MiddagHumeur: @LeoLucassen neemt al mijn zorgen weg

Ik maak mij zorgen. Ik weet niet hoeveel asielzoekers er nog aankomen, want de Europese buitengrens staat wagenwijd open. Oost- en Zuideuropese landen controleren niet en sturen iedereen linea recta door naar Duitsland, Nederland en Zweden.

Ik weet niet wie de asielzoekers zijn, want paspoorten kan je gewoon laten maken in Syrië. Ik weet niet hoeveel terroristen met de stroom migranten meeliften en ik kan ze niet herkennen.

Er is niet genoeg noodopvang en er zijn niet genoeg AZC’s. In de AZC’s heerst een agressieve sfeer. Vrouwen zijn 24/7 bang voor verkrachting. Er zijn massale vechtpartijen waar gewonden bij vallen en binnenkort wellicht ook doden.

Ik krijg van de politie en van de COA niet te horen in welke AZC’s en hoe vaak die vechtpartijen voorkomen, waar die vechtpartijen over gaan, tussen wie en welke etnische groepen wordt gevochten, welke wapens worden gebruikt en of de daders worden opgepakt en vervolgd.

Het is allemaal de schuld van Fortuyn, Wilders en de media die een hetze tegen moslims hebben ontketend

Ik word overvallen met een flyer dat er morgen een AZC in mijn gemeente komt. De voorlichtingsbijeenkomst wordt afgekapt en door de politie ontruimd als de emoties te hoog oplopen.

Maar gelukkig is er Activist Professor en Opper-MigratieDuider Leo Lucassen die in het AD al mijn zorgen in het juiste perspectief plaatst:

“Ik denk dat het voortkomt uit een soort hetze tegen moslims en de islam die eigenlijk al gaande is sinds Fortuyn, en verder is aangewakkerd door Wilders. Daarnaast heb je natuurlijk de gruwelijke beelden van IS. Die vluchtelingen zullen ook wel zo zijn, denken sommige mensen. Ten slotte heb je de media, die vol staan met berichten over vluchtelingen, en daarmee de angst aanwakkeren.”

Dank voor de duiding, professor! Het is dus allemaal de schuld van Fortuyn, Wilders en de media die een hetze tegen moslims hebben ontketend.

Ik kan nu weer zorgen-loos het weekend in.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
JackKropotkin
7 jaren geleden

Leo Lucassen: natuurlijk komt alles goed en zijn zorgen onnodig, in de 17e eeuw is de immigratie van Portugese en Spaanse Joden ook goed gegaan dus …

LOB
7 jaren geleden

“ik maag mij zorgen” de discussie word laconieker en sarcastischer – maar ik weet ook geen andere antwoord meer op deze waanzin – “de Europese buitengrens staat wagenwijd open” en dat sinds meer dan één maand – Europa is zijn soevereiniteit kwijt het controleert niet meer zijn grenzen. Sorry, ik snap het niet – wat de nut ervan zal zijn.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x