De PvdA en ondernemen: voorspelbare, doffe ellende

Nu links en rechts Nederland na de gebeurtenissen in Geldermalsen over elkaar heen buitelen in morele verontwaardiging en zwart gelaarsde retoriek is het verstandig even stil te staan bij de kern van het probleem: de PvdA. Zoals door voortreffelijk journalistiek werk van Michiel Dekker en Merijn Rengers (NRC!) en Thomas Borst (Elsevier) duidelijk is geworden zijn vluchtelingen ingezet als handelswaar.

Er moest onder leiding van PvdA-burgemeester Miranda de Vries een dreigend gat van 12,5 miljoen op de grondportefeuille worden afgewend. Zie het NRC artikel. En hier de geschrokken reacties van de bewoners.

Waar een PvdA’er aan het ondernemen slaat zijn rampen onvermijdelijk

In het geweld van Geldermalsen is een echte ondernemer met hersenletsel het ziekenhuis ingeslagen. Dit allemaal doordat men met belastinggeld aan het ondernemen sloeg en het rampzalige resultaat trachtte te keren met de komst van een winstgevend AZC. Dat PvdA-raadslid Annet IJff werkzaam is voor de stichting Vluchtelingenwerk, lijkt mooi meegenomen. We dichten een financieel gat en we maken goede sier met een humaan gebaar, moeten de socialistische ondernemers hebben gedacht.

Waar een PvdA’er aan het ondernemen slaat zijn rampen onvermijdelijk. De socialistische ondernemingszin kreeg vaart onder het bewind van een mythisch icoon: Joop den Uijl (de deftige y is zelfverzonnen). Joop grossierde in onbegrijpelijk Nederlands, onverstaanbaar Engels en onvoorstelbare geldsmijterij. Bovendien was hij doof voor iedere vorm van kritiek.

Men heeft een lijvig boekwerk nodig om de maatschappelijke en financiële catastrofen te beschrijven die deze man veroorzaakt heeft. Onder zijn leiding zijn onze onderwijsinstellingen veranderd in ideologische madrassa’s, is het debat gesmoord door politieke-correctheid en de bevolking verslaafd geraakt aan gratis geld.

Ook de morele kant van den Uyl was van socialistische snit

Joop was een econoom die in 1973 doodleuk beweerde dat groei niet langer mogelijk was. Deze socialistische ziener was een man met 0,0% zakelijk inzicht en politiek/maatschappelijk gevoel. Joop heeft onze aardgasrijkdom in hoog tempo tegen afbraakprijzen geëxporteerd en de baten als permanente inkomstenbron op de rijksbegroting gezet. Geld waarmee een onafzienbare hoeveelheid onzinnige projecten is gefinancierd. Joop heeft bestuurlijk Nederland geleerd om op grote voet te leven.

Ook zijn morele kant was van socialistische snit. In de Yom Kippur oorlog bijvoorbeeld verbood Joop alle VS-doorvoer en levering van wapens aan Israël en haar bedreigde bevolking. Toen defensieminister Vredeling Israël wel hielp, ontstak Joop in grote woede en heeft hij Vredelings verdere carrière effectief gedwarsboomd.

Wonend in zijn goedkoop verkregen bungalow in Buitenveldert, gekocht van aannemer en voormalig Duitse-bunkerbouwer Van der Meijden met een frauduleus erfpachtcontract, bedacht Joop, dronken van macht, de ene na de andere ramp voor ons land.

D66 is een soufflé, groot geblazen door de hyperventilerende veilingmeester Pechtold

De weg van Joop naar Miranda de Vries, burgemeester van Geldermalsen, is bezaaid met de failliete inboedel van ondernemende PvdA’ers. De lijst is lang. De les is duidelijk. De partij moet weg. Deze clientèle-partij heeft haar tentakels in ieder bestuurlijk orgaan en heeft Nederland opgescheept met een linkse criminogene bestuurs- media- en overheidscultuur. Progessieven die de strijd aanbinden met iedereen die hen in de weg staat. Men haat gezond verstand, fatsoen en hardwerkende ondernemers. Maar bovendien haat men de stem van het volk dat men beweert te vertegenwoordigen.

Wie bij de volgende verkiezingen opnieuw op deze partij stemt is of zijn verstand kwijtgeraakt of afhankelijk van PvdA-baan of -geld. In ieders belang is het noodzakelijk dat deze partij van het toneel verdwijnt. Maar dan krijgen we heel veel D66 denkt u wellicht. Dat valt reuze mee. D66 is een soufflé, groot geblazen door de hyperventilerende veilingmeester Pechtold. En zoals u weet zakken soufflés vanzelf ineen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Remco
Remco
7 jaren geleden

Die ME-er is een grote schoft! Maar ik zie niet, wat dit met de PvdA dan wel met Den Uyl te maken heeft??

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Zo lees ik ze graag.
Helemaal mee eens.
Het moet IEDEREEN duidelijk zijn .

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x