De wonderlijke berichtgeving van de NOS over het klimaat

Alarmisme en activisme voeren de boventoon

Titelfoto bij artikel De wonderlijke berichtgeving van de NOS over het klimaat Bauke geersing opiniez

Foto: Unsplash.com

Het klimaatbeleid zal tijdens de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen zeker een grote rol spelen. Onlangs werd door de NPO bekend gemaakt dat meer dan de helft van de kiezers nog niet weet waarop ze gaan stemmen en dat de berichtgeving door de MSM en de NPO een belangrijke rol speelt bij de uiteindelijke keuze. Dan is het van groot belang dat die berichtgeving evenwichtig en genuanceerd is en aandacht besteedt aan alle belangrijke aspecten van de klimaatdiscussie. Een column van voormalig NOS-directeur Bauke Geersing.

Voor de NOS staat die verplichting zelfs uitdrukkelijk in de Mediawet. In artikel 3b, lid 1b is bepaald dat een media-instelling “op evenwichtige wijze een beeld van de samenleving geeft en de pluriformiteit van onder de bevolking levende overtuigingen, opvattingen en interesses op maatschappelijk, cultureel en levensbeschouwelijk gebied weerspiegelt”.

Hoe kwijt de NOS zich van die wettelijke taak als het klimaat aan de orde is?

 

IPCC

Enkele weken geleden schreef ik een brief aan de NOS-directie en het hoofd van NOS Nieuws/NOS Journaal. Het betrof het negeren van het boek The Frozen Climate Views of the IPCC van de kritische denktank Clintel over het meest recente (zesde) rapport van het VN-klimaatforum IPCC. Dat boek laat zien dat het IPCC ernstige fouten heeft gemaakt en geregeld aan misleiding doet. Steeds gaan de fouten de kant op van nog meer klimaatalarm. De NOS heeft geen aandacht besteed aan dit nieuwe wetenschappelijke inzicht van de wetenschappers van Clintel, wel geeft zij bij herhaling de alarmistische oproepen van de secretaris-generaal van de VN door.

 

Geen klimaatcrisis

Onlangs ondertekende Nobelprijswinnaar prof. dr. John F. Clauser de World Climate Declaration (WCD) van Clintel, die als hoofdconclusie trekt: ‘Er is geen klimaatcrisis.’ Clauser was na prof. dr. Ivar Giaever de tweede Nobelprijswinnaar die deze verklaring heeft ondertekend. Clauser verklaarde zelfs dat sprake was van pseudowetenschap bij de klimaatalarmisten. Een interessante ontwikkeling en alle aanleiding voor objectieve, evenwichtige journalisten om Clauser te interviewen en aan de tand te voelen. De NOS heeft hieraan geen aandacht besteed.

 

Koonin

Enkele weken geleden attendeerde ik de NOS-directie en het hoofd NOS Nieuws/NOS Journaal op het optreden van prof. dr. Steven E. Koonin op 27 september 2023 in het congrescentrum Antropia in Zeist/Driebergen. Koonin is een internationaal hoog aangeschreven klimaatwetenschapper, die tijdens het Obama-regime topambtenaar was op het ministerie van Energie en presidentieel klimaatadviseur. Koonin sprak voor een stampvolle zaal met ruim 300 aanwezigen. Hij introduceerde zijn recent uitgekomen boek Onbeslist, waarin hij beschrijft wat de klimaatwetenschap ons wél vertelt, wat zij ons niet vertelt en waarom dit van belang is.

Koonin schrijft dat de menselijke invloed weliswaar de belangrijkste reden is voor de toename van CO2 als gevolg van het verbranden van fossiele brandstoffen, maar dat het een fysiek klein effect heeft op het complexe klimaatsysteem. Hij heeft een meer feitelijke, voorzichtige en minder alarmistische kijk op het klimaat. Hij vindt dat er geen sprake is van een klimaatcrisis en adviseert om in het klimaatdossier de feiten centraal te stellen. Ook al heb je niet veel tijd voor de bestudering van dat dossier, het is vrij gemakkelijk om een paar Red Flags in de gaten te houden.

 

Red Flags

Volgens Koonin moet je dan op het volgende letten:

1. Iedereen die naar een wetenschapper verwijst met het denigrerende ‘ontkenner’ of ‘alarmist’ is bezig met politiek of propaganda.

2. Een beroep op de zogenoemde ‘consensus van 97%’ onder wetenschappers is een andere rode vlag. Die consensus blijkt feitelijk niet te bestaan. Voormalig Greenpeace-activist, Patrick Moore, schrijft in zijn boek Onzichtbare neprampen en verzonnen onheil dat consensus eigenlijk geen valide wetenschappelijke term is. Het is een sociale en politieke term die met beleidsovereenstemming te maken heeft, zoals regelgeving, gedragscodes, procedures voor het nemen van beslissingen, etc. Goed beleid leidt tot beslissingen die hopelijk democratisch zijn genomen en die gebaseerd zijn op bewezen feiten. Feiten worden door de wetenschap bepaald. Zoals wijlen Michael Crichton het stelde: “Als het consensus is, is het geen wetenschap. Als het wetenschap is, is het geen consensus.”

3. Het verwarren van het weer met het klimaat is een ander teken van gevaar. Het klimaat wordt bepaald over tientallen jaren.

4. Het weglaten van cijfers.

5. Een andere gebruikelijke tactiek is het aanhalen van alarmerende cijfers zonder context.

6. In klimaatbespiegelingen van niet-deskundigen worden waarnemingen over het klimaat verward met modelvoorspellingen over het mogelijke klimaat in de toekomst. Koonin vindt dat in de media op zijn minst het ongunstigste en het gunstigste geval moeten worden genoemd. Men moet vooral wantrouwig zijn als worst case-scenario’s worden behandeld als business as usual.

 

Geen aandacht

De NOS was tijdig geïnformeerd over deze belangrijke lezing, maar besteedde er de volgende dag geen aandacht aan. De unieke kans om prof. Koonin te interviewen werd niet benut! De NOS geeft de acties van Extinction Rebellion uitvoerig ruimte en kiest daarbij in de berichtgeving de kant van de actievoerders. Zelfs de aankondiging van deze door sommigen als ‘terreurorganisatie’ aangemerkte club dat zij een kort geding tegen de overheid overweegt wegens de inzet van een waterkanon, krijgt aandacht van de NOS in het Journaal. Het NOS Journaal besteedt wel aandacht aan de storm Elias die over Griekenland raast. Zo wordt de alarmistische kant van het klimaatdossier steeds benadrukt.

 

Bijdrage NOS aan klimaatalarmisme

Op X (voorheen Twitter) betuigt Heleen Ekker, NOS-medewerker klimaat en energie, veel compassie met de jeugd die zich zo’n zorgen maakt over het klimaat. Zou Ekker beseffen dat de NOS zelf actief bijdraagt aan die stress, door de nadruk die zij legt op klimaatalarmistische berichtgeving?

Ik heb in correspondentie met de NOS-directie en het hoofd NOS Nieuws/NOS Journaal herhaalde malen geattendeerd op de eenzijdige, onevenwichtige berichtgeving over het klimaat. Er is niets mee gedaan. Waarom faalt de NOS hier en vervult zij haar taak niet overeenkomstig de Mediawet, door op evenwichtige wijze berichten over het klimaat te verspreiden?

Ik denk dat binnen de NOS-organisatie die alarmistische opvatting zich heeft vastgezet. Uit een mij doorgestuurde email van Heleen Ekker blijkt namelijk het volgende. Zij schrijft: ‘Kijk, of mensen het nou leuk vinden of niet, er is echt grote wetenschappelijke overeenstemming over de opwarming.’ Dat is feitelijk echter onjuist, die overeenstemming bestaat niet. Zij baseert haar alarmistische standpunt op: ‘Ik heb in de loop der jaren honderden wetenschappers gesproken van allerlei gerenommeerde universiteiten’. So what? Dat is geen aanwijzing voor haar gelijk en zeker geen rechtvaardiging voor eenzijdige berichtgeving.

Dan schrijft zij dat men over één ding totaal niet van mening verschilt: de menselijke invloed op het veranderende klimaat. Ook dat is feitelijk onjuist. Heeft zij geen kennis genomen van de opvattingen van prof. Koonin, die wetenschappelijk gefundeerd duidelijk maakt dat de invloed van de mens er wel is, maar niet van beslissende aard is?

Verder schreef Heleen Ekker aan me: ‘Zodra er een wetenschappelijk nieuw gezichtspunt op dit vlak komt, zullen we de eerste zijn die dit gaat brengen.’ Ook dat is feitelijk onjuist, de NOS negeert of diskwalificeert nieuwe gezichtspunten. Critici als Marcel Crok (Clintel) en Hans Labohm (Climategate) kregen bijvoorbeeld jaren geleden wel een podium bij de NOS, maar nu niet meer.

 

Strijdigheid met Mediawet

Het hoofd NOS Nieuws/NOS Journaal had het bij haar aantreden in oktober 2022 over een vernieuwingsagenda, ook bij het klimaat. Daar is dus niets van terecht gekomen. De NOS negeert bewust het realistische klimaatverhaal en bedrijft stelselmatig en structureel klimaatalarmisme. Dat is in flagrante strijd met de Mediawet en met de Journalistieke Code NPO. De functionarissen, die daarvoor verantwoordelijkheid dragen, laten dit op zijn beloop en grijpen niet in.

Het land is te klein binnen de NPO als de kleine startende omroep Ongehoord Nederland het ongehoorde geluid laat horen. Dan wordt alles uit de kast gehaald om dat te stoppen. Waarom wordt niet alles uit de kast gehaald om een einde te maken aan de eenzijdige, vooringenomen berichtgeving van de NOS over het klimaat? Het is toch niet zo dat op die manier bewust steun wordt gegeven aan de politieke partijen, die het klimaatalarmisme omarmen? Dat de verantwoordelijke functionarissen daarom dit falen van de NOS op zijn beloop laten? Dat lijkt op een politieke keuze.

Het is daarom niet zo gek dat in Nederland een groeiend deel van de kijkers helaas het vertrouwen in de objectiviteit en evenwichtigheid van de berichtgeving van de NOS heeft verloren.

Over de auteur

Bauke Geersing
Bauke Geersing
Jurist. Auteur van ‘Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
91 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Terpstra
Peter Terpstra
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat de NPO het politieke mediakanaal is van linkse klimaatfanatici als Jetten, Timmermans en Samson is al lang genoegzaam bekend.

Dat de NPO daarnaast en waarschijnlijk bewust nalaat standpunten van meerdere kanten te belichten is bijzonder kwalijk te noemen.

Deze trend is onder de vorige bestuursvoorzitter Shula Rijxman (D66) vast onderdeel van de berichtgeving geworden.

Dat het huidige bestuur deze laakbare eenzijdige berichtgeving tot op heden heeft laten voortduren is dan ook bijzonder laakbaar en verdient het predikaat ‘volksverlakkerij’.

Johan D.
Johan D.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter Terpstra

Vergist u zich ook niet in het KNMI die deze week in de Stentor liet weten dat de opwarming van de aarde zeker weten het gevolg is van ons gebruik van fossiele brandstoffen. En al dat negatieve gedoe over CO2. Beluister de lezing eens van de mede-oprichter van Greenpeace eens op YouTube: https://youtube.com/watch?v=TclmRoTGsO4&si=Vpj1dfwK3Gfi1BAD

Kee
Kee
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De nos is de propaganda verspreider van de overheid .
En van de linkse zieke figuren .

Youp
Youp
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Ach, dat maakt het mooi overzichtelijk toch. Alle informatie die van de kwaliteitsmedia komt is gelogen, of op zijn best een halve waarheid. Het is net als met mensen in voormalige communistische landen. Die wisten dondersgoed dat ze non-stop voorgelogen werden. Het is wel een beetje jammer dat zoveel mensen dit nog niet inzien en zich eenvoudigweg niet kunnen voorstellen dat de NOS hun voorliegt.

Kee
Kee
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Helaas hebben velen het niet door
Het geloof in overheden en politiek er zijn mensen die er in geloven deze zijn ook niet een beetje naïef maar super .
Misschien komt het eens nog dat ze het door hebben dat ze belazers worden door beiden

Saskia
Saskia
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau Bauke Geersing! Ik vind het wel heel apart dat de NOS hiermee wegkomt., handelen in strijd met de Mediawet. Kan Ongehoord Nieuws hier geen werk van maken?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saskia

Dat doen ze ook, maar het is een gevecht van een kleine rebelse omroep tegen de staats gefinancierde NPO reus (geheel onder controle van D66). Met een D66 ‘ombudspersoon’. Die op D66 manier regeltjes buigt. Een omroepreus die met batterijen advocaten en niet gehinderd door beperkte financiën uiteindelijk bij een rechter (ws ook D66) het gelijk zal afdwingen. En waar dus de niet kapitaalkrachtigen (zoals op veel domeinen in NL) naar alle waarschijnlijkheid het onderspit gaan delven.

Saskia
Saskia
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Oh ja, dat is ook zo. Soms vergeet ik even hoe de rechtsstaat in dit land tegenwoordig werkt. Het druist toch in tegen elk gevoel van rechtvaardigheid/democratie? Net zoals de politieke keuzes en tig andere zaken? Ik herken me niet meer als burger van dit land en voel me steeds kwetsbaarder, vooral nu ik ouder word. Ik ben wel erg blij met de columnisten van OpinieZ, die net zoals Ongehoord Nieuws een gezond (tegen)geluid laten horen. En ook met de reacties, die ik hier altijd lees.
Vooral zo doorgaan!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saskia

En daar benoemt u gelijk even de giftige angel van het huidige tijdsbeeld.
U ‘vergeet even’ zegt u hoe raar en ondemocratisch een hoop zaken eigenlijk door de volksstrot geramd worden. Precies wat de dagelijkse input aan linkse stokpaardjes en zg bedreigingen voor de democratie bij de mens wil bewerkstelligen. Je wordt er zo mee doodgegooid, dat je het normaal gaat vinden, of er in ieder geval niet erg meer op let.
En zo kunnen de Biggen (big Pharma, big Finance enz.) en de globalisten
(VN, WHO, WEF, EU…) vrijwel ongehinderd en door de massa onopgemerkt de aarde en zijn bewoners tot hun onderdanen maken.
Tot het te laat is. En we in onze hoogbouw 20m2 verblijfspods zonder eigen faciliteiten, in onze autoloze 15 min. wijk, in supercities met nog ca. 30 miljoen inwoners, dagelijks een rantsoen aan levensmiddelen (vega) krijgen.
Ik zou nog veel meer kunnen spuien, maar ik hou op want ik wordt zoooo boos.

Saskia
Saskia
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik wil u niet boos maken, maar eigenlijk ben ik dat zelf ook en geef ik er nu uiting aan. Dat voelt wel goed moet ik zeggen. Wat ik bedoel met ‘vergeet even’ is dat ik het heel onlogisch vind wat er gebeurt. Dat gaat toch je gezonde verstand te boven?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saskia

Ik was niet boos op u hoor, maar op de bevelhebbers van een soort Gilead in wording.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

misschien moet het ministerie overwegen of NPO nog wel belastinggeld mag krijgen dan.

Cro Magnon
Cro Magnon
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saskia

De NOS voldoet aan artikel 3b, lid 1b. De bevolking is intussen dermate geindoctrineerd en gebrainwashed dat de onder haar levende overtuigingen, opvattingen en interesses overenkomen met de propaganda van de staatsomroep.

Dik van der Keur
Dik van der Keur
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tja als je tot de Staatsmedia behoort dan MOET je berichten wat je opgedragen wordt. Duidelijk toch lijkt mij. Misschien wel de mooiste uitspraak van Michael Gorbatsjov ooit: “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”

Johan D.
Johan D.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dik van der Keur

Trudeau kan er ook wat van!

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dik van der Keur

Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat we naar het DDR systeem oprukken.

els
els
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“De NOS negeert bewust het realistische klimaatverhaal en bedrijft stelselmatig en structureel klimaatalarmisme. Dat is in flagrante strijd met de Mediawet en met de Journalistieke Code NPO.”

Ik zou zeggen: sancties opleggen wegens het verspreiden van nepnieuws en als er geen verandering in komt, van de buis halen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

De NPO = D66. Journalistieke code NPO is dus alleen het handhaven en verspreiden van de D66 stokpaardjes.
Ook in de reclames.
NL wordt stelselmatig in de D66 mal gepropt, of het nu past of niet.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Maar wie gaat dat opleggen? Tocht niet de rechter, want die is ook links, evenals het OM.

Paul
Paul
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  els

Bij BNR is het niet veel beter, daar zijn de paarse marketing broeken aan de haal gegaan met allerlei climate buzzwords

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor hoeveel Nederlanders gaat klimaat steeds meer een obsessie worden? Mede door toedoen van de NPO.
In dagelijkse gesprekken thuis, op de werkvloer of op school is klimaat onderwerp van gesprek. Op het obsessieve af.
Dit kan niet goed blijven gaan. We zien dat al bij de bezetting van de A12 waarbij kinderen worden ingezet die daarmee ook te maken krijgen met de druk. Hoeveel gaat die druk nog oplopen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dan te bedenken dat we totaal niets aan klimaat kunnen doen.
Het is dus eigenlijk nogal zinloos wat we aan het doen zijn.

Johan D.
Johan D.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En ontzettend veel geld en tijd verspillen!

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Johan D.

Vooral geld, daar gaat het om. En totale controle.

els
els
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik begrijp wel waarom jonge mensen zich zo druk maken over het klimaat, het wordt ze, behalve bij de NOS, met de paplepel (indoctrinatie) op scholen ingegeven.

els
els
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

…. behalve door de NOS……..ook met……..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  els

Nieuw item in berichtgeving: een derde (!) van de jongeren kampt met mentale problemen.
Niet gek, als je onontkoombaar doodgegooid wordt met allerlei zaken zoals klimaat, milieu, woke, letterbakken, woningnood, fossiel, kansenparels, voorrang voor en aanpassing aan nieuwe ‘jongeren’…..
Met de in mijn beleving a-sociale ‘socials’ die een vervormd uiterlijk, levensstijl, decadentie enz. propageren…..
De onevenredige emoties die te pas en te onpas worden tentoongesteld, huilebalken in het openbaar over wat dan ook is de mode blijkbaar.
Hoe stoppen we in hemelsnaam de teloorgang van de jonge generaties?

els
els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik ben bang dat het “gif” al te ver doorgedrongen is in alle hoeken van de maatschappij. De verkiezingen zullen ook geen ommekeer opleveren.
Dan maar de straat op?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  els

Dat zou inderdaad moeten, maar dan wel enorm massaal, met miljoenen, en uiteraard vreedzaam. Geen opgefokte hooligans en/of potentiële plunderaars/brandstichters. Echter, hoe voorkom je dat?

els
els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik ben bang dat, voordat de massa op gang komt, de EU eerst nog meer geld uit onze portemonnees moet stelen, totdat het water echt tot aan onze lippen staat. Ik denk niet dat te voorkomen is dat raddraaiers deel zullen nemen aan demonstraties.
Voorlopig dan maar gewoon stemmen op Forum voor Democratie?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  els

FvD heeft zeker een hoop goede punten.
Hopelijk wordt het een enorme opkomst en gaat de koers inderdaad veranderen. En u heeft gelijk, het water staat bij nog te veel mensen nog niet aan de lippen.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Niet alleen gesprekken over het klimaat. Hele families en vriendengroepen worden er door uit elkaar gedreven, weet ik uit eigen ervaring.
Dat komt omdat er niet over te discussiëren valt, sinds links heeft besloten dat je niet kunt discussiëren over iets wat een vaststaand feit is.
Zo probeert links alles en iedereen de mond te snoeren.
Verknipter heb ik het in mijn lange leven nog niet meegemaakt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Zo richt je samenlevingen te gronde.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Zo voelt dat hier ook. Knettergekke idioten die met nonsens de opinie bepalen. Niet vreemd dat de jeugd zo depri is. Ik had hun graag mijn jeugdjaren gegund. Tijdens de dreiging van de kruisraketten maar wel veel vrijer en blijer. Andere tijden.

Chris
Chris
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wij kijken al vele jaren nauwelijks tv. Vroeger was het dagelijks aanschuiven bij het 8 uur journaal maar met de toenemende onzinberichten is dat verwaterd en uiteindelijk verdwenen. We zijn vorig jaar geëmigreerd naar Curaçao en kijken nu helemaal geen tv meer. Internet biedt veel meer diversiteit aan nieuwsbronnen.

M. de Ruiter
M. de Ruiter
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Chris

Als je geen nieuws meer kijkt kun je ook niet vaststellen wat en vooral hóé ze het nieuws brengen. Dus ik kijk het wel én zie hoe ze één en ander naar eigen goeddunken invullen.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  M. de Ruiter

Ik lkijk dagelijk naar NOS Teletekst, omdat ik op de hoogte wil blijven wat voor bagger men daar dagelijks uitkraamt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Niet alles is bagger, maar de eenzijdige focus op de linkse stokpaardjes is wel heel erg duidelijk.

Saskia
Saskia
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ja, het is soms net een slechte soap waar je naar zit te kijken. Soms moet ik er zelfs om lachen.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Waarom zo’n zelfkwelling? En waarom Teletekst? Bestaat dat nog? Is dat niet iets van de jaren ’80?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  M. de Ruiter

En om in je eigen omgeving de mensen attent te maken op wat, hoe, en in welke context iets wordt gebracht of juist verzwegen.
Een subliminale boodschap is verborgen en bedoeld om doorgegeven te worden zonder dat het bewust wordt opgemerkt.
Mensen letten er niet op dat bv in het weerbericht tegenwoordig veel met alarmistisch rood op de kaarten wordt gewerkt, en worden zo ongemerkt gehersenspoeld. Zoek maar weerkaarten van het NOS journaal van pakweg 30 jaar geleden met ongeveer dezelfde temperaturen en vergelijk het kleurgebruik. Dat soort beïnvloeding gebeurt op 1001 manieren.
Wijs uw omgeving er op, in de hoop dat ook zij dit soort onderhuidse indoctrinatie weer verder in hún omgeving aankaarten.

Chris
Chris
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  M. de Ruiter

Geen TV meer kijken is niet hetzelfde als geen nieuws meer kijken. Ik kijk vaak op uitzending gemist naar journaal maar kan dan onzin door zappen… voordeel van internet.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  M. de Ruiter

‘Nieuws kijken’?? Bedoel je het 20h-journaal ofzo? Tergend traag. Man man, we leven in 2023 hoor. Tijd voor een tech-upgrade, vriend! Volgens mij kijkt alleen 60+ nog naar het nieuws. No offence.

Henk Fokkema
Henk Fokkema
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Ik prijs me dan erg gelukkig om als 72 jarige wel af en toe behoefte te hebben aan bewegende beelden waar het wwarheidsgehalte er niet zo toe doet, maar heb de tv al een jaar niet meer in huis en gebruik Internet om niet helemaal te vervreemden.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Chris

Ja, tuurlijk! En als ik al TV kijk, is het al helemaal geen NPO. Kneuterig burgerlijkheid ten top. Challaaas!

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het ‘nieuws ‘op de NPO is;

Ongehoord
1) Affreus 2) Afschuwelijk 3) Afstotend 4) Akelig 5) Bar 6) Buitengewoon 7) Buitengewoon in zijn soort 8) Buitensporig 9) Crimineel 10) Enorm 11) Hemeltergend 12) IJselijk 13) Kras 14) Lelijk 15) Niet fatsoenlijk 16) Onbehoorlijk 17) Onbetamelijk 18) Onduldbaar 19) Onfatsoenlijk 20) Ongepast 21) Onpassend

Maar daar zullen we de NPO ombudsman, de staatssecretaris enz niet over horen..Ongehoord!

DEFUND DE NPO.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Jos
Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Jos, ik kan het niet méér met je eens zijn. Waarom geld uitgeven aan iets waar niemand naar kijkt. NPO is een dinosaurus: absoluut niet meer van deze tijd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Opnieuw dank dat u uw nek uitsteekt.
Is er een vereniging, stichting, advocatencollectief oid die hetzelfde kan/kunnen doen als XR, Grienpies e.d? Namelijk uit naam van de Nederlandse samenleving procederen bij het mensenrechtenhof of iets dergelijks, daar de NPO zich niet alleen niet aan de eigen regels houdt, maar óók de plicht op objectieve en pluriforme verslaggeving aan de Nederlandse bevolking, die daar recht op heeft, verzaakt. Te meer daar de NPO door de belastingbetaler wordt gefinancierd.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Prima voorstel!

Henk Fokkema
Henk Fokkema
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dus de staat procedeert tegen de staat?

Ronald
Ronald
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het feit dat zo veel jongeren kampen met gevoelens van somberheid; de dwazen die de snelweg én de ordentelijke rechtsstaat blokkeren, is duidelijk toe te schrijven aan de manipulatie van de NOS. Ook hierin heeft de auteur een uitstekend punt gemaakt.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Ronald … vriend!, ik kan het verkeerd hebben hoor, maar ik geloof niet dat jongeren naar de NOS kijken. Ik ken ze in ieder geval niet.

M. de Ruiter
M. de Ruiter
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De aarde warmt al op sinds de ijstijd. En toen waren er láng niet zoveel mensen als nu. Hoe moeilijk is het?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  M. de Ruiter

Precies. We zullen ons moeten aanpassen, zoals al miljoenen jaren gebeurt, want de mens kan het klimaat niet effectief beïnvloeden. De kosmische invloeden en constellaties bepalen dat.
Als we al objectief kunnen vaststellen dat de aardatmosfeer opwarmt, is het zaak ons aan te passen. Andere gewassen, ander soort huizen, ander soort vee, noem maar op.
En dat hoeft niet op stel en sprong, maar geleidelijk.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Nou, ik weet niet of astrologie (Tineke de Nooij!) er iets mee te maken heeft, maar ik denk alleen dat het weer het klimaat kan beïnvloeden. En vice versa natuurlijk.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat de NOS doet is eigenlijk hetgene wat zij ON verwijten.

Peter109
Peter109
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Al lange tijd beschouw ik het NOS journaal als een nieuwsbron die een sterk gekleurde crisisfabriek is, gefinancierd met publieke gelden. Tien jaar geleden was ik voor mijn werk in NoordAfrika en zag via de satelliet het NOS journaal opgeklopte verslaggeving voorbijkomen met beelden van maanden oud. Een reactie van een collega kon niet treffender; “huh is dat bij ons?”.

Of neem het weerbericht, waar je vroeger gewoon de weersverwachting te zien kreeg is omgetoverd door o.a. de milieu activist, sorry meteoroloog Gerrit Hiemstra, die in plaats van gewoon het weerbericht presenteert, iedere dag code geel en rood crisisverwachtingen propageert. Het gevolg is dat heel veel normaal kritische mensen denken dat er morgen geen natuur meer is en dat er grote klimaatpaniek is als we NU niets doen.

Als er iets beangstigend is, dan is het de continue stroom van sterk gepolariseerd nieuws bij het NOS journaal.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Peter109
Saskia
Saskia
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

Gelukkig heeft Gerrit Hiemstra een baan elders gevonden.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saskia

Hiemstra vergrootte elke overstroming of natuurramp elders in de wereld uit tot een klimaatdrama, iedere dag opnieuw. Met maar één doel: beïnvloeden van mensen, gangmaken. Die man was en is nog steeds een klimaat agitator. Ik ben benieuwd wanneer hij zijn linkse rooie kop weer boven het maaiveld uitsteekt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Dhr. Hiemstra is slim en heeft zijn kansen op een breed podium gewoon gepakt. Dat kun je hem eigenlijk niet eens kwalijk nemen. De NPO echter heeft hem dat podium geboden, om zijn private stokpaardjes en daarop gebouwde commerciële activiteiten uit te venten. Daar is een publiek gefinancierd weerbericht niet voor bedoeld.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

NOS,/ NPO = Linkse Politiek
Dat is al jaren het geval.
Helaas willen veel Nederlanders dit al jaren niet onder ogen zien.
Zij zijn te beroerd om moeite te doen om andere nieuwsbronnen aan te boren dan de standaard media plus NOS/NPO, die uit de korf van links vreten.
Door dit gedrag sloopt men onze zwaar bevochten westerse democratie.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Zo zo… Dat is nogal een interessante statement: ‘Zij zijn te beroerd om moeite te doen om andere nieuwsbronnen aan te boren’. Met ‘zij’ bedoel je dan zeker ouderen, want ik ken maar 3 personen die naar de NPO kijken: mijn moeder en mijn 2 tantes. Alle drie stokoud. Ik ken eigenlijk niemand die nog lineaire televisie kijkt. En zeker geen NPO/NOS.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Eurocommissaris Kouřová vindt dat de verkiezingen in Slowakije beïnvloedt zijn door desinformatie. Dat is wat ook de MSM doen maar zij bedoeld natuurlijk alleen de sociale media die zij de schuld geeft. Want wie niet van de EU houdt is er tegen.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Robert Fico is een grote vriend van de grote, kleine man in het Kremlin. Denk je dat ze daar in de Russische Federatie ook MSM hebben, Ni28? RT is toch een beetje de NPO van Rusland. Of zie ik dat verkeerd?

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De belangrijke rol van de MSM voor de verkiezingen betekent dodgewoon een hersenspoeling van de burgers om linkse partijen te stemmen. Huidige media trekken kiezers die het niet weten naar hun kant want men kiest voor iemand dus zal ik het maar volgen. De praatprogramma’s zullen weer hun invloed laten merken door het voortrekken van hun geliefde partijen. En natuurlijk zal ook klimaat gebruikt worden om de verkiezingen te beïnvloeden. Trap er niet in. Dit is beïnvloeding van de sowieso gekleurde verkiezingen omdat men elkaar van te voren uitsluit en na de verkiezingen net zo lang rommelt totdat de verkiezingsuitslag overbodig is. Representatieve democratie heeft al lang afgedaan het is tijd voor de weinige democratische systeem, de Zwitserse.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Ni28
Altea - Hills
Altea - Hills
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is verworden tot een linkse vazal staat, waar het niet gaat om de waarheid maar om het financiële linkse gewin. Kijk naar Timmerman Frans, links lullen en rechts vullen, en dat gebeurd ook bij de miljarden voor de linkse club bij de NPO!

Anja
Anja
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik loop alweer aardig wat jaren rond op deze aardbol, 53 om precies te zijn. En al op de lagere school (wat nu basisschool heet) werden we al bestookt met de gruwelen van het klimaat. Er is een poosje beweerd dat er een ijstijd kwam. Maar dat maakte mensen niet bang genoeg.

Toen veranderde dit verhaal in dat Nederland voor het overgrote deel onder water zou lopen als we niets zouden doen voor het jaar 2000. Uiteraard is dat allemaal niet gebeurd. Toen kwam het “gat in de ozonlaag”, en nog wat van dat soort termen, met natuurlijk afgrijselijke voorspellingen. Niets van dat is ooit bewaarheid. De zomers in de jaren 70 en 80 waren aanzienlijk warmer dan de huidige zomers. En de winters waren veel kouder.

Ik ben van mening dat we goed moeten zijn voor de aarde, met name het milieu is iets waar wij wel een behoorlijke invloed op hebben. En dat betekent simpelweg dat je zo organisch mogelijk werkt, verantwoordelijkheid toont wat betreft afval, verpakkingen, wat je in de zee stort, wat de lucht ingaat, en ga zo maar door. En natuurlijk wat je consumeert, ook niet on belangrijk.

Het klimaat is een ander verhaal en staat hier los van. De aarde doet, wat het doet. En dat geldt voor het hele universum en daarbuiten. Er spelen veel grotere dingen een rol, zoals onderzeese vulkaanuitbarstingen die de aarde in de afgelopen jaren met 1/10 hebben opgewarmd (tijdelijk, doordat lava met zeewater zo’n 58 km hoog in de atmosfeer belandden en dit het zeewater heeft opgewarmd). Dit herstelt zich ook weer, zodra deze onderzeese vulkanen tot rust zijn gekomen.

Ook het magnetische veld rondom de zon speelt een rol, dat is al vele jaren dunner aan het worden. Een volstrekt normaal verschijnsel. Het herstelt zich ook weer. En dan koelt het weer af. Niets aan de hand!

Emmel
Emmel
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anja

Vergeet de zure regen niet, jaren 70/80

Anja
Anja
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Emmel

Jaaaa, die was ik nog vergeten, hahaha, wat een term ook! “Zure” regen… Ik weet nog dat ik als kind de regen ging proeven en verbaasd was dat die helemaal niet zuur smaakte! 😂

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anja

Beste Anja,

Of er niets aan de hand is, weet ik zo even nog niet. Het in een paar honderd jaar affakkelen van koolwaterstoffen – kolen, gas en olie – die miljoenen jaren minding their own business niets zaten te doen in allerlei aardlagen, levert in ieder geval één conclusie op: Op is opperdepop en de strijd om de restjes zal niet zo prettig zijn.

Dat geldt ook voor andere grondstoffen en helemaal als steeds meer mensen niet alleen een Westerse leefstijl nastreven maar die in meer op mindere mate ook hebben.

Extensieve in plaats van de geconcentreerde zonnekracht in kolen, gas en olie, energieopwekking met wind, zeestroming of zon, gaat nooit dezelfde intensiteit opleveren die je voor een beetje leuke 24/7 AC/verwarming met koele drankjes, internet en shop-till-you-drop nodig hebt.

Nu hebben we aan de andere kant allerlei scares gehad, die bij nader inzien of wel af te wenden waren dan wel – of en/of – niet zo ernstig als voorgedaan waren.

Bovendien is dat hele klimaatgered met peiljaar 1990 ook maar het gevolg van de Val van de Muur, toen tutti niet zo heel erg Umweltfreundlich Comecon-industrie collectief op zijn billen lag.

Punt lijkt mij dat angst verkoopt en bovendien allerlei fondsen losmaakt waarop nieuwe carrières, wetenschap, investeringen, bedrijfstakken en consultancy te maken is, die er anders niet zou zijn, of in ieder geval niet zo’n prettige omvang. Idemdito met een sterretje voor het klimaatgebeuren: HR+++ gasketels zijn evil, iedereen aan de warmtepomp die per saldo wel eens een fors stuk duurder kan zijn bij gelijkblijvende warmtevraag.

Dit terwijl nog niet zo’n lang geleden het ’s winters hebben van 1 of 2 verwarmde vertrekken in huis eerder de norm dan uitzondering was. Maar daar valt dan weer niet aan te verdienen ….

Anja
Anja
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Hallo Henk,

Je hoort mij ook niet beweren dat met name de industrie super lief is geweest voor ons milieu. Maar het effect op het klimaat als zodanig is nihil. Er is absoluut vervuiling, dat ben ik geheel met je eens. Bodems raken ook uitgeput, etc. Echter is het nog nooit bewezen dat dit van enige invloed is op het klimaat.

Dat er veel overconsumptie is, ben ik ook volledig met je eens. En aan dat gedrag moet zeker een einde komen. Niet gebaseerd op angst, want dat is overbodig. De natuur is altijd nog sterker gebleken dan de mens.

De aarde zorgt voor ons, en het is onze taak om goed voor de aarde te zorgen. En dat is, zoals je geheel terecht vermeldt, nu niet bepaald een mooi verdienmodel. Althans, zo kijkt de industrie daarnaar. Ik denk daar zelf anders over. Een positieve invalshoek verdient ook, maar kennelijk zitten overheden, media, industrieën etc. vast in het paradigma dat je alleen maar rijk kunt worden als je mensen bang maakt.

Het hele gebeuren rondom de “klimaatcrisis” is natuurlijk sowieso super corrupt. Uitvinders als Tesla bijv. hebben toch echt laten zien dat het op een veel goedkopere manier veel beter kan. Er was ooit ook een meneer die auto’s bijv. op water kon laten rijden. Ik ben even zijn naam kwijt, maar hij heeft dit niet overleefd. Tesla heeft laten zien via zijn uitvindingen dat we zelfs gratis energie kunnen opwekken op een manier die niet belastend is voor het milieu.

Geld lijkt de drijvende kracht te zijn achter de hele hysterie. En dan dik je de boel, net als men in de reclamewereld doet, flink aan. Speel je in op het overlevingsinstinct van mensen. Dat is wat er echt achterzit denk ik, in ieder geval speelt dit een belangrijke rol.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anja

Beste Anja,

Was meer bedoeld als doorbreien op een patroontje. Klimaat en milieu blijven toch lastige dingen om uit elkaar te houden, zeker als dat moet gebeuren door mensen die al moeite hebben om het weer van volgende week te voorspellen.

Hoewel natuurlijk in innige samenwerking met de VVV’s en ANWB het tegen het weekeinde altijd mooier wordt.

Dingetje blijft dat een markteconomie, kapitalisme zo je wil, heel goed is in het creëren van geld. Zelfs zoveel dat de hoeveelheden voorhanden (digitaal) geld de omvang van de reële economie verre overstijgen en op willekeurig moment de bestaande evenwichten daarbinnen behoorlijk kunnen omgooien.

Net zoals veel langzamere processen als een meer dan gestage bevolkingsgroei (niet zo zeer bij ons maar in meer dan genoeg verre wereldstreken) en uitputting van productieve grond gelijk de trage schildpad de snelle haas van het globale kapitaal lelijk in de wielen kan rijden.

Momenteel knalt de wereld er maar met een relatief bescheiden aantal naar Westerse welstand levende peeps er al meerdere werelden tegelijk doorheen qua resources. En als jij – tevreden met een naar aan te nemen is niet heel erg over the top lifestyle – de noodzaak van het tegengaan van overconsumptie inziet, wil nog niet zeggen dat ik of die leuke wereldmedeburger in Pakistan of Kameroen dat ook zo zien.

Met 250+ Kg schoon aan de haak heb ik die 5 Whoppertjes met alles er op en er aan gewoon even nodig als tussendoortje. Maar misschien zie jij dat anders vanaf het achterdek van het bootje, leuk afgemeerd in de Vieux Port van Menton?

En die Tesla’s waren toch zo prettig geprijsd vanwege de voorhanden royale subsidies, waardoor de occasionnetjes allemaal direct na de lease in Noorwegen rond zijn gaan rijden?

Anja
Anja
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Mooie beschouwing geef je, Henk en daar sta ik volledig achter. Met Tesla bedoel ik niet de elektrische wagentjes van Musk, maar de uitvinder Tesla, die veel meer technologieën heeft ontwikkeld, waaronder gratis energie opwekkers voor iedereen. Maar ja, dat mocht natuurlijk niet. Het zou het einde betekenen van de energiegiganten…

5 whoppertjes, brrrr… ik wil er nog geen 1 hap van, die rotzooi consumeer ik gelukkig niet! Maar ik begrijp je voorbeeld, er zijn velen met zo’n eetverslaving die denken dat ze niet zonder kunnen!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anja

Het is geloof ik nog steeds niet duidelijk wat er met de nalatenschap van Nikola Tesla is gebeurd, waar al die vele grote koffers met zijn uitvindingen zijn gebleven. Ik heb ooit een reportage ergens gezien dat men probeerde een bootje aan te drijven met zijn ‘electriciteit op afstand’. Lukte!
Het zou zomaar kunnen dat we allang gratis energie op basis van de Tesla uitvindingen zouden kunnen hebben, dat die technologie echter geheim blijft, want de nieuwste cult met zg hernieuwbaar moet wel geld in sommige laatjes blijven brengen.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Henk! Of moet ik zeggen: Maarten van Rossum?! Ik ga he-le-maal stuk van je commentaren gozert! Ik ben een groot bewonderaar van je werk. Dat even terzijde. Continue!

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Beste Bert,

Maarten van Rossum is toch die wat morsige nurkse betweter? Voormalig Amerikanist aan de Utrechtse uni? Brrr, not my cup of tea, hoewel die samen met zijn wijlen broer/zus momenten had, maar als het er op aankomt altijd netjes binnen de lijntjes kleurt.

Zal het geheim van het succes zijn, ongeliktheid als een soort intellectueel stout, tegendraads randje kunnen verkopen zonder – perish the thought – daarbij commercieel over te komen.

En altijd toch zo in het zwart? Niet mijn kleur, of we moeten te veel koffie gaan drinken en Bastos roken in een Bels estaminet, dan is het net nog niet existentieel – en zeventig jaar te laat – maar toch bijna.

Himmelhoch jauchzend, à la outrance !

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Niks opperdepop. Er is zat, de aarde maakt steeds nieuw aan.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Beste Anneken,

Zekers, de vraag is alleen in welk tempo en of dat tempo aansluit bij het tempo waarin dingen nu opgemaakt worden.

Koolwaterstoffen – kolen, olie, gas – hebben een hele lange weg achter de rug om van dinosaurusvoer te veranderen in iets waar we de kachel mee aankunnen maken, auto’s laten rijden of CV’s laten branden.

Momenteel maken we op aarde meer dan genoeg mensen en komen heel wat andere dingen in het gedrang.

Op een kosmische schaal is ons ondermaans geploeter zeer bescheiden en zal de planeet met of zonder mensen vast wel weer tot een bepaald soort evenwicht komen, tot dat de zon supernova gaat alvorens te imploderen.

Voor dat laatste hoeven wij tijdens onze zuchtjes op de eeuwigheid geen zorgen te maken.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anja

Het blijven lastige termen voor mij: het weer, het klimaat, het milieu. En dan ook nog die verrekte onderzeese vulkaanuitbarstingen en magnetische velden. Veels te ingewikkeld voor mij. Mss moet ik toch vaker naar het 8-uur journaal kijken. Van de NOS.

Frans van der Werf
Frans van der Werf
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Terechte constatering van Geersing. St. Milieu en Mens heeft behalve een succesvolle deelname aan het Hoger Beroep van de procedure Milieudefensie/GreenPeace tegen Shell, ook nu bij het kort geding van Extinction Rebellion tegen de Staat bij de rechtbank te Den Haag de eis ingediend dat XR haar de orde verstorende acties moet beperken.
Van beide zaken echter geen woord bij de NOS /NPO (noch in NRC, de Volkskrant, Trouw e.d.). Dit terwijl Extinction Rebellion elke dag in het nieuws is.
Hoezo objectief nieuws brengend dus.

Anna
Anna
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Juist❗️wij weten te weinig……. Het boek van Stevin Klonen wordt hier genoemd, het is goed om dit te lezen en tot je door te laten dringen……
Daar zou de Nederlandse burger VOOR DE VERKIEZINGEN eens kennes van moeten nemen.
En ook een lesje “ burgerschap “ hoe onze overheid zich inmiddels “ verplicht heeft” zonder onze stem aan internationale afspraken die WEL GEVOLGEN VOOR ONS BURGERS zullen gaan hebben.
Zo ben ik heel kwaad over de “pandemie / gezondheids wet” ( of hoe die ook mag heten ) dat Kuipers de gezondheidszorg van Nederland OVERDRAAGT AAN DE W.H.O.. zomaar zonder vooronderzoek er zomaar door gedrukt.
Als je dan ziet wie de WHO bestuurd en weet wat hun doelstellingen zijn…… dan is dit levensgevaarlijk❗️.
Zo ook met het woord duurzaamheid……. klimaat…… honger…….dit alles valt onder het Kopje klimaat verandering we moeten “ DUURZAAM” worden, maar dit is het 2023 woord met dezelfde achterliggende tactiek als wat voor Rassen wet/ Arier uit 1930 gebeurde‼️
De gevolgen zijn u bekend.

Hannah
Hannah
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een goed artikel van Bauke Geersing.
De NPO kiest steeds opzichtiger en schaamtelozer de kant van de linkse politieke partijen Ook deze week weer alleen linkse politici die uitgenodigd worden in praatprogramma’s.
Maar de mensen worden wakker.
Misschien is men vergeten dat van D’66, ondanks de vele aandacht die ze hebben gekregen in de media nog slechts een splinterpartijtje over is.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik heb echt een hekel gekregen aan het NPO journaal. De anderen zijn niet veel beter, maar bij NPO ligt het er duimendik bovenop dat ze het leuk vinden alles zo slecht mogelijk voor te stellen. Zo komt het bij mij althans over.

HenryN
HenryN
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Die Heleen Ekker toch: 1 op de vijf jongeren hebben klimaat stress!!! Nee Heleen dat zijn sneuneuzen die zich laten bedonderen door jouw onzinnig geschreeuw. Volgend jaar gaan die sneuneuzen weer met vrienden en vriendinnen op vakantie naar Ibiza en dan hebben ze plots geen last meer van klimaatstress . Ik begrijp het wel bij U moet de schoorsteen ook blijven roken vandaar die onzin!! Overigens woon ik in een warm land met dagelijks gemiddeld 31/32 graden en voel me er uitstekend bij en geen jongere die er stress van heeft!!

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een nieuwe internationale studie , gepubliceerd in het wetenschappelijke peer-reviewed tijdschrift Research in Astronomy and Astrophysics , door twintig klimaatonderzoekers uit twaalf landen suggereert dat het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC) van de VN de rol van de zon in de opwarming van de aarde mogelijk substantieel heeft onderschat. .

Het artikel begon als reactie op een commentaar uit 2022 op een uitgebreid overzicht van de oorzaken van klimaatverandering, gepubliceerd in 2021. Het oorspronkelijke overzicht (Connolly en collega’s, 2021) had gesuggereerd dat de IPCC-rapporten onvoldoende rekening hadden gehouden met twee grote wetenschappelijke problemen toen ze evalueerden de oorzaken van de opwarming van de aarde sinds de jaren 1850:

De schattingen van de mondiale temperatuur die in de IPCC-rapporten worden gebruikt, zijn vervuild door vooroordelen over de opwarming van de stad.

De schattingen van de veranderingen in de zonneactiviteit sinds de jaren vijftig van de negentiende eeuw, die door het IPCC werden overwogen, bagatelliseerden substantieel een mogelijk grote rol voor de zon.

Lees verder op; https://www.ceres-science.com/post/has-the-sun-s-true-role-in-global-warming-been-miscalculated

Al is het voor ons en Dhr Fedinand Meeus niet verrassend.

Peter
Peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uit Taken en missie van de NOS (bron) “https://over.nos.nl/organisatie/taken-en-missie/

Taken & Missie

Taken
De NOS is als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. De taken van de NOS staan omschreven in de Mediawet:

Het verzorgen voor de landelijke publieke omroep van media-aanbod op het gebied van nieuws, sport en evenementen dat zich bij uitstek leent voor gezamenlijke verzorging. Hiertoe behoort in elk geval media-aanbod dat een hoge frequentie en vaste regelmaat van verspreiding vereist, een algemeen dienstverlenend karakter draagt of met een doelmatiger inzet van middelen beter gezamenlijk tot stand kan komen
Het verzorgen van teletekst voor de landelijke publieke omroep
Het toegankelijk maken van het media-aanbod via alle beschikbare media

Missie
Aan de hand van deze taken heeft de NOS zichzelf deze missie gesteld:

De NOS stelt zich, als integraal onderdeel van de publieke omroep, tot doel de primaire informatiebron te zijn op het gebied van nieuws, sport en evenementen, zodat de Nederlandse burger beter in staat is te oordelen over ontwikkelingen in de wereld, waardoor hij zijn gedrag beter kan bepalen. De NOS hanteert hierbij de hoogste journalistieke eisen van zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid, pluriformiteit en objectiviteit. De NOS streeft ernaar deze informatie toegankelijk te maken via alle beschikbare media en voor alle maatschappelijke geledingen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Nou, als de pluriformiteit en objectiviteit betwijfeld kunnen worden, zoals momenteel overduidelijk het geval is, dan zit het vervolgens dus ook niet echt goed met de betrouwbaarheid en ongebondenheid. Toch wel een dingetje.
Wel een debatje waard denk ik zo maar.

Peter
Peter
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

En niet alleen over het klimaat.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Inderdaad

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Goed nieuws want veel aandacht nu bij ON! over die bijeenkomst met Koonig. Met ook weer een helder verhaal van Marcel Clog. Dank voor de info want ik kende Koonig nog niet. Wel dieptriest dat onze jeugd zo wordt platgewalst door de MSM met klimaatangst. Cui bobo?

Peter
Peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ben van mening dat er en gerede kans is dat opwarming door menselijk handelen kan worden veroorzaakt. Wat kan je er aan doen is de vraag, gezien ook de wereldwijde bevolkings- en welvaartstoename. Lees energiebehoeftetoename. Daar heb je als NL geen invloed op.
Dijken verhogen en/of bouwen is dan het enige dat ons dan rest. Of natuurlijk voortijdig evacueren en alloceren van instituties en bedrijven die door zeespiegelstijging in gevaar kunnen komen.
Gezien de daadkracht en realiteitsbesef van de overheid van de afgelopen decennia lijkt het mij handig overheidsinitiatieven niet af te wachten.

91
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x