Heeft de islam toekomst?

Elke dag weer wordt de mensheid, op vele plaatsen, op diverse continenten, geconfronteerd met de moordende, verminkende, onderdrukkende, onmenselijke, cultuur-vernietigende gevolgen van de islam. De uiterste consequenties van deze bloeddorstige ideologie zijn immers via alle mogelijke media zichtbaar.

Het is moeilijk om eraan te ontkomen en, dat zullen velen het met mij eens zijn, het moet ook gezien worden. Wij mogen onze ogen niet sluiten voor zoveel barbaarsheid, uitgevoerd uit naam van een niet bestaande godheid en diens onderdrukkende profeet.

Omdat de groep moslims in Europa groter en groter wordt, wordt ook de invloed van de islam hier ter plekke meer en meer duidelijk. Ook voor hen die normaliter liever de ogen sloten en de andere kant opkeken als er weer een geval van Jodenhaat, homohaat, vrouwenhaat of eerwraak zichtbaar was.

Na de terroristische aanslagen in Londen, Madrid, Parijs, Kopenhagen en zeer recent de verijdelde poging in de Thalys kan niemand meer met droge ogen beweren dat de islam slechts een vreedzaam geloof is.

Niemand weet waar de aanwezigheid van de islam in Europa uiteindelijk toe zal leiden. Maar positief zal die invloed niet zijn. We merken immers nu al dat door haar aanwezigheid onze zwaarbevochten veiligheid en vrijheid worden beperkt, onze beschaving wordt aangetast.

Er bestaat een kleine kans dat de islam uiteindelijk een omwenteling, een Verlichting zal meemaken. Dat de Koran niet langer letterlijk geïnterpreteerd zal worden. Dat deze een symbolische betekenis zal krijgen, een status gelijk aan het Oude Testament. Dat men beschaamd de agressieve en middeleeuwse passages links laat liggen. Dat alles naar de context van vandaag wordt aangepast en herschreven. Dat haar volgelingen eindelijk volwassen worden en van de ideologie slechts een geloof zullen maken. Dat zou al een hele stap vooruit zijn.

De kans dat dat gebeurt is echter klein. Binnen de islam hebben de radicalen uiteindelijk de macht. Zij zullen elke vorm van kritiek, elk begin van een alternatieve denkwijze de kop in willen drukken. Zij zullen de vrije denkers als ketters behandelen met alle gevolgen van dien. We weten wat moslims te wachten staat als zij hun geloof willen verlaten of durven te bekritiseren.

Er is, kortom, buitengewoon veel moed nodig om aan de beginselen van de islam te tornen. Die moed is echter nodig. Om in het Westen te overleven heeft de islam moedige, verlichte, moderne gelovigen nodig die die essentiële stap zetten.

Past de islam zich niet aan, dan heeft dat geloof in Europa mijns inziens geen enkele toekomst. Indien deze ideologie op een vreedzame wijze uit Europa verdwijnt, dan is dat een prima oplossing. Maar waarschijnlijk is dit wensdenken.

Daarom mijn oproep aan hen, die hun geloof wèl aan willen passen aan onze Westerse normen en waarden. Zij zullen de eerste stap moeten zetten, het is aan hen om te acteren. Of de islam toekomst heeft in Europa hangt af van de moed en het aanpassingsvermogen van moslims zelf.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arnoud Veilbrief
Arnoud Veilbrief
8 jaren geleden

Grote misvatting. De islam heeft volop toekomst. Het is Europa dat naar de afgrond glijdt.

Ruben Gischler
8 jaren geleden

Ik begrijp je punt en onbehagen Maar je kan toch beter bewust zijn van je eigen nederigheid in zo’ n oproep aan de gehele bereidwillige moslimwereld. Bijvoorbeeld wat betreft de moed der Europeanen die geen moslim zijn om de zaken onder ogen te zien daar zijn veel meer stappen voor nodig

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen