🎥 OpinieZtv

image
OpinieZtv brengt interviews over politiek, cultuur en maatschappij: gesprekken met mensen die iets te melden hebben en gedreven worden door een bijzondere passie. Filmmaker en OpinieZ-columnist Ruben Gischler produceert de afleveringen in samenwerking met adj. hoofdredacteur en OpinieZ-columnist Maja Mischke.

Interview met Bart Nijman, voorzitter GeenPeil (12 februari 2017). Twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen spraken Ruben Gischler en Maja Mischke van OpinieZtv met Bart Nijman, architect en voorzitter van GeenPeil, de club die zich geen politieke partij noemt, maar wel mee doet aan de verkiezingen.

  Interview met Joost Niemöller, publicist en auteur (7 februari 2016). De directe aanleiding was het verschijnen van zijn nieuwste boek De Verschrikkelijke Janmaat, dat (met een inleiding van Meindert Fennema) zowel in het NRC als in de Volkskrant drie sterren kreeg.

Interview met Judit Neurink, journalist, onder meer voor Trouw (5 december 2015). Het interview gaat over haar boek “De vrouwen van het kalifaat”, waarin zij de roof van Yezidi-vrouwen door ISIS in al zijn verschrikkingen beschrijft.

Interview met Dilan Yesilgöz, raadslid Amsterdam voor de VVD (5 november 2015). We spraken met Dilan over vluchtelingen, migranten, gelukszoekers en anderen die massaal naar Europa komen en hier asiel aanvragen.

Interview met Wierd Duk, journalist (14 oktober 2015). Geniet drie kwartier lang van rake uitspraken van een journalist die geen blad voor de mond neemt en gepassioneerd spreekt over het verziekte debat in Nederland, de vluchtelingencrisis, de situatie in Duitsland en nog veel meer.

Interview met Boris van der Ham, voorzitter Humanistisch Verbond, over zijn film Onder Ongelovigen (29 augustus 2015). Met documentairemaakster Dorothée Forma maakte hij voor de Human Onder Ongelovigen, een documentaire over de precaire situatie van ongelovigen in de islamitische wereld en in moslimgemeenschappen in het Westen.

Interview met regisseur Eddy Terstall, over zijn film Meet Me In Venice (15 juli 2015). Meet me in Venice is een rail movie, waarin een vader en een volwassen dochter elkaar voor het eerst ontmoeten en vanuit Venetië over de Balkan met de trein naar Istanboel reizen.

Interview met Jonathan Spyer, Israëlische Midden-Oosten specialist, over de actuele strategische veiligheidssituatie van Israël (14 juni 2015). In het interview vertelt hij waarom Israël haar aanvankelijk neutrale positie ten aanzien van de Syrische burgeroorlog heeft laten varen, waarom Hizbollah en Iran een groter gevaar voor Israël zijn dan ISIS en waarom wij niet gerust moeten zijn op een overeenkomst met Iran.

Advertisements