Oh oh Den Haag #2

We schrijven 11 juli 2015. Bij café La Suegra komt een 31-jarige Hagenaar om het leven als gevolg van een schietpartij. Het café moet haar deuren gedurende twee weken sluiten. Gisteren maakte burgemeester Van Aartsen bekend dat het café langer gesloten moet blijven.

Er moet rust gecreëerd worden in de omgeving. Er dient een signaal afgegeven te worden. Prima beleid, ik kan het slechts toejuichen. Mijns inziens is het beter om zo’n tent definitief te sluiten, maar je kan niet alles hebben. Het is in ieder geval een stap in de goede richting.

Deze daadkracht ontbrak bij onze burgemeester op het moment dat het écht nodig was. Ik heb het over het religieus geïnspireerde geweld dat radicale moslims vorig jaar over Den Haag uitbraakten. Het was een orgie van jodenhaat en geweld tegen journalisten. Annabel Nanninga van (toen nog) GeenStijl kon ternauwernood ontzet worden.

Onze burgemeester was toen op vakantie. Zijn reactie op de rellen, die een veel grotere impact hadden op de stad, op het land, dan de dood van een 31-jarige Hagenaar bij een café waar niemand dood gevonden wil worden (pun intended), was beschamend zwak.

Bij monde van een woordvoerder ontkende de Eerste Burger van Den Haag toen de jodenhaat. Er hadden volgens hem geen onoorbare zaken plaatsgevonden. Het was een demonstratie zoals andere demonstraties: er was vlagvertoon, er werden leuzen gescandeerd, het was – kortom – gezellig en na afloop keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

De komende tijd zal het er in Den Haag weer om spannen. Drugsdealer en crimineel Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid (sic) dreigt met ernstige ongeregeldheden in Den Haag als de Havenkerk doorgaat met haar “bekeringsdrang” in de Schilderwijk. Mede dankzij hem (de ironie) liep het nog niet uit de hand, zo beweert Van Doorn. Maar voor de toekomst kan hij geen rust garanderen…

Deze ophitser van de PvdEenheid probeert keer op keer weer onrust te zaaien, probeert verschillen tussen bevolkingsgroepen aan te wakkeren, zaait niets dan haat tegen andersdenkenden (niet-moslims).

Op dit moment lukt het de Vazal van de Extreme Islam nog niet om vaste voet aan de grond te krijgen in de Schilderwijk. Nog niet. Er kan een moment komen, nu of in de nabije toekomst, dat het hem wel lukt om het lont in het kruitvat te ontsteken, met alle gevolgen van dien. Den Haag en Van Aartsen zullen daarom de komende tijd worden getest. Wat wordt hun reactie, hoe gaan ze hiermee om? Welke stappen nemen ze om het niet zover te laten komen?

Na zijn zwakke optreden in juli vorig jaar zie je wel dat Van Aartsen doorheeft dat hij toen onder de maat presteerde. Iedereen kan zich nog de recente rellen in de Schilderswijk herinneren. Hoewel laat, kwam hij uiteindelijk wel in actie en greep de politie hard in. Er is nog steeds een klopjacht gaande op de vele relschoppers.

Binnenkort wordt Den Haag wellicht weer geconfronteerd met religieus geïnspireerde onlusten. Ik eis van Van Aartsen dat hij dan niet weer wegkijkt zoals in juli 2014.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
kiezenvoorvrijheid
8 jaren geleden

Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogd.

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x