De maskers zijn afgevallen bij pro-Palestijnse protesten

Een alibi voor Israël- en Jodenhaat

Greta Thunberg en Extinction Rebellion hebben hun bakens opeens verzet. Het gaat ze nu niet meer alleen om ‘klimaat’ en ‘red de aarde’, maar om het lot van de Palestijnen. Niet dat dat een verrassing is als je hun gedachtegoed hebt gevolgd. Vóór de Palestijnen en tegen ‘het geweld van Israël’ protesteren is populair. De politie grijpt niet in als er in demonstraties Jodenhaat uitdragende spandoeken en jihadvlaggen te zien zijn. En allerlei groepen schrijven boze open brieven tegen Israël. Een column van Alma van Hees.

In 2021 schreef ik nog ironisch in een column over Extinction Rebellion (XR): “Wie vindt ze niet sympathiek: de jongens en meisjes die wereldwijd protesteren tegen de klimaatverandering?”. Tegenwoordig is dat wel anders. Na eindeloze hinderlijke protesten – zoals de blokkade van de A12, waarbij ze eisen dat het kabinet hun wensen uitvoert – is langzamerhand de stemming omgeslagen. Veel mensen hebben er schoon genoeg van, overal. Zoals deze buschauffeur die niet van plan was zich de weg door XR-activisten te laten versperren.

Inmiddels is de klimaatbeweging een stapje verder gegaan en neemt nu stelling in de oorlog tussen Israël en Hamas. Zo projecteerde een afdeling van Extinction Rebellion onlangs een beeld van de Palestijnse vlag op de Euromast in Rotterdam, vergezeld van de tekst: “No justice no peace, free Palestine.” Op de Domtoren in Utrecht verscheen eveneens de Palestijnse vlag.

 

Greta Thunberg

Het boegbeeld van de klimaatactivisten, Gretha Thunberg, bekende ook ondubbelzinnig kleur. Ze staat achter Gaza, zo meldde ze via X. Nu was dat geen verrassing. Al eerder deelde Fridays for Future, opgericht door Greta voor het organiseren van schoolstakingen, op Instagram pro-Palestijnse propaganda en riep op tot een boycot van Israël. Greta retweette ook goedkeurend de Canadese BDS-aanhanger en Israël-criticus Naomi Klein. Maar na ophef werden deze posts verwijderd en haastte Greta zich te verklaren dat ze niet tegen Israël of Palestina is. Dat neutrale standpunt heeft ze blijkbaar al snel weer gewijzigd.

Met ernstige blikken roepen Greta en drie andere vrouwen op om voor Palestina te gaan staken. Om het verwijt van antisemitisme voor te zijn, laat een van hen nog weten dat ze als Joodse voor Palestina is. Maar wat moeten we nu denken van de octopusknuffel, die op de achtergrond nadrukkelijk in beeld is? De octopus die door de nazi’s ooit in cartoons als symbool voor de Joden werd gebruikt? Is dat dan toeval, ook al wordt haar optreden altijd van a tot z voorbereid? Greta verontschuldigde zich voor deze niet voorziene associatie en heeft de eerste versie van de foto snel door een octopusloze vervangen. De ontstane commotie heeft ondertussen wel extra media-aandacht opgeleverd en daar was het haar natuurlijk ook om te doen.

 

Schijnwerpers

Vond Greta misschien dat ze als klimaat-icoon langzaamaan onvoldoende in de schijnwerpers stond? Of bevielen de recente arrestaties haar niet? Dat is natuurlijk ook even wennen als je voorheen op handen gedragen werd en door de groten der aarde met egards werd ontvangen. Op haar Instagram-account riep ze op tot een wereldwijde algemene staking uit solidariteit met het Palestijnse volk en tegen de “genocide” in Gaza. Het o zo urgente klimaatprobleem (‘de aarde vergaat’) is razendsnel ingeruild voor een politiek pro-Palestinaverhaal. Activisten moeten soms flexibel zijn.

 

Voorwendsel

Het is interessant om te zien hoe Greta en XR in feite toegeven dat hun klimaatactivisme maar een voorwendsel was voor het bereiken van heel andere doelen. Hun ‘klimaatrechtvaardigheid’ (wat dat dan ook moge wezen) werd eerder al versierd met een variatie op een uitspraak van Karl Marx: “Klimaatstrjjd = klassenstrijd”, en met extra regenboogkleur om zo alle genders te mee te nemen. Greta en XR schijnen – nogal onnozel – ervan uit te gaan dat de pro-Palestina activisten hun doelen delen. Dat is een misvatting. Een persoon met een regenboogvlag was onlangs in London verre van welkom op een pro-Palestijnse demonstratie.

De extreemlinkse mengelmoes van vaak warrige uitspraken van XR is al heel lang niet meer te volgen. Het kan kort worden samengevat met: “dood aan de westerse kolonistische imperialistische kapitalistische maatschappij”. Ze fungeren daarmee als nuttige idioten voor Hamas die het vanuit geheel andere motieven ook met die doelstelling eens is.

XR heeft vandaag het Internationaal Strafhof (ICC) ‘bezet’. “De rebellen zetten zich in voor klimaatrechtvaardigheid en eisen dat het ICC premier Benjamin Netanyahu gaat vervolgen voor zijn oorlogsmisdaden en zijn apartheidsregime”, zo laten ze weten. Ze eisen onmiddellijke stopzetting van alle steun aan Israël en blijven zitten tot hun eisen zijn ingewilligd.

 

Maskers afgevallen

Niet alleen bij de klimaatactivisten zijn de maskers gevallen. Ook de westerse media staan in hun hemd met hun gretige berichtgeving over een aanval van Israël op een ziekenhuis in Gaza, op basis van berichtgeving door de terreurorganisatie Hamas. Niet veel later bleek het hoogstwaarschijnlijk om een afgezwaaide raket van de Palestinian Islamitic Jihad (PIJ) te gaan, afgevuurd vanaf de begraafplaats achter het ziekenhuis en neergestort op de parkeerplaats. De onwaarschijnlijk grote aantallen slachtoffers (300-500), die zich niet eens op die parkeerplaats konden bevinden, schrompelden recent ineen tot hoogstens vijftig. Wie telt er trouwens ooit de Gazaanse dodenaantallen, die Hamas rapporteert en die kritiekloos door de media worden overgenomen? En de doodsoorzaak: hun eigen mislukte lanceringen, geschat op 30%, of aanvallen van Israël?

 

Ambtenaren

Ook zo’n tweehonderd rijksambtenaren lieten hun maskers vallen. Rijksambtenaren horen overheidsbeleid uit te voeren, of je het ermee eens bent of niet. Daarvoor ben je ambtenaar, uitvoerder. Maar deze types hadden grote gewetensbezwaren bij het ‘wij steunen Israël’-beleid van het demissionaire kabinet, want wilden “niet medeplichtig zijn aan de catastrofe in Gaza”. Hadden ze ook zoveel gewetensbezwaren toen Sigrid Kaag de Palestijnse terroristen financierde?

 

Academici

Links Nederland vindt dit waarschijnlijk helemaal geweldig. Zoals de bijna twaalfhonderd academici die een felle brief schreven aan het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam, met woorden als ‘genocide’ op de Palestijnen en de ’tweede Nakba’. “This is a call (…) to break the radio silence on the Palestinian cause and loudly and clearly call the brutal acts of the Israeli state for what they are: a genocide of the Palestinian people by an apartheid regime.” Nelson Mandela zou zich in zijn graf omdraaien als hij dit misbruik van de term ‘apartheid’ zou horen.

 

Buitenlandse Zaken

En dan de ‘kritische’ ambtenaren van Buitenlandse Zaken. Zij hekelen de Nederlandse opstelling in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Citaat: “De Nederlandse regering gaat „selectief” en „inconsistent” te werk door niet scherp te veroordelen dat in de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza veel Palestijnse burgerdoden vallen.” Palestijnse levens worden volgens hen als minder waard beschouwd. En dit komt doordat “institutioneel racisme ons buitenlandbeleid vormgeeft”. De briefschrijvers willen dat Nederland “met klem inzet op een staakt-het-vuren en de-escalatie”.

Zo buitelen de woorden ‘genocide’, ‘apartheidsregime’ en ‘oorlogsmisdaden’ over elkaar heen in een verontwaardigde klaagzang om de Palestijnse zaak te steunen. Plichtmatig wordt hier en daar ook opgemerkt dat wat Hamas had gedaan niet door de beugel kon, maar van werkelijk medeleven met de Israëlische slachtoffers van deze pogrom is geen sprake. Net zoals steeds maar werd en wordt genegeerd dat er rakettenregens op Israël vallen en dat door de rakettenregen uit Gaza enorme aantallen Israëliërs hun huizen hebben moeten verlaten. En dat Israël gedwongen is om oorlog te voeren om niet van de aardbodem te worden weggevaagd.

De meest recente loot aan de tak van doorgeslagen “Ja, maar Israël…” kritiek betreft een open brief van Nederlandse filmmakers en acteurs aan het demissionaire kabinet waarin Israël genocide wordt verweten en gepleit wordt voor sancties.

 

Pro-Palestina

Ondertussen marcheren pro-Palestinademonstranten door de straten. Afgelopen zondag bij het Plein 40-45 in tuinstad Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West. GeenStijl hierover: “Daar mocht de omstreden Kalifaatclub Hizb ut Tahrir (dossier) snoepjes uitdelen en de pogromlepiep dansen. De ideologie kenmerkt zich door een virulent antizionisme, een intense afkeer van seculiere regeringen en westerse filosofieën en ideologieën, het volledig mijden van andersdenkenden en het voorschrijven van een confronterende en sterk polariserende boodschap.” (AIVD). Welke mafklapper in de Stopera – ene Spinoza woonde er om de hoek – geeft zo’n vergunning af?”

Annabel Nanninga van JA21 deelde videobeelden, waarop vlaggen van Al Qaida en de Taliban te zien waren, borden met de tekst: ‘muslim armies act now’ en  ‘1 ummah 1 state’ wat een ontkenning van het bestaansrecht van Israël en het Israëlische volk is. En wat te denken van: “De Joden hebben hun beste tijd gehad”?

 

Pionnen

Wat moet er allemaal nog meer gebeuren voordat men in de gaten heeft dat het hier vooral om Jodenhaat gaat? Brandende auto’s en vuren in de straten zoals in Berlijn? Het aanvallen van Duitsland en leegroven van winkels zoals deze Arabische YouTubers propageren? Gevechten met de politie zoals in Londen? Het belagen van hotels van Joodse eigenaren zoals in Barcelona? Nog meer bloedrode hakenkruizen op de deuren van Joden zoals in Utrecht?

Het gaat in de kern niet om de Palestijnen of de Palestijnse Zaak. De Palestijnen zijn slechts betreurenswaardige pionnen op het schaakbord van de geradicaliseerde politieke islam, die vernietiging van het Westen en Israël nastreeft en graag een wereld zonder Joden ziet. Hoe meer Israël als oorzaak van Palestijns leed voor het voetlicht wordt gebracht, des te beter, denkt Hamas. Ze gebruiken de Gazanen gewetenloos als menselijke schilden om zoveel mogelijk slachtoffers te kunnen ‘scoren’. Des te effectiever kunnen zij daarmee de westerse publieke opinie bespelen.

De maskers zijn afgevallen. De slachtpartij van Hamas op willekeurige Israëlische mannen, vrouwen en kinderen lijkt al bijna te zijn vergeten.  De klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de brievenschrijvende ambtenaren, wetenschappers en filmers willen bewust blind en doof zijn voor de feiten. Ze gaan kritiekloos mee in de golf giftige anti-Israël en anti-Joodse propaganda die de wereld nu overspoelt. Propaganda die voortkomt uit primitief slachtofferdenken, religieus fanatisme en Jodenhaat. In die wereld zijn de daders duidelijk: Israël en Joden.

Of men ooit nog uit deze zinsbegoocheling zal ontwaken is nog maar helemaal de vraag.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Martha
Martha
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank U mevrouw van Hees voor Uw uitstekende artikel.

Woorden heb ik niet meer, want grote droevenis in het besef dat ik voor de tweede maal in mijn lange leven moet ondervinden hoe het Kwaad weer onze levens is binnengedrongen.
“Nooit weer” ……en weer leven onze Joden in angst!

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Martha

ja, ik vind het ziekelijk hoe overheden toestaan dat ogenschijnlijk getroubleerde en verblinde mensen een pro Palestina demonstratie mogen houden. Zoiets MOET je bestrijden als overheid. Groot deel van de bevolking lijkt heel kwaadaardig, linkse mensen hebben geen verstand is mijn indruk. Is men dan de Holocaust vergeten? Ik ben net een boek aan het lezen van Sara Helm over Ravensbruck, het vrouwenkamp. Eng gewoon dat dit allemaal zomaar kon gebeuren al voor 1940. Echt al interneren van veel goed opgeleide mensen, doodeng gewoon.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marien
Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Martha

Het gaat niet om de joden. Het gaat om Europa.

Martha
Martha
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja Andre, daar gaat het ook om.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Martha

Het gaat eerst over Israël, dan de Joodse diaspora, dan verzwakt en laf buigend westers Europa, dan de rest van de hele aarde. Alles moet onder de knoet van de overheersingsideologie islam. Religie is maar een héél klein onderdeeltje, echter wel net genoeg voor de ayatollahs om onder het mom van geloof miljarden mensen onder de terroristische duim te houden. Vrijwillig of met wrede ‘handhaving’. Elke vorm van geweld is daarvoor toegestaan. Hoeveel bewijs hebben we nog nodig?

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Als we er niet in slagen het voortbestaan van de joodse natie te bewerkstelligen, hebben we niet alleen moreel en als mens gefaald, maar zullen westerlingen als volgende aan de beurt zijn, in onze eigen straten en wijken.

Als we niet onder ogen willen zien dat de islam met zijn nietsontziende haat en voortdurende oproepen tot vernietiging van alles wat niet-islamitisch is, zal het enige echt werkelijke probleem in de wereld blijven voortbestaan, en uiteindelijk zegevieren. Is dit wat westerse natuurbeschermers willen? Is dit wat ze bedoelen met ‘white privilege’?

Zolang westerlingen niet inzien dat moslims westerse (van oorsprong joodse!) termen als ‘vrede’ en ‘rechtvaardigheid’ gebruiken om hun eigen koers van een wereldwijd verspreide islamitische Umma (voor het gemak ‘natie’) door te zetten, zullen ze keer op keer niets anders blijken te zijn dan nuttige idioten voor de zaak van de islam: wereldheerschappij.

Als de absolute dehumanisering van welke jood dan ook als wisselgeld wordt gezien voor vrede (wiens vrede? Welke vrede?), geef mij dan maar oorlog!

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marc
Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Nou, precies DAT. Want die extremisten stoppen niet hoor. Die moeten gestopt worden en ik vind het ziekelijk dat zogenaamde BN ers ook nog een duit in het domme zakje doen en roepen dat ze VOOR Palestijnen zijn. Ze vergeten dat Hamas 1400 Israelische mensen doodde en martelde, zomaar uit het niets.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De moordzucht van zelfbenoemde palestijnen is inderdaad al weer vergeten, niet meer dan een vage losse opmerking hier en daar.
Ook dat er nog ca. 200 mensen gevangen gehouden worden in zelfbenoemd palestijns gebied is alweer vergeten. Als er 2 vrijkomen gaat het nieuws daarover, dat er nog honderden gegijzeld zijn wordt maar soms vaag in de marge gememoreerd.
En dan die brieven van, godbetert, ambtenarren, universiteiten en filmmakers…… NL is verloren.
Vluchten naar het oosten?

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad vallen de maskers nu af. Ik vind het ook echt heel goed dat:
– Greta Thunberg zich ontpopt als een gewetenloze beroepsactivist en aandachtjunkey voor wie deze activiteiten gewoon een inkomstenbron vormen;
– dat er demonstraties gehouden worden met vlaggen van Al Qaida en Taliban;
– dat ambtenaren optreden als een actiegroep, iets wat volstrekt immoreel is want strijdig met hun dienende functie;
want zo wordt duidelijk wie de echte vijanden van onze samenleving zijn en hoe ze te werk gaan.
Usama Ben Laden had het destijds heel duidelijk over ‘de verre vijand’ en ‘de vijand dichtbij’. Dat besef ontbreekt tot dusver in Nederland, maar wie weet…

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

En dan nu eens een geluid uit een heel andere hoek: Abdullah bin Zayd, minister van Buitenlandse Zaken in de VAR, zegt:
“THE DAY WILL COME WHEN THERE WILL BE MANY MORE TERRORISTS IN EUROPE!”
video met meer tekst:
https://civilek.info/en/2023/10/23/the-day-will-come-when-there-will-be-many-more-terrorists-in-europe-with-video/

Frank
Frank
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad, aanvullend dat ook vwb de politieke partijen, de mainstream media, en (internationale) bekendheden nu duidelijk is aan welke kant ze staan. De kranten zijn vrijwel alle volledig door de mand gevallen, zelfs nu nog met hun berichtgeving.

Dwaalgast
Dwaalgast
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Voor wat betreft die actievoerende ambtenaren: volgens mij is het uitdragen van politieke standpunten door ambtenaren in functie verboden middels de ambtseed die men heeft afgelegd. Reden voor ontslag op staande voet? Ik zal het aAmbtenaren regelement er nog een op naslaan.

Hannah
Hannah
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De maskers vallen af. Dat geeft een stuk duidelijkheid Eigenlijk wist ik het wel, maar de intensiteit van de haat tegen Israël heeft me wel onaangenaam getroffen.
Wat een naar sfeertje hangt er in dit land.
In Wereldoorlog 2 waren er veel mensen die wegkeken.
Ik hoop dat meer mensen zich nu gaan uitspreken.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat nog steeds om Marxisme, Socialisme en Communisme….XR, Woke, BLM enz.
Het is de voltooiing van de mars door de instituties.

PdVisser
PdVisser
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

En het blijkt dat antisemitisme daar een integraal deel van uitmaakt.

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

m.i is Greta Thunberg een erg getroubleerde jonge vrouw die totaal niet beseft waarmee zij bezig is. Met haar kippenverstand heeft zij voor milieu problematiek geen enkele oplossing als alleen maar woorden woorden woorden. Het is mi een heel raar mens. En gewoon eng hoe zij nu denkt dat het conflict in de Israelisch Arabische wereld in elkaar steekt. Ze heeft er totaal geen verstand van. Ik vind het een zeer gevaarlijke jonge extremistische vrouw die veel te veel podium en aandacht heeft gekregen.

Pappakilo
Pappakilo
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Voor mij is Thunberg niets anders dan een over het paard getild kind. Een soort “Spuit 11 geeft ook modder”. Hoe kan het toch dat zij al zovele jaren zo’n groot podium krijgt? Of is “de grote massa” nog veel dommer dan dit wicht? Dan kan toch niet waar zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat hebben pappie en mammie met hun netwerk gedaan. Het meisje is volledig geïndoctrineerd en wordt misbruikt voor gewin. Machthebbers over de gehele wereld maken er ook dankbaar misbruik van.

Hans
Hans
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Klimaatextremisten: ‘Palestina vergaat. Help….’

‘Palestina’ bestaat sinds ‘de uitvinding’ ervan door Yasser Arafat in 1964. Eerder in de historie was het een landstreek in het Midden-Oosten, maar nooit een staat zoals Nederland of Spanje etc. Het is complete onzin wat o.a. deze klimaatextremisten roepen. Ze hebben inderdaad geen bal verstand van dit conflict en ook niet van het ‘klimaat’.
Laten we steun geven aan de joodse mensen en laten we hen niet opnieuw in de kou laten staan. Nie Wieder! Geen anti-joods antisemitisme. En geen ‘pogromlepiep’ -dansjes .

Dank Alma van Hees voor uw artikel. Een lichtpuntje in deze donkere politieke dagen.

R Bil
R Bil
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Volledig eens met uw column. Maar Nederland wordt niet wakker want de toestroom van islamisten heeft toch al zeer grot vorm aangenomen. Wij zien dat de Islam een steeds grotere plaats in het bestel inneemt en steeds brutaler optreedt zodat de autochtonen niet meer durven voor de mening uit te komen. Nog even en wij zullen ;leven onder de knoet van het islamisme. Het baart mij grote zorgen als de scholen van de joden moeten sluiten uit veiligheid overweging. Niemand neemt het voor hen op en de Palestijnen kunnen plezierig hun terroristische gang gaan. Daarbij gesteund door de linkse kerk en hun aanhangers. Vroeger werd gezegd het volk dom te houden maat tegenwoordig wordt het volk op scholen en universiteiten gekneed door linkse indoctrinatie. Eerlijkheid speelt geen rol en daar doen de media incl. NOS dapper aan mee.
Het baart tot zorg waar dit heengaat. Zo raken wij onze zwaar bevochten vrijheid weer kwijt. Mede te danken aan het tolerante kabinetsbeleid. Hoop dat het verandert na de verkiezingen.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je moet niet te snel Jodenhaat in de strijd werpen. Er zijn te weinig Joden in Nederland over om iedereen ervaring te laten hebben waaruit al dan niet een (voor)oordeel voortkomt. Jodenhaat bij moslims, zeker, virulent ook. Ik kan mij niet voorstellen dat bij autochtonen die vanaf 1960 zijn geboren Jodenhaat is ontwikkeld, hoe kan dat als je in het dagelijks leven geen joden tegenkomt?
Volgens mij is het afwijzen van Israël voornamelijk door het westers feminien kiezen voor de zwakke en het slachtoffer, dan kijk je niet verder. Door de slachtofferverhalen van moslims, die eigenlijk de daders zijn, kunnen mensen niet kiezen voor de kracht van de andere partij, er is toch een soort onderbuikgevoel dat macht oneerlijk is. Ik vind het verschrikkelijk, al die mensen die aan de kant van Palestijnen staan, ik zie ze echter eerder als ongeïnformeerd en meelopers. Dat ze te onnadenkend zijn om te beseffen dat ze door hun gedrag Jodenhaat van anderen steunen. Volgens mij hebben ze zelf geen Jodenhaat. Kortom je moet al die mensen aanspreken op het feit dat ze irrationeel automatisch de kant van de schijnbaar zwakke kiezen en dat dat in dit geval niet moet doen.

Joop
Joop
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een heel goed artikel op opiniez.com waar. Beseffen de pro Palestijnse en Hamas actievoerders dat het goed mogelijk is dat het westen de eerstvolgende zijn op de lijst van de Islam extremisten. Wanneer zullen hun de ogen opengaan?

Mariska
Mariska
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een verademing, dit artikel, hartelijk bedankt hiervoor. Onbegrijpelijk dat het antisemitisme zo ineens kan oplaaien en dat zelfs demonisch geïnspireerde terroristen gesteund worden.

Pappakilo
Pappakilo
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Alweer zo’n uitstekende column van Alma van Hees! Dank u wel! Al tientallen jaren houd ik mij bezig met de situatie in met Midden-Oosten, uit verbondenheid met het Israëlische volk en vooral met de (internationale) valse berichtgeving hierover. Doordat de media al zovele jaren de feiten verdraaien, weglaten of geheel niet kennen, denk ik dat men nooit meer uit de door u genoemde zinsbegoocheling zal ontwaken. Dit maakt mij dagelijks woedend uit pure onmacht. Helaas hebben wij in Nederland geen instellingen (voor zover ik weet) die volhouden en in staat zijn om media als New York Times, BBC, CNN, AP, Washington Post etc. correcties op hun artikelen te laten doorvoeren.

Cees
Cees
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Dat is verloren tijd. Een correctie en de volgende leugens overstemmen de correcties! Nee, wat de bouwvakkers riepen over de Telegraaf tijdens de Nieuwezijds Voorburgwal rellen, is het enige dat helpt!.

M.de Jong
M.de Jong
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Zomaar een vraag:

Zouden die ambtenaren misschien een ander kleurtje dan blank op hun huid hebben of misschien de islam aanhangen?

Frans Galjee
Frans Galjee
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wordt het niet eens tijd geen aandacht meer te geven aan al die Greta’s in de wereld. 0f deze de wijsneus uithangen of zich ergens aan vastplakken negeren is m.i. het beste.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De protest-mensen schieten zichzelf wel in de voet. Je kunt ergens voor protesteren, maar zodra je je protesten uitbreidt naar allerhande zaken is het: einde geloofwaardigheid. Dan resteert overlast, ze halen het einde van de acceptatie van hun acties gewoon wat naar voren. Geldt ook wat voor dat Zweedse mongooltje, dat nu door de mand valt als beroepsactivist.

Dat is van die Nederlandse film-mensjes ook de grap. Je ziet ze eigenlijk alleen nog als ze ergens tegen protesteren.

Punt is alleen, dat het sentiment begint te keren. De bevolking van tal van Europese landen is dit linkse gedram en het schadelijke wanbeleid zat. We gaan richting bijltjesdag en onze deugmensen mogen hopen dat de schade beperkt blijft tot een rechts kabinet, in plaats van erger.

En die ambtenarren van de brief; direct ontslaan. Ze worden verondersteld hun werk te doen, ze zitten niet op een dagbesteding voor mindervaliden. Hoewel je bij de tegenwoordige ambtenar toch goed moet uitkijken, op zo een dagbesteding presteren ze wel.

Netty meelen
Netty meelen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een afknapper doe ik mijn best krijg ik de mededeling dat de tekst te lang is. Dat had ik hier niet verwacht.

Soda
Soda
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Jouw tekst is juist één van de kortere hier! 😁

Hannah
Hannah
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Beste Netty Ik ben benieuwd naar uw bijdrage, dus haak niet af svp.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Deel hem op in 2 stukken.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x