OchtendHumeur: de asielzoekersexplosie in cijfers

Volg OpinieZ

De groei van het aantal asielzoekers in Nederland is explosief. In mei 2015 ging het nog om een toename van een paar honderd asielzoekers per maand, medio september zitten we op een toename van 4000 asielzoekers per maand, de afgelopen week kwamen er zelfs al meer dan 2400

De stress bij de COA-medewerkers moet enorm zijn. Ze moeten in de gemeenten een fiks aantal nieuwe locaties zien te vinden om tienduizenden asielzoekers extra te kunnen opvangen. In Amsterdam gaat het om 1500 asielzoekers, Oldambt 1000, Arnhem 400, Gouda 500, Weert 1000, Utrecht 250, Haarlem 300 etc. etc. etc.

In totaal verwacht het kabinet in 2015 35.000 nieuwe asielzoekers. Deze schatting is eerder dit jaar gemaakt en natuurlijk veel te laag. En het is nog lang niet het hele verhaal.

Want er is een wettelijk recht op gezinshereniging. Per toegelaten asielaanvrager komen er gemiddeld 5 gezinsleden bij. Die massa ex-Syriërs, -Afghanen en -Eritreërs gaan we volgens de Welkomjuichers in Nederland inpassen. Gewoon effe inschikken en niet zo zeuren.

Kijk even naar onderstaande, schrikbarende COA-cijfers en oordeel. Ze bewijzen één ding: Nederland is niet meer in control.

Email-abonnement

6
Reageer.

avatar
1800
3 Draadjes
3 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
2 Auteur(s)
Asher Ben-AvrahamFerdy Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ferdy
Ferdy

Ik heb al aangegeven waarom je de gemiddelde omvang van een gezin in de regio niet zomaar kunt extrapoleren naar het aantal gezinsherenigers. Die gezinnen zijn vaak uit elkaar gerukt door oorlog en sowieso worden familieleden vaak afgewezen. Zie http://www.vluchtelingenwerk.nl/feiten-cijfers/feiten-fabels.

Eigenlijk doet dat er niet eens toe, omdat jouw punt was dat je die gezinsherenigers nog bij die 35.000 moet optellen, terwijl in je link staat dat ze daar al inzitten. Uit het feit dat je daar in je reactie niet op ingaat maak ik op dat je zelf ook ziet dat je een kolossale flater hebt begaan.

Voor die 4000 per week heb je trouwens nog steeds geen bron genoemd. Wilders, niet de meest betrouwbare bron, had het vandaag in de kamer over 3100 per week. Blijkbaar is zelfs die voor jou nog niet rechts genoeg.

Asher Ben-Avraham

Ik zal je ad hominems maar even laten voor wat ze zijn: zielige aantijgingen tegen iemand die het niet met je eens is.
Dat in de link staat vermeld dat de nakomers al bij de geraamde 35.000 inzitten is gebaseerd op een aanname van het kabinet. Ik waag het om die aanname ernstig te betwijfelen. En wat Vluchtelingenwerk vindt, is voor mij geen maatstaf. De mensen die de laatste weken asiel aanvragen zijn niet overwegend de klassieke vluchteling-gezinnen, maar vooral jonge alleenstaande mannen en minderjarigen met één meerderjarig familielid. Er is weinig fantasie voor nodig om te stellen dat deze loners als eerste hun gezin naar Nederland zullen willen halen.
Vorige week was de instroom 3100, zoals vermeld staat in de RTLnieuws-link. Als je de sterk stijgende trend van de laatste maanden extrapoleert zit je volgende week op 4000. Dat is een statistisch valide aanname.

Addendum: Nieuwsuur meldt vandaag (17 sept) dat aantal van 4000 per week deze week al wordt gehaald.
Addendum 2: Nos.nl meldt vandaag (22 sept.) “Vorige week zijn er 4200 vluchtelingen in Nederland binnengekomen. Dat zei staatssecretaris Dijkhoff na een overleg met enkele ministers over het vluchtelingenprobleem.” Doei, Ferdy. Slaap lekker.

Ferdy
Ferdy

Heb je je eigen link gelezen? Nogmaals: de gezinshereniging is al in die schatting doorberekend. Verder heb je geen bron voor het aantal gezinsleden dat je geeft: Vluchtelingenwerk noemt 0,5 gezinslid per vluchteling, simpelweg omdat veel aanvragen voor gezinshereniging worden afgeschreven. En waar baseer je dat getal van meer dan 4000 per week over de komende periode op? Kom met betrouwbare cijfers of schrijf ergens anders over.

Asher Ben-Avraham

Tja
Het getal van 4000 p.w. de komende weken is zelfs in de TK genoemd vandaag. Ook in het stuk van RTLnieuws wordt gezegd dat de aantallen richting 4000 pw zullen gaan. De gezinsherenigingscijfers zijn gebaseerd op de gemiddelde gezinsgrootte in de regio. En waar ik over schrijf bepaal ik zelf. Dank u.

Ferdy
Ferdy

Wat een kletskoek weer. Hoezo is deze schatting “eerder in het jaar gemaakt”? Dijkhoff kwam er eind augustus mee naar buiten. Hoezo is de schatting veel te laag? Dat er per toegelaten asielzoeker “gemiddeld 5 gezinsleden” bij komen is in elk geval uit je eigen duim gezogen. Bovendien: als je de informatie had gelezen waar je zelf naar linkt, had je gezien dat nareizigers al in die schatting van 35.000 zijn meegenomen.

Asher Ben-Avraham

Kletskoek? De cijfers zijn kristalhelder. Er zitten nu ruim 33.000 asielzoekers in COA-locaties. Er komen er per week 4000+ bij de komende tijd. De meerderheid bestaat uit individuele mannen, incomplete gezinnen en AMA’s. Deze cijfers zijn nog exclusief het effect van gezinshereniging. De gezinsfactor is gemiddeld 5, de gemiddelde omvang van een gezin uit het MO. De schatting van 35.000 incl. nareizigers is dus veel te laag, gezien de huidige massale instroom die alle eerdere ramingen verre overtreft.