islamitisch-Arabische machocultuur binnengelaten met een maatschappijbeeld dat diametraal tegenover het Westerse staat. Haar oproep tot scherpere asielwetten in het afgelopen weekend zijn veel te laat.

Keulen werd de fatale longontsteking voor het Duitse leiderschap. Het gedraai over de feiten en de leugens die verspreid werden, waren schokkend. De onthullingen over de Duitse richtlijnen aan de politie om geen misdaden bekend te maken waar asielzoekers bij betrokken zijn, deden de rest.

De politiek-correcte elite, burgerij en media
maakten het Domplein in Keulen mogelijk

Duitse bestuurders wilden extreemrechts niet in de kaart spelen, daarom logen ze. Ze wilden de gemoederen bedaard laten, daarom bedrogen ze. Ze wilden de multiculturele mythe in stand houden, daarom belazerden ze iedereen. Het Duitse leiderschap is een ontspoord, hoogmoedig en leugenachtig leiderschap.

Maar het moet gezegd: waar leiders ontsporen, hebben volgers schuld. Merkel kón ontsporen, omdat de burgerij en de media elk kritisch geluid over vluchtelingen, asielzoekers en islam niet serieus namen. Het is met name de ‘verlichte’ intelligentsia die critici op de mestvaalt van neonazi’s en extreemrechts dumpten en hen daarmee monddood maakte. Zij applaudisseerde om het hardst bij het ‘Wir schaffen das’.

De zogenaamd progressieve burgers deden de rest. Zij zijn het die Merkel op het schild hesen. Zij zijn het die van een domineesdochter een hoogmoedige koningin maakten. Zij zijn het die Merkel hebben opgezadeld met het ongeneeslijke moeder-Theresacomplex. De Duitsers lieten het Duitse leiderschap zelf ontsporen. Of zoals Augustinus al zei: elk volk krijgt de leider die het verdient.

een nieuwe burger die ‘ja’ zegt als het kan
en ‘nee’ als het moet

De politiek-correcte elite, burgerij en media maakten het Domplein in Keulen mogelijk. Door weg te kijken, door er omheen te draaien dat er iets heel grondig mis is met de islamitische religie, of liever gezegd, islamitische ideologie, en de Arabische cultuur. Dat kan niet worden weggeredeneerd met een verwijzing naar alle verkrachtingen en mishandeling van vrouwen die ook in de Westerse samenlevingen voorkomen.

Hoe moet Duitsland verder? Allereerst moet er schoon schip gemaakt worden. De politiebaas van Keulen is al weg, nu de burgemeester nog. Maar de hoofdprijs is natuurlijk de hoogste leider. Het is in het belang van haar eigen land en van Europa dat Merkel vertrekt en snel. Haar opponerende partijgenoten hebben hierin een taak.

Daarnaast is er in Duitsland een ferme, ideologische strijd nodig om de misstanden van het inclusieve politiek-correcte denken aan de kaak te stellen. Er is een nieuwe generatie intellectuelen en journalisten nodig, een nieuwe burger die ‘ja’ zegt als het kan en ‘nee’ als het moet. Want een politiek-correcte samenleving maakt meer kapot dan je lief is.

Over de auteur

Joep Schrijvers
Joep Schrijvers
Managementboekenschrijver, leiderschapshistoricus en veranderkundige.
Werkt op dit moment aan drie projecten:
1. Onderzoek naar Leiderschap in veranderingsprocessen (met de Kring Andragologie en de UvA).
2. Intellectuele geschiedenis: Leiderschapsadviezen in de Westerse cultuur, van Homerus tot Johan Cruijff.
3. Het boek: ‘Wijvenstreken’, het politieke spel van vrouwen in organisaties.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
13 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Allied
Allied
7 jaren geleden

En ging en gaat en blijft zijn gangetje maar gaan aan de Griekse kusten en de wandelaars die van elders de EU binnenkomen of zelfs het met een vliegticket doen
Merkel de vrouwelijke profeet in haar eigen El Dorado
Compleet gestoorde psychopaat met machtwaanzin en hersenspoeler
Lees haar ogen, en de waarheid komt naar boven .

NemTudom
NemTudom
7 jaren geleden

En hier wordt z’n volgster van deze ideologie, kandidaat gesteld voor de 2ek. As voorzitter. En de leugens van de mp is afstotend

Petrovski
Petrovski
7 jaren geleden

De Arabische vluchtelingen heten tegenwoordig “immigranten”. Had Europa verstand gehad, dan hadden ze de vluchtelingen in de regio opgevangen. Nu ze hier naar toe komen, moeten ze maximaal een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen. Want laten we wel wezen: immigratie van deze volken helpt ons totaal niet. Het gemiddeld IQ van de vluchtelingen is laag. Een groot deel is ongeletterd. Zij spreken de taal niet. De kans op levenslange uitkering is ongeveer 65%, weten we uit de praktijk. Kortom, er is absoluut geen economisch voordeel voor de Nederlandse burger, maar een druk op onze verzorgingsstaat. En dan hebben we het nog niet over de hoge criminaliteit en de onoverbrugbare culturele verschillen.

trackback

[…] Alles ist kaputt, Frau Merkel […]

Ron
Ron
7 jaren geleden

In 2017 is het te laat. Deze tiran moet in 2016 nog gestopt worden, anders is het aantal immigranten te hoog geworden en krijg je ze nooit meer weg.

Stel dat er nu opeens verkiezingen zouden zijn, dan is het aantal politiek correcten dat de stem aan de linkse partijen geeft (inclusief VVD/FDP of CDU/CSU) nog steeds te hoog om de tsunami te stoppen.
Sommige mensen worden alleen wakker als hun complete gezin verkracht wordt, en zelfs dan hebben ze nog smoezen over geen stageplaats of te bloot gekleed of zo.

Ik denk dat gezamelijke actie van politie en leger nodig is, ofwel een staatsgreep. Zowel in Berlijn, Brussel als Amsterdam.

Nooit gedacht dat ik het woord staatsgreep in mijn mond zou nemen, maar de democratische processen volgen en tot (ver) in 2017 wachten is te lang om de schade te beperken.

joga
7 jaren geleden

Helaas het is al te laat. Gelukkig ben ik zelf al ouder, hoewel ik medelijden heb met mijn kinderen en kleinkinderen, die nog niet overtuigd zijn van de aankomende ramp. Zij snappen het eenvoudig niet ,zoals de meeste Europeanen geboren na 1950 het niet snappen.

Peter
Peter
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  joga

Klopt,, heb mijn zoon ook al aangeraden , maak dat je weg komt hiero!!

Drs.P.
7 jaren geleden

Uit zichzelf gaan al die politiek correcte engerds niet zomaar weg, die zullen geruimd moeten worden.
Dit soort politiek correcte ratten zijn een soort van enorm wandelend kankergezwel, lastig te behandelen, maar wel goed te vinden, dus geen ct-scan nodig. Bestralen is lastig want het zijn er veel te veel, dus enige dat helpt is ze zo snel mogelijk uit de roulatie halen.
Laat ons daar zo snel mogelijk mee beginnen voordat het te laat is en de patient overleden.

http://depatriotten.weebly.com/

Jaan
Jaan
7 jaren geleden

En ze moeten vooral terug, allemaal niet één uitgezonderd.

Quillem
Quillem
7 jaren geleden

Ja, Merkel weg. Het moet en zal. Binnen enkele weken al?
Oi oi oi, effecten op de EU ook. En dat onder NL voorzitterschap.

LOB
7 jaren geleden

De toekomst van Merkel hangt af van Frieda Springer (Bild/Welt/Handelsblatt) en van Liz Mohn (Bertelsmann) zij zijn het die de hand boven het hoofd van Merkel houden – er is geen serieuze opvolger in zicht, niet binnen de CDU en de SPD verliest aan gunst in de actuele peilingen – zelf is de toon b.v.b. bij de FAZ duidelijk kritischer Merkel heeft nog altijd een flinke meerderheid een sterke bank in de BT (>2/3). Het zou moeten gebeuren binnen de CDU – maar wie durft Brutus te spelen? Alle Merkel opponenten zijn buiten het parlement, niemand durft Merkel naar huis te sturen – dus ik denk wij zullen tot 2017 moeten wachten, zelf verliest de CDU flink aan stemmen bij de regionale verkiezingen in maart – zij zou altijd sterkste kracht blijven en de SPD is “auf Gedeih und Verderb” met Angie verbonden…. geen goede nieuws uit het oosten, heelaas!

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Inderdaad, de definitieve diagnose : Alles ist kaputt, Frau Merkel.
En: Juncker, Schulz, Verhofstadt, Timmermans, Rutte, Samsom, Pechtold,
Tsipras, Renzi, enz.
Met als stokebrand : islamist Erdogan.
Met als kwade genius : “wereld-verbeteraar” Obama
Met als influisteraars : corrupte “verenigde naties” – ideologen.

13
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x