OchtendHumeur: Lekker miljonair worden met mensensmokkel

Mensensmokkelaars zijn schatrijk. De Washington Post bracht onlangs het verhaal van Musa uit Agadez in Niger. Hij brengt per week tussen de 25 en 100 klanten door de Sahara naar de Libische kust. Vanaf daar varen ze in overvolle bootjes naar Europa. Per persoon vangt hij 300 dollar. Musa is multimiljonair en ziet zichzelf als eerzaam zakenman.

Agadez is the place to go voor migranten. Musa hanteert het motto u vraagt, wij draaien. Iedereen in West- en Centraal-Afrika heeft het nummer van zijn satelliettelefoon. De politie en het leger in Niger verdienen ook leuk mee aan de transporten. De trip naar Tripoli duurt 72 uur. Het vervoer gaat in Toyota-trucks die gestolen zijn in Libië.

Musa vervoert ook pubermeisjes. Zij worden door hun ouders verkocht aan Europese bordelen. De rest van Musa’s klanten bestaat vooral uit jonge, sterke mannen die soms twee jaar voor de reis hebben gespaard.

En dan denk ik aan de talloze jankverhalen van linkse politici en politiekcorrecte wetenschappers over wanhopige Afrikaanse migranten. Die zouden op de vlucht zijn voor oorlog en terreur en geen andere keus hebben dan naar Europa te reizen. En als je dat verhaal waagt te betwijfelen, ben je een domrechtse immoreel.

Zouden al die oogkleppende migratiejuichers en opengrens-propagandisten wel eens in Agadez zijn geweest? Vast niet.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
LOB
8 jaren geleden

er mag ook het woord Mafia in deze context gebruikt worden – zij zijn bij wijze van spreken de experts in het transport business – met name, als het er om gaat de mensen van de zuidelijke grens van Europa naar het centrum te brengen, zo als net het dramm met de 71 vrachtwagen slachtoffers op de weg van Budapest naar Wenen.

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x