Brute en sadistische terreuraanval op Israël

Weerzinwekkende islamo-nazistische moordorgie

Israël is het slachtoffer van bruut en sadistisch geweld en het dodental blijft maar oplopen. Apologeten en ontkenners vergoelijken deze weerzinwekkende islamo-nazistische moordorgie op allerlei manieren. Ondertussen buigen onze autoriteiten al bij voorbaat voor intimidatie uit de islamitische hoek en weigeren de Israëlische vlag te hijsen. Het worden zware tijden. We moeten Israël steunen en de terreurwaanzin bestrijden, ook voor de bevolking in Gaza, schrijft Jan Gajentaan. 

De beelden uit Israël die sinds zaterdagochtend tot ons doordringen, zijn met geen pen te beschrijven. Een wrede terreuraanval die zijn gelijke niet kent, zelfs niet in Israël, het meest door terreur geteisterde land ter wereld. Temidden van een rakettenregen werd een wrede moordpartij uitgevoerd op seniore burgers, vrouwen, kinderen, feestvierende hipsters op een festival: afijn, eenieder die de terroristen tegenkwamen. Met hun lichamen werd bestiaal geparadeerd, of ze werden bruut gegijzeld. Aanvankelijk wilde niet één Nederlandse gemeente uit solidariteit de Israëlische vlag tonen en pas na grote druk ging Amsterdam overstag.

 

Dodental loopt op

Het dodental in Israël loopt op. Bij het schrijven van dit stuk wordt al gesproken over meer dan 700 doden en duizenden gewonden. Niets of niemand kan dit brute en sadistische geweld legitimeren, maar in Nederland weten de gebruikelijke apologeten en ontkenners alweer te wijzen op het geweld van beide kanten, de ingewikkelde geschiedenis van het conflict, het recht op verzet, etc.

 

Fijnzinnigheid

Nu is er mogelijk van alles op te merken over een gebrek aan fijnzinnigheid in de manier, waarop de Israëlische overheid omgaat met de grote Arabische minderheid in het land. Een minderheid die in zeventig jaar groeide van enkele honderdduizenden kort na WO2 tot ca. 1,7 miljoen mensen nu, terwijl ons wijs wordt gemaakt dat Israël deze mensen probeert uit te roeien. Een minderheid met een heel diverse achtergrond qua nationaliteiten, maar die zich in 1964 om politieke redenen Palestijn zijn gaan noemen. Zie ook dit stuk van Ernst Lissauer.

Daarmee werd een mythe in het leven geroepen, die ook door onze media en onderwijs in stand wordt gehouden. Er zou een land ‘Palestina’ zijn geweest met ‘Palestijnen’ als bewoners, een land dat illegaal bezet zou worden door Israël. Beide (een Palestijns land en een Palestijns volk) zijn mythes. Israël was in het Turkse rijk onderdeel van een regio of provincie Palestina, die het gebied van meerdere van de huidige landen omvatte. Dit idee van een ‘bezet’ land wordt constant door onze media en het onderwijs erin gehamerd en, openlijk of stiekem, gelardeerd met onversneden antisemitisme. Ga er maar aan staan om dit beeld nog te kantelen! Ik merk zelfs aan mijn eigen kinderen dat ze geïndoctrineerd zijn op dit punt.

 

Hypocrisie

In feite gaat het in Israël om een diffuse Arabische minderheid met diverse oorsprong qua nationaliteiten. In vrijwel alle staten in de wereld zijn minderheden met een ingewikkelde geschiedenis en vaak een verlangen naar een eigen staat. Als er in Turkije een aanslag wordt gepleegd door radicale vertegenwoordigers van de Koerdische minderheid, met als gevolg enkele doden, staat burgemeester Aboutaleb in Rotterdam klaar om de Turkse vlag te hijsen. Maar als meer dan 700 Israëliërs op de meest brute, mensonterende wijze worden afgeslacht door terroristen, wijst diezelfde burgemeester ineens op de ingewikkeldheid van het conflict…

 

Intimidatie

Zo buigen onze autoriteiten bij voorbaat voor intimidatie uit de islamitische hoek. Precies zoals hun voorgangers in WO2 – prof. Koopmans wijst erop in zijn tweet – als knipmessen bogen voor de nazi-bezetters in de periode 1940-1945, een enkele heldhaftige uitzondering daargelaten. Die hypocrisie is misschien nog het meest stuitend. Zeg dan gewoon dat je bang bent voor geweld uit de islamitische hoek en het opspelen van Arabisch antisemitisme, wanneer je weigert de Israëlische vlag uit solidariteit te hijsen in Nederland. Dan weten we tenminste hoe we ervoor staan. Ik schreef ooit een stuk op OpinieZ over de achtergrond van dat Arabisch antisemitisme, dat historisch gezien een duidelijke link heeft met het nazisme. Voor de taferelen dit weekend in Israël heb ik dan ook geen andere term dan deze: het was een weerzinwekkende islamo-nazistische moordorgie.

Toen ik in 2018 mijn inmiddels overleden vriend Simon Hammelburg, ook vriend van mijn vader, in Amsterdam bezocht na zijn 4 mei-lezing, vroeg ik hem wat hij dacht over de positie van de Joodse gemeenschap in Nederland. Simon antwoordde: het Joodse volk in Nederland heeft een mooie toekomst… achter de rug.

Na de verschrikkelijke beelden in Israël te hebben gezien en de gebruikelijke lafheid bij de Nederlandse autoriteiten te hebben waargenomen, kan ik helaas niet anders dan de somberheid van Simon delen waar het Nederland betreft.

 

Geopolitiek conflict

Terug naar Israël. Ongetwijfeld gaan we naar een grootschalig militair conflict, waarbij Israël zal proberen de militaire takken van Hamas en Islamic Jihad met wortel en tak uit te roeien. Leon de Winter en Esther Voet wijzen er op X (Twitter) op, dat op de achtergrond de toenadering tussen Israël en Saoedi-Arabië speelt, hetgeen de dictators in Iran proberen te frustreren met een proxy-oorlog in Israël. Met steun van de miljarden dollars die de regering van Biden naar hen overmaakt…

Het worden dus zware tijden in Israël en volgt u vooral de dagelijkse verslagen van Joop Soesan op X, die altijd snel het laatste nieuws heeft. Uiteindelijk zal Israël wel overleven, denk ik, maar ten koste van hoeveel ellende nog?

 

Islamo-nazistisch

Een punt dat ik nog wil maken is dit. Ik vind dus dat we klare wijn moeten schenken over de islamo-nazistische ideologie van degenen, die deze terreuraanvallen uitvoeren en voorbereiden. Maar laten we niet de fout maken daarmee alle Arabische bewoners van Israël over één kam te scheren. Als de Israëlische overheid hun hoofden en harten wil winnen en hen los wil maken van de islamo-nazi’s van Hamas die de Gazastrook controleren, zullen ze dat onderscheid duidelijker moeten maken. A hell of a job, dat wel. Tenslotte heeft de bevolking van Gaza zelf Hamas gekozen. Bovendien is het door de vermenging van ideologie en religie in de islamitische wereld heel moeilijk grip op een dergelijke situatie te krijgen. Al helemaal wanneer de bevolking decennia lang geïndoctrineerd is met een haatideologie.

 

Jom Kippoer-oorlog

Precies vijftig jaar geleden speelde de Jom Kippoer-oorlog. Een coalitie van landen, geleid door Egypte en Syrië, viel Israël aan. Aanvankelijk stond het er slecht voor, maar uiteindelijk won Israël de oorlog. Zoals ze ook deze zullen winnen. Tijdens die oorlog in 1973 ging de hierboven genoemde Simon Hammelburg, toen nog een jonge vent, met zijn maat Ron Klipstein naar Israël en zong daar in een ziekenhuis vol oorlogsgewonden het hieronder weergegeven lied over Israël, om de mensen een hart onder de riem te steken.

Laat dit lied een inspiratie zijn voor ons allen om Israël weer lief te hebben en te steunen, zoals we dat in het Nederland van de jaren zeventig deden. Laten we de islamo-nazistische terreur in de duidelijkste termen afwijzen en nooit meer buigen uit angst. Maar laten we ook proberen de harten te winnen van de Arabische bevolking in Israël en hen te bevrijden uit het net van terreur, waarin zij door hun eigen mensen gevangen worden gehouden. Met steun van sommige politici hier! Als zij afstand nemen van die terreurwaanzin, hebben de bewoners van Gaza meer argumenten om hun positie in Israël te verbeteren. Een positie die nu al veel beter was geweest, als de vele hulpmiljarden in economische productie waren geïnvesteerd, in plaats van raketten en terreurtunnels.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Israël heeft ook wel eens Palestijns/Arabische burgers aangevallen, maar altijd in reactie op aanslagen en selectief op basis van steun van de familie voor de aanslagplegers. Die families kregen vaak achteraf geld van de Palestijnse autoriteiten voor hun steun. Er bestaan beelden van moeders die juichen dat hun zoon is gestorven voor het geloof – want zo noemen ze een aanslag met een mes op Israëlische burgers die ergens door een straat lopen.
De aanvallen van Hamas echter zijn doelbewust gericht op argeloze burgers die geen directe persoonlijke connectie hebben met acties tegen Hamas.
Het is pure brute intimidatie, zoals al werd beschreven in de koran bij de aanval op de joodse stammen zoals de Bani Qurayza. Zoals de Arabieren deden tijdens de jaarlijke jihad tegen de christenen in het noorden van Spanje (Andalus).
Zoals de Turken deden tegen de christenen op de Balkan tijdens de jaarlijkse jihad.
Zoals de Turken en Krimtataren deden tegen de christenen in Polen en Rusland tijdens hun jaarlijkse slaventochten.
Want het zijn ongelovigen en daar mogen moslims mee doen wat de koran voorschrijft: doden en tot slaaf maken.
Wij hebben nu 2 miljoen mensen in ons land die dit soort overtuigingen aanhangen. Wie verwacht je dat ze steunen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zelfs als ze niet steunen, zullen ze op het moment suprême door wegkijken medeplichtig zijn aan wat er vrees ik ook hier zal gaan gebeuren. Want het gaat uiteraard niet om een strook land, het gaat er om dat de gehele wereld onder de knoet van de islam moet worden gebracht. Te beginnen bij de Joden, en vervolgens alle andere niet-moslims waar ook ter wereld.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het woord ‘steunen’ moet ruim opgevat worden. Hier in Europa wordt ‘steun voor Hamas’ ingebed in de Europese begrippenwereld als electorale steun, financiële steun.
In de islam gaat het begrip jihad veel verder dan het bovenstaande. Elke moslim die de voorschriften goed probeert te volgen, zijn kinderen volgens islam opvoedt, doet aan jihad en ‘steunt’ daarmee het einddoel van de islam, de wereldheerschappij. En dus steunen alle Gazanen indirect of direct Hamas, ook als ze het niet eens zijn met de specifieke werkwijze van Hamas.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Velen van de mohammedaanse persuasie belijden met de mond neutraliteit, maar wat ik in de Nederlandse straten en wijken zie gebeuren is het tegenovergestelde. Roedels ‘jongeren’ die losgaan op blanke tieners en kinderen bv. Als voorproefjes.
Trouw publiceert een reactie van een veroordeelde(!) palestijn, die zelfs aanslagen heeft gepleegd, maar nu prinsheerlijk verwend vrij leeft in NL , en die het gore lef heeft te beweren dat het tonen van een Israëlische vlag echt niet kan…..
Bij WNL een trotse burgervader die de palestijnse vlag heeft gehesen en een fijne ‘dialoog’ met de grote (!) palestijnse gemeenschap in zijn stad heeft gehad.
Ik kots echt op laf NL.
Ben er fysiek misselijk van, omdat ik vrees wat die grote ‘gemeenschappen’ binnenkort hier gaan aanrichten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

palestijnse vlag moet zijn, hahaha, vredesvlag. Mijn fout. Maar ironischer kun je het niet bedenken.

Kee
Kee
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

En zo zie je maar waar de burgermeester Aboutaleb
Voor staat puntje paaltje staat hij zijn eigen geloof en de misbruik goed te keuren.

Deze man is dus gevaarlijk en niet geschikt in een ambtelijke functie.

Wat als er zo iets dergelijks in NL gebeurd.
Nou ik kan u garanderen dat deze man de kant van zijn mensen kiest .

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Kee
Dino51
Dino51
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me af waarom worden de palestijnen niet in Egypte of Jordanië liefdevol opgevangen in plaats van in de Gazastrook te blijven?? De afmeting van Gaza, niet groter dan Texel moet toch geen probleem zijn voor Egypte of Jordanië? Er ligt zoveel land wat ontwikkeld kan worden ipv onder de knoet van Hamas te leven die zichzelf in weelde wentelen ten koste van de gewone palestijnse burger.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

Beste Dino,

Om met de deur is huis te vallen: Dan zou het probleem in meer of mindere mate opgelost zijn, of in ieder geval geen bobbelige korst zijn die bij het minste of geringste weer tot een zwerende wond gepookt kan worden.

Als een Egyptische staatsburger met een Palestijn/statenloze huwt, dan verliest de Egyptenaar per direct zijn Egyptisch staatsburgerschap. Syrië houdt administratief hele delen van provincies in de lucht, die al meer dan een paar decennia onder Israelisch bewind staan.

Ook de nazaten van de oorspronkelijk verdrevenen blijven tot in de oneindigheid daar deel van ook al heb je nooit ergens anders gewoond dan in Sham of Aleppo – en misschien de laatste jaren in Appelscha. Idem dito met een sterretje voor de met raad en daad en vooral veel retoriek ondersteunde Pally bloedbroeders, die met de toenadering tussen veel Arabische landen en Israël toch nog verder gemarginaliseerd dreigden te worden.

Het merendeel van de Gazanians leeft van uitkeringen verstrekt door Arabische landen, die laatste 10/15 jaar minder corrupt verdeeld zijn door Hamas. Waar de PLO/Fatah al jaren de boot afhoudt voor verkiezingen. Want dat zou te complex zijn …

De knoet van Hamas is ook een lepel, een school, een baantje en een aanmoediging om nog een paar kleine Palestijntjes te maken, want de ondersteuning is leuker bij een volle kinderschaar.

Er lag ten tijde van Clinton een oplossing die Arafat niet durfde te pakken. En de rest is history, maar met name eentje van desinteresse, stokpaardjes en Legomasters in de praktijk voor de akels die steentje voor steentje aan hun onheil hebben kunnen bouwen.

Niet op te lossen tot nader order. En dat doen we nu – ook – weer in de Oekraïne.

Trinco
Trinco
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Ook niet onbelangrijk: Egypte en Jordanië hebben helemaal geen zin om zich een zootje terroristen op de hals te halen die vanuit hun land Israël gaan bestoken.
Ze hebben leergeld betaald: met Israël is het kwaad kersen eten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

En hier blijven potentiële terroristen gewoon nog steeds welkom.

Mat
Mat
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je kunt het ook met één woord benoemen: Islam.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Terroristische groeperingen zijn er niet voor hun volk maar voor zichzelf. Zij willen de macht en bepalen wie mag leven en hoe. De Palestijnse volk is zeker niet gediend door Hamas maar zijn hun slachtoffers net als de Joden. Gesteund door Iran en Qatar blijft het conflict bestaan terwi de gewone mensen best met elkaar zouden kunnen leven. Het is altijd de politiek die alles verziekt. Europa liet zich door politiek en laten vollopen met moslims en wordt door deze daad nu gegijzeld. Politici in gemeenten zijn bang om partij te kiezen naarmate de hoogte van het aantal van aanwezige moslims. Europa is daarmee niet meer voor Europeanen meer doordat deze zich vrijelijk laten gijzelen door kortzichtige politici.

Cees van Herpen
Cees van Herpen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals zo vaak in Opiniez weer een duidelijk, goed onderbouwd artikel. Samen met Wynia’s Week geeft Opiniez een stuk duiding waardoor de gewone man zelf een oordeel kan vormen. Zoals in de trend van Elseviers Weekblad vroeger. Volgens mij krijg ik al regelmatig mails met artikelen van jullie, en anders via Inez van Bokhoven.

Frits
Frits
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Maar de meelopers verzamelen zich al. Sukkel Derksen wist het ook al weer. Want ja, Israël. Ik word zo beroerd van dit soort schlemielen. Geen groep mensen ter wereld die zo overdadig van steun zijn voorzien als de Palestijnse Arabieren en nog is het een grote ellende. Punt is, ze willen het niet. Het begon al met die griezel van een al husseini. Er is, hoe triest ook want er zijn ook goedwillende Arabieren, maar een oplossing Gaza terug veroveren. Alle Arabieren er uit. Praten en goedwillende initiatieven helpen niet want de andere kant, de Arabieren, willen het niet. Triest maar het isniet anders. Er valt niet te onderhandelen met dit soort barbaren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Vrees dat u gelijk heeft. Maar hoe dan? Israël is omringd door vijanden die hen vanaf dag 1 proberen te verdrijven en/of uit te roeien.

Trinco
Trinco
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Waar ik nog beroerder van wordt: als Derksen een geintje maakt over Akwasi staat tout bekend Nederland op de achterste benen en trekken sponsors zich terug.
Waar zijn ze nu?
Nu Derksen zijn grofste opmerking ooit heeft gemaakt?

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed stuk. Laten we hopen dat datgene wat jij hoopt, waarheid wordt.

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

gisteren las Pieter Cobelens gelukkig Johan Derksen aardig de les over zijn ongenuanceerde uitspraken over Joden en over Israel en de Palestijnse gebieden. En Job Knoester deed dat gelukkig ook voor zover Johan hem niet steeds onderbrak. Ik was heel blij met beide heren. Ik kijk elke avond naar VI en ik vind hen gezamenlijk een leuk stel om naar te kijken, maar Johan kan soms wel heel erg zwart wit reageren. Ook over immigratie. Hij vindt het eigenlijk niks, en hij vindt dat dat moet stoppen, maar dan zegt ‘ie er achteraan dat je ECHTE vluchtelingen wel moet helpen. Nou, met zo’n uitspraak kan je helemaal niks. En zo ging het ook met deze Hamas aanval, altijd die ‘maar’ er achteraan om je achter te verschuilen. Dan waren alle anderen aan tafel gisteren gelukkig toch beter met hun meningen. Vooral Cobelens en Knoester, maar ook Rene en Wilfred konden de situatie toch beter duiden, ook geschiedkundige gezien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Iedereen moet vrijuit zijn mening kunnen verkondigen. En als er dan tegenwerpingen gemaakt worden, is dat precies zoals het moet. Voors en tegens aan de tafels. Zou altijd zo moeten.

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x