OchtendHumeur: We zijn verkocht aan Erdogan

Erdogan is de levensader voor de jihad-terroristen van de Islamitische Staat. Erdogan koopt voor een habbekrats hun olie, levert wapens, valt de Koerden aan, verschaft IS medische zorg, voedsel en desgewenst een veilig onderdak.

Erdogan creëert bewust een crisis met Rusland als de Russische bombardementen de lucratieve oliehandel met IS in gevaar brengen. Hij weet dat de doodsbange EU en Navo hem toch geen strobreed in de weg zullen leggen.

Erdogan houdt niet van kritische journalisten, mensenrechten-activisten en politieke tegenstanders. Die worden bedreigd, in elkaar geslagen, gevangen gezet, ze verdwijnen of worden vermoord.

Erdogan heeft zijn familie tot de rijkste van Turkije gemaakt. Door afpersing, corruptie en uitdelen van lucratieve baantjes is een groot deel van de Turkse economie in handen van de Erdogan-clan.

Erdogan haat democratie. Hij is een kille, berekenende mafiabaas die de nieuwe sultan van het Ottomaanse rijk wil worden. Waar – zij aan zij met de salafisten van IS – de zegeningen van de islam worden uitgedeeld. En binnenkort verspreid over heel Europa.

Kan Mark Rutte mij uitleggen waarom hij kritiekloos en zonder voorwaarden akkoord is gegaan met een absurd grote zak losgeld voor de notoir onbetrouwbare tiran Erdogan, met een vrij reizen-bonus voor Turken in Europa en met snelle toetreding van Turkije tot de EU? Nee, dat kan hij niet. Al staat hij nog zo te shinen op een Brusselse persconferentie.

Mij en andere Nederlandse burgers is niks gevraagd. Want democratische waarden, bescherming van landsgrenzen en westerse vrijheden zijn voor visieloze politici als Rutte vage begrippen uit een ver verleden. Opportunistische deals over het-dondert-niet-wat zijn waar het hem om gaat.

En als die 3 miljard euro niet voor opvang in de regio wordt gebruikt, maar verdwijnt in de zakken van de familie Erdogan en er massa’s Turken visumvrij op zoek gaan naar Europees geluk? Behalve gratuite verontwaardiging hebben we dan geen enkel effectief machtsmiddel meer.

We zitten in de Turkse tang. En als Erdogan echt boos wordt, jaagt hij ook nog eens honderdduizenden Syrische vluchtelingen uit opvangkampen Europa in. We zullen machteloos toekijken.

Nederland en Europa zijn gisteren verkocht aan de hoogste bieder. Die woont in Ankara, spreekt Turks, is president en bidt vijf maal per dag in de richting van Mekka. Brussel gedraagt zich als de afdeling Europa van de Turkse AK-partij met dependances in Berlijn, Parijs en Den Haag.

En Erdogan? Die danst dronken van verrukking door de marmeren gangen van zijn presidentiële protspaleis. Met Euro-tekens in zijn ogen en de Koran in zijn handen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] so wird das Ergebnis aus Brüssel u.a. bei unsern Nachbarn in den Niederlanden gewertet. Auf OpiniZ heißt es heute: Erdogan ist die “Lebensader” des Daesh, kauft deren Öl, liefert Waffen, […]

LOB
6 jaren geleden

De “kotau” van Brussel is het een, het ander is dat Erdogan zijn invloed tot aan Jerusalem wil uit bouwen. De Duitse karikaturist Klaus Stuttmann heeft het mooi illustreert wat er zondag in Bussel gebeurd. http://www.stuttmann-karikaturen.de/karikatur/5909

simonvangroningen
6 jaren geleden

Dit is op Deze Dagen herblogd.

looweewoo
6 jaren geleden

Ik zeg niet, dat u ongelijk hebt, maar kunt u de verschillende aspecten van Erdogans steun aan IS met bewijzen staven?

looweewoo
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Tja, de communis opinio. De vice-voorzitter van de HADEP heeft in een interview met BBC World News verklaard, dat dit soort beschuldigingen niet bewezen kan worden. Maar er gloort hoop: Erdogan heeft Poetin om bewijzen gevraagd en die is ex-KGB – dus dat gaat zeker lukken! Verder een voetnoot (optioneel): http://www.bbc.com/news/world-europe-34973181

Guardiacivil
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  looweewoo

Lees aub ook andere blogs zoals van E.J Bron en stel niet van die idiote vragen, als u alles gelezen hebt mag u hier terug komen om eventueel kritiek te plaatsen.

robvanderlaak
6 jaren geleden

Erdogan lijkt Turkije naar pre-Atatürkse tijden te willen voeren en zoals het ernaar uit ziet laat hij IS daartoe eerst het vuile werk opknappen.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x