Familie Biden in de verdachtenbank

Onderzoek naar schimmige constructies

Titelfoto bij artikel Familie Biden in de verdachtenbank maaike van charante opiniez

De Nederlandse media doen verslag van de rechtszaken tegen Donald Trump, maar bagatelliseren of negeren de problemen en dubieuze activiteiten van Joe Biden en zijn familie. En dat terwijl steeds meer aanwijzingen zijn dat de familie Biden corrupt is en gedekt wordt door veel medeplichtigen in de Amerikaanse instituties. Een column van Maaike van Charante.

Hunter Biden

Mondjesmaat begint ook in Nederland wat nieuws door te sijpelen over de dubieuze praktijken van Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden. De mislukte plea deal van Hunter – waardoor hij zelfs beschermd zou worden tegen andere aanklachten – was dan ook niet te negeren: het was de eerste keer dat een zoon van een zittend president is aangeklaagd vanwege een misdrijf.

Maar in vrijwel alle media – gunstige uitzondering: de Telegraaf – leest u niets over de belangrijkste beschuldigingen tegen Hunter, en ook niets over de steeds ernstiger verdenkingen tegen Joe Biden zelf. Joe wordt nog steeds afgeschilderd als de liefdevolle vader, die bezorgd is om zijn dolende zoon.

Alleen is die zoon geen kwetsbare tiener, maar een man van 53 die al decennialang op raadselachtige wijze miljoenen verdient, terwijl hij een liederlijk leven leidt met drugs en hoeren. De hamvraag is dan natuurlijk: hoe kan een drugsverslaafde crimineel zonder waarneembare capaciteiten miljoenen verdienen?

Dat kan als die crimineel de naam Biden draagt. Welkom in de wereld van de influence peddling.

 

Influence peddling

Influence peddling is handel in invloed. Politici behoren natuurlijk hun land te dienen, maar de verleiding om misbruik van hun positie te maken ligt altijd op de loer. Daarom zijn er ook in de VS wetten tegen omkoping: zo is het verboden om een lid van het Amerikaanse congres – of de president – meer dan honderd dollar te schenken. Maar… niets staat de gulle gevers in de weg om miljoenen te schenken aan familieleden van politici.

Dergelijke familieleden krijgen uitermate voordelige contracten en goedbetaalde baantjes waar ze vrijwel niets voor hoeven te doen. Ook richten sommige politici stichtingen op voor goede doelen, waar vervolgens verbazend hoge donaties aan worden gedaan. Al dat geld wordt natuurlijk niet zomaar geschonken, de politici moeten een tegenprestatie leveren: hun invloed aanwenden om de gevers te bevoordelen en problemen voor hen op te lossen.

 

Biden Crime Family

In november 2022 kregen de Republikeinen een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, wat hen de gelegenheid gaf om onderzoeken te starten, vergelijkbaar met onze parlementaire enquêtes. In mei 2023 kwam de House Oversight Committee met de eerste resultaten van een onderzoek naar de familie Biden: negen familieleden hadden via schimmige constructies miljoenen ontvangen van buitenlandse bronnen, vooral uit China en Roemenië.

Is hiermee onomstotelijk bewezen dat Joe Biden met zijn familie een crimineel verdienmodel heeft opgezet? Nee, maar het is wel aanwijzing nummer zoveel op de stapel. Herinner u hoe al in oktober 2020 de New York Post e-mails naar buiten bracht – het verhaal van Hunters laptop – die op corruptie wezen, en hoe één van de geadresseerden daarna bij Tucker Carlson bevestigde dat Joe Biden betrokken was bij de zaakjes van zijn zoon Hunter en er goed aan verdiende.

 

Hele systeem is corrupt

En sindsdien is er nog veel meer naar buiten gekomen. Om te beginnen hebben de ‘kwaliteitsmedia’ inmiddels toegegeven dat de beruchte laptop echt van Hunter was, en het materiaal erop authentiek. Inmiddels is ook bekend geworden dat topmedewerkers van de inlichtingendiensten ten onrechte gesuggereerd hadden dat het hier om Russische desinformatie ging, en dat zij dit deden na een hint van Anthony Blinken, nu de minister van Buitenlandse Zaken van Joe Biden.

En dat is nog niet alles. De FBI had de veelbesproken laptop al sinds december 2019 in bezit, maar verhinderde medewerkers om te bevestigen dat het materiaal erop echt was. En het onderzoek van de belastingdienst naar Hunter Biden werd zo zwaar gehinderd, dat zowel het hoofd van het onderzoeksteam als zijn adjunct eerst intern geklaagd hebben, en uiteindelijk als klokkenluiders getuigd hebben voor het congres

 

Burisma

Wat denkt u, zou dit al genoeg aanleiding zijn voor grote koppen in onze kranten? Voor analyses in onze kwaliteitsmedia? Maar wacht, er is nog meer. Op maandag 31 juli 2023 getuigde Devon Archer voor het congres. Wie is Devon Archer? Hij is een goede vriend en zakenpartner van Hunter Biden, die samen met hem in de raad van bestuur van de Oekraïense energiemaatschappij Burisma zat.

Devon Archer getuigde onder ede dat Joe en Hunter Biden samenwerkten om geld te verdienen aan de invloed van Joe. Archer had zelf meegemaakt dat Joe tientallen keren contact had met dubieuze zakenrelaties van Hunter, telefonisch en in levende lijve. Erger nog, Archer vertelde dat Burisma de hulp van Joe Biden had ingeroepen om van Viktor Shokin af te komen.

Viktor Shokin was een aanklager die onderzoek deed naar corruptie bij Burisma. Dat Archer over dit onderzoek vertelde was ook schokkend, want dit is lang ontkend. En dit onderzoek is belangrijk omdat dit in zou houden dat Shokin corruptie (van Biden?) aan het licht dreigde te brengen. Joe kan niet ontkennen dat hij als vicepresident Oekraïne onder druk heeft gezet om Shokin te ontslaan, want hij schepte er in het openbaar over op, zie onderstaand filmpje.

 

Oekraïne-impeachment Trump

Misschien heeft u dit filmpje wel eens eerder gezien, het gaat namelijk al een paar jaar rond. Het speelde een rol bij het Oekraïne-impeachment van Donald Trump (december 2019 tot februari 2020). Nadat de beschuldigingen over samenwerking met de Russen op niets gebaseerd bleken – zie mijn bespreking van het Durhamrapport – beschuldigden de Democraten Trump van druk op Oekraïne om zijn eigen herverkiezing veilig te stellen.

Wat had Trump gedaan? Hij had in juli 2019 president Zelensky van Oekraïne gebeld om hem te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning. In dat gesprek vroeg hij naar bemoeienis van Oekraïne met de Amerikaanse verkiezingen van 2016, maar ook informeerde hij naar de toestand rond Burisma. Hij wees op het filmpje van Biden en vroeg Zelensky om te kijken wat daar precies gebeurd was.

Trump werd ervan beschuldigd zijn macht als president gebruikt te hebben om Oekraïne onder druk te zetten, eigenlijk precies op de manier waar Joe Biden mee gepronkt had. Trump zou geld en militaire hulp hebben achtergehouden. Alleen stelde Zelensky dat hij geen druk had gevoeld, de Oekraïners wisten niet dat de hulp vertraagd was, en de hulp was wel gegeven.

Het Oekraïne-impeachment van Trump ontaardde destijds in een onsmakelijk tweegevecht tussen Democraten en Republikeinen, en liep na de start in het Huis van afgevaardigden – waar de Democraten de meerderheid hadden – vast in de senaat, waar de Republikeinen de meerderheid hadden. Het had weinig te maken met waarheidsvinding.

 

Partijpolitiek

Momenteel liggen Biden en Trump allebei onder vuur, maar de mate waarin zij vervolgd worden is nogal verschillend. Bepalend lijkt niet wat zij nu eigenlijk misdaan hebben, maar wat er achter de schermen gebeurt. Daar vindt Joe het establishment aan zijn zijde, terwijl Trump altijd al de ongewenste indringer was.

Aanhangers van Trump maakten een tijdlijn van de aanklachten tegen hem, die steeds net op tijd lijken te komen om de aandacht af te leiden van de problemen van Biden.

 

Partijdige verslaggeving

Dat de zogenaamde kwaliteitsmedia in de VS nog steeds achter Joe Biden staan, is voor veel Amerikanen eerder een bewijs van de corruptie van Biden dan van zijn onschuld. Tenslotte hebben deze media jarenlang alle complottheorieën over de vermeende samenwerking van Trump met de Russen verspreid, de BLM-rellen gebagatelliseerd en de rellen bij het Capitool op 6 januari 2021 opgeblazen.

Die partijdige verslaggeving heeft het vertrouwen in deze media geen goed gedaan. Overigens beginnen nu ook deze kwaliteitsmedia schoorvoetend toe te geven dat de verhalen van Joe Biden niet kloppen, en dat het er toch op lijkt dat de president en zijn zoon corrupt zijn.

 

Onbegrip in de Nederlandse media

De Nederlandse media houden zich bijna alleen maar bezig met alle aanklachten tegen Trump en negeren de berichten over Biden, al verschijnen er soms wel verbaasde columns over de Amerikaanse peilingen. Hoe bestaat het toch dat Trump nog altijd zoveel aanhang heeft? Dat kan volgens mensen als Ian Buruma (NRC) alleen maar liggen aan complotdenken en een hang naar totalitarisme.

 

Waarom dit Biden erger raakt dan Trump

Wat mensen als Buruma over het hoofd zien, is wat het eigenlijke draagvlak van deze twee politici is. Trump dankt zijn populariteit aan een dikke middelvinger naar het establishment, en alle – vaak politiek gemotiveerde – rechtszaken tegen hem maken zijn positie alleen maar sterker. Zijn aanhangers vergeven hem zijn misstappen omdat hij de hypocrisie van de machthebbers blootlegt.

Biden wil de fatsoenlijke tegenpool van Trump zijn en verliest nu per dag geloofwaardigheid. Hij heeft jaren ontkend dat hij ooit met Hunter gesproken heeft over diens zaken, en dat is al langzaam bijgebogen naar ‘dat hij nooit zaken heeft gedaan met Hunter.’ Maar de IRS-agenten mochten van hun meerderen geen onderzoek doen naar alles wat in de richting van Joe wees. Voor iemand die zich presenteert als het fatsoenlijke alternatief, zijn dergelijke onthullingen enorm schadelijk.

 

Verkiezingen 2024

Op dit moment lijkt het waarschijnlijk dat de verkiezingsstrijd in 2024 weer tussen Joe Biden en Donald Trump zal gaan, en dat is een drama voor de VS.

Biden is geen schaduw meer van de gewiekste politicus die hij ooit was, en al is elk serieus onderzoek tot nu toe geblokkeerd, het lijkt onvermijdelijk dat zijn corruptie grondig onderzocht gaat worden. Als hij zijn huidige termijn voltooit zonder afgezet te worden, zal een mogelijk impeachment als een zwaard van Damocles boven zijn tweede termijn hangen.

Trump is vier jaar jonger dan Biden, maar zal in november 2024 toch ook al 78 jaar zijn. Bovendien gaat Trump nu anders de strijd in dan in 2016. Destijds had hij plannen voor de VS, maar na de jarenlange hetze tegen hem lijkt hij vooral plannen te hebben om wraak te nemen op zijn kwelgeesten. Daarbij is het niet uitgesloten dat zijn tegenstanders hem toch nog ergens op veroordeeld kunnen krijgen, want hij heeft fouten gemaakt.

Sommige commentatoren maken al cynische grappen over hoe ze allebei in de gevangenis zullen zitten en hun campagne vanuit hun cel zullen moeten voeren. Het zou een passend beeld zijn bij de aftakeling van de Amerikaanse democratie.

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je hoeft niet bijster slim te zijn om op te merken dat de aanklacht tegen Trump de zaak Biden moet bedekken
zodat deze niet opvalt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij betreft mag Trump een 2e kans krijgen om de VS weer wat normaliteit bij te brengen. Uiteraard is ook hij een boef, maar dan wel een met realistischer gevoel voor wat het land met ál zijn inwoners nodig heeft. Een grote onparlementaire bek, maar liever dat dan het verhullende meel in de mond van de voorgefluisterde ‘redevoeringen’ van de marionet van dienst.
Nog wel eens iets gehoord van alle verdenkingen tegen de Clintons trouwens? En het reilen en zeilen van hun ‘foundation’? De Haïtianen kunnen er over meepraten.
Het is overduidelijk waar de lieden achter de marionet mee bezig zijn.
De blackrocks c.s.
En het is ook overduidelijk hoe de VS zijn afgegleden van de waarden die ooit door de founding fathers zorgvuldig waren verwoord.
Maar, net als in NL, kan diegene die de verkiezing voor het landsbestuur wint, geen wonderen verrichten.
Er zijn inmiddels ongehinderd zoveel olifanten door porseleinkasten gedaverd, dat er decennia nodig zullen zijn voor herstel.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hij zou wel onder normale omstandigheden moeten kunnen werken en dat kan met deze Democraten niet meer.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Blackrock en JP Morgan zijn bezig heel veel geld in Oekraïne te investeren

Gussel
Gussel
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Klopt. De giften van Nederland worden door Blackrock en JP Morgan dankbaar ontvangen.

E. Vreeland
E. Vreeland
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kan een land van 330 miljoen inwoners geregeerd moeten worden, door 2 vechtende hoog-bejaarden. (waarbij ik Trump het voordeel van de twijfel geef). Dat geeft toch al aan dat er in het systeem iets heel grondig mis is. En dat land zou de machtigste verdediger van de mensenrechten en democratie zijn.

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Tja, hoe kan een land met 17 miljoen inwoners 12 jaar lang de afgrond in worden geleid door een – meermaals ontmaskerde – liegende en bedriegende hansworst.
Zo lang het gepikt wordt, wordt het gepikt. Daar blijkbaar net als hier.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is inderdaad verbazend hoe de Nederlandse media achter Joe Biden blijven staan. De man begint steeds meer op een zombie te lijken. Delicate videos zoals met zijn geknabbel aan een peuter in Helsinki blijven hier volledig buiten schot.
Zijn volledig ontspoorde zoon blijft buiten schot in de Nederlandse media, ondanks de seks foto
s die werden getoond in het congress door Marjorie Taylor Greene. Had een zeer hoge amusementswaarde trouwens.

Dan vraag ik me serieus af wat voor reden de Nederlandse media hiervoor hebben. Moet de Nederlandse burger vertrouwen blijven houden in de manier waarop de VS geleid worden?

Gussel
Gussel
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Heb nog nimmer vertrouwen gehad in de manier waarop de VS geleid wordt. Helaas wordt ons wijsgemaakt, dat Rusland onze vijand is. De sancties leiden tot verarming van Europa en de VS verdient aan de import van vloeibaar gas.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De VS heeft vijanden nodig om het groot militair industrieel complex te blijven voeden. En de Europese Unie (die helemaal geen unie is) mag ook een groot deel betalen. Slim gedaan van onze VS vrienden. Een échte Europese Unie zou het gehele continent moeten omvatten, inclusief Rusland. Een Unie van autonome staten, met steeds verdere samenwerking op allerlei gebied, en een 25 jaren plan om oost-west-noord en zuid meer naar elkaar toe te laten groeien, economisch en cultureel.

Cor
Cor
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De strijd tussen de corrupte Biden en corrupte Trump lijkt op die wat er in Nederland gebeurt tussen links en rechtse politiek. Zelfs de MSM lijken precies het zelfde op elkaar. Als je boven deze processen gaat hangen zijn de gelijkenissen eng en gevaarlijk voor de mensheid. Daarbij komen ook nog de gecreëerde crisissen die over de westerse wereld gelijk zijn. Het is allemaal manipulatie en indoctrinatie en de kaart met de emotie angst wordt hoog ingezet.
Dit allemaal met 1 doel en dat is agenda 2030. Controle, hebzucht en macht is hierin het doel.

RFM de Haan
RFM de Haan
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Linkse media, wereldwijd, is gewoon tuig van de richel, dat zag de heer Wilders heel scherp!

Youp
Youp
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, de Biden’s zijn een criminele familie. De Clintons waren al niet veel beter en de innige banden tussen de familie Bush en de olie industrie zijn op zijn minst verontrustend te noemen. Dat is handig voor de mensen die daadwerkelijk aan de touwtjes trekken, want dan kun je ze beter controleren: geen geintjes makker, of we nagelen je hele familie aan het kruis. Dat is het vervelende aan Trump, de man heeft geld zat en is niet te koop. Daarom moet hij weg. Joe Biden is de ultieme stroman. Hij tekent alles wat je onder zijn neus duwt en hij vindt het prachtig. Het is wel een beetje jammer dat tegenwoordig de hele wereld het spelletje doorziet en niemand gelooft dat een zieke, oude man, die zelfs op een podium de weg kwijt raakt en eigenlijk geen speech meer kan geven, de lijnen uitzet in de VS.

Winnie
Winnie
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Biden zet niet de lijnen uit,maar Obama doet dat achter de schermen. Daarnaast.Bij Trump weet je wat je krijgt. Het is interessant om te kijken naar wat hij daadwerkelijk in zijn tijd als president voor elkaar heeft gekregen. Mijn stem zou hij krijgen als ik in Amerika zou wonen. Trump is de man die alles weer enigszins in proporties krijgt met de ander wereldleiders. Verfrissend en gezonder. Lekker goed nadenken over het oplossen van problemen. Er zijn voor de bevolking. Ik kijk reikhalzend uit naar de volgende Amerikaanse verkiezingen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Winnie

Nee, ook Obama doet dat niet, die lijnen uitzetten. Ook hij is gewoon een marionet van de duistere krachten gebleken die achter de schermen écht aan de touwtjes trekken. Blackrock c.s. En, net als de marionetten voor hem, heeft ook hij gekozen voor een groeiend banksaldo i.p.v. het landsbelang.
Alleen al die oorlogen…..

Winnie
Winnie
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Uiteindelijk hoort Obama ook bij de kliek,en heeft zijn huis in Washington niet voor niets aangehouden. He is right behind Trump om hem tegen te houden zoals hij zelf zegt!

Youp
Youp
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Winnie

Nee, de politici zelf zijn marionetten. Je moet eerst in de top van de democratische of republikeinse partij geraken om in aanmerking te komen voor een presidentschap. Daar kom je niet zonder hulp van buitenaf. Ze zijn al lang ingepakt voordat ze zich beschikbaar stellen. De krachten achter de schermen controleren beide partijen. Daarom maakt het geen donder uit of de democraten of republikeinen aan de macht zijn. Het beleid is op hoofdpunten hetzelfde. Daarom is Trump een probleem, want die controleren ze niet. Wie precies achter de schermen aan de touwtjes trekt lijkt niemand te weten, maar het militair-industriële complex zal er wel mee te maken hebben. Tegenwoordig is dat inclusief Wallstreet en big pharma.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Dat gaat nog interessante gevolgen opleveren bij een instorting van de Amerikaanse economie.

Winnie
Winnie
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Trump is uit ander hout gesneden.Weet daarom precies wie er achter de schermen aan de touwtjes rammelt.Dat maakt hem juist zo interessant. En zij achter de schermen weten dat hij hen door heeft.Vandaar hun verzet tegen hem. En de reden dat ze bang voor hem zijn. (Hun vuile was!!!) Hij heeft geen reden om bang voor hun te zijn. Daar naast heeft hij heel veel lef,wat hem siert.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Al voordat Biden president werd, was er een video waarop hij breed grijnzend uitlegde hoe hij de president van Oekraïne had gedwongen om Hunter een topbaan bij Burisma te geven en daarmee een megasalaris te verdienen zonder enige kennis van de energiesector.
Trump schonk zijn loon als president tijdens zijn ambtsperiode elke maand aan een liefdadigheids instelling.
Deze twee voorbeelden zeggen heel veel over de mentaliteit van deze mensen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat Biden ondanks zijn bewezen corruptie toch president moest worden, zegt alles.
‘Men’ had hem nodig om de belangen in Joekreen veilig te stellen en het vijandbeeld Rusland te promoten.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het zou mooi zijn als vader en/of zoon Biden een schikkingsvoorstel krijgen onder de voorwaarde dan ze openheid van zaken geven.
Dan nemen ze de Clinton’s en misschien wel de Obama’s mee in hun val. En daarmee de hele Demons.

Thomas
Thomas
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De invloed die de journalistieke verlengstukken van de Democrats (New York Times, Washington Post, CNN, MSNBC) hebben op wat er wel, maar vooral ook wat er niet wordt gepubliceerd, is zacht gezegd zorgelijk. (In Nederland zien we min of meer hetzelfde.) In de VS komen daar nog een sterk gepolitiseerde rechtspraak en bedroevend slecht georganiseerde verkiezingen bij. Ik hoop dat Donald Trump, met al zijn feilen, zich staande houdt. The Swamp bestaat wel degelijk en moet bestreden worden, anders dreigt het land een bananenrepubliek te worden.

Hannah
Hannah
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Maaike van Charante.
Lees ook Leon de Winter in Telegraaf van woensdag 9 augustus over dit zelfde onderwerp.
Twee moedige columnisten die wél het hele verhaal durven te vertellen.
.

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen