De wil van Allah

Ik kon er gewoon niet van slapen vannacht. Er zijn jihadisten die heimwee hebben naar Nederland! Die arme drommels willen naar huis, maar dat is nog best wel ingewikkeld, zo zonder paspoort. Niet omdat de Nederlandse overheid dat heeft ingenomen, maar hun broeders van IS. Zelfs advocaten staan machteloos.

Stel je toch voor, zo lag ik te woelen onder mijn klamboe. Om te beginnen moet je in het geniep al je spaargeld bij elkaar schrapen om de reis naar het kalifaat in wording te kunnen betalen. Niemand mag van je plannen weten, want het gevaar dat je wordt tegengehouden is te groot.

Elke dag kijk je naar inspirerende filmpjes op het internet om de moed er een beetje in te houden. En je bidt natuurlijk veel tot Allah, want uiteindelijk ligt jouw lot in zijn handen. Als hij wil dat je een bijdrage levert aan het stichten van een nieuw kalifaat, zal hij je leiden. Daar moet je in blijven geloven.

Dan breekt de dag van vertrek aan. Dit is het begin van de rest van je leven: je zult een held zijn, een vrijheidsstrijder, een rebel. Een echte moslim, die in de bloeddorstige voetsporen van Mohammed treedt om Allah recht te doen.

Het eerste stuk van de trip is zo comfortabel dat het bijna saai is. Je vliegt gewoon naar Turkije! Maar dan wordt het gelukkig al wat spannender. Samen met andere broeders, afkomstig uit allerlei Europese landen, ga je illegaal de grens met Syrië over. Je bloed stroomt sneller dan in het ongelovige Nederland. Hier ben je thuis.

Geen enkel probleem dus om je paspoort ritueel te verbranden. Jij gaat niet meer terug naar die kafirs. Jij gaat naar het front en van daaruit rechtstreeks naar het Paradijs, als martelaar. Een mooier leven, een mooiere dood is er niet. Maar eerst nog iets anders.

Je bent getrouwd. Dat ging best snel. Islamitisch natuurlijk, met een meisje dat je nog nooit had gezien en dat je ook niet verstaat. Hopelijk is ze snel zwanger. De liefde komt later wel en voor nu is dat neuken gewoon te gek: zo vaak je maar wil. En het mag van Allah!

Na een korte training kom je dan toe aan het echte werk: de strijd tegen de ongelovigen. Je schiet, je doodt, je hakt, je slacht. Je ruikt het lauwe bloed dat uit zieltogende lichamen stroomt. Jij en je broeders zoeken de juiste windrichting en bidden daar ter plekke. Je kan niet wachten tot je weer thuis bij je vrouw zult zijn. Je bent een man en je hebt behoeftes die bevredigd moeten worden.

Zo was het. Precies zoals je je dat had voorgesteld. Precies zoals het je was verteld door de broeders die je voorlichting hadden gegeven. Precies zoals je het had gezien op die filmpjes. Precies zoals het in je heilige boeken stond beschreven. Allah’s wil.

Dus, zo piekerde ik vannacht, wat kan er gebeurd zijn dat je dan ineens tot inkeer komt? Dat je heimwee hebt naar het Nederland dat je voorheen vervloekte? Ik kwam er niet uit. Wat ik weet, is dat die jihadistische spijtoptanten radicale, maar goedgeïnformeerde keuzes hebben gemaakt. En nu moeten ze daar duur leergeld voor betalen. Iets met billen, branden, blaren en zitten. Ook al doet het nog zo’n pijn.

Een schrale troost: het is allemaal de wil van Allah.

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Petrossa
8 jaren geleden

Het is heel simpel. Alle babies worden geboren met vrijwel ondifferentieerde neurale netwerken. Er zijn standaard netwerken, maar die moeten getrained worden. Dat gebeurt door directe terugkoppeling van oorzaak & gevolg.

Zodra gevolg uitblijft, of later pas plaats vind, of difuus is als gevolg van de laatste 50 jaar van volstrekt idiote opvoedings systemen krijg je dus een ‘volwassene’ met een onvolgroeid brein.

Oorzaak en gevolg zijn dan slechts abstracte gegevens, geen ingebouwde reactiepatronen. Tsja dan krijg je dus mensen die gewoon niet in staat zijn om de gevolgen van hun daden instinctief te voorzien. Die neurale netwerken zijn er gewoon niet.

Wie is daar de oorzaak van? De opvoeders. Die dan zelf ook weer opvoerder worden waarmee dan de neerwaarste spiraal is ingezet.

Kun je verbaast over zijn maar kijk toch maar eerst naar je jezelf als ouder die als eerste verantwoordelijk is voor het kinds houden van je nageslacht

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x