Oktoberfesten zijn de Hadj van tolerantie en vrijheid

De afgelopen maand begonnen twee massale pelgrimages. De ene tocht leidde naar Mekka voor de Hadj en de andere voerde naar München voor de Oktoberfesten. Deze tochten staan in meerdere opzichten in schril contrast tot elkaar.

Elk jaar nemen een paar miljoen islamitische gelovigen deel aan de Hadj. Het is het religieuze hoogtepunt in het leven van elke zichzelf respecterende moslim en een indrukwekkend schouwspel.

In de voor niet-moslims verboden stad Mekka komen grote groepen mensen bijeen om voor hun zonden te worden vergeven. Hiervoor bestaan diverse rituelen zoals het stenigen van de duivel en het rondjes lopen rondom de Ka’aba. Het is een tijd van uitsluiting: alleen moslims zijn welkom. De kuffar wordt geweerd op straffe des doods. De religieuze intolerantie heerst, haat jegens andersdenkenden en ongelovigen is de norm.

De Hadj blijkt steeds uit te lopen op bloederige taferelen. Uiteraard ging het ook dit jaar weer mis. Op enig moment ontstond in de massale religieuze verdwazing een panieksituatie. Het gevolg was dat meer dan duizend bedevaartgangers niet meer levend thuis komen. Het heeft er inmiddels alle schijn van dat de Hadj eigenlijk niet zonder slachtoffers kan plaatsvinden. Dit is immers niet de eerste keer dat dit “feest” tot een ware slachting leidt.


Waar in Mekka de religieuze waanzin regeert,

 

heerst in München de vrolijke waanzin

Zelden komen zoveel mensen voor één evenement op de been. Zelden sterven er ook keer op keer zovelen. Gelukkig zijn er ook massale bedevaartbijeenkomsten die beter verlopen. Twee weken geleden startten de jaarlijkse Oktoberfesten in München. Het Oktoberfest is de bedevaart voor de moderne mens. Het is geen reis die in dienst staat van de aanbidding van één of andere godheid.

Nee, het is een bedevaart ter viering van de Vrijheid. Man, vrouw, blank, zwart, hetero, homo, gelovige, seculier, agnost, atheïst… Iedereen is van harte welkom. Er gelden geen beperkingen, niemand wordt uitgesloten. Het is één groot feest van tolerantie. Echte tolerantie, niet de misplaatste, politieke tolerantieshow van Merkel waardoor Duitsland nu in de problemen wordt gestort. De verbroedering heerst. Het zijn feestweken zonder weerga.

De Oktoberfesten stellen de Hadj vèr in de schaduw. In Mekka komen twee tot drie miljoen pelgrims bijeen, in München dit jaar bijna zes miljoen. En dat waren er minder dan gebruikelijk, uitsluitend vanwege het slechte weer in het begin van de Festen. Waar in Mekka de religieuze waanzin heerst, heerst in München de vrolijke waanzin. Het is volstrekt normaal om acht uur ’s-ochtends in de rij te staan, zodat je een uur later aan een lange tafel aan kunt aanschuiven schuiven en nog geen kwartier later te beginnen aan je eerste Maß: één liter feestbier met een gehalte van 6,5% alcohol.


De Oktoberfesten zijn als massaal volksfeest

 

volstrekt superieur aan de Hadj

 

De pelgrims (met name bierliefhebbers) komen overal vandaan: alle Europese landen zijn uiteraard vertegenwoordigd. Ook kom je vrolijke bierdrinkers tegen uit Amerika, Australië en de Aziatische landen. Zelfs verlichte geesten uit moslimlanden komen naar München om daar collectief het religieuze juk af te werpen en hun individuele vrijheid te vieren.

Daarmee zijn de Oktoberfesten als massaal volksfeest volstrekt superieur aan de Hadj, net zoals alles wat uit onze liberale, westerse cultuur voortkomt superieur is aan de islam. En God, zo hij/zij bestaat, denkt er vast zo over. Dat mag je afleiden uit het feit dat dit jaar er tijdens de islamitische bedevaart meer dan duizend dodelijke slachtoffers zijn gevallen. En in München als gevolg van het “goddeloze” feestgedruis aldaar? Niet één. Prosit!

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x