OpinieZtv: Meet me in Venice

Eddy Terstall bracht onlangs een nieuwe film uit. “Meet me in Venice” is een rail movie, waarin een vader en een volwassen dochter elkaar voor het eerst ontmoeten en vanuit Venetië over de Balkan met de trein naar Istanboel reizen.

Beppe Costa zet een ietwat narcistische, kunstzinnige musicus neer. Achteraf kun je je afvragen wat zijn motieven voor de kennismaking met zijn dochter nou eigenlijk waren. Roberta Petzoldt speelt de rol van de dochter. Liza is een vrouw van begin dertig, moeder van een kind en zoekend naar wat ze verder wil met haar leven. Ze herkent wel iets van zichzelf in haar vader…

Eddy Terstall en Erik Wünsch hebben in een moordtempo met een minimaal budget en met de hulp van velen èn het toeval een prachtig cinematografische, poëtische film afgeleverd, die binnenkort op enkele internationale festivals vertoond zal worden. Maar nu is “Meet me in Venice” al in elf steden in Nederland te bekijken: een echte aanrader voor een zomerse avond!

(Tekst en interview: Maja Mischke)

Over de auteur

Ruben Gischler
Ruben Gischler
Documentaire- en programmamaker.
Arabist. Afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x