#Youaintnomuslim

“In wat voor wereld leven wij eigenlijk?” vroeg ik deze week aan een vriend, die de ontwikkelingen in binnen- en buitenland ook een beetje volgt. Hij wilde even weten wat ik precies bedoelde. Ik vertelde hem over mijn tweet van diezelfde ochtend:

“Maar dit is toch niets nieuws? Dit is het openingsvers van de Koran. Als je je tot de islam bekeert, is dit -tot op de dag van vandaag- wat je moet zeggen. Dit vers biedt je toegang tot de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem. En als je niet afgeslacht wil worden door Boko Haram bijvoorbeeld, is het handig als je deze tekst even op kunt lepelen. Hier worden mensen op geselecteerd,” was zijn antwoord. En hij lachte er vriendelijk bij. Maar ook een tikkeltje meewarig. Hij is arabist, hij weet die dingen precies. Ik twitter wat en geef Nederlands op een vmbo.

“En dan die overeenkomst met Erdogan!” brieste ik. “De EU maakt een deal met een despoot, een maffiabaas zonder enige scrupules, die journalisten en politieke tegenstanders op laat pakken en verdwijnen, die alleen maar uit is op eigen gewin en niets opheeft met democratie of vrijheid. Erdogan heeft met al die zogenaamde vluchtelingen stap voor stap een situatie gecreëerd, waarin we uitgeleverd zijn aan zijn grillen, pionnen zijn in zijn machtsspel. We zijn chantabel en hij dwingt ons om op korte termijn de visumplicht voor Turken op te heffen en de onderhandelingen over toetreding tot de EU weer vlot te trekken. En Rutte vindt het allemaal prima. En het Journaal en Nieuwsuur en al die programma’s ook. Waarom laten we ons als makke schapen naar de afgrond leiden? Waarom ligt het hele land niet plat? Waarom doet niemand wat?”

Waarom laten we ons als makke schapen naar de afgrond leiden?

“Omdat er is niks aan te doen is,” klonk het gelaten. “Het is te laat. En mensen weten dat, voelen dat. Het is een stroom van gebeurtenissen, die niet meer tegen te houden is. Het zijn geen incidenten, het grijpt allemaal in elkaar.” En hij vertelde hoe in een schoolboek van zijn puber, die naar het VWO gaat, staat beschreven hoe jongensslaven vroeger de nacht met hun islamitische meester door moesten brengen.
“Er staat dus niet dat ze verkracht werden. Het is allemaal omfloerst taalgebruik. En de conclusie die getrokken wordt in dat VWO-boek is dat de islam welwillend tegenover homoseksualiteit staat, er eigenlijk geen problemen mee heeft. Zo wordt onze kinderen kritisch denkvermogen over religies bijgebracht…” Hij lachte. Hardop. Maar hij was niet blij. En ik ook niet.

Diezelfde dag werd in het Amerikaanse San Bernardino een bloedbad aangericht door een geradicaliseerd islamitisch echtpaar, dat hun zes maanden oude baby kort daarvoor bij de ouders van de vader had gebracht.

de behoefte om het imago van de islam schoon te poetsen

Gisteravond is in de metro van Londen een man met een mes tekeer gegaan, terwijl hij riep: “Dit is voor Syrië!” Daarbij heeft hij een aantal mensen gestoken, waarvan er tenminste een ernstig gewond raakte. Gelukkig werd de terrorist snel overmeesterd en bleef de schade beperkt. Een getuige riep “You aint no muslim”. Dat was blijkbaar het eerste dat bij hem opkwam: de behoefte om het imago van de islam schoon te poetsen. Vandaag is de hashtag #Youaintnomuslim trending en mensen zijn daar blij mee. Het geeft ze hoop.

In wat voor wereld leven wij eigenlijk?

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Guardiacivil
7 jaren geleden

De kinderen zijn niet schuldig in den beginne, maar met het ouder worden, ik denk zo gauw ze kunnen praten wordt hen al de eerste verzen voorgelezen, elke dag zoveel keer en dan weet je niet beter dan dat het jouw wereld is met als enigste juiste en al wat ze doen. Dus voor mij ondergaan kinderen dag in dag uit een brainwashing, totdat het jonge brein zodanig verwrongen is dat herstel niet meer mogelijk is. Op deze wijze worden jonge Jihadisten al groot gebracht met haat naar ongelovigen en vechttechnieken en omgaan met wapens om ons ongelovige Christenen te bestrijden.

Peter van Dijken
7 jaren geleden

You ain’t no muslim. Het is een dubbele ontkenning.
#justsayin’

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Dijken

Amerikaanse spreektaal (Slang) Geen Oxford-Engels.

Adriaen
7 jaren geleden

De uitleg hierover die ik ken is dat de toorn rust op de joden en de christenen alsmede op de volgers van zarathustra. Komt neer op de volkeren van het boek die niet mohammed volgen. De dwalenden zijn de anderen, de rest, de polytheïsten genoemd.

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

In een door en door verrotte wereld!

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x