Rutte en vluchtelingencrisis: ommekeer of nog meer ellende

Decennialang is het immigratiebeleid verkocht op basis van politiek-correcte emoties in plaats van feiten. Nu de bevolking slachtoffer wordt van dat beleid, blijkt dat die emoties geen gewicht in de discussieschaal leggen. Men voelt zich bespot, gekleineerd en weggehoond. Dit vergroot de woede die overal in Europa voelbaar is.

Om rampen te voorkomen is het zaak dat ons bestuur naar de bevolking luistert en de problemen snel aanpakt. Zonder een ingrijpende koerswijziging zal de confrontatie tussen de islamitische en westerse cultuur binnen Europa snel gewelddadiger vormen aannemen.

De islamitische cultuur laat zich niet in- noch aanpassen en duldt geen enkele vorm van kritiek. De niet aflatende mooie verhalen over deze cultuur in de media en uit de monden van bestuurders worden door het merendeel van de bevolking niet langer serieus genomen. Zij zijn het immers, die moeten leven met de criminele werkelijkheid die deze cultuur met zich meebrengt.

noodlottige geweldsspiraal is te voorkomen
door drastisch in te grijpen

De kloof tussen de Europese bevolking en de islamitische immigranten enerzijds en die tussen bevolking en bestuurders anderzijds is inmiddels zo groot dat een vreedzame oplossing onmogelijk lijkt. Europa stevent af op ernstige onlusten, die zullen worden beantwoord met meer repressie en nieuw geweld. Deze noodlottige geweldsspiraal is te voorkomen door drastisch in te grijpen. Daarbij zijn de volgende stappen onvermijdelijk.

De immigratie uit islamitische landen wordt een halt toegeroepen, door middel van strenge grensbewaking door leger en marine. Blijven de Europese zuidgrenzen poreus dan sluiten we de grenzen van de noordelijke EU-staten hermetisch af. Alle bestaande grens- en asielverdragen worden door noodwetten buiten werking gesteld.

Met het geld dat Europa en de VN nu besteden aan opvang, immigratie en inburgering richten we in Noord-Afrika en andere delen van de Arabische wereld grote, goed geoutilleerde, westers bestuurde en bewaakte opvangcentra in. Geen tentenkampen, maar degelijk gebouwde gemeenschappen voorzien van een complete infrastructuur. In deze centra worden vluchtelingen en asielzoekers opgevangen en begeleid, totdat ze weer in eigen land of elders in de Arabische wereld kunnen worden gehuisvest. Niet-islamitische vluchtelingen uit de Arabische wereld, die in levensgevaar verkeren, verlenen we onmiddellijk opvang en asiel.

We maken duidelijk dat voor een islamitische subcultuur
en politieke beweging in Europa geen plaats meer is

Binnen onze grenzen stellen we aan de aanwezige islamitische immigranten de volgende eisen. Wie vijf jaar of langer in Europa verblijft en geen woord van de lokale taal verstaat, schrijft of spreekt wordt uitgezet naar een van deze opvangcentra. Dat geldt ook voor iedereen die gezond is, maar nog nooit heeft gewerkt of gestudeerd of niet beschikt over een verblijfsvergunning.

Immigranten en houders van dubbele paspoorten die zich schuldig maken aan criminaliteit, geweld of terreur worden via deze opvangcentra uitgewezen naar het land van herkomst. Nu we in oorlog zijn met IS, wacht iedereen die met een IS-vlag of -propaganda de straat op gaat eenzelfde lot. Wijken als Molenbeek, de Schilderswijk of de banlieues worden met een stofkam op deze criteria onderzocht.

We maken duidelijk dat voor een islamitische subcultuur en politieke beweging in Europa geen plaats meer is. De geïntegreerde moslims bieden we alle mogelijkheden, vrijheid en ruimte om zich volledig te ontplooien. Het is de cultuur waartegen we optreden.

een Brexit, islamitische terreur en gewelddadige burgeronlusten

Deze plannen zijn uiteraard onbespreekbaar voor bestuurders als Juncker, Mogherini en Timmermans, maar dit is wel het ultieme moment voor EU-voorzitter Mark Rutte om leiderschap en daadkracht te tonen en zoveel mogelijk Europese leiders te overtuigen van het belang van zulke maatregelen en gezamenlijk te werken aan de uitvoering daarvan.

Tenzij Mark liever een Brexit, islamitische terreur en gewelddadige burgeronlusten als zijn politieke erfenis wil nalaten. Dan volstaat continuering van het huidige immigratiebeleid.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
P. Talens
P. Talens
7 jaren geleden

Geen moslim, of ook maar seculiere Marokkaanse als Tweede Kamervoorzitter. Dan zou ook de politieke Umvolkung bizarre vormen aannemen. Laten we onze laatste strohalmen niet verbranden!

Vrijheid blijheid
Vrijheid blijheid
7 jaren geleden

Goede column. Heel erg gechargeerd kan je stellen dat de Tweede Wereldoorlog voortkomt uit de vernedering van Duitsland na de Eerste Wereldoorlog en straks, als het zo blijft doorgaan, de Derde Wereldoorlog voortkomt uit het schuldgevoel van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Henk-jan
Henk-jan
7 jaren geleden

Simplistische hetze tegen de moslim en de islam. Dit artikel getuigt van een compleet gebrek aan politiek, bestuurlijk inzicht danwel realiteit. Laten we vooral alle problemen van vandaag reduceren op een makkelijke zondebok, daar wordt de wereld vast beter van.

Mark Leman
Mark Leman
7 jaren geleden

duidelijk en geen spelt tussen te krijgen. Ben benieuwd, maar houd op het zelfde moment ook mijn adem in voor de eventuele gevolgen. Terugkijkend in de geschiedenis leert ons dat het ” Bestuur” meestal ,in dergelijke gevallen, achter de feiten aanliep met alle ellendige gevolgen van dien. Wat kunnen wij doen ??????????!!!!!!
Zeg het mij…..

B. de Ruyter
B. de Ruyter
7 jaren geleden

Bij die ommekeer hoort ook: geen Marokkaanse voorzitter van de Tweede Kamer. Iemand die onderhorig is aan de Marokkaanse koning, lid is van een door die koning ingestelde commissie die de Nederlandse onwil tot het eindeloos verstrekken van uitkeringen aan mocro’s behandelt, niet in staat blijkt om accentloos en correct Nederlands te spreken en die vooraf al aangegeven heeft het Wilders en andere PVV’ers in debatten zo moeilijk mogelijk te maken, nee, die mag ONZE Tweede Kamer niet voorzitten. Die zou niet eens tot ONZE Tweede Kamer mogen behóren.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Rutte, jij doet er ook geen ruk aan!!

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen