MiddagHumeur: Kindbruiden? Gewoon doorlopen, mensen!

We weten het nu zeker. Er zijn tientallen Syrische kindbruiden ondergebracht in of op weg naar Nederlandse AZC’s. En dat mag allemaal van de Nederlandse wet. Onze wetgeving vindt een in het buitenland gesloten huwelijk met een meisje van 12 of minder geen probleem, als de wet in het land van herkomst zo’n huwelijk maar toestaat. In bepaalde islamitische landen is zelfs een huwelijk met een 8-jarig meisje volledig legaal.

Een meer dan misselijkmakende situatie. We hebben hier te maken met een stukje verwerpelijk cultuurrelativisme. Misplaatst begrip voor andere zeden en gewoonten in verre landen. Begrip dat zó ver gaat, dat we er zelfs onze eigen wet voor hebben aangepast. Want zo diep is het politiek-correcte virus al doorgedrongen in de Nederlandse samenleving.

Syrische en Afghaanse asielzoekers kunnen ongestoord doorgaan met het naar Nederland halen van 12-jarige kindbruiden

In de Eerste Kamer ligt nu de Wet Tegengaan Huwelijksdwang te wachten op behandeling. Let wel, die wet is al eind 2012 ingediend in de Tweede Kamer. Jazeker. Drie jaar doet het parlement al over de behandeling van een wet die eigenlijk al 100 jaar geleden had moeten worden aangenomen. En het gaat waarschijnlijk nog wel een tijd duren voor de wet in werking treedt.

En die wet gaat alleen gelden voor toekomstige gevallen. Syrische en Afghaanse asielzoekers kunnen voorlopig ongestoord doorgaan met het naar Nederland halen van 12-jarige kindbruiden. Want de Nederlandse justitie is nog effe druk met wegkijken. En voert daarmee braaf de Nederlandse wet uit.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] zijn aangekomen (en nog meer onderweg), veroorzaakt terecht een hoop commotie. Onder meer bij mij. Het gaat volgens de berichten in de pers om meisjes van 12, 13, 14 en 15 jaar, die getrouwd zijn […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x