📽 Splinterview 1: Bart Nijman, voorzitter #GeenPeil

Twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen spraken Ruben Gischler en Maja Mischke van OpinieZtv met Bart Nijman, architect en voorzitter van GeenPeil, de club die zich geen politieke partij noemt, maar wel mee doet aan de verkiezingen.

Als de kiezer het wil, zullen er vanaf 15 maart voor GeenPeil geen traditionele politici in de bankjes van de Tweede Kamer plaatsnemen, maar een soort doorgeefluikjes van wat de mensen thuis, de leden van GeenPeil ergens van vinden.

Een sensationeel, hypermodern, vernieuwend, democratisch concept dat een parlementaire revolutie teweeg gaat brengen, zegt de een. Een belachelijke, jammerlijke vertoning, voortkomend uit een ego-clash na het Oekraïnereferendum, zegt de ander. Ligt de waarheid ergens in het midden?

Hoeveel zetels gaat GeenPeil halen? Hoeveel leden hebben ze? Hoe gaat GeenPeil nou precies werken in de Kamer, zonder partijprogramma, maar wel met politieke macht? Was het referendum nou eigenlijk wel een goed idee? En hoe is het ontstaan?

Is de voorzitter van GeenPeil een anarchist, een linkse rakker of een extreem rechtse bal? Was er broederstrijd tussen Jan, Thierry en Bart? Wordt GeenStijl losgekoppeld van GeenPeil? Wat vindt Bart van Rutte en Wilders, van de islam en moslims met jurken en baarden? En hoe zat het nou precies met Jan Dijkgraaf?

Op al deze vragen -en nog meer- krijgt u antwoord in ons eerste splinterview!

P.S. Ten tijde van ons gesprek was het nog maar de vraag of GeenPeil mee zou kunnen doen aan de verkiezingen. Dit hing af van registratie in de twintig kieskringen die Nederland telt. Inmiddels is die horde genomen en zal GeenPeil op elke verkiezingslijst vermeld staan. Hierdoor kan in principe elke stemgerechtigde op 15 maart stemmen op… zichzelf.

Bevalt dit artikel u – of juist niet – , deelt u het dan op
twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter of andere sociale media.
Zie de buttons onder de advertenties.

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.