OchtendHumeur: Márcia moet weg

Omdat een uitgeprocedeerde asielzoeker vroeger als militair heeft gevochten in Angola, worden zijn kinderen nu uitgewezen. Márcia woont al veertien jaar in Nederland. Haar 14-jarige broer is in Nederland geboren. Beide zijn volledig vernederlandst en geïntegreerd. Márcia zou beginnen aan haar economiestudie aan de Erasmusuniversiteit.

Het kinderpardon geldt niet voor Márcia en haar broer. Omdat haar vader (misschien) fout is geweest in de oorlog, zou je kunnen zeggen. Het gezin van Márcia zit nu in een uitzetcentrum. Wat voor juridische en regeltechnische argumenten er door de overheid ook worden gebruikt voor de uitwijzing, dit klopt voor geen meter.

Het is de morbide logica van een verwrongen en totaal verkloot asielsysteem. Dezelfde politici die nu gemeenten onder druk zetten om tienduizenden wildvreemde Syrische en Noordafrikaanse gelukszoekers/vluchtelingen/migranten/etc. op te vangen, spelen nu de rechtvaardige regelfetisjist tegenover twee perfect in de Nederlandse maatschappij passende kinderen. Zeg maar Nederlandse kinderen.

Ik word er kotsmisselijk van en retekwaad. Wat pa ooit ooit, eventueel heeft gedaan, heeft niks te maken met de kwaliteiten van zijn kinderen. Niemand kan mij dat wijsmaken. Geen jurist, geen staatssecretaris, geen minister en geen premier.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
M.
M.
7 jaren geleden

Zullen we Maxima dan ook maar terugsturen???

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x