Maak Geert groter dan Frans!

Strategisch stemmen voor een rechts(er) kabinet

Titelfoto bij artikel Maak Geert groter dan Frans! Jan gajentaan opiniez

Foto: ©️OpinieZ.com

Volgende week woensdag gaan we naar de stembus. Er staat veel op het spel. Anderhalf jaar D66-beleid – Kaag en haar secondant Jetten wisten hun program door te drukken tegen een vleugellamme Rutte – heeft zoals voorspeld rampzalig uitgepakt. Een miljarden kostende ongelimiteerde asielinstroom, een nog meer miljarden kostend utopisch ‘klimaatbeleid’, het land op stikstofslot, groeiende armoede. Uiteindelijk werd het zelfs de VVD te gortig en trok zij de stekker uit het kabinet. Maar wat nu? Een beschouwing van Jan Gajentaan.

Volgens recente peilingen zijn er vijf grote partijen, die minstens tien zetels aantikken: NSC, VVD, PVV, PvdA/GL en BBB. De laatste partij zal wellicht iets minder dan tien zetels halen, maar omdat ze zestien zetels in de Senaat hebben zullen ze ongetwijfeld een rol spelen in vrijwel iedere denkbare nieuwe coalitie.

 

Rechts en links

Sociaaleconomisch gezien staan van deze partijen VVD en NSC het meest rechts, BBB ongeveer in het midden, PVV en PvdA/GL eerder links van het midden. Cultureel gezien ligt het heel anders en staat de PVV het meest aan de rechterkant (rem op immigratie en minder klimaatuitgaven) en PvdA/GL het meest aan de linkse kant.

NSC, VVD en BBB staan in het midden. De leiders lijken te opteren voor een rechtsere koers. Maar gezien het recente verleden van de VVD, maar ook van Omtzigt en Van der Plas als CDA-politici, weten we dat rechtse praatjes vóór de verkiezingen vaak gevolgd worden door linkse daden erna.

Het lijkt erop dat NSC, VVD en BBB het motorblok gaan vormen in de nieuwe coalitie. Voor deze partijen zijn de verschillen het makkelijkst te overbruggen en hun leiders hebben geen moeilijke geschiedenis met elkaar. Samen komen ze volgens de peilingen uit op ca. 65 zetels. Ze hebben dus aanvulling nodig, ofwel door twee of drie kleinere partijen, ofwel door één grote (PvdA/GL of PVV). Een andere optie is regeren als minderheidscoalitie, maar dan zullen ze in de praktijk steeds afhankelijk zijn van een grote partij.

 

Immigratie vormt het breukvlak

Immigratie en met name asiel vormen het breukvlak waarop de nieuwe coalitie, net als de huidige, zou kunnen breken. Als de VVD daarover geen overeenstemming kon vinden met D66 en CU, zullen ze dat nog minder vinden met PvdA/GL. In die zin heeft de PvdA zichzelf in de vingers gesneden met de radicalere fusiepartner GL en ligt een samenwerking van het motorblok NSC/VVD/BBB met de PVV – hoe men daar ook tegen aanhikt – meer voor de hand.

 

Mildere Wilders

Waar Frans Timmermans het slecht doet in de peilingen en zichzelf wanhopig overschreeuwt in de debatten, dan wel in de touwen hangt als een depressieve bokser die weet dat hij gaat verliezen, oogt Wilders fris en fruitig, ondanks zijn zestig jaar. Hij heeft zijn politieke agenda gematigd, net als Marine Le Pen in Frankrijk. Voorop staan nu een rem op de immigratie, een realistisch klimaatbeleid, Nederland van het stikstofslot halen en koopkrachtverbetering voor de gewone Nederlander. Deze boodschap lijkt goed ontvangen te worden, ook bij de traditionele aanhang van de PvdA.

Het is wel enigszins ironisch dat alle pogingen om een mildere en realistische variant van de PVV op te richten mislukt zijn. Trots op Nederland met Rita Verdonk stierf in schoonheid. FvD radicaliseerde toen er een doorbraak was. JA21 heeft een prima programma maar weet de kiezers niet te overtuigen. Ook BVNL breekt niet door. En nu is het Wilders zélf, die na al die jaren de gewenste mildere variant van zijn partij gestalte geeft!

Door de opkomst van Omtzigt en Van der Plas en de ‘wedergeboorte’ van Wilders, is de ruimte op rechts voor een nieuwe partij ook minimaal.

 

Israël

De oorlog in Israël met Hamas en de reactie daarop in Nederland – antisemitische spreekkoren in stations en op universiteiten – hebben ook een grote invloed. Zelfs al ben je geen hardcore Israël-supporter en vind je dat de gemiddelde Palestijn een betere behandeling verdient: iedere fatsoenlijke Nederlander zal met afgrijzen luisteren naar het antisemitische ‘From the river to the sea, Palestine will be free’-gebrul. Ook dit speelt Wilders in de kaart: hij heeft immers altijd gestaan voor loyale steun aan Israël.

 

Strategisch stemmen

Het is een paradoxale wending. De fatsoenlijke, realistische stemmer van centrumrechts – misschien zelfs die van centrumlinks – voelt zich nu geroepen om de standvastige Wilders groter te maken dan de zwabberende Timmermans met zijn deels antisemitische achterban. Want al keurt Timmermans zelf de leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ af, het werd wel gescandeerd bij de klimaatmars waaraan hij deelnam.

De realistische, fatsoenlijke Nederlander met het hart op de juiste plaats, links of rechts en van wat voor richting dan ook, wenst geen antisemitisch gebrul in de stations, waar nog niet zo lang geleden onze Joodse landgenoten werden weggevoerd naar een bitter einde in de concentratiekampen. Hij of zij begrijpt ook dat we de immigratie sterk moeten beperken voor een betere integratie – Scheffer (PvdA!) schreef dat een kwart eeuw geleden al. En tenslotte begrijpt hij of zij ook dat de koopkracht van de Nederlanders versterkt moet worden, voordat we zeventig miljard uit gaan geven aan het idee om ‘klimaatkoploper’ te zijn.

Strategisch stemmen is zorgen dat de PVV groter wordt dan PvdA/GL, zodat zij – eventueel versterkt door BVNL en JA21 in de Kamer – Pieter, Dilan en Caroline op het recht(s)e pad kunnen houden. En Nederland niet langer zwicht voor de terreur en intimidatie van die curieuze combinatie: politiek links en de radicale islam. Maak Geert groter dan Frans!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kee
Kee
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Laat geert de grootste worden

Ben de vvd pvda gl d66 cda en de rest van de troep helemaal zat .

13 jaar lang het land geterroriseerd
Niks maar ook niks opgelost .
Geen woningen vluchtelingen die ons land teroriseren .
De barmhartige uit gehangen voor andere landen miljarden naar dat corupte Ukraine
En eigen volk aan het infuus.
Nu stroom te kort dit noemen ze regeren heel erg .
Wat een criminelen

Laatste aanpassing 11 dagen geleden door Kee
Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Hetzelfde geldt voor België en globaal gezien voor gans de E.U.. Doch de E.U. top is al lang geen weerspiegeling meer van de wil van de Europese bevolking

Ni28
Ni28
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Nog nooit is Wilders zo dichtbij deelname in de regering als nu en de rampzalige situatie van het land heeft het broodnodig. NSC zwalkt van rechts naar links is af en toe onduidelijk en die strategie kan Omtzigt de nek omdraaien. Geloof je nog de VVD waar Rutte Yeşilgöz naar voren heeft geschoven? Niet echt maar zonder gaat het ook niet lukken. De nuchterheid van BBB kan daar een rol in spelen. Een doel is duidelijk, links verslaan in de politiek en daarna de instituties van hun invloed opschonen. Het hele denken moet een draai van 180 graden maken anders veranderd er niets.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kan het niet méér met u eens zijn.
En voor wat betreft ‘omstreden subsidies”: hopelijk gaan ze ook voor een stop op de subsidieruif van maatschappij ontwrichtende lobbyclubjes. Dat is m.i. momenteel belangrijker dan de strijd tegen belastingvoordelen voor bedrijven. Het is inmiddels duidelijk dat het a. nooit genoeg zal zijn totdat er voor niemand meer welvaart is, en b. dat de idiote krijsers van de extreemlinkse lobbyclubjes, door de belastingbetaler gefinancierd, te dom zijn om te peopen, hetgeen met hun springen op elke bandwagon bewijst.

Ni28
Ni28
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik heb het gevoel dat als een kantel moment zou komen dat het nu moet zijn anders komt het nooit meer. De enige duidelijke is echter Wilders die dingen benoemd bij naam. De rest doet alsof en omdat zij willen regeren sluiten ze niemand uit behalve Wilders. Zijn kans kan alleen van de kiezer komen niet van andere partijen. Hopelijk doorziet de kiezer het en breekt eigen barriere van stilte en vrees. Alle ingrediënten zijn er maar durft men dat? Want anders ontlopen wij het socialisme niet.

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

klopt. Ik zal er alles aan doen. Wij gaan beiden op Wilders stemmen. Echter beseffend dat het gevaar dat hij voor zijn leven loopt dan wellicht NOG groter wordt. Op het internationale veld lopen er veel islamitische bedreigingen voor hem rond. Dat vind ik wel HEEL erg. Ik was ook overstuur toen Pim vermoord werd, want DIE had het land al veel eerder beter kunnen maken. Ik hoop echt dat Wilders veilig blijft.

Ni28
Ni28
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Gevaar voor zijn leven loopt ie toch. Van alle politici is hij meest oprecht. Wat hij nu zegt zei hij al decennia geleden. Hij zal wat consessies moeten doen maar zonder hem gebeurd gewoon weer niets. Dat kun je aanvoelen.

Martha
Martha
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank U mijnheer Gajentaan voor deze geweldige column!

Ja….Geert moet de grootste worden.

Vanaf het begin van PVV heb ik op de partij gestemd.
Op Geert Wilders beter gezegd.
En waarom deed ik dat?

Omdat hij van Israël houdt en daarvan meermalen getuigde.
Omdat hij een goed partijprogramma heeft.
En vanwege de honderden doodsbedreigingen elke dag uit radicaal-islamitische hoek.
Ik maak mij altijd zorgen, als ik hem tijdens een promotietour zie lopen met 5 of 6 beveiligers vlakbij; hij is langer dan zijn beveiligers en met zijn blonde haar een goed doelwit.

“Mijn vrouw en ik weten dat het iedere dag voorbij kan zijn.
Ik realiseer me iedere dag de tijdelijkheid van mijn leven.
Iedere dag is al winst”.
Interview.Nu.nl met Geert Wilders.

Daarom dus…

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Martha

ook dank voor het leesbaar plaatsen van de weer uitstekende column van Ronald Plasterk. Zo waar. Ik ben ook altijd al verbaasd geweest dat links de islam zo omarmde. De SGP en CDA schoppen ze tegenaan en maken ze belachelijk, maar een ZEER veel gevaarlijke extreem rechtse islam met alle moorddadige basis regels wordt omarmd. Dat heb ik NOOIT begrepen. Dat moet lafheid zijn. Want je kan toch werkelijk NIETS goeds ontdekken aan de islamregels? Oke, er zijn oppervlakkig gezien aardige moslims als je ze tegenkomt. Maar puntje bij paaltje onderwerpen ze zich lijkt het toch aan de strenge regels.

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb het volledige artikel nog niet gelezen, doch als ik Frans Timmermans opmerk, ga ik al walgen. Wanneer gaan we de huidige E.U. in vraag stellen? Subsidies geven aan NGO’s die overzetboten uitzetten , waar gans de West-Europese bevolking meer dan zijn buik vol van heeft. Toch kan datzelfde E.U. ,landen die niet in de pas lopen sanctioneren. Het is al lang geen democratie meer. Hun natuurhysterie zorgt voor toekomstige hongersnood, de indoctrinatie doet zijn werk. In mijn jeugdjaren geleerd dat de kloosters en abdijen de arme (Limburgse) zandgronden bewerkten , vruchtbaar maakten en voor welvaart zorgden. Nu gaan we in de omgekeerde richting. Als ik Timmermans zie, zie ik de E.U. puinhoop: Immigratie één grote puinhoop. Energievoorziening, vrije markt(?) één grote puinhoop en binnenkort voedselbevoorrading , inderdaad, één grote puinhoop, als de wolven het maar goed hebben.

Andre
Andre
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pierre Vaneylen

“waar gans de West-Europese bevolking meer dan zijn buik vol van heeft.”
Ja dat blijkt uit opinie onderzoek, maar het overgrote deel van diezelfde West-Europese bevolking blijft braaf en slaafs stemmen op de politieke partijen die datgene veroorzaken waar die West-Europese bevolking meer dan zijn buik vol van heeft. Dus die West-Europese bevolking heeft het gewoon aan zijn eigen suïcidale gedrag te danken.

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Voor de meeste mensen is de E.U. een wereldvreemde bedoening waarvan ze de draagwijdte niet beseffen , tot het te laat is (wat het trouwens nu al is, ook beseffen ze het niet)

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pierre Vaneylen

Mee eens. Zelf stem ik op Wilders. Ik had op zich ook sympathie voor de logica van Philip de Winter.

Andre
Andre
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dat NSC-VVD het motorblok zou vormen van een te vormen regering, lijkt me logisch op grond van de programma’s van die partijen, die praktisch identiek zijn. Politiek correct, tot niets verplichtend en alleen maar een litanie van loze beloften.
BBB zie ik niet zo gauw hier deel van uitmaken omdat Caroline tal van kritische geluiden heeft geuit over klimaat, boeren en migranten.
NSC-VVD ligt wat betreft intenties helemaal op koers met PvdA-GL, alleen dit willen ze vóór de verkiezingen niet laten blijken, om hun ‘rechtse’ kiezers binnenboord te houden. Een echt neutrale koers zou de PVV wel eens de grootste kunnen maken en dan ondervinden NSC en VVD natuurlijk een flink imagoverlies.
NSC-VVD-PvdAGL halen volgens de peiling 79 zetels.
NSC: over PVV: ongrondwettelijk
VVD Yesilgoz: moeilijk met Wilders
PvdaGL: wil niet eens weten dat PVV bestaat.
Tot welke conclusie leidt dat?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik vrees dat u het door heeft. Als het uitkomt kan ik alleen maar hopen dat dan echt de pleuris uitbreekt en er nieuwe verkiezingen geëist worden.

Andre
Andre
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

NSC en BBB dienen in de politiek als afleiders: voor de mensen die ontevreden zijn met de systeem-partijen, wordt een partij gepresenteerd die op één punt tegemoet komt aan de ontevredenheid en op de overige punten min of meer lijkt op de systeempartijen. Voor mensen die niet kunnen omgaan met cognitieve dissonantie is dit ideaal: ze hebben hun stukje ontevredenheid weggemasseerd en kunnen toch weer meedoen met de rest. Uiteraard werkt het in de werkelijkheid niet op die manier, maar daar komen ze te laat achter of helemaal niet, en in dit laatste geval maken ze bij de volgende verkiezingsronde weer dezelfde beoordelingsfout.

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, maar als hij nou de grootste wordt? Hoe democratisch is NL dan?
Want Omtzigt heeft het steeds over ‘ongrondwettelijk’. Dat klopt alleen als de islam een beschaafde, milde godsdienst is. Maar dat is nou net de crux…..de islam herbergt de sharia wetgeving in zich en DAT is ongrondwettelijk, meneer Omtzigt ! Want zolang Omtzigt hierin niet verder kan kijken dan sec het ‘woordje’ islam als ‘religie’, wordt het met hem ook niks. De uitwassen van de islam heeft Geert steeds gezegd. Dus Omtzigt wil PVV uitsluiten op ondemocratische wijze m.i. Hij pikt er net zinnetjes uit zonder de diepere betekenis van de islam te willen veroordelen. De sharia wetgeving, de verminking van vrouwen, eerwraak, uithuwelijken. De bedreiging voor de Joodse bevolking. DAAR stapt Omtzigt dan maar overheen? Strikt genomen in elk geval door Wilders alleen op het buitenschilletje ‘islam’ uit te sluiten.

Chris
Chris
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Strategisch stemmen is mij niet goed bekomen toen met die nek aan nek race van VVD en PvdA die resulteerde in Rutte1. VVD blijkt zich te ontpoppen als linkse partij zodat we alsnog met een linkse regering zaten opgescheept.
Ik zou het liefst op Rob Elens (BvNL) willen stemmen als dank voor het feit dat hij mij de ware aard van de overheid liet zien. Maar ik heb inmiddels op Fleur Agema (PVV) gestemd, allereerst als dank voor de volharding van deze zorg-pitbull maar ook om de PVV zo groter te maken dan groenrood.
Groeten uit Curaçao !

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Chris

HEEL goed gedaan. Fleur heeft het hart op de juiste plek.

H.J.
H.J.
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk de persoon “Kuipers” die de bedden regelde in de ziekenhuizen en geheel ten onterecht zieke mensen verplaatste.
Heeft eindelijk zijn ware gezicht laten zien gaat lachend op de foto met een hoge taliban afgevaardigde.
Zit trouwens samen met Kaag, die een vriendinnetje is en deels financier van Hamas.
Stel je voor dat Wilders of Baudet met die Taliban knul op de foto had gestaan.
Phoe, phoe.

Jos
Jos
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik stem voor Nexit, voor een Republiek, voor een seculiere staat enz.
Dus tegen EU, WEF, WHO, Islamisering,
VVD, BBB, NSC zullen mij niet verder helpen.

Eric
Eric
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt nog wel een dingetje als Wilders daadwerkelijk de grootste wordt. Er zijn leden van de kieslijst gehaald, weggegaan dus daarmee verliest de PVV aan sterkte, qua kennis van zaken. Lilian Helder stapte over naar BBB dus dat is ook een gemis. Bosma is na Wilders ook een gewild kamervoorzitter en als kamerlid uitstekend. Niet elk lid van de PVV kan plaatsnemen in een toekomstige regering, Wilders heeft zich al uitgelaten om Fleur Agema minister voor volksgezondheid te maken. Een nieuwe coalitie zal zich spoedig moeten formeren, en na de formatie zo snel als mogelijk een behoorlijk kabinet in elkaar te zetten met mensen die zich hebben bewezen. NSC van Omtzigt zal best groot worden, maar zeker niet zo groot als eerder werd gedacht getuige dat in een peiling NSC al 5 zetels verliest. De mening van Omtzigt over Wilders zal hij toch moeten herzien, en zal aan tafel water bij de wijn moeten doen. Uitsluiten van Wilders moet nu een keer afgelopen zijn, zijn standpunten zijn duidelijk genoeg en in de grote steden groeit rechts meer en meer. Maar dat wordt in de main stream media angstvallig niet belicht.

Jan
Jan
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Geen onaardige analyse. Meer wensdenken dan realiteit. Je hebt toch gezien hoe de VVD steeds weer met de PvdA in zee gaat? En met D66 en soortgelijke. En schei eens uit met dat eeuwige links-rechts gedoe. Er bestaat in Nederland geen “rechts”. Alleen links, linkser, linkst.

Realist1966
Realist1966
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Eens, mijn stem gaat – overigens al sinds de oprichting – naar PVV. Begin echter te vrezen dat het zinloos is. Beleid wordt weliswaar bepaald door de regering, maar de stemmers die onze regering gaan kiezen, worden gemanipuleerd door de msm. De msm bepaalt dus feitelijk wat er gebeurt en gaat gebeuren, door hun waarheid te verbreiden en alle onwelgevallige overige info die normaliter nodig is om zelf een realistisch beeld te vormen, te bagatelliseren, te verdraaien of te verzwijgen. Het is niet wie de media heeft, heeft de macht. De media heeft de macht.

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

nee, nu niet opgeven. Hij is nog nooit zo ver gekomen. De kiezers mogen hem nu niet afvallen. En OOK als ze het weer voor elkaar krijgen hem uit te sluiten is het WEL van belang dat hij een zo groot mogelijke oppositiepartij blijft. Maar degenen die hem uit willen sluiten maken op mij een heel oneerlijke indruk daarmee. OOK Bontenbal valt mij daarin tegen. Dat gesneer staat hem niet. En ook die mevrouw van de CU moet eens bedenken wat de islam Israel aandoet en straks ook de Christenen mogelijk.

Laatste aanpassing 10 dagen geleden door Marien
Realist1966
Realist1966
9 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het is moeilijk om vertrouwen te hebben in deze tijd. Ik zie er de msm wel voor aan om een nu nog onbekend ‘schandaal’ uit de hoge hoed te toveren om de PVV te schaden. Net nu er eindelijk besef begint door te breken in welke precaire situatie de rutte-kabinetten Nederland hebben gebracht en Geert stijgt in de peilingen.
Ik vrees, hoop en duim.

J-P
J-P
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wilders zegt in ieder geval waar het op staat. Zoals D66 en de VVD liegen en achter hun elleboog hebben, Kijk nu weer naar de afspraken die D66 heeft gemaakt met de bewonersvan Borsele, weer niet eerlijk zijn in je afspraken. Daar moet de bevolking dan op vertrouwen

M.de Jong
M.de Jong
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Frans Obesitas zal gelijk zijn biezen pakken ….terug naar Brussel als hij in de oppositie terecht komt, let maar op mijn woorden.

En kijk niet naar wat ze beloven maar kijk wat ze geflikt hebben alvorens het rode potloodje te gaan gebruiken!

H.Nijhuis
H.Nijhuis
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De profeet die de waarheid brengt wordt door de menigte verguisd. Men wil het gewoon niet horen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet ook nog niet wat te stemmen..Timmermans had nooit met die radicale,pro-Hamas sympathisanten van GL in zee moeten gaan. Niet dat ik dan wel op hem had gestemd, maar dan had ik nog enigzins sympathie voor hem kunnen opbrengen. Maar niet de anti-Israël houding van de Pvda stoort mij mateloos, maar ook dat ze hebben gebogen voor GL, en nu ook het boerkaverbod willen afschaffen. Om over het hoofddoekje voor bij de politie nog maar te zwijgen. Hoe die PvdA van ooit ruim 50 zetels onder Den Uyl, en pro-Israël was ,naar het huidige aantal van 9 zetels,(en hopelijk nog minder na de verkiezingen) en zo anti-Israël als dat ze nu zijn, is mij een raadsel. Maar ik vond de opmerkingen van Wilders over het gewicht van Timmermans toch ook niet al te sjiek..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

U heeft gelijk met die laatste zin, echter doen de ‘correcte’ partijen niet anders. Ze zijn niet ‘sjiek’. Geen van allen. Al proberen sommigen dat met enigszins verhullend en daardoor nog veel vileiner taalgebruik een beetje te maskeren.
En is het ‘sjiek’ om de massa continue met armageddon te dreigen?
Is het sjiek zoals de VVD om na de verkiezingen ineens een radicaal andere afslag te nemen?
Qua ‘sjiek’ kunnen de pijlen beter op Denk en Bij1 gericht worden.
Dan zijn de opmerkingen van Wilders klein bier denk ik.

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

DAAR ben ik het dus ZEER mee eens. Ik vind de schofferingen van Denk en Bij1 veel gemener en nogmaals, ik vind het ook een schande dat Jetten en Timmermans hun collega Wilders als extreem rechts af willen schilderen. Volkomen onterecht. DAT is niet alleen kwalijk maar ook zeer oncollegiaal. Ze hebben geen argumenten, dan gaan ze maar op leugens verder om hem zwart te maken. Ik hoop dat zich dat tegen hen keert.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Da’s waar.

Marien
Marien
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

nou, dat viel wel mee hoor. Ik vond het een onschuldig grapje. (ik heb zelf ook wat overgewicht en in de context waarin Wilders het deed, stoorde het mij niet, vond ik het wel leuk zelfs) Want: o.a Jetten EN ook Timmermans noemen Wilders ‘extreem’ rechts waarmee ze hem echt in de N@zi hoek willen plaatsen. DAT vind ik vele malen erger dan een leuk woordgrapje over Timmermans. Want Geert is niet ‘extreem rechts’. Juist de column van Plasterk toont aan dat links heult met extreem rechtse moslims. Althans er geen afstand van wil nemen en zich achter hen plaatsen tegen Israel. Nou, ik weet niet wat je daar van vindt, maar dan is een leuk woordgrapje geen vergelijk.

Nyong
Nyong
9 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is allemaal mooi en past ook in mijn mening.
Maar hoe zit het op de diverse ministeries waar je met starre ambtenaren te maken hebt.
Daar zijn medewerkers bij, die uit een GEHEEL andere cultuur komen.
Als puntje bij paaltje komt wat dan?????
Zo eenvoudig lijkt me dat niet.

Dan nog de stekker uittrekken. Ik las elders dat Rutte dat met opzet heeft gedaan, omdat er wat lekkers klaar stond wat hij met zijn rattengedrag graag van smullen wil. De NATO.
Maar hij zelf blijft: Nog Altijd Totaal Onbetrouwbaar

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x