OchtendHumeur: de asielzoekersexplosie in cijfers

De groei van het aantal asielzoekers in Nederland is explosief. In mei 2015 ging het nog om een toename van een paar honderd asielzoekers per maand, medio september zitten we op een toename van 4000 asielzoekers per maand, de afgelopen week kwamen er zelfs al meer dan 2400

De stress bij de COA-medewerkers moet enorm zijn. Ze moeten in de gemeenten een fiks aantal nieuwe locaties zien te vinden om tienduizenden asielzoekers extra te kunnen opvangen. In Amsterdam gaat het om 1500 asielzoekers, Oldambt 1000, Arnhem 400, Gouda 500, Weert 1000, Utrecht 250, Haarlem 300 etc. etc. etc.

In totaal verwacht het kabinet in 2015 35.000 nieuwe asielzoekers. Deze schatting is eerder dit jaar gemaakt en natuurlijk veel te laag. En het is nog lang niet het hele verhaal.

Want er is een wettelijk recht op gezinshereniging. Per toegelaten asielaanvrager komen er gemiddeld 5 gezinsleden bij. Die massa ex-Syriërs, -Afghanen en -Eritreërs gaan we volgens de Welkomjuichers in Nederland inpassen. Gewoon effe inschikken en niet zo zeuren.

Kijk even naar onderstaande, schrikbarende COA-cijfers en oordeel. Ze bewijzen één ding: Nederland is niet meer in control.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ferdy
Ferdy
7 jaren geleden

Ik heb al aangegeven waarom je de gemiddelde omvang van een gezin in de regio niet zomaar kunt extrapoleren naar het aantal gezinsherenigers. Die gezinnen zijn vaak uit elkaar gerukt door oorlog en sowieso worden familieleden vaak afgewezen. Zie http://www.vluchtelingenwerk.nl/feiten-cijfers/feiten-fabels.

Eigenlijk doet dat er niet eens toe, omdat jouw punt was dat je die gezinsherenigers nog bij die 35.000 moet optellen, terwijl in je link staat dat ze daar al inzitten. Uit het feit dat je daar in je reactie niet op ingaat maak ik op dat je zelf ook ziet dat je een kolossale flater hebt begaan.

Voor die 4000 per week heb je trouwens nog steeds geen bron genoemd. Wilders, niet de meest betrouwbare bron, had het vandaag in de kamer over 3100 per week. Blijkbaar is zelfs die voor jou nog niet rechts genoeg.

Ferdy
Ferdy
7 jaren geleden

Heb je je eigen link gelezen? Nogmaals: de gezinshereniging is al in die schatting doorberekend. Verder heb je geen bron voor het aantal gezinsleden dat je geeft: Vluchtelingenwerk noemt 0,5 gezinslid per vluchteling, simpelweg omdat veel aanvragen voor gezinshereniging worden afgeschreven. En waar baseer je dat getal van meer dan 4000 per week over de komende periode op? Kom met betrouwbare cijfers of schrijf ergens anders over.

Ferdy
Ferdy
7 jaren geleden

Wat een kletskoek weer. Hoezo is deze schatting “eerder in het jaar gemaakt”? Dijkhoff kwam er eind augustus mee naar buiten. Hoezo is de schatting veel te laag? Dat er per toegelaten asielzoeker “gemiddeld 5 gezinsleden” bij komen is in elk geval uit je eigen duim gezogen. Bovendien: als je de informatie had gelezen waar je zelf naar linkt, had je gezien dat nareizigers al in die schatting van 35.000 zijn meegenomen.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x