Op weg naar een totalitaire planeconomie met Extinction Rebellion

Klimaatprotest als opmaat naar Communisme 2.0

 

Extinction Rebellion krijgt in de media eindeloos kritiekloos gehoor voor hun paranoïde doemverhalen.  Zelfs als zij het gebruik van fossiele energie ‘geweld’ noemen dat mogelijk met tegengeweld moet worden bestreden. Dit onnozele extremisme, dat geen tegenspraak krijgt, is gevaarlijk. Het gaat ze niet om ‘klimaat’ maar om een andere wereldorde, en dat zeggen ze ook. Een ‘groene’ planeconomie met een totalitair karakter. Maar een planeconomie, zo leert ons de geschiedenis, leidt altijd tot drama’s, schrijft Alma van Hees.

Extinction Rebellion, u weet wel, die club die zich enorme zorgen maakt over ‘het klimaat’, dus zich uit protest overal aan vastlijmt, met soep of zwarte smurrie gooit of de A12 bezet, zet zich sinds kort in voor ‘de arbeider’. Niet dat zij ooit een arbeider hebben gezien of gesproken, vermoed ik, maar dat is a small detail. Hun klimaatstrijd is veranderd in een ‘klassestrijd’. Helemaal Marx. Dat die ‘arbeiders’ meestal niets van hun klimaatalarmisme willen weten, omdat het hen aan de bedelstaf brengt en ze wel andere zorgen aan hun hoofd hebben, zullen ze vast wel oplossen met werken aan ‘hun valse bewustzijn’. Zij weten immers alles beter en het is vijf voor twaalf of al vijf over twaalf of is dat al een heleboel keer geweest, en dan vergaat onze planeet, ook al schijnt die er geen haast mee te hebben.

Ze zouden beter op school kunnen zitten om te leren dat je ‘klassestrijd’ als ‘klassenstrijd’ schrijft en daar ook nog wat kennis over Karl Marx op te doen. Want hoeveel doden heeft zijn “Kapitaal” wel niet op zijn geweten?

 

Radicale verandering van de samenleving

Niet dat die aap al die tijd verborgen was. In 2019 schreef ik al een een verhaal over wat nu uiteindelijk het streven van Extinction Rebellion is. De titel: “De griezelige agenda van Extinction Rebellion”. En die agenda gaat niet over ‘het klimaat’, maar een radicale verandering van de samenleving. Dat verhaal is nog even actueel, er is nog niets veranderd. Ook de agrarische industrie is een doelwit van Extinction Rebellion geworden, en natuurlijk industrie, bijvoorbeeld Tata Steel. Plus alle universiteiten die banden hebben met ‘fossiel’, een actie van harte gesteund door de FNV.

De Universiteit Utrecht heeft inmiddels een eis van de activisten om de ‘klimaatnoodtoestand’ uit te roepen ingewilligd. We hebben ook Scientist Rebellion Netherlands, die verplicht klimaatonderwijs voor studenten eist. Op allerlei terreinen haken steeds meer organisaties en personen aan om een omwenteling van de samenleving te bewerkstelligen. Onlangs bekeerde actrice Carice van Houten zich tot de klimaatkerk en vertelde daarover in een interview met NRC, waarin 148 keer ‘ik’ stond, aldus Geen Stijl.

De druk op de samenleving wordt stap voor stap opgevoerd, en waar gaat dit toe leiden?

 

Klimaatdoden

Dan hebben we nog XR-klimaatactiviste Hannah Prins (25), die met haar “Please jongens, alles gaat kapot (…)” vrolijk de wereld over vliegt maar heel goed kan uitleggen waarom dat nodig is voor ‘systeemverandering’. En het heeft over “de overheid die met foute subsidies ‘al het leven op aarde op het spel zet’“. En: “We gaan misschien letterlijk het einde van de eeuw niet halen. Er gaan nu al zo fucking veel mensen aan de klimaatcrisis dood. Wat we ook doen, wat eraan zit te komen is verschrikkelijk.” Kritiekloos werd ze aan het woord gelaten en niemand die zelfs maar vroeg waar ze die klimaatdoden dan ontwaarde.

 

Geen kinderen

Het Algemeen Dagblad probeerde dit te overtreffen met een artikel met als inleiding: “Het merendeel van de jongvolwassenen maakt zich zorgen over de toekomst van hun kinderen vanwege de klimaatcrisis. Sommigen zetten om deze reden zelfs vraagtekens bij hun kinderwens. Drie van hen vertellen hun persoonlijke verhaal. “Ik heb ervoor gekozen mijn kind te aborteren vanwege de klimaatcrisis.” Goed idee. Want wat hebben we aan nakomelingen van een nieuwe depressieve generatie die niet zelf kan nadenken, laat staan op onderzoek uitgaat, maar zich in een depressie laat brainwashen? Tegelijkertijd is het ook diep treurig, deze jonge mensen die geen toekomst meer zien en nauwelijks plezier hebben in hun leven.

 

Ineffectief klimaatbeleid

Ondertussen lijkt niemand zich af te vragen waarom vooral ineffectief beleid wordt ingezet om de gevreesde opwarming van de aarde, door de mens veroorzaakt, te stoppen. Biomassa(bomen)stook, het speerpunt van de EU, heeft bewezen een averechts effect op te leveren. Kernenergie, zonder CO2-uitstoot, wordt tegengewerkt of verhinderd. Je kunt niet anders concluderen dan dat het bij deze klimaat-agenda helemaal niet gaat om het klimaat, maar om iets heel anders.

 

Doemberichten

Maar je kunt deze onnozele rebelletjes dit extremisme niet kwalijk nemen. Elke dag worden we met doemberichten overspoeld, braaf doorgegeven door kritiekloze media, want het IPCC, de zogenaamd wetenschappelijke wereldspreekbuis voor het klimaat, zegt het. Dat dat IPCC desinformatie verspreidt en opzettelijk alleen maar klimaat-alarmistisch onderzoek in hun rapporten opneemt, horen we natuurlijk niet. Wel horen we dat we onmiddellijk moeten stoppen met ‘fossiel’, alsof we fossiele brandstoffen zomaar kunnen missen zonder in het stenen tijdperk te belanden. En krijgen jonge mensen zonder enig verstand van zaken kritiekloos de ruimte om te filosoferen over geweld.

 

VN-agenda

Michael Shellenberger, activist en auteur, verwoordde scherp waarom dit doemdenken welbewust wordt gepusht. Zijn verhaal werd door Clintel vertaald.

Wat citaten uit dit artikel:

“Het censuur-industrieel complex heeft geen interesse getoond in het censureren van verkeerde klimaatinformatie die mensen heeft doen geloven dat klimaatverandering ervoor zorgt dat orkanen vaker voorkomen en dat mensen dreigen uit te sterven.”

“In werkelijkheid zijn de Verenigde Naties dus al 75 jaar de grootste verspreider van energie- en milieudesinformatie.”

“Toen het duidelijk werd dat de groei van het wereldwijde geboortecijfer en de dreiging van een kernoorlog afnamen na het einde van de Koude Oorlog, legden de Verenigde Naties de nadruk op de dreiging van luchtvervuiling, met name klimaatverandering, die VN-functionarissen, meestal afkomstig uit de VS en West-Europa, zagen als een manier om controle te krijgen over de energie- en voedselproductie wereldwijd.”

“Het doel van de VN is tegenwoordig om alle samenlevingen in de richting van 100 procent hernieuwbare energie te sturen, als strategie om de Amerikaanse en Europese controle over arme en zich ontwikkelende economieën te behouden, vooral over hun energie- en voedselsector. Hun probleem is al lang kernenergie.”

“Beleidsmakers, journalisten, natuurbeschermers en andere opgeleide elites in de jaren vijftig en zestig wisten dat kernenergie onbeperkte energie was en dat onbeperkte energie onbeperkt voedsel en water betekende.” Aldus Michael Shellenberger.

Dat laatste, onbeperkte energie, was nou juist niet de bedoeling. Dan zou de ‘noodzakelijke’ rol van de gewenste VN-wereldregering, die wereldproblemen te lijf zou gaan, immers wegvallen.

 

Groene catastrofen

Vorig jaar publiceerde Edward Ring in American Greatness een artikel met als kop “Groene fascisten zijn bezig met het vernietigen van de wereld”. Hij somde daarin al het verwoestende klimaatbeleid op, van de schade aangericht door wind- en zonne-energie tot de ecocide door biobrandstoffen. En concludeert:  “If these schemes are allowed to continue, the consequences for both humanity and the earth’s ecosystems will be more catastrophic than all but the most apocalyptic climate crisis scenarios.”

Hij heeft helemaal gelijk. Ook al kun je van mening verschillen over het etiket ‘groene fascisten’, dat het hier gaat om een totalitaire ideologie die alle tegenspraak smoort en ons naar de afgrond leidt, is duidelijk.

 

Planeconomie

Een (afgedwongen) planeconomie, voor welk ‘mooi’ doel dan ook, is gedoemd te mislukken, zo leren ons het communisme en socialisme. En die mislukking gaan we nu meemaken, met bureaucraten en activisten die voor boeren bepalen wanneer te zaaien of te oogsten, en ook nog welk gewas.

Welkom, nieuwe wereld…

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Alma, geweldig stuk, spot on! Regelmatig reageer ik op linked op de onzin van XR, of op de niet onderbouwde kreten van hun nieuwe lid, Bendicte Ficg, met inhoudelijke argumenten, statistieken, publicaties… Gevolg: je wordt geblokkeerd. Dat overkwam me al eerder bij de zelfbenoemde “Klimaatfluencer” (hoe ‘cheesy” kun je het verzinnen), ex-RTL weervrouw Helga van Leur. Ook zei is niet gediend van weerwoord en wil, net als XR, de ongefundeerde bangmakerij ongestoord de wereld inslingeren. Geen inhoudelijke discussie, maar elk tegengeluid in de kiem smoren met als doel waarschijnlijk het volk klaar te stomen voor absurde en vooral zinloze maatregelen, zoals een CO2 quotum, een elektrische deelauto, niet meer vliegen…

In persoonlijke discussies met mensen valt het op hoe iedereen is gehersenspoeld, en vol dogma’s zit, die niet onderbouwd kunnen worden. Zelfs, of misschien wel juist, hoogopgeleiden hebben de neiging de klimaatkerk, gerepresenteerd door het IPCC, blindelings te vertrouwen. De aantoonbare frauduleuze praktijken, waar deze politiek club keer op keer mee wegkomt, worden niet geloofd, en als onzin afgedaan.

Hoe gaan we het tij keren en hoe kunnen we het nepnieuws nog beter bestrijden??

Kee
Kee
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Deze club Extinction Rebellion bestaat uit linkse terroristen aan gestuurd door D666 Gl PvdA
Schuwen geen geweld .
Nou ik ook niet tegen deze groep .

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn dan misschien wel op weg naar een centraal geleide planeconomie, maar reken maar dat we er nooit zullen aankomen.
Ze hebben zelf geen flauw idee hoe een dergelijke samenleving zou moeten functioneren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er zijn voorbeelden te over van samenlevingen die op die filosofie moesten functioneren, die volkomen de vernieling in zijn gedraaid.

Ni28
Ni28
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het zijn al in praktijk beproefde theorieën alleen denken zij dat het succesvol kan. In praktijk alleen jarenlange ellende.

Dino51
Dino51
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

We hebben het enkele jaren geleden gezien na Floyd (BLM). InSeatle heeft het maar 3 weken stand gehouden. Toen was het plunderen en diefstal en totale anarchie maar werd van hogerhand ingegrepen om de wanorde te stoppen!

Ni28
Ni28
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat bescherming als opmaat naar een nieuwe orde van totale gelijkheid met alle kleurtjes door elkaar, een doel door gelijke kijk op samenleving en overal vrede. Wie kan daar tegen zijn? Alleen een vijand. De werkelijkheid is heel anders want alle neuzen een kant op krijgen op vrijblijvende basis kan nooit. Zo is de Marxistische communistische idee al snel gedraaid tot kazerne communisme die voor zorgde dat alle neuzen afgedwongen een kant op gingen met enorm veel slachtoffers. Toen uit politieke keuze met al haar persoonlijke beperkingen en tegenwoordig hetzelfde uit ‘bescherming’ van klimaat. Geen auto meer voor de deur, geen reizen met vliegtuig, geen dierlijke producten kortom geen persoonlijke vrijheden in beperkte omgeving. De VN als wereldregering met activisten als hun huursoldaten staan garant voor onophoudelijke hersenspoeling en waar nodig geweld. Naar buiten toe een samhorige samenleving volgens het ideale plaatje. In werkelijkheid een zowat sci-fi nachtmerrie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Google op Rusland, hongersnood en Google op China hongersnood.
Beide werden veroorzaakt door landbouwhervormingen door de staat en kosten bij elkaar zo tussen de 40 en 60 miljoen doden.

Een nachtmerrie is nog te zwak uitgedrukt.

Ni28
Ni28
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik ken het uit mijn eigen land. Planeconomie altijd succesvol na 5 jaar zorgde voor lange rijen voor levensmiddelen zoals vlees en groente. Sinaasappelen alleen met de kerst en af en toe bananen als je geluk had. Dat was een groot succes dat men hier wil evenaren.

Andre
Andre
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De enige echte noodtoestand in dit land is activisme-noodtoestand: activisten hebben een belachelijk grote invloed op regeringsbeleid en publieke opinie omdat ze gesponsord worden door miljardairs. De politiek gaat er in mee, omdat het hun goed uitkomt.
Een plan-economie is eigenlijk een herverdelingseconomie en een armoede-economie en is bedoeld om mensen zo zeer te beknotten in hun mogelijkheden en welvaart, dat ze geen tijd en motivatie meer hebben om zelf na te denken over wat er nu eigenlijk gebeurt en hoe ze in die ellende zijn terecht gekomen.
Een plan-economie is geen plan voor economie, het is een plan om mensen gedwee te maken en te houden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Bedenk dat de inflatie waar we nu mee zitten is veroorzaakt door beleid van de ECB ten tijde van Draghi. What ever it takes.
Een heleboel andere problemen zijn veroorzaakt door overheidsbeleid. Dat willen ze nu verder gaan uitbreiden? Nog meer problemen dus?

Martien de Wit
Martien de Wit
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

XR is een marxistische beweging, die alles behalve rechtvaardigheid voor alle mensen wil. Zoals Shellenberger in het Clintel-artikel uitlegt, weten ze allemaal al lang dat kernenergie de enige intelligente oplossing is voor goedkope energie – en dus welvaart en welzijn – maar dat willen ze helemaal niet. Zij willen de mensheid verdelen in twee groepen: machthebbers (de elite zeg maar) en slaven. Klimaathysterie is daarvoor een geschikt middel gebleken. De meeste mensen zijn te lui om zich serieus te verdiepen in zoiets ingewikkelds als het klimaat. En dat weten de paniekschoppers en angstaanjagers donders goed. De meeste mensen geloven dat wij mensen de thermostaat van de wereld kunnen regelen. Frau Merkel zei het zelf. Deze hovaardij is stuitend. Het getuigt van een slaafse papegaaienmentaliteit en het ontbreken van elk vermogen tot analytisch denken en gezond verstand. De jong-onvolwassenen van XR hebben in de meeste gevallen nauwelijks geschiedenislessen gevolgd en weten niet welke massamoorden het marxisme heeft opgeleverd. Stalin: 6 miljoen doden (landgenoten!) Mao: ca. 30 miljoen doden (landgenoten!), Pol Pot: 2 miljoen doden (landgenoten!). Hoeveel doden Fidel Castro op zijn geweten heeft, weten we niet. Wel weten we dat het marxisme nog nooit iets goeds heeft opgeleverd. En deze ignorante studentjes willen zich achter zo’n ideologie scharen? Het is om je rot te lachen als het niet zo gevaarlijk was.

Peter109
Peter109
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De energietransitie en het stikstof beleid, nog een mislukking in 2023, was eindelijk gelukt in 2030. Extinction Rebellion, of ER zoals ze zich noemen, is in 2030 de grootste allesbepalende maatschappelijke organisatie van Nederland geworden.

2030 is het succesjaar van ER. Op aanwijzing van ER werd de laatste gascentrale definitief gesloten. Om dit ludiek te vieren besluit het ER topkader om op de nacht van de sluiting het oudste Nederlandse verkeersknooppunt, OudeRijn, te blokkeren. De voltallige ER top lijmt zich vast op het asfalt, zoals ze dat vroeger deden. De volgende ochtend gebeurt er tot hun verbijstering niets, helemaal niets en het is oorverdovend stil.

De Nederlandse elektriciteit voorziening ging die nacht definitief black-out. Het almachtige ER had bepaald dat de elektriciteit alleen uit windturbines en zonne-energie mocht komen, terwijl de vraag naar elektriciteit alsmaar verder opliep tot ver boven de 200 miljoen MegaWattuur per jaar. Van alle windturbines op de Noordzee werkte minder dan een kwart. De rest bleek na 10 jaar niet bestand tegen het zoute zeewater en waterstof was niet het wondermiddel waar iedereen op rekende.

Gaandeweg de dag wordt er duidelijk dat 20 miljoen Nederlanders zonder elektriciteit zaten.
Er werkte niets meer, geen schoon drinkwater, geen voedsel, geen verwarming, geen brandstoffen, overstromende rioleringen , geen mobile telefoon, geen internet, geen WhatsApp, geen enkele informatie en de laaggelegen polders begonnen al vol te lopen met water.
Het was totale chaos.

Het topkader van Extinction Rebellion, nog steeds stevig vastgeplakt aan het asfalt van OudeRijn realiseerde zich uitgeput “Oh mijn God, wat hebben we gedaan?”

Laatste aanpassing 20 dagen geleden door Peter109
Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het enige wat nog ontbreekt, is een hitlerachtige figuur, die het volk toeschreeuwt

Kee
Kee
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Maarten Vasbinder

Die is er al het is er vrouw

Laatste aanpassing 19 dagen geleden door Kee
AAA
AAA
21 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

‘Onlangs bekeerde… zich tot de klimaatkerk’.

Ik mis de link met ‘klimaat’ en ‘kerk’. Volgens mij wordt de term ‘kerk’ hier (wederom) als negatieve connotatie gebruikt om klimaatactivisme te duiden. Dat doet geen recht aan wat ‘kerk’ effectief inhoudt.

Hans
Hans
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Alma, weer spot-on, top artikel, waar je de waanzin van vandaag genadeloos blootlegt. De maatregelen van dit kabinet zorgen voor afbraak van de economie, van de natuur. Mee eens, dit is allemaal zo overduidelijk dat je aan een verborgen agenda gaat denken. Ben helemaal niet van de complottheorieën, maar ik denk dat hier wel duistere zaken spelen. Dank voor je scherpe analyse! Maar: wat kunnen we als totaal niet invloedrijke burgers doen??

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x